香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

1萬

拖肥球星

Everton are close to finalising a €30m deal for Mainz 05 midfielder Jean-Philippe Gbamin on a 5-year contract; Ivorian could undergo his medical on Thursday - Sky Germany

https://www.transfermarkt.com/je ... ofil/spieler/182894
睇球王片,感覺同GUEYE完全唔同TYPE...力量強好多,長傳唔太差,打得到CB位。係唔知跑動同體能好唔好,23歲,30M...
若果簽到佢...話唔埋施華同MARCEL個目的係直接升GIBSON同HOLGATE打第四同第三中堅。佢兩個搞唔掂就用GBAMIN黎頂。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-8-1 17:49
辛尼特主席話冇錢買,我地仲有機

雖然人地有歐冠,但為左幾場波去剷雪,絕對係on9的極致。
要名成利就絕對唔應該禁做!
留係我地度冇歐洲賽都叫英超,古爾就係好例子,打幾季就有班霸打。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-8-1 16:59
Connolly熱身賽其實睇到佢比早兩季有明顯進步
對抗性都好左
做Coleman back up我覺得可以

其實大家都唔記得左MARTINA...剩番一年約,留佢係度做BACKUP,我想講係OK...
唔好期望佢守到波,斬到幾下45度波入禁區已經夠殺食。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-8-2 22:11
又中場? 我地中場擺AB隊都夠人腳啦,唔用的就清咁d人走啦........

提提你,英超轉會窗完左,其他地方都仲可以繼續買英超人。所以,你唔駛太擔心!
麥卡菲、B仔同BESIC都一定冇位踢。差左用咩方法離隊JE。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Gbamin同埋KEAN應該會同時官宣...搞掂呢兩個,一定冇得唔搞得番右翼...
中堅個同右閘的方案可以係Gbamin去頂。雖然外面仲盛傳緊仲傾緊ZOUMA...如果真係鍾情佢,等多半季至一季未嘗不可GE...
之但係一隻左腳識由右切入左的翼非常重要。成套陣式就差呢個位未搞掂...
回顧番禁多年我地隊波...我心目中最勁打右翼/右中場已經係N年前的DONOVAN...打後個D除左閃光左半季的禾確特、迪路菲奧同埋精神困擾的連儂都唔及前者禁穩定。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2019-8-3 13:42
換血進行中, 未來轉會預見都是找25歲或以下, 都是我期望, 好似德甲來比錫, 充滿活力, 又執行到前場壓迫戰術 ...

上季已經俾左時間佢...你要求俾多一年施華我覺得又唔係幾正確。
再講,套陣容已經換得七七八八。點講都要交D成績出黎,至於咩程度大家先收貨,就另外一件事。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-8-3 13:33
請睇清楚我講,清到呢啲冗員才買,否則最後 搞到負債累累就永不翻新

米拉比鍚麥卡菲保拿斯,應該唔難係英超以外搵到班落。我覺得唔駛太擔心,問題係佢地咩價走。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2019-8-3 14:44
陣容對比, 正正常常十名內冇問題, 但前6 同其他隊拉開左距離, 唔係短時間追到
成個球季甘長, 要好穩定先 ...

所以我個人目標會係下半季的足總杯,食著班強隊打歐聯,希望入到決賽。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-8-3 17:02
liverpool echo today rumour : EVERTON linked brazil winger EVERTON

情義結上想買佢,之但係呢,唔係左腳翼就不了...等李察利臣走左就可以買佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

應該輕傷黎。
回復 支持 反對