香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-2018球季 英超#11 作客對水晶宮 [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-17 15:29
標題: 2017-2018球季 英超#11 作客對水晶宮
討論場波之餘
比大家投下票估下邊隊贏玩下(如覺得不合適下次照舊純討論)

呢場對我地黎講幾緊要
一黎如果交到表現對大家關心嘅領隊一職可能會明朗化
二黎上場打起左士氣如果對榜尾有咩失分又會影響唔少
三黎我地極需要一場作客勝仗,十個月未贏過講真有D過分

我估Rhino都選擇傾向排返3個中場
Gana+Beni+Davies 其實攻守比較平均
當然我覺得可以比Besic/Klaassen踢吓
前邊出Siggy+DCL+Niasse
同埋呢場要留意係究竟米拉同C9仲有冇位置

作者: wahton    時間: 2017-11-17 18:35
護級6分波, 面對榜尾球隊, 一定要贏
作者: Fuko~    時間: 2017-11-17 19:18
上場係轉捩點的話,呢場可能係近兩季最往要的賽事。
贏波唔單止係1月以黎第一場作客贏波,仲要對手係榜尾。
我敢講呢場贏得到,隊波肯定反底,亦都9成令到安斯禾夫坐到季尾。
作者: 24cheung    時間: 2017-11-18 09:30
昨客水晶宮馬會開3.05,真係近年新高,個心好難受。
作者: everfanweverton    時間: 2017-11-18 12:26
唉黎左E個壇都十幾年,睇住愛隊沉輪以為朗尼黎一黎可回光反照,美拉利斯咁勁都唔識用,真係。換左個硬頸領隊,應該會有返運氣,我唸今場一定贏是關我買左300愛WIN架!!!!!!!
作者: laukarwing    時間: 2017-11-18 14:02
Everton win
作者: niclas    時間: 2017-11-18 14:18
希望拖肥唔好輸啦!
安斯禾夫要坐正,就要睇呢兩場啦!
作者: barker    時間: 2017-11-18 15:59
niclas 發表於 2017-11-18 14:18
希望拖肥唔好輸啦!
安斯禾夫要坐正,就要睇呢兩場啦!

係 Marco Silva 坐正先啱呀
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-18 21:06
水晶宮打防反的話,我對愛隊防守真係無乜信心
作者: 24cheung    時間: 2017-11-18 21:42
everfanweverton 發表於 2017-11-18 12:26
唉黎左E個壇都十幾年,睇住愛隊沉輪以為朗尼黎一黎可回光反照,美拉利斯咁勁都唔識用,真係。換左個硬頸領 ...

希望你中
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 22:02

舒拉俾人雪左禁耐,希望佢今場打番好D!
有RAMIREZ應該都係放佢打右邊?
作者: witzz    時間: 2017-11-18 22:07
Vlasic激嬲左安斯禾天confirmed
作者: witzz    時間: 2017-11-18 22:07
Vlasic同米拉後備都無
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 22:43
witzz 發表於 2017-11-18 22:07
Vlasic同米拉後備都無

Vlasic,我估佢之前得罪左安斯禾夫或者佢的行為違反左隊入面d規則。
可能都係要等內部處分完左先有得再出場。如果唔係佢呢d有能力hold波又勤力的球員,打邊黎講會實用過lennon。
作者: evertonfan1986    時間: 2017-11-18 22:48
終於唔駛見月巴打正選, 拖慢節奏
起碼前線3人走動快D, 要睇施古臣有冇起色, 配合球隊
作者: barker    時間: 2017-11-18 22:50
Fuko~ 發表於 2017-11-18 22:43
Vlasic,我估佢之前得罪左安斯禾夫或者佢的行為違反左隊入面d規則。
可能都係要等內部處分完左先有得再出 ...

