香港愛華頓迷討論區

標題: Crystal Palace vs Everton [打印本頁]

作者: evertonfan1986    時間: 2017-1-21 14:19
標題: Crystal Palace vs Everton
新仔有機會出場, C奶正選

作者: evertonfan1986    時間: 2017-1-21 22:28
1. Joel
30. Mason Holgate
5. Ashley Williams
25. Ramiro Funes Mori
23. Seamus Coleman
26. Tom Davies
18. Gareth Barry
8. Ross Barkley
3. Leighton Baines
11. Kevin Mirallas
10. Romelu Lukaku
Subs
2. Morgan Schneiderlin
6. Phil Jagielka
16. James McCarthy
19. Enner Valencia
20. Bryan Oviedo
22. Maarten Stekelenburg
31. Ademola Lookman

Read more: http://www.palace.vitalfootball. ... 77156#ixzz4WPGbAQ48
作者: 24cheung    時間: 2017-1-21 22:43
成日覺得巴利係下半場出就最好
作者: 24cheung    時間: 2017-1-21 22:56
今晚利狗失分,愛記加油
作者: 彈地    時間: 2017-1-21 23:49

對方龍門已經救了二個必入球,諗住大勝但這運勢故只贏一球上下
作者: Fuko~    時間: 2017-1-21 23:50
龍門框救左我地的時候,對面龍門又神救左幾次...最唔抵係MORI個球禁都救到...
作者: tezsonee    時間: 2017-1-22 00:22
對面龍洗唔洗咁勁
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-22 00:27
下半場好靜
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-22 00:34
joel great save
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-22 00:42
coleman
作者: tezsonee    時間: 2017-1-22 00:43
終於射入,又係DAVIES靚直線
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-22 00:50
ft 0-1
作者: wahton    時間: 2017-1-22 00:52
彈地 發表於 2017-1-21 23:49
對方龍門已經救了二個必入球,諗住大勝但這運勢故只贏一球上下

世事被你看透了
作者: Everton_    時間: 2017-1-22 00:53
我覺得JOEL越黎越打得好 好FIT,有信心 希望高文比佢繼續KEEP住正選
作者: nsno    時間: 2017-1-22 00:54
獌狗同利狗失分
繼續追上去呀
作者: Fuko~    時間: 2017-1-22 00:57
今季COLEMAN至少幫我地執番4分...當年累我地失唔少分,終於成材LU
作者: tezsonee    時間: 2017-1-22 00:57
Everton_ 發表於 2017-1-22 00:53
我覺得JOEL越黎越打得好 好FIT,有信心 希望高文比佢繼續KEEP住正選

真係好左好多,KEEP住係咁唔洗買龍門
作者: 彈地    時間: 2017-1-22 01:03

Joel 估唔到條友仔愈踢愈好、符符轆轆變成現在一夫當關
作者: evertonfan1986    時間: 2017-1-22 01:06
其實 tom davis 打攻中好過啦, 打防中3場正選都有2球助攻, 到時GUEYE 配 C奶, 加佢, 中場唔會輸
作者: coyb    時間: 2017-1-22 01:07
贏波係實至名歸。 今場MOM 我選DAVIES同ROBLES。BARKLEY 如果把握得好啲就完美。
作者: Fuko~    時間: 2017-1-22 01:07
彈地 發表於 2017-1-22 01:03
Joel 估唔到條友仔愈踢愈好、符符轆轆變成現在一夫當關

個陣初黎報到,諗著侯活走個陣先上,咪9HEA下LO。
點知侯活走左之後,又唔係即刻踢得好,馬仔又走埋。最後又黎多個堡堡,迫著迫著先踢得好。
尤其佢個位都未穩,所以話有競爭幾緊要。
BARKLEY都係GA咋,而家DAVIES仔踢得禁好,創話力隨時高佢幾班,你估佢唔驚咩?
作者: coyb    時間: 2017-1-22 01:11
evertonfan1986 發表於 2017-1-22 01:06
其實 tom davis 打攻中好過啦, 打防中3場正選都有2球助攻, 到時GUEYE 配 C奶, 加佢, 中場唔會輸  ...

GUEYE + C 奶創造力太低了...
作者: coyb    時間: 2017-1-22 01:36

CREDIT: Ian Walton/Getty Images Sport
正啊呢張相!!
作者: nsno    時間: 2017-1-22 10:13
大家有冇發現好似只要Holgate打足全場,愛隊都冇輸過
作者: tezsonee    時間: 2017-1-22 10:35
coyb 發表於 2017-1-22 01:11

Tom davis好似ARTETA,係後面分波個種
作者: evertonfan1986    時間: 2017-1-22 12:23
Koeman explained that he left Schneiderlin out of his starting lineup because he felt to include him would have been unfair on the players who walloped Manchester City 4-0 last week.

順開, 原班人馬出場都唔奇, 防中有排爭
作者: evertonarteta10    時間: 2017-1-22 13:21
tezsonee 發表於 2017-1-22 10:35
Tom davis好似ARTETA,係後面分波個種

davies我覺得唔係分波個類, 跑上跑落BOX TO BOX, 打機動體能速度比直線就岩佢個瓣, 分波組織都係交比BARRY或者舒拉

期待BESIC復出, 條中場中再增加競爭力, 我再唔想睇到HEA踢.......如果可以WINTER入多個前鋒就更加好.

而家人腳3421係唔係真係岩我地打仲言之尚早, 打多3-4幾場先定案都唔遲.
作者: barker    時間: 2017-1-22 13:26
evertonarteta10 發表於 2017-1-22 13:21
davies我覺得唔係分波個類, 跑上跑落BOX TO BOX, 打機動體能速度比直線就岩佢個瓣, 分波組織都係交比BARR ...

