香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-7-8 17:22
唔通 DC 無優點咩 Fuko 兄 ?

呢兩季係西季都係踢得個半季波,夾埋入得5球,呢季仲衰到俾人禁8場波...
你買佢番黎,真係未見其利先見其弊。
再講,老細有心儀球員唔係唔得,隊波你GE,你話買唔係問題,但事前麻煩你同你班員工傾好先啦。
高調買人只會令對家叫高黎買,ON9咩...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-7-9 19:19
同埋唔該preseason試下其他攻中,我一直覺得冰島臣拖緊隊波後腿,就算你話佢上季入左唔少波,我仍然覺得隊波 ...

好同意,施古臣冇可能打足禁多場,我地已有的前鋒打雙箭頭亦都唔理想。
至於你話隻鴨...話哂今季都叫有DD進步...咪即管睇下點。
同埋我都係個句,係英超踢前鋒真係唔駛用條柱打...
你唔望阿古路都望下華迪呢D都係打單箭唔大隻,靠速度靈活把握力入禁多波。
只要我地中場供應足夠就得。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

GARBUTT>葉士域治
DOWELL>打比郡
如無意外,應該呢兩個都冇機會再為愛記玻甲...後者若果外借打到識飛就仲有機,前者應該踢成點都好,出年應該都冇新約。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

RB Leipzig are interested in signing Everton forward Ademola Lookman on a permanent deal, according to Sky sources.

We are told there has been contact between the clubs.

Lookman scored five goals in 11 games for RB Leipzig during a loan spell in the 2017/18 season.

唔介意佢走,但記得加個BUY BACK CLAUSE或者再賣有BONUS收的條款入去。將來我地有正選翼走,可以買番佢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-7-13 09:50
買返黎做咩.....比牛奶仔打好過

其實我地隊波換左唔少人之後都好年輕下...
至於牛奶仔黎講,都要佢地把握到機會...DAVIES我地都俾夠機會,但你都見到其實唔係好成功。
球隊仲傻到俾長約佢...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-7-13 12:13
跟左光頭佬幾年,團隊意識,傳球能力同視野,逼搶意識應該會唔錯。8m當輪換用都抵啦。 ...

我認為DELPH除左做萬能KEY,仲有機會取代GUEYE...
當然DELPH平均黎講一定冇GUEYE好,問題係係我地的打法下,DELPH有機會會發揮得GUEYE好...
若果主打防守的話,GUEYE的跑動同TACKLE一定勁過DELPH好多,但主攻的話,DELPH的技術同帶球就會比佢強。
GUEYE雖然下半季越打越有,好肯進攻,但始終技術所限...你叫佢放長波或者俾D有威脅性的傳球就未必有。
若果我地要湊旗,買DELPH,FREE D錢買前鋒或者右翼,我絕對可以理解。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Here's today's Everton starting XI: Lossl, Holgate, Keane, Baines, Schneiderlin, Davies, Gomes, Williams, Broadhead, Mirallas, Niasse.

米拉仲有得踢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Delph confirmed! 其實,Davies今季可以外借出去拎經驗
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-7-17 09:57
希望有回購條款啦

唔回購條款,都set d resale bonus入去
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-7-17 10:49
如果Lookman走埋
RK買既人其實清得仲快過馬仔個堆
得返Pickford同Gana

馬仔有用個d賣左,冇用個d本身都低價買入
RK仲有Martina, 舒拉你未計
回復 支持 反對