請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit

2015-2016 Capital One Cup Semi Final vs Man City (away) 03:45am 28.01.2016

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2016-1-28 14:21
我諗成隊得BESIC識做呢樣

馬體個D 係犯很輕微, 但又能阻到對方進攻, 現在我地只係夠人塞住D位就算, 但一被人打反擊, 人數優勢冇左就可以88, 跟人唔實又係可以88
現在係個人去到整體防守都係有問題, 平時花幾多心思係練防守, 大家都有眼睇
要馬仔改都幾難, 唔係 當年WIGAN D失球數字都冇咩改善, 今年我地總失球應該都會過50
回復 支持 反對

拖肥球星

其實今季打得好差咩, 我又唔覺....如果ABCDEF...我比C-

進攻的確係銳利左, 但係又唔夠全面, 左路自從O8斷腳後一直冇人頂到, PIENAAR老態, 米拉得罪馬仔, KONE........得啦

OK右路DEL BOY返黎右路出波好左, 但係亦都少左COLEMAN最煞食既OVERLAP, 而且DEL BOY狀態同水準都算飄忽.  LUKAKU雖然入波唔少, 可惜仍然缺乏萬夫莫敵, 沖散對方防線既能力, 仍然好依賴隊友供應, 仍然要比多D時間佢....ANYWAY LUKAKU就算埋單唔夠20球入球我仍然會比好高評價.

唯一好消息係BARKLEY漸漸向一個PLAYMAKER方向走, 咁當然未有耐成型.  BESIC解決傷患問題來日必成大器.

防守唔硬淨係死穴我認同, 我始終認為M16+B17先係最好既一對防中, OK出巴利+M16我唔反對減少截擊力加強填位FINE, 但係成條BACK 4一向都係SHOT BLOCKING多過TACKLE, 咁變左成個防守模式就只有M16係較為搶截型, 咁基本上中門大開任人射門, 我地BLOCK唔BLOCK到咁解.  呢樣野好明顯冇調整過.

咁多WINGER係得O8同PIENNER呢2個長期傷患防守最好, 米拉叫好少少, DEL BOY同KONE協防我都睇到眼火爆.

HOWARD.........................明啦~~

打到今季一半有多, 好多失望, 但係亦唔算冇得著.  馬天尼斯可以提昇年輕球員既個人能力, 收購MORI都唔算差, 但佢唔識為整體平行性而去做合理調節或者輪換, 單一戰術係佢問題.

黎緊PIENAAR, OSMAN, BARRY漸漸退出FIRST TEAM行列, HOWARD返MLS....下個夏天轉會將會係馬仔最重要既轉會WINDOW (GK / DM / LEFT WINGER, RB用JONJOE KENNY啦)

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2016-1-28 16:15
其實今季打得好差咩, 我又唔覺....如果ABCDEF...我比C-

進攻的確係銳利左, 但係又唔夠全面, 左路自從O8斷 ...

所以我會比多少少時間佢
當然止左失波先係最當務
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2016-1-28 16:15

進攻的確係銳利左, 但係又唔夠全面, 左路自從O8斷 ...

所以我會比多少少時間佢
當然止左失波先係最當務
回復 支持 反對

拖肥正選

又一場傷心傷身波。。。
回復 支持 反對

拖肥正選

今場我唔怪老馬,實在無運。

場波其實打反擊意圖得明顯,迪路一開波快爆對面真心正。

但我地打反擊次次去到final pass 就斷,點打呀。。。

石頭 我會雪下佢囉,睇老馬夠唔夠胆了。
回復 支持 反對

拖肥主席

今場3個失球都係我地近季失球既典型:

1. 冇運, 個波撞撞下撞返落對手腳下射入

2. 球證老屈

3. 自己後防唔集中/派膠

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

出界個球球證係有老屈,但睇番禁區頂空到,根本後防都唔集中,有咩辦法唔失
回復 支持 反對

拖肥隊長

折射入球今年都輸好多
回復 支持 反對

拖肥主席

球證有心要你輸你點叻都輸啦…
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對