球隊嚟緊有成個星期休息回氣 , 下場繼續作客史篤城踼夜波
作者: evertonarteta10    時間: 2017-1-22 13:26
evertonfan1986 發表於 2017-1-22 12:23
Koeman explained that he left Schneiderlin out of his starting lineup because he felt to include him ...

舒拉REPLACE BARRY都係遲早, 明顯佢下半場出黎條中場快左, DELAY同壓迫更加確實, 始終後生當打係唔同.  唯一舒拉既傳送能力冇BARRY強

舒拉如無意外係入岩貨, 雖然後備2場但係睇落去相信非常快適應球隊同隊友, 盡量快D操起佢就掂
作者: barker    時間: 2017-1-22 13:30
evertonarteta10 發表於 2017-1-22 13:26
舒拉REPLACE BARRY都係遲早, 明顯佢下半場出黎條中場快左, DELAY同壓迫更加確實, 始終後生當打係唔同.   ...

中堅( 積隊長傳就快走 ) , 左翼要買人
作者: evertonarteta10    時間: 2017-1-22 13:38
coyb 發表於 2017-1-22 01:11

如果4231或者433, 基爺+舒拉就會突顯呢2個雙防中傳送同創造力問題...從而又係變左老鼠拉龜

而掉番轉3421的時候基爺+舒拉就唔需要佢地創造, 適當控球在腳轉下邊偶爾後上就夠, 其他交比米拉 BARKLEY LOOKMAN去做.  如果RK真係打3421的話就要睇多幾場係唔係繼續不敗, 先不求連勝, 起碼RK揾到岩我地人腳既FORMATION/踢法同點樣配搭先, 機動戰整體戰順暢已經夠憾TOP SIX

作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-22 16:00
coyb 發表於 2017-1-22 01:07
贏波係實至名歸。 今場MOM 我選DAVIES同ROBLES。BARKLEY 如果把握得好啲就完美。

Barkley射門認真麻麻,另外有些機會交波比射門更好,他還是選擇射門,攻中來講,我真心覺得佢還是係決定傳還是射方面要進步
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-22 16:08
evertonarteta10 發表於 2017-1-22 13:21
davies我覺得唔係分波個類, 跑上跑落BOX TO BOX, 打機動體能速度比直線就岩佢個瓣, 分波組織都係交比BARR ...

Davies我覺得佢可以試下打攻中,話唔定有驚喜
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-22 16:16
barker 發表於 2017-1-22 13:30
中堅( 積隊長傳就快走 ) , 左翼要買人

積隊長如果走,如果一有人傷,搵邊個頂上? 稍為好些的都借走左,唔通搵browning? 但又話想賣走?
作者: barker    時間: 2017-1-22 16:18
Forever_Fan 發表於 2017-1-22 16:16
積隊長如果走,如果一有人傷,搵邊個頂上? 稍為好些的都借走左,唔通搵browning? 但又話想賣走? ...

sunday mail : EVERTON make move chelsea centre back Ivanovic this month....
作者: nsno    時間: 2017-1-22 16:34
barker 發表於 2017-1-22 16:18
sunday mail : EVERTON make move chelsea centre back Ivanovic this month....

唔撚係呀?
作者: barker    時間: 2017-1-22 16:45
nsno 發表於 2017-1-22 16:34
唔撚係呀?

唔係瓜就菜喇....唉
作者: KaChun23    時間: 2017-1-22 17:30
barker 發表於 2017-1-22 16:45
唔係瓜就菜喇....唉

伊雲放題
作者: laukarwing    時間: 2017-1-22 23:01
第七場clean sheet了。
作者: laukarwing    時間: 2017-1-22 23:05
愛隊已經三連勝了。全力挑戰四連勝吧!
作者: coyb    時間: 2017-1-23 02:11
HULL 依家踢緊, 有NIASSE 睇!!!
作者: James_Beatkit    時間: 2017-1-23 12:29
Davies慢慢黎啦
既然依家呢個位岩佢踢點解要將佢一下子改變踢攻中?
多人都唔代表要冇拿拿咁轉
Joel我都講佢值得暫時keep住打正選
但如果你想成隊波去到再進一步既時候
佢又唔係個D夠料擔大旗既龍
買個有級數既龍係冇蝕,
你話對Joel唔公平都咁話
作者: barker    時間: 2017-1-23 12:46
James_Beatkit 發表於 2017-1-23 12:29
Davies慢慢黎啦
既然依家呢個位岩佢踢點解要將佢一下子改變踢攻中?
多人都唔代表要冇拿拿咁轉

Deulofeu arrive millan last night ready medical for AC millan today
作者: James_Beatkit    時間: 2017-1-23 13:25
barker 發表於 2017-1-23 12:46
Deulofeu arrive millan last night ready medical for AC millan today

根本就得罪左方仗
係都唔出佢
作者: barker    時間: 2017-1-23 16:14
James_Beatkit 發表於 2017-1-23 13:25
根本就得罪左方仗
係都唔出佢

而家好大可能 Ivanovic replace 積隊長
作者: laukarwing    時間: 2017-1-23 17:57
coyb 發表於 2017-1-23 02:11
HULL 依家踢緊, 有NIASSE 睇!!!

NIASSE有球靚射。可惜被擋出。
作者: leonkit    時間: 2017-1-24 17:18
barker 發表於 2017-1-23 16:14
而家好大可能 Ivanovic replace 積隊長

回收galloway la

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2