香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

作客 southampton

1萬

拖肥球星

樓主
有好彩有唔好彩,係真心要留意中堅唔好亂標前俾人打反擊。
希望下半場可以再入肉D!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
第二球會唔會輸得太肉酸
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
追返球都好!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
拖肥1878 發表於 2019-1-20 00:53
根本就無料到,完全唔明當時點解要死爭難爭都要揾佢嚟教。

話雖如此,我都唔會禁快趕佢走,除非佢輸到貼地,只要佢中中挺挺都唔怕。
黎緊個夏季,我想隊波先清左班冗員,等隊波唔好禁多人先同埋等埋呢班人夾慣夾熟先。
跟手先再換領隊,家下班球員有料,唔太認為下個領隊要換過哂隊波。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2019-1-20 00:59
其實諗起真係好悲哀,係老莫後期,我們和對面可以話五五波,老莫走後,我們仲有個有錢老闆入主,但,同對面 ...

其實人地都跌跌碰碰先請到高普再用幾年時間先有成果...再數另一隊熱刺都係禁...
當年賣左BALE,都係亂買人同用左保亞斯又係搞左好幾年先得。
隊波都改朝換代左,我覺得都唔駛好耐就會打得起,特別係呢代班骨幹都好有潛質。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2019-1-20 01:17
馬高施華見哂底啦 一落後就出鴨仔.賭神 再唔係就禾仔 根本無第二個plan

禁講,落後就梗係換攻擊球員GA LA...?冇第二個PLAN,明明由4-3-3轉4-4-2...
唔好理有冇效...我只係想講要由頭建立一隊波係要時間。我唔會話反對換領隊,但呢刻唔係適當時候。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

作為愛記球迷,都睇左隊波都有10年,我完全明白大家對隊波有幾失望。呢套陣容就算大家再夾唔慣唔熟,呢個排名同表現都唔理想。
嘈著話施華廢要換呢個諗法我完全理解同唔介意換領隊。但大家換之前,我諗大家可以再望下了解我地隊波發生緊咩事先。

呢14個借出去的球員大部分踢唔上一隊,得VLASIC、ONYEKURU、HOLGATE同埋DOWELL有機係1隊...其餘個D都唔符合...
唔符合個D仲有好多都仲有兩三年先滿約...呢批人勝左人工唔係話高,但夾埋一隊個班我地有成40人禁多,你話我地仲有幾多空間可以再買人?

我地再望番1隊個陣容,你唔考慮借番黎的球員,我地差緊1個第三/四中堅,正選中場中、前鋒同右翼。
PS:右翼成隊得禾確特係正右翼,加上又打唔番水準,入一個正選右翼好正常。
家下成隊波仲要得古爾有市場價值有人走過黎話買...完全唔敢想像走左佢之後,你點用舒拉/麥卡菲/B仔?
係隊波陣容又肥又腫底下。施華講話滿意而家個陣容,亦都反映到老細唔願意再課金。

正正因為禁,你而家話換領隊,又冇資源俾佢的話,其實你搵邊個黎教個分別都唔會太大...仲隨時搞到隊波整體更四不像最後要靠老莫番黎救火同你打燒味。
連冬季都冇人話買我地個D副選,更加令人擔心夏季的時候散唔散到貨...

最後,要換領隊的人希望大家可以忍到套陣容減番去正常水平有錢有空間買人先...再禁落去負債同冗員越多,稍後差池老細唔玩就會出大事破產降班...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-1-24 18:09
我真係睇左半季都唔知
係咁兩邊出波但你去擺個最矮既(同Tosun/DCL比較)打最前係咩玩法
開山劈石丫,大隻技 ...

禁多年D前鋒係得盧卡古多過一年貨賣...好明顯係我地隊波的文化問題...
其他隊,你望下利記、曼城、阿仙奴甚至曼聯都唔一定會用一個高大前鋒,一樣可以做到攻勢。
如果你話係技術問題打唔到人地個種傳送質素,禁GE話,你仲打咩控傳?
索性打李斯特城個D超高速防反咪仲實際?

至於TOSUN同李察利臣的問題,我覺得問題唔係李察利臣打唔打正前的問題,佢地落到場其實都可以換位。
問題係我地班中場同左右兩翼俾到咩SUPPORT佢地? 亦都係我一直強調點解話要買右翼...
除了正前,最後另外兩翼同攻中都可以有能力入波,施古臣你話佢態差,今季都入左9球,兩隻翼呢?
賓納特交左3次助攻又有創造力就算啦。右翼呢? 禾確特同埋代打的LOOKMAN的作用都未夠打。
入又入唔到波,助攻又唔夠強...成日都話高文打得唔夠好...呢個年紀你仲靠佢一個打哂成條邊,會唔會太HARSH?右翼/右中場呢?
回復 支持 反對