等馬高施華過嚟救佢出生天 ?
作者: steven7    時間: 2017-11-18 22:56
ANY SOP, ACE LINK?
作者: barker    時間: 2017-11-18 23:02
1-0 crystal palace
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:03
痴線,條後防有冇禁唔集中...
作者: witzz    時間: 2017-11-18 23:05
呢場輸既話,安斯可以返番去教u23
作者: barker    時間: 2017-11-18 23:06
witzz 發表於 2017-11-18 23:05
呢場輸既話,安斯可以返番去教u23

快返去 U23 安斯禾夫 , 馬高施華快嚟呀
作者: scfterry    時間: 2017-11-18 23:06
1:1
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:06
又niasse救世!
作者: steven7    時間: 2017-11-18 23:07
niasse又建功
作者: Jassoo    時間: 2017-11-18 23:07
話咁快平手
作者: steven7    時間: 2017-11-18 23:07
真係跌眼鏡
作者: 24cheung    時間: 2017-11-18 23:07
一隊唔識入波既水晶宫都入到我地波,降班離我们不遠
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:18
niasse呢球禁都唔入,人地龍門都幾好波下
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:28
唔計一開始唔集中,so far防守都叫有番少少紀律性。
問題係進攻都仲係冇咩板斧...人地禁水皮,你連少少個人突破都做唔到會好難搞。
作者: barker    時間: 2017-11-18 23:35
2-1
作者: Jassoo    時間: 2017-11-18 23:35
2:1
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:37
積仔同pickford d訓身時間差到呢...
作者: Jassoo    時間: 2017-11-18 23:38
今日又打得好被動
作者: 24cheung    時間: 2017-11-18 23:39
首先拜恩斯太慢比人出到個靚波
作者: witzz    時間: 2017-11-18 23:39
睇左半場,感覺安斯應該未夠班坐正
作者: pacopoon24    時間: 2017-11-18 23:39
俾隊水晶宮攻到咁...真係無野好講
作者: 24cheung    時間: 2017-11-18 23:40
咁既防守等降班啦
作者: barker    時間: 2017-11-18 23:40
pacopoon24 發表於 2017-11-18 23:39
俾隊水晶宮攻到咁...真係無野好講

水晶宮主場赢過車路士架
作者: barker    時間: 2017-11-18 23:41
witzz 發表於 2017-11-18 23:39
睇左半場,感覺安斯應該未夠班坐正

一於馬高施華或戴治
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:42
Jassoo 發表於 2017-11-18 23:38
今日又打得好被動

正常...你作客預左俾人禁著黎打,係睇你防守有幾硬淨。人地zaha同唐辛都d個人能力高的球員,我地班後防最怕就係呢d。

作者: Jassoo    時間: 2017-11-18 23:46
夠勤力2:2
作者: pacopoon24    時間: 2017-11-18 23:47
俾人cup完即刻有得入
作者: lucas    時間: 2017-11-18 23:47
niasse!!!
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:48
又追平...其實水晶宮真係好水皮...真係冇必要縮得太後,你同佢鬥迫鬥爭中場,減輕後防壓力仲好。
作者: Fuko~    時間: 2017-11-18 23:56
見到niasse都因為打正選,冇特登喪跑足全場,但都有應跑則跑,結果都係靠佢追返兩球。
成季最好彩可能就係RK賣唔走佢...真係多得當日傾唔掂AGENT費。冇NIASSE,我地真係同水晶宮難兄難弟
好奇對面打雙翼居然唔用賓迪基...雖然知佢最近冇咩態,但對著我地應該好有著數先係。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:01
Forever_Fan 發表於 2017-11-18 21:06
水晶宮打防反的話,我對愛隊防守真係無乜信心

我講中哂

安斯真係未係時候,防守意識全隊都欠左少少,搵過識教防守的領隊執執隊波
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 00:04
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 00:01
我講中哂

安斯真係未係時候,防守意識全隊都欠左少少,搵過識教防守的領隊執執隊波 ...

我覺得比起防守,呢場佢似乎錯判左形勢多d...水晶宮根本冇想像中禁強,係我地俾唔到壓力佢地多d。
輸個兩球都唔係話咩防反...
作者: barker    時間: 2017-11-19 00:05
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 00:01
我講中哂

安斯真係未係時候,防守意識全隊都欠左少少,搵過識教防守的領隊執執隊波 ...

Marco Silva or Dyche
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:13
Fuko~ 發表於 2017-11-19 00:04
我覺得比起防守,呢場佢似乎錯判左形勢多d...水晶宮根本冇想像中禁強,係我地俾唔到壓力佢地多d。
輸個兩 ...

