香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 26 星期三晚對 man city ( home )

1萬

拖肥球星

樓主
希望對面留下力炒少幾球,輸個1:2算啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
witzz 發表於 2019-2-7 22:08
Marco Silva其實無得救,全世界都見到愛記守死球差,佢仍然堅持要用zonal marking.由 一個咁固執,咁故步自 ...

作為球迷,只要佢呢季打利記個場可以嬴到就足以俾多半季佢玩。
呢場打比嬴到分分鐘可以粉粹佢地奪英超的夢。
至於守死球,真心佢應該炒左負責呢環個教練...輸死球輸到英超出哂名仲要由屈仔個陣開始輸。
根本係戰術大過球員問題本身
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
愛華戰士 發表於 2019-2-8 10:17
講到口都臭已經,呢個馬高施華我由第一日接手到今天,都睇唔到佢帶隊波有咩過人之處。
戰術模糊
防守鬆 ...

講真,我唔係想保佢。不過,就唔係太想轉領隊。
但求呢位領隊不過不失,等班球員球會定番落黎,點轉都好。
家下個陣容又肥又重,就算你請到干地摩佬,老細想注資再買人都唔係易。冇保證買人,top領隊更加唔會黎。
所以我都係但求而家呢位唔好太差,俾多個轉會窗佢算。
下位領隊識得搵番打技術流就唔怕要買太多人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
Forever_Fan 發表於 2019-2-8 16:50
我還是覺得MS無能力因應球隊球員去設計戰術,無能力因應手揸的牌面去用人,球隊球員多係現實問題,但每個 ...

雖然我地唔係有錢到好似鏝城個d, 但今時今日我地唔應該仲叫限米限飯。
其實唔係RK搞到隊波禁,呢手領隊真係可以任砌一套唔差的陣容。甚至唔需要用青訓都夠後備深度。
作為球迷會想見到個領隊係用80M砌套得第七八名,定還是160M挑戰到前6先?
長遠黎睇我地收入追得上,點會唔係越高名次越好。
施華冇料的話,唔駛好耐,你係老細都會炒。投資禁多,連標準都達唔到,你都忍唔得耐。
但而家呢一刻,換領隊仲未係最優先...除非連輸到要驚降班。但我睇我地班球員都仲好有火為呢個領隊賣命,睇多排先再作打算啦大家。
回復 支持 反對