香港愛華頓迷討論區

標題: [繼續大巴]深夜1:30主場對曼聯 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2018-1-1 12:28
標題: [繼續大巴]深夜1:30主場對曼聯
盧卡古上場受傷, 今場應該出唔到

作者: laukarwing    時間: 2018-1-1 15:56
不能讓曼聯雙殺我們。
作者: 24cheung    時間: 2018-1-1 17:40
對任何球隊都畀人壓住打, 唔好咁大期望
作者: killersmiling    時間: 2018-1-1 22:07
yes
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 00:40
Niasse正選,兩邊有Vlasic 和保拿斯,攻中朗尼,中場舒拉撘Davies
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 00:43
Team to play Man Utd: Pickford, Martina, Keane, Williams, Holgate, Schneiderlin, Davies, Bolasie, Rooney, Vlasic, Niasse  Subs: Robles, Jagielka, Lennon, McCarthy, Sigurdsson, Calvert-Lewin, Kenny
作者: steven7    時間: 2018-1-2 00:44

作者: evertonfan1986    時間: 2018-1-2 00:47
全新攻擊組合, 打防反前線夠快, 可能有效果
作者: nsno    時間: 2018-1-2 00:49
Niasse同Vlasic正選,希望佢地爭氣打場好波!
Kenny後備,希望只係因為輪換啦
作者: witzz    時間: 2018-1-2 00:53
個中場好有新鮮感,幾期待
作者: barker    時間: 2018-1-2 01:03
想打快速反撃 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 01:04
witzz 發表於 2018-1-2 00:53
個中場好有新鮮感,幾期待

對曼聯我怕中場截擊力唔夠
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 01:05
nsno 發表於 2018-1-2 00:49
Niasse同Vlasic正選,希望佢地爭氣打場好波!
Kenny後備,希望只係因為輪換啦

Kenny表現其實幾唔穩定,不過年輕球員當交學費,今次我估計係輪換
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 01:50
對住曼聯打得重進取過對般尼茅夫
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 01:50
頭段互有攻守,右邊幾下到做到野
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 01:56
拖肥糖 發表於 2018-1-2 01:50
頭段互有攻守,右邊幾下到做到野

頭段算互有攻守,最多曼聯的攻勢比我地入肉少少
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 01:57
niasse爭少少
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 01:59
Niasse差小小,另外咁多角球無次有威脅,真係要練下定點球的策略先得啦
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:08
Forever_Fan 發表於 2018-1-2 01:59
Niasse差小小,另外咁多角球無次有威脅,真係要練下定點球的策略先得啦

呢樣野有martinez年代已經做得唔好,之前生波有板斧唔覺有事,依家弱勢就發現死球使用幾重要
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:13
rooney yellow
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:17
半場0:0,打得幾好
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:19
Vlasic好似隱形,係有一兩球見佢,咁多定點球,下半場搵施古臣出來啦
作者: witzz    時間: 2018-1-2 02:21
Vlasic打得ok wor
作者: reedlo16    時間: 2018-1-2 02:31
馬天拿似終係右腳打左閘,左路波一去到佢到,佢始終要停一停轉腳,拖慢晒。浪費了保拿斯左路的突破能力。

朗尼今天分波功力未算到家。至於其餘隊員大抵算合格。不過下半場應可換施格臣出來試試了。
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:32
witzz 發表於 2018-1-2 02:21
Vlasic打得ok wor

可能d波集中哂係馬天拿和保拿斯個邊,Vlasic根本上腳機會唔多,好似禁區外射左一球撻撻地Q,上左一兩腳,其餘時間見佢不多咁
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:34
good save jordan
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:35
reedlo16 發表於 2018-1-2 02:31
馬天拿似終係右腳打左閘,左路波一去到佢到,佢始終要停一停轉腳,拖慢晒。浪費了保拿斯左路的突破能力。

...