問題係我地後防的問題真係貫串成季,而且好多時未必單係後防球員的問題,好多時係全隊的問題
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:14
barker 發表於 2017-11-19 00:05
Marco Silva or Dyche

呢2個名都講左成個月有多,真係聽到悶都係得樓梯響
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 00:17
知我地打壓迫就叫d球員做紙牌...我又睇你幾時俾球證走甩一次
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:26
下半場人地打得好過我地,攻勢又入肉少少
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 00:28
今日d迫搶夠狠但唔夠準...你搶唔到控球權番黎會好難打。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:35
拉美利斯出來
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:42
直至依家,對住榜尾球隊,控球權暫時係70% vs 30%,輸成條街,我真係估唔到,重要射門都要比人少,如果唔係人地把握力唔好,輸幾粒都有啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 00:53
對住榜尾球隊都打和,真係雙輸的節奏,換教頭可以話係必然了, 安斯係考牌期間係不合格的,今場唔輸可以講係好彩。
作者: Jassoo    時間: 2017-11-19 00:54
今日打法好似以一分為目標咁
作者: barker    時間: 2017-11-19 00:55
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 00:53
對住榜尾球隊都打和,真係雙輸的節奏,換教頭可以話係必然了, 安斯係考牌期間係不合格的,今場唔輸可以講 ...

你話誰接手呀 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 00:56
起碼拎到1分先,未搵到教頭前,唯有一步一步黎啦。我又唔會好心急...雖然呢場有本錢拎3分。
人地戰意始終唔差,我地想攻個陣又唔係好夠力,又食哂牌。算係禁ga la~
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 00:58
Jassoo 發表於 2017-11-19 00:54
今日打法好似以一分為目標咁

半場換兩個進攻球員都叫為1分...?
人地今日發揮唔差bo...我地d迫搶,佢地用哂犯規黎避我地咋。
作者: edwint    時間: 2017-11-19 01:01
你地吾好太睇少水晶官, 人地好多場都壓住人黎打, 前面幾個都好做到波, 係後防膠到無倫, 以我地呢斑人既水平, 1分我收貨了
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 01:02
barker 發表於 2017-11-19 00:55
你話誰接手呀 ?

Two offers of £10million compensation from Kenwright and Moshiri have been dismissed out of hand by Watford.

But just 12 games into his two-year contract, it is increasingly evident that Silva – who has no release clause – is finding the prospect of a £4m-a-year package and a £70m transfer kitty in January too vulgar to ignore.

If Everton were to come back with a third offer, it would require a record settlement to prise the fiercely-ambitious Portugese coach away from Vicarage Road in mid-season.

講真,季中搶人教頭,重要搶得咁樣衰,我都覺得幾乞人憎羅,今場之後,預左會 bid 第3次,但市場上係咪真係連一個唔差的教頭都搵唔到?
作者: barker    時間: 2017-11-19 01:05
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:02
Two offers of £10million compensation from Kenwright and Moshiri have been dismissed out of hand  ...

Marco Silva 在 sky bet 得番 1/1
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 01:05
David Unsworth has revealed “massive players” Seamus Coleman and Yannick Bolasie are edging closer to making Everton “a lot stronger” by stepping up their rehabilitation from long-term injuries.

Winger Bolasie has been sidelined since last December after suffering a serious knee injury against Manchester United in a 1-1 draw at Goodison, while Coleman broke his leg in March while captaining the Republic of Ireland in a World Cup qualifier with Wales.

Both players have made significant steps in the past week, with Unsworth confirming Bolasie began training with Everton’s Under-23s on Monday, and Coleman had done light work with the Ireland squad.

Although the Blues boss was keen to stress the Club’s medical staff would determine when the duo were fully fit and ready, he said further progress could mean comebacks in the new year.

And Unsworth admitted their returns, along with the likes of James McCarthy – who is currently out with a hamstring problem – would be a huge boost for the Toffees.

Asked when Bolasie and Coleman could return, Unsworth said: “Probably late December, going into the new year. Probably Yannick will be a bit before but certainly Seamus will be going into January. They are two massive players, aren’t they, and if we can get those two players back into the team and James McCarthy as well, we will look a lot stronger.

“Seamus hasn’t resumed full training yet with the first team. He’s had a couple of sessions with the Under-23s and he’s done a little bit of training over with Ireland, which is great and I thank them for that. So we’ll assess him probably more next week to see if he can be integrated into a few more sessions.

“But we work alongside the fitness coaches and the physios and the doctor and we’ve got to be careful we don’t rush him back because we don’t want him to get injured again.

“Yannick’s had four sessions with the Under-23s and had a gym session this week as well. He’s absolutely chomping at the bit, which is great.”

