請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

2015-2016 EPL 12 west ham ( away )

拖肥隊長

Antony Evans

人地CURVE得咁靚無得好講啦......
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場好明顯2隊都驚左對方D反擊, 唔會谷太前, 打法保守, 大家慢慢拖住來踢, 等機會先攻擊
睇番WEST HAM 球員賽後留言, 覺得拿1分都滿意, 擺明就係守和為先
今屆WEST HAM 贏過多支強隊, 作客打和都可接受
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-11-9 13:52
今場好明顯2隊都驚左對方D反擊, 唔會谷太前, 打法保守, 大家慢慢拖住來踢, 等機會先攻擊
睇番WEST HAM 球員 ...

1986, 2個中堅輪流出擊打法WORK唔WORK?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

打左甘多場, 我覺得反擊是我隊最強得分手段
報導都有講, 今季得我們沒有靠死球入波的隊伍, 全部都是生波入, 角球都算, 連自由球都冇球入, 唔通要等拜恩斯復出先有機會破
我期望可以多D得分手段, 好似NAISMITH 對車仔個時, 由中場後插入禁區, 當中堅目標睇死LUKAKU, 中場球員後插, 基本很難防, 把握好就入球唔係問題, 試下解放M16 做多D後上, 巴克利番後補位, 可能有驚喜
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-11-9 17:07
打左甘多場, 我覺得反擊是我隊最強得分手段
報導都有講, 今季得我們沒有靠死球入波的隊伍, 全部都是生波入, ...

原來馬仔係WIGAN都係出名死球入波少....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

唔止死球, BAINES打番生條左路, 今季入波係由左路發動真係少得可憐

回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2015-11-9 17:30
原來馬仔係WIGAN都係出名死球入波少....

馬仔足球理念中, 角球戰術重視度很低, 同巴塞一樣
相信平時訓練都唔會點放時間去練
左路進攻弱, 除左冇左BAINES, 冇個勁左翼都很有關係, 如果有個好似DEL BOY, 可以玩曬成條線, 根本唔駛左閘上來助攻
如果BAINES 復出, 試下放O8, M7 試下打左翼
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-11-9 18:49
左路進攻弱, 除左冇左 ...

馬天尼斯一月打算重簽査奧爾返嚟
回復 支持 反對

拖肥隊長

暫時靠快速反撃都重幾有效,
但今季差唔多場場都有失波
對強隊弱隊都守唔住
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

evertonfan1986 發表於 2015-11-9 18:49
左路進攻弱, 除左冇左 ...

呢樣同無乜左腳仔好大關係,
不過有番BAINES打不對稱陣式威力始終會大D
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對