香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

拖肥領隊

既然開始轉會市場
第一步開源節流
清走唔用既外借球員
好多外借左又唔會用既真係早D賣到就賣賣唔到就release走
其實個數目都好誇張
淨講大名既Niasse/Martina/Sandro/Vlasic/Penno/Garbutt/Connolly/Bolasie/Tarashaj 呢D基本上即放
邊緣/後生既Baningime/Dowell/Robinson/J williams/Evans 早D講明係咪呢幾年MS個戰術入面,唔係既又係要早D走無謂浪費球員青春
收返有用既Holgate同Onyekuru 比多D機會佢地
至於Mirallas同Besic其實我想佢有一個後備位但如果冇既都係早D say bye
呢度既人都慳返唔少人工

跟住就係隊入面既
Lookman/McCarthy/C9/Tosun/Walcott呢幾個位置
睇季尾幾場C9應該有機會留低(如果佢本人唔介意踢咁少)
但萬一有好價唔該即放
呢個老兄都係睇心情踢波
唔放C9就要放麥卡菲
太多位置重疊但如果走左C9就快D決定用唔用麥卡菲/Besic
Lookman就真係唔知衰乜
係都冇咩機會既然係咁有好價即放買個有證明既返黎用好過
例如好似Fuko兄講既Depay咁
Tosun啱啱傷左應該要幾個月先好但唔傷都唔似有得踢唯有等1月睇下有冇其他球會出手
Walcott就唔只一次講佢會攝到D好靚既位但差最後一腳 放後備唔反對但要早D諗定當佢連速度都慢慢冇時係完全冇作用

放完人就要講買人
最重要位置依然係前鋒
有英超經驗又後生又要穩穩定定有入波
我覺得係可以試巴舒亞衣/米達奴域
一個係靈活型少少一個係衝撞型
睇MS想要邊類型多D

中堅唔洗諗點都要買Zouma
夾左成季開始見效
有頭鎚有速度
加埋Holgate同Mina+Keane其實好夠用
比車鑿一筆預左30M樓下可以接受

AG就睇下既塞要幾多啦
開頭黎係好搶眼有D似當年C9一樣
好似高一班波咁但踢落你話係咪必然要買又未去到
25M我覺得差唔多再多已經可以搵其他
回復 支持 反對

拖肥球星

點解愛隊成日犯相同嘅錯誤,Tosun同Niasse你唔重用唔緊要,低價少少賣走佢,驚佢轉頭大爆發可以set下手賣出有回佣。Lookman就更奇,你覺得佢有將來,有潛質,但唔比機會佢成長,呢d係什麼玩法,我諗唔明。。。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

JJ Kenny 傳借俾史浩克 04 , 右閘我地傳傾緊 PSG 蒙尼亞 , Yerry mina 就傳美州國家盃後就外借去費倫巴治
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2019-6-6 16:19
JJ Kenny 傳借俾史浩克 04 , 右閘我地傳傾緊 PSG 蒙尼亞 , Yerry mina 就傳美州國家盃後就外借去費倫巴治 ...

真係買Meunier既話係咪擺高文後備先
唔係既人地點會肯黎踢後備
但如果借JJ出去我唔反對起碼多D時間上陣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-6-6 17:20
真係買Meunier既話係咪擺高文後備先
唔係既人地點會肯黎踢後備
但如果借JJ出去我唔反對起碼多D時間上陣 ...

右閘必要時咪用番Holgate, 放唔走馬天拿又可以頂一季。Meunier其實價岩先買啦
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2019-6-6 19:09
右閘必要時咪用番Holgate, 放唔走馬天拿又可以頂一季。Meunier其實價岩先買啦 ...

同意
但傳得佢係咪有機會打352呢?
定係MS係諗住換右閘
如果唔係唔係急切要買
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

EVERTON confirm Moshiri increase stakes to 77.2 %
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton can confirm Ashley Williams will leave the Club when his current contract expires at the end of the month.

The Wales international made 73 appearances and scored three goals during his three years with the Blues.

Williams will join fellow centre-back Phil Jagielka in leaving Everton after it was confirmed on Tuesday that the Club captain was departing Goodison after 12 years.

Leighton Baines has been offered a new one-year deal by the Club.

In the Under-23s squad, Harry Charsley, Boris Mathis, Mateusz Hewelt, Shayne Lavery, Jack Kiersey, Danny Bramall, Joe Hilton and Chris Renshaw have all been released. Striker Bassala Sambou has been offered a new contract at Everton.

Everton wishes to thank all departing players for their contribution throughout their time at the Club.

@Ashley Williams 好行夾唔送祝你下一個球會發展得更好,仲有唔好放假放到忘哂形,KEEP番好個身形啦。
回復 支持 反對

拖肥主席

耶利文拿又係一個奇笆,幾千m買返黎一季就借走??

回復 支持 反對

拖肥球星

走去邊?
回復