請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

主場食熱狗

拖肥隊長

同意。不能以這一場完全否定施華對球隊的正面貢獻。今屈組軍上,購入借入的人選都是合用的,只是前朝冗員太多,要執行先放人後買人的原則下,個別位置仍有待更換罷。

單計這場波,在缺乏防中下,施華部署有不足,熱刺前線反擊速度配合之厲害無理由唔知,中場的人選便已是一大問題了。兩閘也應減少上上落落,控球逼搶戰術不成,改打穩守長傳突擊也是一選項,一套戰術不能用足全季。

希望施華及球員大敗一場後,汲取教訓,醒醒目目打返起來吧。
回復 支持 反對

拖肥隊長

公平D講, 隊波今季似番D樣, 球員肯博下, 唔好1,2場波來定
防中不嬲都要買,
買人都係交比DOF, 起碼今季買人唔錯, 比多D信心, 換血都要慢慢來
球隊建立要時間, 我仍有信心可以慢慢變強
回復 支持 反對

拖肥領隊

呢場輸兩個人冇得賴
第一個MS
有咩可能Gana傷左你唔搵返個正宗防中打同一個位
如果你話C9同麥卡菲都傷既冇野講
好返你都唔用反而用仲未完全定到位既Tom仔打正選對熱刺呢場硬仗
其實係害左隊波同害左佢
你唔信C9同麥卡菲唔緊要
咁你咪後防塞夠人打5個後囉
第一步排錯陣注定失敗
第二步冇即時修正就更加注定大敗

第二個係Pickford
佢一路比我感覺係佢唔高比較打反應既龍門
其實呢D龍門比唔到人一種好有信心感覺
只有比佢累積經驗去企位封位
不過呢場佢D判斷仲好差
第一球唔洗講一定輸佢
佢一直都比我係幾有自信個隻
其實真係唔怕雪佢一兩場佢只會更加強
好過依家好似失失慌咁

主場輸2-6簡直係恥辱
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-12-24 12:39
一句總結整場波,"對方如入無人之境",老實講我唔認為呢~領隊適合我地,近幾個領隊都係防守教得差,攻不強 ...

你要長遠一定係咁搏
一接手隊波比時間好正常
柏歷堅尼咪一樣要RUN十場八場先有少少野睇
回復 支持 反對

拖肥領隊

24cheung 發表於 2018-12-24 15:58
麥卡菲呢幾年成日受傷都做左肥卡菲啦,仲要斷埋腳,算吧啦。我返而想佢試下Ben仔好過TD啦,起碼佢係正宗 ...

Tom仔成場有冇試過一次攔截?
我睇足90分鐘
係, 一! 次! 都! 冇!
佢要側邊有個純防中係度先得佢自己明顯唔係防中料
上季起碼仲見落下腳呢場真係隱哂珍企位又錯哂
比預期中冇進步個下先慘
回復 支持 反對