請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

FA CUP 第三圈 merseyside derby vs 利狗 ( away )

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2020-1-6 02:03
點解人哋維拉可以贏5球!?

殘忍既真相 我地仲廢過榜尾維拉
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

明天安帥會同 marcel brands 開會傾一月轉會目標, 而家最有可能借到占士洛廸古斯先, 另外請送走禾仔 , 舒拉
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

禾仔個位可買羅馬的 under
回復 支持 反對

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2020-1-6 02:03
點解人哋維拉可以贏5球!?

咁又平心而論,對維拉嗰場人地個陣係純U21+U18,而且唔係高普落場教
呢場都起碼有幾個係一隊嘅,尤其係Adrian守龍好有質素
回復 支持 反對

拖肥球星

坦白講今場肥安都有責任
冰島同師奶反應慢到咁點解仲要出佢兩個喺中場?我寧願睇TD起碼有啲鬥心
4-4-2下半場唔work係咪應該考慮轉下呢,又夾硬要就住隻鴨同Kean嚟維持雙前鋒,但佢地根本俾人封死晒啲路,掂唔到波
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

俾D時間安帥去執 nsno 兄
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2020-1-6 02:21
坦白講今場肥安都有責任
冰島同師奶反應慢到咁點解仲要出佢兩個喺中場?我寧願睇TD起碼有啲鬥心
4-4-2下半 ...

安帥係有責任,其實唔好控咁多波啦,打返老莫style先,人腳唔夠班仲玩控波,畫虎不成反類犬
回復 支持 反對

拖肥隊長

Everton_ 發表於 2020-1-6 02:04
殘忍既真相 我地仲廢過榜尾維拉

咁波一場一場計O既,唔應該咁比較。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

而家可專心聯賽希望排名去番前八
回復 支持 反對

拖肥隊長

在我自己去睇,其實今場足總杯如果比我做領隊....我唔會對勝負睇得太重。
雖然話係對死敵,點都唔應該HEA 踢,咁安帥今場其實已經盡量出精銳 。對邊其實你地話出副選....但人地宜家成個隊型體系出左黎.....基本上副選都有D 威力。
拉拿拿, 南野拓實 (人地踢歐聯有表現) ,前邊有奧利基,又占士米拿.....唔算太差。加上人地主場......輸球世界潻....其實打返場五五波我都認為可以接受。

今屆真係唔好諗太多.....逐場逐場踢返個隊型出黎.......我明安察洛提.....隊波宜家有幾個有潛力去發揮但明顯過去兩三季低於預期的球員- 施格臣, 禾確特......施格臣在冰島係踢到識飛....因為成隊冰島係圍位施格臣去踢....佢負責中前場一腳殺敵.....;但明顯O係愛記佢唔可以再咁踢....所以安帥希望提高佢轉速.....刻意要佢幾場正選打個墜後防中位......當然唔係要佢主責防守,而係要提高佢移動的頻率同谷佢狀態.....落防中位佢可以相對多D 做控傳.....咁樣至能多D 發揮到佢踢法;禾確特曾經係英格蘭最被看好的翼鋒.....但一直無持續踢到具說服力足球出黎....不過以事論事.....今場佢在右路係有兩三下利用到D 踢法優勢....拉開到對方防線------ 呢個係宜家班波轉守為攻時.....第一時間諗到的反擊方法。WORK 唔WORK.....要多嘗試.......當然呢兩場見到好幾次需要禾確特反擊作傳送時.....傳送質素比較差強人意.........大家唔好忘記.....至少個攻勢可以由禾確特去發動.....呢點已經好過早一輪我地場場波好似唔識點進攻。

防守上今場見跟位包抄....再後防轉守為攻時都有返D 文路......逐步逐步改善啦。
回復 支持 反對