香港愛華頓迷討論區

標題: 大家可講下今季總結和下季的展望 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2017-5-9 17:58
標題: 大家可講下今季總結和下季的展望
我當然想下季愛隊目標力爭歐聯資格

作者: 24cheung    時間: 2017-5-9 19:07
下季如保持到第七已好好,事實同前六速度有一段佢離,起碼要三季才追到。希望可以贏番個柸仔啦
作者: laukarwing    時間: 2017-5-9 20:03
希望新仔全部可以在下季順利接捧。
作者: barker    時間: 2017-5-9 20:14
laukarwing 發表於 2017-5-9 20:03
希望新仔全部可以在下季順利接捧。

U23 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-5-10 00:53
總結呢...我覺得現今足球世界真係好講球員心態同球員領隊之間的關係...就好似隔離李斯特城禁。
明明班波就算跌watt,都至少有中游實力,但佢地夠膽hea踢,迫到球會炒人,去打自己喜歡個套同訓練方式。
一個禁有威望的領隊都落到禁ge下場,更何況我地呢d中型球會。

當你睇番轉頭上季同季尾呢幾場,我諗大家都明我想講乜。我地班波其實唔夠團結之餘,仲有山頭主義。
係邊個角度睇都唔健康。黎緊隊中兩個球霸巴克利同埋盧卡古都會走,究竟又會唔會有一番新境象。
坦白講,呢兩個球霸,我唔會話盧卡古,事實係佢雖然對弱隊刷左好多數據,但至少都入左24球。
但巴克利呢一兩年真係冇突破...要走,可能對我地同佢都係好事。
至於朗奴高文,套用我上面講,既然佢家下都根本打機禁砌過一隊新,佢又放風話會做到張約完,禁我地都冇理由唔俾多季機會佢。
我期望下季我地入到歐霸16強同繼續係聯賽前七位。

今季MVP: 盧卡古
最佳年青球員: Tom Davies
最佳陣容:
GK: 洛賓斯
DF: 高文, 積基卡, 威廉斯, 拜恩斯
MF: 舒拉達連, 古爾, DAVIES
FW: 巴克利, 盧卡古, 米拿拉斯
作者: barker    時間: 2017-5-10 01:06
Fuko~ 發表於 2017-5-10 00:53
總結呢...我覺得現今足球世界真係好講球員心態同球員領隊之間的關係...就好似隔離李斯特城禁。
明明班波就 ...

夏天買人方面朗奴高文已提早做緊野 Fuko 兄
作者: nsno    時間: 2017-5-10 15:48
Fuko~ 發表於 2017-5-10 00:53
明明班波就 ...

Lukaku Barkley唔夠班又扮大佬⋯⋯
作者: laukarwing    時間: 2017-5-10 18:00
barker 發表於 2017-5-9 20:14
U23 ?

Yes, 希望U23可以在下季全部順利接捧。
作者: barker    時間: 2017-5-10 18:36
laukarwing 發表於 2017-5-10 18:00
Yes, 希望U23可以在下季全部順利接捧。

咁又不可以全部 , 提升兩至三名就可以
作者: tezsonee    時間: 2017-5-13 10:38
24cheung 發表於 2017-5-9 19:07
下季如保持到第七已好好,事實同前六速度有一段佢離,起碼要三季才追到。希望可以贏番個柸仔啦 ...

其實真係差好遠,上面六隊只講$都洗多得至少多一倍,重要洗左十幾年建立
今季洗既$都係用番STONES筆轉會費,下季真係要靠盧卡古或者巴克利,滾大佢,要繼續增兵
加上有班新仔替補

比上不足比下有餘,今季反映出黎,同下面拉開十分

下季保到前7或者歐洲賽席位已經足夠,站穩前列先諗其他
盃仔真係唔奢望,中遊球隊好難兼顧咁多,同好講運氣,強如熱刺之前咁多年都做唔到
攞到既都係班護級球隊同前面個幾隊豪門

作者: barker    時間: 2017-5-13 18:31
今季球隊係成功的
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 08:47
tezsonee 發表於 2017-5-13 10:38
其實真係差好遠,上面六隊只講$都洗多得至少多一倍,重要洗左十幾年建立
今季洗既$都係用番STONES筆轉會費, ...