都唔駛特登搵咩教頭啦...?反正都bid唔到,捱多一頭半個月,巴克利保拿斯同埋高文都番哂黎...
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 01:05
Fuko~ 發表於 2017-11-19 00:58
半場換兩個進攻球員都叫為1分...?
人地今日發揮唔差bo...我地d迫搶,佢地用哂犯規黎避我地咋。 ...

講犯規,我地隊犯規26次,3張黃牌,人地只有9次犯規,2張黃牌,講人地用犯規避我地d迫搶,我就唔太認同,掉轉講合理d
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 01:07
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:05
講犯規,我地隊犯規26次,3張黃牌,人地只有9次犯規,2張黃牌,講人地用犯規避我地d迫搶,我就唔太認同, ...

我意思係人地特登扮紙牌,我地一迫佢地,佢地就跌博犯規,禁樣去避免俾人迫甩犯錯。英超黎講邊可能一衝埋去就即跌...呢d擺到明係佢地個戰術。所以我地先禁多犯規同埋黃咋。

作者: barker    時間: 2017-11-19 01:11
Fuko~ 發表於 2017-11-19 01:05
David Unsworth has revealed “massive players” Seamus Coleman and Yannick Bolasie are edging closer ...

恐怕 Moshiri 等唔切
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 01:17
barker 發表於 2017-11-19 01:11
恐怕 Moshiri 等唔切

肯定唔會等,對榜尾贏唔到已經知換硬教頭,但我真係唔想咁樣衰季中硬撬人地領隊,董事會係炒朗奴高文前根本無 plan b 先搞到搵極都未有人來接手。
作者: barker    時間: 2017-11-19 01:22
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:17
肯定唔會等,對榜尾贏唔到已經知換硬教頭,但我真係唔想咁樣衰季中硬撬人地領隊,董事會係炒朗奴高文前根 ...

Marco Silva 一直都係 Moshiri NO.1 心頭好
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 01:26
barker 發表於 2017-11-19 01:22
Marco Silva 一直都係 Moshiri NO.1 心頭好

Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好?其實都係一個問號,至少我暫時未能由佢過往的成績睇得到,只能說 can be either ways,究竟好唔好,who knows~
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 01:33
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:17
肯定唔會等,對榜尾贏唔到已經知換硬教頭,但我真係唔想咁樣衰季中硬撬人地領隊,董事會係炒朗奴高文前根 ...

下...你仲講炒人有plan b...老老實實,你都係怨唔請番莫耶斯je講真。
如果唔係炒左RK,解放左NIASSE,今日排榜尾的可能係我地...唔明白你仲禁執著做咩?
Come On! Look Forward! 反正大家都知安斯最多教到季尾,咪睇下佢走到幾遠lo~
講真,呢兩場都有分拎,都唔駛太擔心話降班啦。既然係禁,輕鬆d,隊波發揮得好,場場都博到盡咪得lo。

今場係有野要屌要插啊,但又唔係真係差到不知所謂,你睇kenny仔防守有板有眼,幾大進步。
雖然佢進攻仲未交到功課,見著佢一步一步建立到信心,真係唔怕高文後繼無人。
球會請人番黎教始終唔可能一步到位,俾d耐性啦。大定都忍左RK禁耐,無謂再勞氣。
季尾自自然然會有人黎教GA LA,你同我都知,呢個時間黎得都唔係咩長遠用的教頭,你叫佢黎,出年搞唔掂咪仲衰。家下大家放低期望去睇咪幾好...一步一步黎啦。
作者: 24cheung    時間: 2017-11-19 01:51
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:26
Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好?其實都係一個問號,至少我暫時未能由 ...

之前大家都講silva係好,而家包先生又發作
作者: edwint    時間: 2017-11-19 02:02
KENNY仔防守到位, 進攻有球都出得吾錯,佢打到左既可以幫下老拜
都係果句,咩教頭黎都吾會一步登天, 隊波係要磨合,比你戰術天花龍鳳, 執行到先得架
我求先穩軍心再重新出發, 我都好尊敬同喜歡佢,但隊波之後要向前望, 季尾搵個就最好~季中硬搶人地教頭, 可恥也,非君子所為
作者: jacks66    時間: 2017-11-19 07:17
作客拿一分可接受,不竟作客,加上人地lee期打返起(上場表現應嬴熱刺),所以我唔會咁快話安斯禾夫唔合格,而且一隊波最基本重要的是先有士氣,否則講咩都係廢
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 08:34
但由報導睇到,安斯不受班主信任,否則唔會傳bid左silva兩次,今場對榜尾都只係和左,安斯有無得教落去,係班主角度其實只係加強佢換人的決定,搵唔搵到人接爛攤子係另一回事
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 08:43
Fuko~ 發表於 2017-11-19 01:33
下...你仲講炒人有plan b...老老實實,你都係怨唔請番莫耶斯je講真。
如果唔係炒左RK,解放左NIASSE,今 ...

