請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

明晚 11:00pm vs newcastle ( away )

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-12-30 08:39
搵一個連隊都未帶過,backroom staff 都無班底的人去教阿仙奴,其實我唔明佢地董事會唸乜的,就算蘇斯克 ...

阿仙奴隊波都有好多問題,如果簡單換一個領隊就可以解決晒,呢個諗法唔太實際。

佢地後防炸彈分分鐘多過我地......大衛雷斯攻強於守,梅斯達菲慢過米高堅尼....個龍門打果下手搥直頭嚇死人。
防中位個長毛仔係勤力....但我覺得佢唔太壓到中場....仲有個矮仔無錯係硬淨...但位置感又係唔得  (唔好意思我唔記得佢地個名) .......加埋點都要用最有創意但唔願走動的奧斯爾 ( 佢踢法.....連較為好D 的沙卡都比球迷開汽水.....講真....成個中場散修修.....真係好惡搞的。

當然佢地前邊有三個頗殺食的攻擊球員....但我到宜家睇過阿仙奴幾場但都唔覺佢地有咩化學效果。奧巴美楊係快.....同有射術....;拿卡錫迪其實適合做正中鋒....但唔知點解佢D 企位又硬係唔似係正前鋒.....比比有突破力....但又經常隱形.............上場佢地對車仔....其實有一輪好多進攻機會....但係始終制造唔到好明顯的攻門出黎....呢D 係阿迪達需要盡快解決的問題

回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2019-12-31 10:41
堅恩今場踢得事實上係比以往幾場好,當然球迷期望O既係更佳的演出。

佢果下突入單對單省龍門,如果佢再 ...

堅恩仲係好raw
速度同爆發力係有
只係decision making同心態仲要D時間 始終得19歲

不過略嫌佢比較錫身
以佢身型同速度 唔會差過lukaku
但好多時護波好似仲爭D
而且唔多夠撞
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2019-12-30 14:12
咁要買又年輕又勁既, 而家冇1億或者8 9千萬都買唔到, insigne呢d有質素3千零萬左右我覺得好OK, 起碼強化 ...

水漲船高宜家個市場......有潛質的年青小將閒閒地都2000 - 4000 萬...賀蘭要4500萬..... ( 我地又唔似隔離街咁850萬鎊買到南野貴實呢類)

INSIGNE 我以往比較少留意....最近開始睇佢.....佢偏好上腳(特別係左路)....但睇佢唔係鐘意死扭果種...而係用少少速度帶生個波到禁區頂起腳...矮腳虎...左右腳都射得...仲有罰球....( 企位可以話同李察利臣有D 位置重叠.....但佢踢法會比較直接.....不過李察刻下一定係我地隊波進攻的主力重心.....因為佢可以制造到空位同突破點) ....點講都好.....有呢類球員一定比無好......至於價錢.....一定唔會低.....睇下球會用咩心態去考慮。我地宜家無錯係有個名帥....但限米煮限飯.....我地現有陣容....發揮到盡都只係夠爭下5-8 呢D 位....要爭前列....一定要買D 好球員。

----事實歸事實....禾確特...賓納特....伊禾比...甚至乎係耶利米拿, 高美斯, 甸尼.....我地引入呢班球員好多都係大球會踢唔惦....(或者爭唔贏正選)...至買返黎的....( 質素係有的我承認....當然價錢仲有D 唔平)..... ( 唔去講舒拉達連呢D激進例子啦)........真係去花錢買D O係中頂班球會球星的例子我地其實唔多。INSIGNE 會係值得花呢筆錢。
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2019-12-30 14:36
而家距離第六位的熱刺只少五分, 愛隊爭前六不是空講

今屆好特殊....距前六只5分;距尾三又係6分。
爭氣D.....仲有希望下屆打歐戰
回復 支持 反對

拖肥隊長

killersmiling 發表於 2019-12-30 14:44
DCL其實脚法一般,不能再進,但頭槌和速度ok,把握力和射術—般,可訓練,但不能打451,一定要雙箭頭先發揮到 ...

現今呢個世代.....中堅如果只係識得企自己中堅位做防守....已經落伍。
米高堅尼近乎無出擊力....頭搥攻守都唔見好....又無推波上前的速度同長傳.....最大問題係你專責防守唔緊要...但下下比人明爆.....咁仲點靠你?
回復 支持 反對

拖肥隊長

killersmiling 發表於 2019-12-30 14:45
另外馬高真廢沒料到!睇唔到隊波問題所在!

用左一整個轉會市場....調到隊波豪無亮點.....早已經証實佢無料到
回復 支持 反對

拖肥隊長

傳得幾勁的J 洛迪古斯,作為球迷....我會好期待有J 洛呢類名將加盟.....之但係如果有得揀....我希望球會借用佢半季試左版先。

真係要買....條友至少值4000萬 以上( 有部份係商業價值)...他在皇馬不受施丹重用....好大程度係皇馬仲有伊斯高同其他質素不差的攻擊球員....;他外借拜仁也不屬必然正選....因為拜仁講求行軍速度....相對上積洛唔係好快速...而係陣地戰球員.....相較上佢又無古天奴古一腳咁殺食....所以古天奴企得住腳而佢就無運行。---- 點講都好....積洛係一個球會級運氣唔算好的球員.....但質素一定係世界TOP 50之內。
如果有佢打攻中PLAYMARKER......連系進攻一定比施格臣好。
回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2019-12-31 11:28
用左一整個轉會市場....調到隊波豪無亮點.....早已經証實佢無料到

上年下半季佢係帶得OK  炒曼聯4:0 係代表作
不過 佢冇針對性應對基耶離隊作出部署 (基巴文係咪就係答案? 尼個有待觀察)
令到隊波冇前冇後 一成不變 搞到要落鑊 (同埋佢係幾黑仔)
只能講 祝佢好運
回復 支持 反對