香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

25th round EPL vs Wolverhampton Wanderers ( Home )

拖肥主席

呢個垃圾到極,帶隊隊第一年也文也武,第二年同全世界炒大鑊,馬賽、畢爾包前車可鑑
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

他今季執教列斯聯唔錯
回復 支持 反對

拖肥隊長

主場咁輸法都幾失望,唔計輸十二碼果球,其實baines在陣幾做到串聯的效果,可惜太快傷出然後全隊就唔知踢咩了。入果球幾反映到tosun的作用,依D先係target man前鋒要做到的野。後防都係老掉牙的問題,兩大失波模式,1.死球zonal mark冇跟人比人輕鬆頂入。 2. 中場自己面對面傳失跟住比人快攻中路搞掂。踢左半季都成日失依D波其實我地都睇到點解施華會睇唔到,還是真係有心冇力。captain tom今場幾有活力不過真係太易甩波唔係好知自己想點,李察利臣真係好難夾,禾仔再次證明佢都係做返後備算啦
回復 支持 反對

拖肥球星

施華好快拜拜,但而家勁领隊都唔會嚟教,呢個才係問題。老莫唔好啦,都話佢個朵臭左,英超冇人要冇理由要返佢教
回復 支持 反對

拖肥預備組

後防4人用波真係可以用差去形容 但都無辨法 2個堅尼 高文 蘇馬 其實簡單直接先係最適合佢地的打法
而家佢地一攞波 就好似拎住個炸彈咁 騰晒雞 只求護住個波 一係好易俾人迫到要好求其咁一腳送上去 前面未現好位置就急急腳傳上去 一係橫傳唔啱力水俾人截到
諗番當年 我地D後衛 個個粗枝大葉 有波邊使諗咁多 下下9斬 一係屌入禁區 一係斬去對方後場邊線 等人地係後場開界外球就係前場去湧佢地

而家球隊戰績同表現 我諗冇人收貨 MS係領隊 佢有責任要解決問題 不過我就覺得佢gei理念其實係符合現代足球 只係手上副牌真係未必可以一下子就可以變到心目中咁咁湊效
真心講句 就算而家揾到哥帥黎 我覺得效果都唔會差太遠 曼城用咁多錢買中後場球員 唔係只貪佢地有名氣gei  
回復 支持 反對

拖肥隊長

toffeeweb 發表於 2019-2-4 11:31
後防4人用波真係可以用差去形容 但都無辨法 2個堅尼 高文 蘇馬 其實簡單直接先係最適合佢地的打法
而家佢地 ...

最慘MS套理念到而家我都唔係好睇得透,如果你話係要由後防開始打傳控,更加冇理由之前唔出mina,明顯佢同digne,baines係我地後面最踢到傳控的。
回復 支持 反對

拖肥預備組

ginger 發表於 2019-2-4 12:05
最慘MS套理念到而家我都唔係好睇得透,如果你話係要由後防開始打傳控,更加冇理由之前唔出mina,明顯佢同 ...

左路問題不大 digne打左半季己經叫適應左 已經係唔錯的收獲
baines 真係年紀大 俾人反擊同大轉向一對一真係食硬咁
mina 應該係有D質素 但要佢同zouma都係新黎 好難一下子代替到堅尼去統領後防

師兄所言絕對理解 但我相信而家仲係過渡期 球隊仲有好多地方要執 而家係有D係樽頸位 唔上唔落 搞到攻不銳守不穩
我地打番大sam O個套 留級一定冇問題
(近幾場落後之後 放手一搏踢番簡單直接 無可否認攻勢係仲入肉)
但有僭力有料的好球員一定留唔得耐 例如lookman
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-2-4 11:09
施華好快拜拜,但而家勁领隊都唔會嚟教,呢個才係問題。老莫唔好啦,都話佢個朵臭左,英超冇人要冇理由要返 ...

我首選係賓尼廸斯,佢有經驗有往積,戰術大師真係唔係講笑的,我絕對唔介意佢教過利記,只要能為愛隊帶來勝利。

老莫對上教韋斯咸,我一直有留意佢地的比賽,隊波的表現真係唔失禮,戰術上有紋有路,數據上也唔差,老莫揸住咁的牌面,由最後一名返翻上去13名埋單,能夠有咁的成積,我又唔覺得係差。
回復 支持 反對