香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

主場對般尼茅夫 13/01/2019 晚上香港時間 10:15 pm 開賽

拖肥隊長

DCL 出黎幾分鐘又做到野
好波
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥領隊

nowhere 發表於 2019-1-14 00:27
唔係太靚
覺對方龍門淋左成場雨唔集中先有得入

叫做"銀"得應
加埋落雨個波先去得咁快
回復 支持 反對

拖肥領隊

都係個句
後場運個波上去既速度真係成隻龜咁慢
又冇人走位
雖然話贏波3分就咪理過程
但如果對面上半場球中柱入左我都幾冇信心可以反勝
希望呢場之後有返少少信心
回復 支持 反對

拖肥球星

太少一腳波,所以踢得好辛苦,我估同信心問題有關
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場落雨都大影響,踢得唔好不過拎3分最緊要,今場鴨仔後備出黎做到野。老老實實今場高美斯可以留到完場都幾好彩,好多球都有機會第二張黃見紅
回復 支持 反對

拖肥預備組

James_Beatkit 發表於 2019-1-14 14:17
都係個句
後場運個波上去既速度真係成隻龜咁慢
又冇人走位

想係後場組織 但防中同中堅一係距離好遠 一係企定定俾人捕住 然後好容易就俾人逼到去2閘 然後就掘個波上前場 一係出界一係俾人頂番過黎
尼個情況 我諗大家成日都見到
有時都想知道 尼幾年我地係後場出現失誤的次數 係咪各隊之冠

回復 支持 反對

拖肥球星

5th game of clean sheet.
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥領隊

toffeeweb 發表於 2019-1-15 09:12
想係後場組織 但防中同中堅一係距離好遠 一係企定定俾人捕住 然後好容易就俾人逼到去2閘 然後就掘個波上前 ...

所以真係得個形而未做到野
比波走位/冇波走位呢D好基本既野黎
唔明點解到今日都仲未做得好

回復 支持 反對

拖肥隊長

所以其實有宜家支持愛隊...係有少少令球迷唔知比咩反應好

無錯今場係主場2-0 拎3分,純睇呢個結果當然係求之不得。
但成場波踢落去球迷有眼睇....真心膠!

我同意今場波大雨真係會局限左球員表現同發揮。
之但係對家面同樣問題....人地踢落D 波仲比我地流暢同爽快.. (對面輸...可能就係輸一點個人質素)...可能有人會覺得我地隊波屬技術流....大雨對我地影响較大。但其實都幾明顯係我地隊波......缺乏強度 (好多D 55 波鬥拍鬥撞我地都係輸蝕) .....缺乏速度 ( 速度除左指球員本身速度外,仲有係皮球運轉的速度 - 反擊, 轉向, 致命直線呢D 我地通通都係慢).......同時亦缺乏精度 ( 隊波想做多做控傳....但真係隊型, 球員走位, 上腳一傳技術未到位,面對面傳波OK....一要加快做威脅好多時都斷)
- 入第二球果下....左路邊直傳陸文推深D再底禁區邊地波橫傳中鋒撞射入....呢家波其實真心講係最基本的進攻套路黎....但今屆我地好似真係無試過入呢D 咁簡單直接的入波
可能果一刻成班波比人攻到震騰騰.....無諗太多複雜野.....所以反而踢到一球好波比人睇下。
## 真心講....由7X 分鐘比人攻到補時果十幾分鐘.....球迷心血少D 都捱唔住
回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2019-1-16 11:27
所以其實有宜家支持愛隊...係有少少令球迷唔知比咩反應好

無錯今場係主場2-0 拎3分,純睇呢個結果當然係求 ...

同意 最基本的 俾波走位尼D最基本 唔知點解我地就係做唔到咁 好多都企定定黎踢 D波上唔到
一係就放D高波上去但接應到的成功率都好低 好快斷纜

有個怪現象 拎住個波唔識攻 失左控球就好似訓醒咁去逼搶 態度係有 但師兄講強度唔夠 尼樣好認同
就算一下逼甩左 但冇人second   

然後就俾人高空轟炸或者自己輸D On9波
今場keane 有一下又係後場控失波 真係好牙煙
回復 支持 反對