朗尼今日好多球波完全傳唔到位,開死球又唔係好掂
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:39
mata條仆街愈射愈順,中間拍佢啦
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:40
拖肥糖 發表於 2018-1-2 02:39
mata條仆街愈射愈順,中間拍佢啦

差小小入,撞柱,真係個心都離一離
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:43
曼聯攻勢越來越入肉
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:44
shit
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:46
終於失守,下半場個勢一開始就差
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:47
拖肥糖 發表於 2018-1-2 02:44
shit

朗尼有幾大責任,源頭係佢傳左個波比對方球員打反擊
作者: barker    時間: 2018-1-2 02:47
希望可以追和喇
作者: 24cheung    時間: 2018-1-2 02:49
好大機會輸
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:51
barker 發表於 2018-1-2 02:47
希望可以追和喇

下半開始已經俾人壓係半場攻,追和有難度,睇下大Sam換人後有無改善
作者: barker    時間: 2018-1-2 02:54
唔通真係要等 cenk tosun 加盟後先識入波呀
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:54
馬天拿真係球球去的時候都窒下窒下,真係激死
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 02:58
niasse
作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-2 02:59
Niasse又差小小
作者: barker    時間: 2018-1-2 03:01
hope 1-1
作者: 24cheung    時間: 2018-1-2 03:04
barker 發表於 2018-1-2 03:01
hope 1-1

曼狗永遠係有運個隊,死心吧
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 03:13
fuckin' lingard
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 03:19
keane你頂乜能野呀
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-2 03:25
ft0-2

又輸一場,咁o既死樣打比不堪設想
作者: reedlo16    時間: 2018-1-2 03:29
其實輸波都無計,限米煮限飯班波算打得唔錯。你話曼聯多傷兵?下?我們右閘打左閘、前鋒要出牛奶仔,中堅打右閘。季初班波比高文搞到一篤屎咁,要執到唔知要執到幾時。始終輸個人質素,你話曼聯打到屎咁樣都好,佢啲球員就係有能力,可以一腳便射死你。今季唔掂?佢又大把錢買晒你的皇牌球員,理得你去到曼聯打得稍為唔好,就要俾球迷狂小都好,球星都話曼聯名牌嘛…有歐聯打嘛。呢樣野二三線球隊即使突然變成暴發戶都好難吸引球星到來。你看季初連基奧特都話想住返係倫敦唔過黎可見。然後強者愈強,有引來愈多勝利球迷支持。所以,早年李斯突城拎冠軍可真是超級難能可貴,集天時(傳統強隊剛好都在接班)、人和(華迪、簡迪、真禾達、馬列斯打到超班)。然後我們都知道,李斯特城班球星拎了冠軍後,又不少走了去傳統強隊了。正如有人說,英超就如有一班傳統富豪和你玩大富翁,他們一早買了地起埋酒店,你才拎住條底褲同佢開始玩。只要你明白這個道理去睇波,便知道輸贏唔係太重要,最緊要班波打出士氣,打出拼勁便是了。
作者: Everton_    時間: 2018-1-2 03:34
由下半場出黎個勢見到愛隊好似判若兩隊都知輸左9成
作者: wahton    時間: 2018-1-2 04:11
呢場波我收貨,

輸兩球靚波, 係人地個人質素好, 冇辦法

上半場, 同下半場落後緊時都有決心壓上去攻

攻勢比上場對般茅還好
作者: wahton    時間: 2018-1-2 04:14
Forever_Fan 發表於 2018-1-2 02:54
馬天拿真係球球去的時候都窒下窒下,真係激死

佢右腳打左閘,

成日要CUP返右腳踢係可以理解

替工黎JE, 仲可以強求D乜
作者: wahton    時間: 2018-1-2 04:15
拖肥糖 發表於 2018-1-2 02:08
呢樣野有martinez年代已經做得唔好,之前生波有板斧唔覺有事,依家弱勢就發現死球使用幾重要 ...