我對炒RK無異議,唔請老莫也是過去式,RK唔對辦由季初已經開始,我只係覺得炒RK前有幾長的時間唸下有邊幾個人選,並作初步意向接觸,起碼只求知道有邊個有興趣的人選,就算挖角,挖英國國外球隊都好過挖國內球隊,唔太欣賞呢個季中挖角的行為,愛華頓之前好似係咪Moshiri來左之後才有這種事呢?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 08:53
24cheung 發表於 2017-11-19 01:51
之前大家都講silva係好,而家包先生又發作

就算強如摩連奴,都會有人唔欣賞佢,我只係話Silva係未知數,又唔係話佢一定唔掂,咁都叫包拗頸? 佢教得幾年波,又多係二線聯賽執教,未能有充份資料睇到佢係咪真係教中型班係掂,都唔叫主觀掛
作者: 24cheung    時間: 2017-11-19 09:25
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 08:53
就算強如摩連奴,都會有人唔欣賞佢,我只係話Silva係未知數,又唔係話佢一定唔掂,咁都叫包拗頸? 佢教得 ...

你睇番之前啲post,只有包先生拗話佢唔好,又未知數。要拗,請安察都有得拗,如之前教車仔拜人都教唔掂,杜慈未教過英超,摩連奴未教過中型班,總之包先生又發攻啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 09:45
24cheung 發表於 2017-11-19 09:25
你睇番之前啲post,只有包先生拗話佢唔好,又未知數。要拗,請安察都有得拗,如之前教車仔拜人都教唔掂, ...

咁你回覆我之前個 post 係咁寫:

"Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好?其實都係一個問號,至少我暫時未能由佢過往的成績睇得到,只能說 can be either ways,究竟好唔好,who knows~"

我全部寫都係講係未知數喎,因為 track record 太短,所以係問號,我覺得風險大,都無話佢一定唔掂
作者: Arteta    時間: 2017-11-19 09:45
今場rhino 有兩個問題,出S2唔出Davies, 同埋上半場lookman, 施古,Lennon 企太後,前場沒做壓迫令優勢盡失,其餘的都正路. 其實我也沒怪炒完RK 仍未請到人,相信也是在視察rhino 能否接班,反正現在available 的也不是特別好,如果俾rhino 教到季尾我都接受
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 10:11
Arteta 發表於 2017-11-19 09:45
今場rhino 有兩個問題,出S2唔出Davies, 同埋上半場lookman, 施古,Lennon 企太後,前場沒做壓迫令優勢盡失 ...

今場出的人來講位置算係最正路,起碼個個打合乎佢地的位置,控球係差,得3成,但以前馬仔和高文年代都係控球高但輸波,所以我覺得控球高低又唔代表乜,暫時覺得安斯如果係班主 favour,依家已經宣佈接班了,這也是媒體和唔少球迷的睇法,但我同意你講市場無乜好選擇,安斯教到季尾也可接受,但現時情形係班主唔同意呢個諗法多d咁,如果能搵到希汀克教到季尾就最好,但暫時無新的消息。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 10:25
其實剛睇到一篇報導,我的諗法也不會只是得我一個人的想法,但呢一刻我唔敢話佢唔得,風險只是是大而已:

I think there’s a difference of opinion between Bill Kenwright and Farhad Moshiri as to which direction we go in, and that’s a big stalling point. They need to find an agreement there, which isn’t always easy.

With regards to the other candidates, I don’t blame Sam Allardyce for walking away if an offer hasn’t been forthcoming. I think if we’d have lost to Watford, he’d have had the gig.

As for Marco Silva, my biggest concern is that he got Hull relegated – simple as that.

