請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

FA CUP 第三圈主場對林肯城 ( 英乙 )

拖肥隊長

冇睇場波,雖然2:1比數係有啲失望,不過點講都好都係嬴。只係唔明今場都唔用tosun正選其實想試啲咩
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-1-7 16:18
我無睇場波....唔評論表現

之但係對手.....我諗班費應該少我地100倍以上.....你條施華用成大半隊主力.. ...

但我睇番其他英超隊都係半主力出擊比較多。而又睇番呢場波,亦都證明施華錯唔哂...
BAINES、KENNY、DAVIES、LOOKMAN同埋DCL呢D都出齊...之後仲好早換埋TOSUN出黎。
除左PICKFORD有得踢,我唔滿意之外,其實佢已經俾夠機會班小朋友出黎。但佢地對著班英乙都唔係話踢得好好。
仲差到要GOMES出埋黎控制番個中場...
成場波我覺得可惜係麥卡菲冇得出黎踩下草,睇下唔用古爾用一個技術高D的防中改唔改善到個中場。

BTW,嬴就係嬴,而家隊波要GE係嬴波令隊波個氣氛好番...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-1-7 18:26
但我睇番其他英超隊都係半主力出擊比較多。而又睇番呢場波,亦都證明施華錯唔哂...
BAINES、KENNY、DAVIE ...

傳我地今星期會以 18M 簽入小保加的哥倫比亞防守中場 Barrios
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

另外都想點評下DCL、DAVIES、KENNY同埋LOOKMAN...
其實話哂呢4件野都踢左1隊2季,有冇外借過都好。其實我覺得佢地今季真係最後一次考牌,冇進步個D應該要出去闖包括賣走,禁我地班牛奶仔先有位可以上...
如果你睇番BARKLEY佢就黎走之前都冇點進步過仲唔識睇波俾波,食然都踢得好過上面呢4件後生仔...點解佢會踢得好D,係佢至少發揮到佢長處,肯射波對抗性又強。
望番呢4個:
DCL: 根本要去英冠練大隻D同練FINISHING...正選8次,後備11次,平均一場波只係得0.8個攻門...你肯定你係前鋒?仲少過高美斯...
DAVIES: 其實出道個陣都好擔心佢會四不象...又唔係話撞得又唔係閱讀能力強,更加唔係話把握力射門強。唔好講領隊點用你,你自己又知唔知自己強項係乜?
KENNY: 睇左禁多場我會認為黎緊呢一兩年可以決定佢的高度...感覺佢各方面都好平均...速度好過BAINES,斬波好過高文,欠的係自信同經驗。但稍一差池就只係拔爺LEVEL...永世做人後備...
LOOKMAN: 4個入面我覺得最有進步,可能去過德甲真係有D用。問題係佢唔太融合到隊波個打法...令佢根本做唔到常規正選,做後備出黎自由發揮死扭死去係佢而家的作用。但真係要學識點同隊友配合走位俾波...
禾仔再差,你頂多只會話佢把握力,其他個D俾波突破走位打反擊其實好過LOOKMAN...
PS: 呢4個我估得KENNY可以長留低打後備...另外個D應該2-3年內就會走。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

仲有一樣野...我覺BAINES出多少少都唔怕,FIT到你真係唔信...同甸尼比,可能速度真係差緊D,但俾波真係世界級都唔過份。
如果你搵到個費蘭尼二世或者頭鎚勁番黎,真係可以屈到機。希望球隊都可以續多一兩年,俾CONNOLLY同羅拔臣係外面浸多一兩年先番黎打後備...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-1-7 18:55
仲有一樣野...我覺BAINES出多少少都唔怕,FIT到你真係唔信...同甸尼比,可能速度真係差緊D,但俾波真係世界 ...

Gueye 可能會走 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

仲有冇D頭鎚王好似卡希爾果D搵到返黎...
拜恩斯今場真心打得好好
將迪尼推前一格 利察利臣打正前 唔知有冇得諗
Money Can't Buy Me Stones
回復 支持 反對

拖肥預備組

barker 發表於 2019-1-7 18:58
Gueye 可能會走 ?

情況好像尷尬
賣基耶可能係一個option
但季中揾人替佢 風險超高
而且隊中暫時冇人可以代替佢
大家都見識過 佢停賽O個陣 條中場有幾大獲啦
回復 支持 反對

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2019-1-8 09:14
情況好像尷尬
賣基耶可能係一個option
但季中揾人替佢 風險超高

如果真係45m....過左winter冇架喇...29歲.....

賣啦, 真係靚價

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-1-8 10:48
如果真係45m....過左winter冇架喇...29歲.....

賣啦, 真係靚價

係 45M euro , 即 40M 英磅 , 而家有三位濳在人選頂替 Gueye 1. 小保加防中 Barrios  2. 切爾達防中 Lobotka 3. 里爾防中 Thiago Mendes
回復 支持 反對