今季使的錢又不全然是stones筆錢,RK都用左成億鎊買人。

今季好似第7又歐霸,現實講也可叫不過不失的一季,但球員態度上仍然有待改進,鬥心欠咁一些,精神層面不夠穩定,今季好多場贏波係有運多於真正有組織有效率,其實禁區內有效射門不多,死球戰術直接得分也貧乏。主場如龍,作客如貓,對前列球隊作戰完敗。

下季期望前6,最少一項杯賽冠軍,歐霸盡力就好
作者: barker    時間: 2017-5-22 11:41
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 08:47
今季使的錢又不全然是stones筆錢,RK都用左成億鎊買人。

今季好似第7又歐霸,現實講也可叫不過不失的一季 ...

大家要記住球隊要起新主場 , 我怕夏天買人資金不多
作者: Carlson    時間: 2017-5-22 11:47
巴克利走既 新攻中一定要買到施格臣
作者: barker    時間: 2017-5-22 12:14
Carlson 發表於 2017-5-22 11:47
巴克利走既 新攻中一定要買到施格臣

巴克利下季前途今日英國時間下午球會會出聲明 , 新攻中人選仲有阿積士隊長卡拉臣
作者: 拖肥1878    時間: 2017-5-22 12:22
坦白講,今季我對球隊嘅表現幾失望。上季車仔排名高我哋一位,今季人哋分數多一陪咁滯,攞埋冠軍,雖然同車仔比有d過份,但人哋確係進步神速。我哋分數上都有增多,不過好多場勝仗,幸運成份居多。
作者: 拖肥1878    時間: 2017-5-22 12:32
由季初話有1億鎊增兵,到只係有d二,三綫球員加盟,大名欠奉。老實講全季我都唔知朗奴高文打咩波,遇上對方密集d防守就亂晒龍,唔知踢乜。個別隊員各有各踢,毫無teamwork
作者: 拖肥1878    時間: 2017-5-22 12:38
盧卡古,球隊多年來欠缺嘅多產/穩定射手,唔捨得佢走,但佢值得有更好發展
作者: 拖肥1878    時間: 2017-5-22 12:43
巴克里,同佢做隊友都幾慘,都唔知佢幾時交波,應交時唔交,應唔交時就派膠。唔明點解場場有正選,又好多時都打足全場。有人要好賣走夾唔送。
作者: barker    時間: 2017-5-22 12:44
朗奴高文話明今個夏天會有高質的世界級球員加盟 , 我拭目以待
作者: Fuko~    時間: 2017-5-22 12:51
拖肥1878 發表於 2017-5-22 12:32
由季初話有1億鎊增兵,到只係有d二,三綫球員加盟,大名欠奉。老實講全季我都唔知朗奴高文打咩波,遇上對方 ...

冇計,朗奴高文黎得太遲,又要放埋個假先開工...但你見佢同WALASH買人都幾對辦。
加埋黎緊呢季早開季,我諗今個夏天都可以期待下。
至於戰術呢D,講到臭GA LA。咪即管睇下全隊都係佢任用的人會點LO?
作者: Fuko~    時間: 2017-5-22 12:51
拖肥1878 發表於 2017-5-22 12:43
巴克里,同佢做隊友都幾慘,都唔知佢幾時交波,應交時唔交,應唔交時就派膠。唔明點解場場有正選,又好多時 ...

但又禁講,我地其他球員又有幾多個配合到佢先?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 13:06
拖肥1878 發表於 2017-5-22 12:32
由季初話有1億鎊增兵,到只係有d二,三綫球員加盟,大名欠奉。老實講全季我都唔知朗奴高文打咩波,遇上對方 ...

RK的確使左成億鎊增兵喎,但成隊波攻勢和組織差的問題仍然存在,遇球隊防守或體力化迫搶就亂哂龍,事實上RK經過一季,我還是覺得佢實力存疑,就算唔係RK教,以老莫和馬仔留下的人腳,加上成億鎊去增兵,呢個排名其實唔係好成功,如果下季都係一樣,佢都應該係咁先羅
作者: barker    時間: 2017-5-22 13:07
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:06
RK的確使左成億鎊增兵喎,但成隊波攻勢和組織差的問題仍然存在,遇球隊防守或體力化迫搶就亂哂龍,事實上 ...