I’ve heard nothing but good things about his time at Hull and how he lifted them, but remember he was given as much time as Mickey Phelan was and he still got relegated. I know they were in a rut when he arrived, but he still took them down, and after bringing in plenty of players too.

That’s a worry, and I had the same issue when Roberto Martinez was appointed. He came after taking Wigan down, conceded too many goals and the same issues were there at Everton.

So that’s my concern with Silva, for all the good I hear about him.
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 10:45
Vlasic 和 Besic 係 u23 出戰利物浦,u23 被利記以4比0擊敗
作者: 24cheung    時間: 2017-11-19 11:13
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 09:45
咁你回覆我之前個 post 係咁寫:

"Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好? ...

咪即係包先生又潑冷水羅
作者: barker    時間: 2017-11-19 11:28
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:26
Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好?其實都係一個問號,至少我暫時未能由 ...

EVERTON ready offer third bid 12M for Marco Silva
作者: Fuko~    時間: 2017-11-19 11:44
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 08:43
我對炒RK無異議,唔請老莫也是過去式,RK唔對辦由季初已經開始,我只係覺得炒RK前有幾長的時間唸下有邊幾 ...

唔太難理解班主同管理層諗法,班主本身都係生意人,自己都有盤生意係身。
佢係去到RK俾炒之前一兩場先入場睇下波,跟著先發現RK搞到禁大鑊...唔好忘記Expected Lose係出自班主口中。
禁所以班主炒人呢個決定好可能係一兩星期的事...而市場上得番D爛橙,隊波又未衰到要搵大SAM,又唔鍾意老莫。
於是就可以向個D打得好少少的領隊埋手。其實你同我都想捱得完呢季,季尾有安帥、杜曹甚至施蒙尼...
就算冇呢D,你搵戴治同埋SILVA的阻力都細好多。
所以,我望都望安斯禾夫帶得好! 禁樣出年個季就可以大反彈...其實,我地家下距離第8位唔係差好多分。
係差左我地幾時有番哂信心...同埋安斯禾夫背後部署同調動真係要慢慢改進...搵唔到勁的CARETAKER,你都可以請班勁的BACK ROOM STAFF掛?你搵傑斯番黎做副領隊之類都得掛?
值得一提,RAMIREZ見到佢對抗性強左...希望佢俾D耐性留低,一至一年半應該就可以適應到。
作者: 拖肥1878    時間: 2017-11-19 12:44
睇番場波,連水晶宮都可以㩒住我哋黎打,我哋中場完全去唔到波.....唉!
作者: barker    時間: 2017-11-19 12:54
救到愛華頓係 Marco Silva ?
作者: 24cheung    時間: 2017-11-19 13:15
barker 發表於 2017-11-19 12:54
救到愛華頓係 Marco Silva ?

你老友話未知數
作者: barker    時間: 2017-11-19 13:25
24cheung 發表於 2017-11-19 13:15
你老友話未知數

傳來 Marco Silva 過嚟機會都幾高
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 16:26
拖肥1878 發表於 2017-11-19 12:44
睇番場波,連水晶宮都可以㩒住我哋黎打,我哋中場完全去唔到波.....唉!

其實還是見到前場同中後場無乜連接,即係還是打唔到隊型,今場都多合埋眼踢上前的波
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 16:29
Fuko~ 發表於 2017-11-19 11:44
唔太難理解班主同管理層諗法,班主本身都係生意人,自己都有盤生意係身。
佢係去到RK俾炒之前一兩場先入 ...

你無講錯,市場得爛橙,我都唔介意安斯帶到季尾,只要唔降班,但moshiri 應該唔想冒險,由佢當初想搵大sam開始,明顯佢對安斯留到級係有保留
作者: reedlo16    時間: 2017-11-19 16:35

噚晚場波執到一分有點幸運,第一球12碼可判可不判,第二球人地送禮,加上尼亞斯把握好。至於對面個兩球都係入得漂亮。第一球執雞你話幸運?但扭到空晒射中門被擋出也可以說是不幸運。

成場波,控球率低,因為根本控唔定個波,傳唔到。好多時一二腳便斷纜,又或者被對方逼得太緊,傳唔到上前,便傳回後防大腳斬上去,然後又失了控球權,重複又重複。

控球率低絕對不代表有問題,前提是你要有高效率的轉守為攻能力。也是說長傳到位,前線能接應到,噚晚便係後防、守門員亂咁斬上去,比返個波人。完全無計。以前有巴利可以做到這工作,今時今日,老實講陣中只有朗尼可以做到,但佢不會甘心打巴利個位。

