請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit

2015-2016 Capital One Cup Semi Final vs Man City (away) 03:45am 28.01.2016

拖肥正選

tezsonee 發表於 2016-1-28 19:41
出界個球球證係有老屈,但睇番禁區頂空到,根本後防都唔集中,有咩辦法唔失 ...

Back 4 + 兩名防中 6 個人, 算人齊, 但無人mark 人..

人地DE BRUYNE 數據勁過奧斯耳 ga...  點解mark 實啲呢..
回復 支持 反對

拖肥正選

隊波去到呢一刻,我睇唔到餘下今季 可以有咩大改善:

1) 進攻,太依賴 盧卡古, 佢一跌watt 就gg
2) 防守,史東斯無穩定性 , 精神又唔夠集中。基本上就係列史葛翻版。但馬天尼斯死攬。

如果無改善,早啲賣左佢算啦。

3) 防守中場 靠巴利打足咁多場,可惜無一個穩定拍檔。 卡華利明顯破壞力不足。

4) 進攻中場 巴克利 未夠穩定。

5) 翼 迪老虎 未夠成熟 左路又欠人。

6) 龍 : 候活 真係唔係英超top 4。

其實我想講, 隊波無想像中咁強。
重心球員們 發揮可以有更大進步。

而我唔支持換主帥 ,希望在下季吧。
回復 支持 反對

拖肥球星

coyb 發表於 2016-1-28 23:49

+1 唔支持換帥
馬仔其實係英超入面 一個佢一個保捷天奴
呢兩個主帥係好著重青訓,至少可以提攜一D年青有力既新星出黎先 幫球會慳返筆
回復 支持 0 反對 1

拖肥領隊

coyb 發表於 2016-1-28 23:49

1):同意,加上佢first touch唔掂人地更易mark
2):石仔我覺得比車仔單野搞到今季好似唔係好集中咁,當然我自己覺得佢係進步緊
3):如果揀隊入面暫時踢得最好個個我會揀巴利,黎緊幾季中場中呢個位應該會係M16+B17最好 不過M16復出都叫好過聰明仔打呢個位
4):另一個成熟左好多既球員,今季算交多左波又舍幾時應該交幾時應該自己推/射
5):迪路叫左比前季多左傳直線個瓣,左路我一路覺得馬仔係想用派拿多過任何一個 黎緊聯賽我估會用派拿踢 但呢個位點都會買多個人
6):上季我已經講要買龍,一個穩定又有級數既絕對會幫球隊拎番唔少分.侯活走緊下坡,洛保斯我唔覺佢有個種龍門應有既壓場感
回復 支持 反對

拖肥領隊

Everton_ 發表於 2016-1-29 00:00
+1 唔支持換帥
呢兩個主帥係好著重青訓,至少可以提攜一D年青有 ...

+2

咁樣就換帥其實未必係好事
回復 支持 反對

拖肥隊長

贏足總盃咪支持馬仔lo. (其實球迷支唔支持都好 我都幾肯定唔會炒佢住  莫耶斯都試過排17無事)
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2016-1-29 00:00
+1 唔支持換帥
呢兩個主帥係好著重青訓,至少可以提攜一D年青有 ...

我只是唔支持季中換帥,但季尾請炒吧,其實球會亦比資金和時間馬仔,結果係點有目共睹,我覺得唔係馬仔無料,但真係佢唔適合愛華頓,馬仔亦不懂得因應球隊陣容去改變自己的理念,一句講晒,就係 "脫離現實",打得太高章,排陣有問題,對球隊固有問題視而不見,又或者佢能力有限,無法改變,佢執教的球隊往往都係失球數字高,第1季佢教得好只是老莫留下的球員資產和防守意識仍然留係球員心中,現時打多左2季,即刻打回原型。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-1-30 11:09
我只是唔支持季中換帥,但季尾請炒吧,其實球會亦比資金和時間馬仔,結果係點有目共睹,我覺得唔係馬仔無 ...

我個人黎講,佢今季冇盃的話,真係唔介意炒佢。
但好似佢所講,佢BUILD緊的係一個長遠的TEAM...老莫都試過因為歐聯帶到隊波差D降班。
我諗現階段都係睇埋呢半季會點...
回復 支持 反對

拖肥隊長

完全明白佢要build長遠 但係佢而家手下班人腳真係唔會呢個水準同成績
回復 支持 反對