你根本係反朗奴高文的其中一員
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 13:41
barker 發表於 2017-5-22 13:07
你根本係反朗奴高文的其中一員

無話反唔反,我只係話佢實力存疑姐,我唔會盲目追捧一個人,下季佢證明到佢有實力,用證據來說話,我大大力支持佢添。
作者: barker    時間: 2017-5-22 14:29
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:41
無話反唔反,我只係話佢實力存疑姐,我唔會盲目追捧一個人,下季佢證明到佢有實力,用證據來說話,我大大 ...

Moshiri 的眼光不會錯的
作者: 拖肥1878    時間: 2017-5-22 15:06
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:41
無話反唔反,我只係話佢實力存疑姐,我唔會盲目追捧一個人,下季佢證明到佢有實力,用證據來說話,我大大 ...

完全同意。同埋以佢今季教我哋嘅料,仲話想教巴塞(定巴塞揾佢),我心諗: 唔係化。。。

作者: barker    時間: 2017-5-22 15:21
拖肥1878 發表於 2017-5-22 15:06
完全同意。同埋以佢今季教我哋嘅料,仲話想教巴塞(定巴塞揾佢),我心諗: 唔係化。。。

呢位 1878 又係反朗奴高文其中一個 , 我講過他係 moshiri 揀的 , 我信他無選錯人
作者: Fuko~    時間: 2017-5-22 15:30

以今季我地班球員的表現,真係簽8-9個新球員,班新人都要重新夾過,有料都要多一兩季時間先發揮到出黎。
作者: barker    時間: 2017-5-22 15:33
Fuko~ 發表於 2017-5-22 15:30
以今季我地班球員的表現,真係簽8-9個新球員,班新人都要重新夾過,有料都要多一兩季時間先發揮到出黎。 ...

我估朗奴高文嚟緊夏天最多只會簽入五名新兵
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 15:44

咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大皆空,而且好多球迷質疑佢的執教能力,咁亦無錯姐,所謂山中無老虎,猴子稱大王,佢以前只執教過巴塞拜仁係無法充份證明佢本身的執教能力,英超好睇的地方就係整個聯賽無話一隊獨大,前列球隊實力接近,就算榜末球隊亦不見得無一戰之力,曾經的李斯特城已經係例子,護級分子到冠軍之路,英超是可以睇到一個領隊真正實力的地方。

RK如果比我睇到佢執教成績和實力係好,佢就係好,愛隊如果下季未有改善,佢未必一定唔好,但肯定唔適合愛華頓咁解姐,可以走得,成王敗寇,非常簡單,用成績說話,唔好好似雲加咁成日為輸波搵藉口。
作者: barker    時間: 2017-5-22 15:48
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 15:44
咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大 ...

agree , 下季朗奴高文要攞出真功夫喇 , 我撑他
作者: evertonarteta10    時間: 2017-5-22 15:59
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 15:44
咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大 ...

首要任務要改善同增加入波瓣數, 以及中場控制力, 否則都係第7.....
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 16:02
Fuko~ 發表於 2017-5-22 15:30
以今季我地班球員的表現,真係簽8-9個新球員,班新人都要重新夾過,有料都要多一兩季時間先發揮到出黎。 ...

8-9個應該太多了吧,暫時覺得6名已是極限,前題重係巴克利和盧卡古離隊才有6個。

下季我估應該會用部份U-23球員配合新人,就算龍門也不一定會買,未必會買太多人,反而重質不重量,係幾個重要位置補強,中堅,前鋒,攻中係必買,右翼因為連儂和迪路可能賣走都要補返1個,再買一個可以同時打左右閘的球員,估計6個差唔多。

華倫西亞最後呢場都有得出,唔通RK諗住買佢返來?我又覺得佢無乜特別咋喎,當然如果係作為後備係無問題的。
作者: barker    時間: 2017-5-22 16:51
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 16:02
8-9個應該太多了吧,暫時覺得6名已是極限,前題重係巴克利和盧卡古離隊才有6個。

下季我估應該會用部份U ...