有施古臣會好少少
作者: 愛華戰士    時間: 2018-1-2 11:12
其實呢場輸波.....一早預Q 左
呢幾年對住曼聯幾時有運行過?
上次作客比果條食(雀)屎楊格亂射都入就知我地球球員對住曼聯係唔夠揪啦.....計質計運計乜都輸

呢幾場完全反映晒大SAM 無章法....進攻唔惦O既特質。當然大家樂觀D 睇咪就係今季目標只餘護級.....大SAM 唯一強項就係幫你護級

但長遠隊波我唔建議用大SAM 帶.....因為呢條友過去幾年真係只識得護級.....班主如果想隊波好.....真係要物色返一個好領隊返黎暑假接手

當然....事實上我地隊波宜家人腳真係唔惦....今季投入左O既錢.....大家心中有數....真係用用得有效益O既可能只有20%

左閘問題好嚴重....馬天拿客串....其實已打得算OK....但右腳打左閘....真係無乜法;
右閘KENNY 你問我....我只能講係英冠水平.....我睇唔到佢有幾穩
中堅4 子.....時價海鮮波.....能力唔算頂級...但狀態同默契真係要維持

進攻上始終中前場球員O既控傳能力都係偏低....而且走位又唔靈活.......打唔到好有組織O既攻勢.....呢個係死症....

球隊仲有一大班充滿離心O既球員....米拉拿斯...比錫.....占士麥卡菲....

作者: laukarwing    時間: 2018-1-2 14:16
被曼聯雙殺了。激氣!
作者: Fuko~    時間: 2018-1-2 19:38
愛華戰士 發表於 2018-1-2 11:12
其實呢場輸波.....一早預Q 左
呢幾年對住曼聯幾時有運行過?
上次作客比果條食(雀)屎楊格亂射都入就知我地 ...

我眼中呢季已經完左,問題係我地點樣準備下季...
左右閘交接同替補的問題仲有建立新的進攻體系呢D都係好重要的課題。
就算要多一季先解決都唔過份...

家下離心好似得米拉同華錫咋WO...比錫同麥卡菲都係因為傷JE...
其實,比錫都甩左個傷患,下手唔用的話都可以賣...麥卡菲要睇下甩唔甩得走D傷先同佢續約
打唔番起又或者甩唔到D傷都係要賣。
作者: James_Beatkit    時間: 2018-1-3 14:41
呢場由出場陣容到換人我都覺得係終於合理返
但始終人腳板櫈上唔夠就係唔夠
如果唔係唔洗比Holgate打右閘頂Kenny
馬天拿錯腳頂左邊.
中場揍左麥卡菲出黎好左
搞到對面唔太敢直接由中路去
但Holgate打閘係完全唔掂個隻
你見下半場獌不斷係右邊組織攻勢就知
連帶Vlasic根本完全冇得進攻之餘仲要幫手防守
所以唔好再比佢踢閘
不過你大sam寧死都唔出Besic就冇野好講.
Keane我都唔知佢真係因為季初成績影響信心定佢其實冇想像中咁好
只係一個傳統到唔傳統既英式中堅定咩
你睇佢第2球真係好似紙板一樣一下就比連加特話過就過
講真我對佢仲好有保留.
暫時我對成隊波最有信心就係Pickford
佢好集中雖然有D波處理可以再好D
但呢幾場唔係有佢可能老練已經完左場波今場下半場救遠處球地波真係睇到有潛質
未來幾年真係唔洗擔心龍門呢個位.
另外再講多次係短期我都慢慢接受左大Sam教
但玥隊波再上一個層次都唔好話咩前4個D
17個月後一定唔可以再同佢續約
穩定冇錯係有但完全冇版斧去打D有說服力清脆既波出黎
當然一定有人話前鋒冇得揀我之前都有講過
但依家睇左幾場係比到前鋒佢都唔會有咩太大改變
期待下手真係個有能力既領隊

作者: leonkit    時間: 2018-1-5 09:30
而家無朗隊 根本入唔到波
雖然換麥卡非搶到下中場 同谷到一段仔攻勢
但都唔算入肉 (當時仲要無施格臣)... 係咪咁早要收起朗尼呢....

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2