香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

1萬

拖肥球星

八十年代的愛迷 發表於 2019-7-21 19:32
祖記係咪有病,kean得返一年约仲要set 回購條款!

俾多少少佢,叫佢收皮啦。你黎緊幾年都唔會俾到位佢打。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

兩單:
PSG agree £28m fee for Everton midfielder Idrissa Gueye, according to Sky sources.

We are with Ethan (Ampadu) here right now, but I can confirm that we are on the finish line with Ademola Lookman as well. To ask for my confirmation that the transfer is completed is a little too early. But good try.”

簡言之,就係呢兩位將會離隊。古爾個度傳聞會係我地搵到代替品先會接受,而且有ADDS-ON,有D仲傳到高到10M。
LOOKMAN就慘D,我地仲要俾番D查爾頓...一樣有ADDS-ON,但都一樣好低價。係未知會唔會有BUY BACK CLAUSE先會禁賣...英人黎講,用賤賣黎形容應該冇錯。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-7-25 12:09
Daily Mail : EVERTON 將向水晶宮提第一份報價 55M 英磅求購 Zaha

Brands同silva的風格唔似會買佢。唔駛理呢單新聞
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-7-25 17:40
但未計買中堅筆錢
呢度加埋都已經大約80M

禾仔打防反出黎跑,打後備lo...貴價版連儂...
個把握力得啖笑,同埋佢cover唔到呢個年紀的高文lo
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-7-25 15:31
但SKY好似都有講過下
80M我覺得冇可能
但如果傾到60M就有D機會

Brands同施華除非好似delph呢d平到笑的球員,否則佢地唔願意亂洗錢。
貴價到李察利臣都係因為佢後生同埋打過英超。
雖則Zaha正值球員能力高峰,但係reselling個機會好低...
加上佢個踢法同保拿斯相似,我唔認為球會願意高價買佢。
再講,你有50-60M, 買到Malcom, 除左冇英超經驗,都冇咩唔好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

精華入面威脅埋門都欠奉...成隊波唔講人腳,個狀態都幾差...
BROADHEAD似乎會係黎緊重點培育的牛奶仔黎...呢幾場都見到幾活躍。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Sky sources understand Everton have made a £55m bid to Crystal Palace for Wilfried Zaha.

There are no Everton players involved in the offer.

55M...有兩三年唔傷其實我都覺得值GE。之但係上次個位保拿斯傷完就打唔起...我心理陰影面積好大。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Idrissa Gueye has arrived in Paris, medical tomorrow morning with PSG - various.
睇黎我地應該買到里昂合防中
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

RK時代的MVP,雖然只係賺得2XM,但對隊波的貢獻,可以話數一數二。希望佢去到PSG至少都捧到法甲甚至係歐聯有斬獲。我地雖然冇左個猛將,有危就有機,希望下一個可以更好更fit隊波!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-7-31 09:29
暫時睇季前熱身賽好似全敗,攻守都唔惦,某些主力又傷、MIRA 又比足總起訴。
感覺上季熱準備都幾鬆散..... ...

對Sion贏1球,高文入波。
季前熱身不嬲唔駛太在意...dowell同lookman之前都係季前打得好冇機會。
同埋留意返,上季尾,silva已經寧願李察打右賓納特打左,估計唔會再點用托柒打正選。
我認為隊波個問題係左右唔平衡...實際操作可能唔駛,但左邊的球員技術性較強,右邊就打速度。
大家性質唔同,打落去相對上會冇禁有隊形。
同埋施古臣唔係派牌型攻中,隊波打落去更似442都係一個問題。
變相你左右翼都要一定傳球技術。
我強迫症諗啦,我會禁排兩套打法:
WF: 賓納特 /RF
CF: Kean
AMF: 施古臣
打左右落底出波,靠CF同AMF入波

WF: 李察利臣/禾托柒
CF:Kean/Tosun
AMF: 賓納特
由中間CF同AMF派牌俾左右正前Cut左右,直接攻門
回復 支持 反對