下季保拿斯同 Mori 復出人手應該好的喇
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 17:45
barker 發表於 2017-5-22 16:51
下季保拿斯同 Mori 復出人手應該好的喇

現時主要有保拿斯,Mori,coleman和麥卡菲受傷,據RK話麥卡菲係佢戰術中好重要的球員,估計健健康康應該有正選,u-23的Kieran Dowell,Harry Charsley,都會有些期待有無得上位
作者: barker    時間: 2017-5-22 17:51
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 17:45
現時主要有保拿斯,Mori,coleman和麥卡菲受傷,據RK話麥卡菲係佢戰術中好重要的球員,估計健健康康應該 ...

EVERTON want 20M to sell 占士麥卡菲 this summer , Newcastle very intersted to sign him , 另外其他球隊想買盧卡古唔該要 100M 先有機會簽他
作者: Fuko~    時間: 2017-5-22 20:43
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 16:02

下季我估應該會用部份U ...

就算簽5-6個,你都要升唔少新仔上黎先夠用啦...
作者: tezsonee    時間: 2017-5-22 21:40
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:06
RK的確使左成億鎊增兵喎,但成隊波攻勢和組織差的問題仍然存在,遇球隊防守或體力化迫搶就亂哂龍,事實上 ...

望下摩連奴,洗左成億鎊買一個普巴,有咩表現,成績跌落第6
今時今日D轉會費同樓價一樣升到痴左線,成億鎊相比唔係洗好多,大部份都係用番石頭筆錢

老莫和馬仔留下的人腳,好多都老同過左高峰,下半季升左D青訓,踢得重好
今季成績叫做不過不失
作者: tezsonee    時間: 2017-5-22 21:59
Fuko~ 發表於 2017-5-22 20:43
就算簽5-6個,你都要升唔少新仔上黎先夠用啦...

5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深度,真係要升好多新仔,又好似DAVIES咁夠料
作者: barker    時間: 2017-5-22 22:04
tezsonee 發表於 2017-5-22 21:59
5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深 ...

除非 Moshiri 請到阿仙奴第二股東俄羅斯大有水肥佬烏斯馬洛夫入股 EVERTON , 有三億英磅夏天買人喇
作者: 24cheung    時間: 2017-5-22 22:05
希望Davies可大幅進步,最尾嗰場佢好明顯唔夠班
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-22 22:39
tezsonee 發表於 2017-5-22 21:59
但補唔到板凳深 ...

預計OUT: Kone + Lennon + Barkley + Lukaku + Deulofeu + Rodríguez

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2? – Bolasie/Lookman
Davies/新攻中 – Gueye/McCarthy/Besics
Schneiderlin / Barry / Besics
Baines/Garbutt/Galloway – Williams/Jags/Mori/新中堅 – Coleman/Holgate/新右閘
Robles / Stekelenburg

呢幾個後生仔都係有機會上位的球員:Kieran Dowell(攻中),Liam Walsh (中中),Harry Charsley(中中),Pennington (中堅),Dominic Calvert-Lewin(前鋒)

如果買入6個新人,其實已經有幾充裕的人腳,至於我寧願比機會新人都唔好再借人
作者: barker    時間: 2017-5-22 23:12
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 22:39
預計OUT: Kone + Lennon + Barkley + Lukaku + Deulofeu + Rodríguez

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2?  ...

呢六位新兵你有心中人選 Fan 兄 ?
作者: barker    時間: 2017-5-22 23:31
愛華頓夏天最後一場熱身賽係八月六日在 goodison park 主場對西甲的西維爾
作者: Fuko~    時間: 2017-5-23 00:22
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 22:39

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2?  ...

保拿斯未好返,lookman亦有機會外借出去,我比較希望迪路菲奧自己留低...
黎緊有sadro ramirez同新攻中的話,前場進攻會更技術化,佢留低對我地好大幫助。
holgate始終係替補,我估有合適的年青人選的話會買一個接班都唔奇。
左閘,galloway好大機會離隊,garbutt就視乎高文點樣睇佢啦。
所以,一定唔只你講的呢6個...至於班後生,我睇好dowell可以上埋黎1隊,打攻中位的後備。
我覺得會買:
前峰 X2 (一正選一後備,搵唔岩人就借)
攻中 X2 (高文似想打3攻中多過翼,除左米拉、mccarthy同davies,升埋dowell,都至少要兩個當打的正選)
中中/防中 X1? (視乎有幾咩人走,besic同barry都有機會離隊)
中堅 X2 (積仔有機會會離隊,起碼佢已經唔係正選的人腳,搵定兩個人再考慮補強差不多)
左閘/右閘 X1? (如果牛奶仔夠勁就唔駛,呢個位唔係首要改造的目標)
龍門...我覺得唔駛買,但係如果有合適人選,考慮到堡堡的年紀,都要諗下PICKFORD同BUTLAND有冇可能過黎。
作者: barker    時間: 2017-5-23 00:25
Fuko~ 發表於 2017-5-23 00:22
保拿斯未好返,lookman亦有機會外借出去,我比較希望迪路菲奧自己留低...
黎緊有sadro ramirez同新攻中的 ...

