請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit

2018/2019 #6 英超 作客對阿仙奴 23/9/2018 23:00 New

1萬

拖肥球星

禁講而家先第6場,前段又多球員傷停,班人又要適應新打法,時間點都要俾。
回復

拖肥正選

客場輸2:0我覺得ok
開頭都压着人地嚟打, 有一兩球半单刀唔入...
禾仔場場都有小傷, 真係擔心遲早入廠
回復

拖肥預備組

今場踢得好 輸波係可惜 但今場中場收起師拉用TD 攻守效果都好左
DCL仲要俾心機 唯一係佢停波俾隊友上 做得比前幾場的tosun好
迪尼似乎攻強於守好多
回復

拖肥隊長

昨晚其實踢得唔太差,冰島臣都比左幾球靚波,李察利臣上半場好有威脅,不過TD同DCL真係完全唔夠班踢英超
回復

拖肥隊長

有D 時候,一個決定可以改變球賽。點解人地d 前鋒咁值錢?
拿卡錫迪無錯係錯失左幾個機會,但一個機會把握到就改變結果。

呢隻鴨....(其實我唔知點解大家稱佢做鴨仔),更甚我連佢個名都唔多講得出....卡華利雲?.....佢個單刀係犯左一個非常嚴重O既錯誤....以作客BIG 6 強隊....開波初段呢D 黃金機會你咁浪費法.....根本係同殺死隊波無分別。呢下單刀如果係有水平.....第一選擇係傳個靚地波比中間隊友撞入,假如隊友FOLLOW 唔切...;自私一點選擇係自己射.....咁當然大家期望係你射入.....再差少少....我接受你比施治擋出....OK...你射術唔好.....一射連龍門都唔中......咁我地都還可以盲目支持你.....話你射術差.......射唔中個龍門......點知....呢條廢柴 ( 請容許我咁稱呼佢)...屌你你估你真係大哨咩?過龍門咁X 容易呀?你係咪玩得WINNING ELEVEN 多以為自己真係可以扭到龍門?根本就係態度有問題呢條友...。唔單止呢球...之後果下越位撞射 ( 一撞出界...已經証明佢係一個無射術O既前鋒黎)....仲有兩三球反擊一到佢腳佢死推完斷纜。

我唔明佢有乜野理由正選? 呢個看似簡單O既問題....但領隊完全無視質疑聲音,究竟搞乜尻!?呢條友己經完全証明左並不具備踢英超水平.....
回復

拖肥球星

第一次零入球。失望。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

拖肥球星

最近我哋幫人哋做踏腳石,上場幫韋斯咸開齊,今場幫兵工廠零失球,真係有危機喇.....
回復

拖肥領隊

一講DCL係廢
好多人都講佢早幾場位置唔啱踢
呢場比哂機會你都可以踢到PAT屎就叫垃圾
一個由起腳到中龍次數都極低既叫前鋒咩
叫佢落U23都嫌哂左個位
唔該你MS醒下咪再擺佢係18人名單入面
另外就係MS呢場調動又係另人失望
明明上場咁果斷未到半場已經換人
呢場輸到0-2仲要對面換黑碧你都唔肯禁制
周埋點解唔敢/試下抽起冰島臣呢
又慢作用又低我寧願你換Lookman入去同Tosun打雙箭頭好過
鬧完之後其實都要讚下上半場終於打到MS最想個套出黎
迫搶走位打落邊攻勢有又入肉
係下半場班友出返黎唔集中右埋個盲既旁證先輸壞左
希望下場主場贏返場有說服力既波
回復

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2018-9-24 09:45
今場踢得好 輸波係可惜 但今場中場收起師拉用TD 攻守效果都好左
DCL仲要俾心機 唯一係佢停波俾隊友上 做得 ...

DCL停波二傳唔見得比賭神好
頭幾場李察臣,禾確特入到波,賭神功不可抹,佢係前面其實跑動好多,成日幫人拉空走位,仲有佢啲迎波二傳比DCL紥實好多。
睇DCL踢波,比我一種感覺以為自己好勁,基本上好多英人都係咁,成日上用自己技術速度硬闖,奈何佢兩樣都無,搞到好多時都浪費左啲機會。
回復

拖肥預備組

witzz 發表於 2018-9-24 11:09
DCL停波二傳唔見得比賭神好
頭幾場李察臣,禾確特入到波,賭神功不可抹,佢係前面其實跑動好多,成日幫人 ...

埋門質素賭神有一定class
DCL或者身型上較有優勝 印象中有幾球高波佢用心口控落黎回傳傳隊友
我唔係話DCL 好好波 但如果打爛仔波或者DCL 適合多D
如果講地面傳送同把握力 我諗賭神高班好多
回復