今場安斯禾夫排陣有兩個失誤,第一出了師奶及洛克文打正選,前者繼繼魂遊,面對面都可以交失波,後者唔知係咪客場有點怕,唔敢去,守亦幫唔到後面的拜恩斯,搞到兩球失波對方都係由靠左邊策動。(你睇另一邊,ZAHA拎到波想高速打反擊,連濃可以同佢跑返段,追理閘埋個波仲得,便可知拜恩斯可能幾想連濃打左…)
第二,上半場明顯成條中場線縮得太後,可能怕對方的高速,及自己後防的龜速,但係縮得太後,中場前線隔得太開,亦造成造波根本造唔到上前的原因。

下半場,安斯都即換人,幾果斷解決上述兩個問題,零失波,但同時零入波。因為進攻方式單調,兩翼依舊無供應,中場組織混亂。本來係要靠施格臣做這工作,但他真係至今仍支找到狀態,或者唔太清楚自己係陣中要做乜。妤多球殺上場,帶波俾波個個竟然係基爾,COME ON,施格臣你在何方??

今場波有一個亮點,係KENNY,佢係右面基本上可封殺ZAHA的威脅,ZAHA幾球要單對單過去,記憶中都係過唔到。失第二球你可以話佢包唔切,但我更覺得係對方球傳中波靚到咁先應一讚再讚。進攻上,人地前線強,後防經常被壓,好難有機會上前,但KENNY都有一球靜橫傳,俾多啲時間佢,應能坐穩右閘位罝,直至高文打返FIT都不用太擔心。要擔心,始終係左路的拜恩斯,他老人家孤掌難鳴啊…

領隊方面,老實,暫時的人選都唔講得上係有好大的說服力。季中要搵人,一向困難,暫時睇呢兩場波,安斯禾夫即使有若干問題,但至少睇到佢應有能力替球隊護級。

倒不如做到季尾,屆時更多時間考慮,更多選擇,下季再戰吧…

作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 16:50
barker 發表於 2017-11-19 11:28
EVERTON ready offer third bid 12M for Marco Silva

班主選領隊真係要好謹慎,朗奴高文已經賠一筆去挖角,英超前列領隊的年薪,再花成億鎊擴軍,點知係爛橙,炒佢又賠一筆,乜我地球會咁有錢?

依家 silva 又話賠千二萬,跟住又傳話一月準備7千萬比佢買人,4百萬年薪,如果 silva 又係爛橙,我地重有幾多錢可以賠?恐怕球會破產都唔掂,我地班主其實係英超的班主中都唔算最有錢個班人,其實紐卡素和新特蘭班主都係有錢人來的,唔比moshiri 差,但有錢也不代表好成績,佢地以前都試過連續委任錯領隊,丟左好多錢去買水貨,最後都要降班。所以選領隊真係要慎之又慎。
作者: laukarwing    時間: 2017-11-19 17:00
24cheung 發表於 2017-11-18 23:39
首先拜恩斯太慢比人出到個靚波

年紀大,轉數慢。無計。
作者: laukarwing    時間: 2017-11-19 17:04
barker 發表於 2017-11-19 01:22

Moshiri太過急功近利了。
作者: Arteta    時間: 2017-11-19 17:36
laukarwing 發表於 2017-11-19 17:00
年紀大,轉數慢。無計。

所以Jan 都要買個正選左閘
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 18:16
Arteta 發表於 2017-11-19 17:36
所以Jan 都要買個正選左閘

買一個正選左閘兼中堅,係拜恩斯出場時可以打下中堅,另外加返garbutt落一隊,如果掂就比機會佢,如果唔得夏天就讓佢轉會吧,24歲也無謂拖累佢發展。
作者: barker    時間: 2017-11-19 18:34
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 16:50
班主選領隊真係要好謹慎,朗奴高文已經賠一筆去挖角,英超前列領隊的年薪,再花成億鎊擴軍,點知係爛橙, ...

breaking news : walford reject new EVERTON third bid for Marco Silva
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-19 18:41
barker 發表於 2017-11-19 18:34
breaking news : walford reject new EVERTON third bid for Marco Silva

人地班主有錢過moshiri,點會貪你嗰千二萬丫,有錢佬來講為啖氣和面子比錢更重要。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2