sandro 決定去馬體會 Fuko 兄
作者: barker    時間: 2017-5-23 00:29

left back 可考慮國米日本仔長野友都
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-23 00:50

其實買幾多人好睇有幾多人走,唔認為積仔和巴利會離隊,基本上佢地完約就已經達到退休年齡,好大機會係愛隊掛靴。比錫是有機會離隊的,因為都不太受重用,迪路如果巴塞用回購條款的話,基本上都係離隊。
作者: Fuko~    時間: 2017-5-23 01:24
Forever_Fan 發表於 2017-5-23 00:50
其實買幾多人好睇有幾多人走,唔認為積仔和巴利會離隊,基本上佢地完約就已經達到退休年齡,好大機會係愛 ...

巴利睇下會唔會想過美職搵埋最後一金...我覺得機會唔細,而且好大機會放行。
積基卡好睇佢本人意願,佢係度,球隊冇咩大傷大痛,佢都唔會係首選中堅。
真係有人走埋黎針佢,我估佢有機會走。
作者: barker    時間: 2017-5-23 08:20
report : EVERTON agree 25M to buy 史雲斯冰島中場施古臣 , 但他講要 130000磅週薪
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-23 14:45
barker 發表於 2017-5-23 08:20
report : EVERTON agree 25M to buy 史雲斯冰島中場施古臣 , 但他講要 130000磅週薪  ...

未證明係愛隊的作用就有咁高薪,愛華頓未必會應承呢個數,否則個個都要加薪好難搞
作者: barker    時間: 2017-5-23 14:52
Forever_Fan 發表於 2017-5-23 14:45
未證明係愛隊的作用就有咁高薪,愛華頓未必會應承呢個數,否則個個都要加薪好難搞 ...

但以他技術點都好過巴克里
作者: Carlson    時間: 2017-5-24 01:08
朗朗奴高文係唔掂
作者: barker    時間: 2017-5-24 10:51
Carlson 發表於 2017-5-24 01:08
朗朗奴高文係唔掂

我不同意你
作者: James_Beatkit    時間: 2017-5-24 11:08
tezsonee 發表於 2017-5-22 21:40
望下摩連奴,洗左成億鎊買一個普巴,有咩表現,成績跌落第6
今時今日D轉會費同樓價一樣升到痴左線,成億鎊相 ...

馬仔番落黎過左高峰?
盧卡古,巴克利,HOLGATE呢D幾多歲?

相反DM個D就明顯老啦
拜恩斯今季連斬波都唔掂
積仔有心無力
作者: James_Beatkit    時間: 2017-5-24 11:17
今季總結前7係基本
我地做到左所以我會比合格收貨
而且基本要贏既都叫贏到
但係到季尾仍然唔知RK個套戰術係點
至於下季就算你買到啱位球員應該可以拉近同前列分數
同埋歐洲賽可以行遠少少
歐聯位我仍然唔會咁大信心
始終你RK自己係踢邊套都仲好似未搵到方向咁
而且前6隊人腳質素明顯同我地有分別
加上我再講我係絕對唔睇好RK既功力(拎到歐聯資格我會認死狗讚佢)
所以下季目標KEEP住前7,贏猁狗,拎到個國內盃仔(最少入到決賽)收貨
歐洲賽方面就要睇下入左分組賽咩對手再講
作者: niclas    時間: 2017-5-24 13:42
盧卡古轉會!就要加大力度引援啦!
作者: Carlson    時間: 2017-5-24 14:46
差小小錢就出埋俾施格臣啦 講真同big6仲有一段距離 唔係仲諗住唔破壞薪金架構而補強or留人而去爭到歐聯資格掛?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-5-24 15:09
Carlson 發表於 2017-5-24 14:46
差小小錢就出埋俾施格臣啦 講真同big6仲有一段距離 唔係仲諗住唔破壞薪金架構而補強or留人而去爭到歐聯資格 ...

