香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 28191|回復: 61
打印 上一主題 下一主題

EPL 30 客場對找咭數, 3/8號 11.00PM

1萬

拖肥球星

樓主
唔通鴨鴨真係成材!?
賓納特D俾波真係好好J!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
自我製造表演機會...派完膠再到自己救番...呢條友今季做咩野?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
PICKFORD條友真係呢...我地禁難得打番起,你又派膠...想點先家下?
好彩球證唔俾紅牌你咋...雖則家下唔興俾全餐,但俾紅你其實都冇咩好嘈,仲要連黃都唔駛俾。
再一次俾佢打沉的話,我會開始怪PICKFORD多過施華LO。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
禁樣俾人追平,PICKFORD呢條友真係不得了。兩次係球隊狀態好個陣打沉隊波。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-3-10 00:47
班纳特一早冇氣最後才換,出3後衛即輸,炒领隊啦

其實換之前都捱緊打,本身入多個人黎守我覺得好正常。
個問題我唔覺得真係係領隊到...更何況失的第二球係遠射拍番出黎?
你頂多話點解唔係換KENNY走...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

下場可唔可以雪下PICKFORD...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-3-10 00:58
輸第1球係班纳特中場失,之後有球解维唔夠力差啲輸,之後換李察走都唔換佢,打埋3後連果小小攻勢都冇埋, ...

輸第1球個陣已經開始俾D高波拉散D防線,加埋KENNY仔本身臨危受命,水準以下。
所以我頭先都話,施華錯的只係換錯左球員,應該係換KENNY或者施古臣,轉唔轉三後衛唔係呢場敗仗主因。
主因係PICKFORD多D...個球拍番出黎,追平先導致第三球大家連少少氣勢都冇埋。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

彈地 發表於 2019-3-10 01:03
三中堅根本隊波仲係唔慣更何況比人追成1-2 對方氣勢上緊呢⋯⋯2-2 那球人地追前執雞三個中堅就睇波,這就是 ...

其實講入球意識同起動,我覺得三中堅會輸俾人地攻擊球員唔太出奇。我關心的係點解PICKFORD可以拍個波去到禁遠。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2019-3-10 01:12
好撚嬲, 次次踢親三中堅都冇好結果, 點解仲要用??

輸第二球碧福特固然派膠, 但耶利文拿唔封人遠射係咁退後 ...

三中堅其實都係照書教調動...正常俾人壓著打要保優勢,都係換多個後衛或者防中。
施華個習慣,你睇佢呢季都係打多個中堅多D。
雖然我係佢我會想換走KENNY多D,ZOUMA打右閘...但佢可能考慮到的係,ZOUMA同KEANE呢對中堅唔想拆散。
至於標唔標遠射...其實佢走前去BLOCK又會失位,要上前通常都係中場封左先...
我地D後衛其實都係多數縮後收窄距離,等其他人標波...

BTW,去除主觀因素,呢場找卡數半場番黎之後唔放棄的精神都幾值得欣賞。人地個份意志,輕輕鬆鬆就打散我地隊波。球證亦都係一個有趣地方,成場波D犯規都勁鬆手。
值得一提失的第一球,點解賓納特要帶到禁遠,其中一個意外係甸尼岩岩傷完入返黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2019-3-10 01:37
次次踢三中堅都出事, 班人都踢唔慣呢個陣, 企位混亂, 好難令人覺得唔關事LO

你要守就換出高美斯/施古臣,  ...

https://highlightsfootball.com/v ... erton-highlights-2/
等我一陣,你睇住精華先。
第一球失波係因為禁:

幅圖可能細左D,但第一球其實輸就輸KENNY仔經驗淺同人地配合真係好。

其實呢一球真係射得好鬼冇角度...根本正常黎講,就算接唔實都唔會諗著向前拍落黎。
回復 支持 反對