如果13萬週薪又真係高左d,10萬還可以接受,始終真係唔知夾唔夾隊波,一開始就咁高薪又過左少少,其他球員都會有怨言啦
作者: barker    時間: 2017-5-24 18:53
大家係唔係忘記左朗奴高文八十年代係荷蘭和阿積士的名將呀
作者: wahton    時間: 2017-5-31 01:24
係朗奴高文未走之前,

我對愛隊既期望只有一個: 希望佢快D走
作者: barker    時間: 2017-5-31 11:18
wahton 發表於 2017-5-31 01:24
係朗奴高文未走之前,

你太偏激喇 , 講過好多次朗奴高文係 Moshiri 親自欽點 , 他會教多兩季先完約 , 我信得過 Moshiri 的眼光
作者: tezsonee    時間: 2017-5-31 21:46
James_Beatkit 發表於 2017-5-24 11:08
馬仔番落黎過左高峰?
盧卡古,巴克利,HOLGATE呢D幾多歲?

連儂,Gibson,Cleverley,barry,KONE
呢批全部都係馬仔入落,呢D本身過曬氣

下半季升班後生仔表現重好,HOLGATE咪其中一個

作者: 拖肥糖    時間: 2017-5-31 23:13
係朗奴高文未走之前,

用新人呢度唔錯,但買賣眼光差,搵個總監睇數咪俾佢亂黎
作者: barker    時間: 2017-5-31 23:18
拖肥糖 發表於 2017-5-31 23:13
用新人呢度唔錯,但買賣眼光差,搵個總監睇數咪俾佢亂黎

EVERTON twitter : EVERTON set to complete first this summer signing 原修咸頓右閘馬天拿, welcome
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-6-1 08:50
班新仔喺世青盃有好表現,下季應該俾d機會佢地
作者: Forever_Fan    時間: 2017-6-1 09:20
爆炸拖肥糖 發表於 2017-6-1 08:50
班新仔喺世青盃有好表現,下季應該俾d機會佢地

其實我地班後生要比多d機會落場,唔係就外借羅經驗,閉門造車唔可能讓班後生仔有進步
作者: evertonfan1986    時間: 2017-6-1 12:21
英格蘭打入8強, 是近年最好一次
上場LOOKMAN 入2球, 潛力無限, 比多機會佢, 應該可上位
作者: barker    時間: 2017-6-1 16:57
evertonfan1986 發表於 2017-6-1 12:21
英格蘭打入8強, 是近年最好一次
上場LOOKMAN 入2球, 潛力無限, 比多機會佢, 應該可上位 ...

咁都要朗奴高文肯用他先得
作者: 愛華戰士    時間: 2017-6-5 13:17
今季表現我只能用不過不失去形容。
作客0-5 輸車仔, 主場又係輸鑊金.....對BIG 6 完全無優勢...你問我第7 位係咪算係咁....的確我地同第8 有一段距離...但事實上同第6 又係遠遠落後.....人地曼聯今屆陣容其實唔算亮麗...人地幾線作戰.....我地都無辦法比多D 壓力佢地.....
整體黎講今屆主場對中下游還算好.....但部份作客場次表現可以用恐佈黎形容

踢法上我地始終踢唔出一D 簡單直接O既攻勢.....其中一個原因當然係我地左右翼唔夠銳利....拜恩斯同高文始終係閘.....如果過份依靠佢地上去助攻....未必係好事黎。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-6-8 11:51
係朗奴高文未走之前,

agree
作者: James_Beatkit    時間: 2017-6-8 12:00
tezsonee 發表於 2017-5-31 21:46
連儂,Gibson,Cleverley,barry,KONE
呢批全部都係馬仔入落,呢D本身過曬氣

冇計
個時都仲係冇錢
就算依家成日吹有幾多錢買人都係得個講字
況且依家合市場已經唔健康

HOLGATE就咁啱真係有人傷佢先有機會踢
唔係我唔會覺得RK今季已經比佢咁多上陣時間

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2