香港愛華頓迷討論區

標題: Everton VS Manchester United [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2016-12-1 13:44
標題: Everton VS Manchester United
咁既態對曼聯

和都當贏

作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-1 14:59
獌都唔係特別好
主場又未必差得太緊要既
雖然贏就應該難
但和係最基本...真係見到搏命盡力咁去踢
作者: laukarwing    時間: 2016-12-1 16:19
不要兩連敗就收貨了。
作者: barker    時間: 2016-12-1 17:44
daily mirror : 傳愛華頓已簽入英甲查爾頓隊中超新星前鋒 Lookman , 他將下月正式加盟
作者: Fuko~    時間: 2016-12-1 17:51
James_Beatkit 發表於 2016-12-1 14:59
獌都唔係特別好
主場又未必差得太緊要既
雖然贏就應該難

唔好睇佢地戰積差就話差...我睇過幾場,佢地唔多唔少都輸運。
坦白講,輸就正路,但希望見到球隊有改善。

作者: laukarwing    時間: 2016-12-1 22:52
雖然朗尼停賽,但是愛隊不能輕敵。
作者: nsno    時間: 2016-12-2 05:50
只求唔好再出同一堆人同一個陣
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-2 11:26
Fuko~ 發表於 2016-12-1 17:51
唔好睇佢地戰積差就話差...我睇過幾場,佢地唔多唔少都輸運。
坦白講,輸就正路,但希望見到球隊有改善。 ...

係既
但佢地防線都有唔少傷兵
希望趁主場搏下一球半球
作者: 彈地    時間: 2016-12-2 13:52

2-0...miracle.... Home Win
作者: barker    時間: 2016-12-2 14:10
hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20161202/55993993
作者: niclas    時間: 2016-12-2 14:31
打和已經唔錯啦! 曼聯個狀態上緊來啦!
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-3 22:53
同感,輸就正路,和都收貨,愛隊咁的態,我唔多睇好,但我應該會比多一年機會朗奴高文,但如果下年都無改善,換教練吧,始終我一開始就唔認為佢適合愛華頓
作者: laukarwing    時間: 2016-12-4 09:37
希望盧卡古能在曼聯身上取得入球。
作者: reedlo16    時間: 2016-12-4 22:35
和都當贏了 
作者: evertonfan1986    時間: 2016-12-4 23:32
終於唔駛睇巴克利, 聰明仔打番最岩佢個位
如果把握唔到, 冇得怪人
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 00:24
攻門暫時我地較佳
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 00:28
bolasie傳中無人到
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 00:35
大家都組縮唔到攻勢...
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 00:45
結果輸左係堡堡身上
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 00:47
0-1
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-5 00:47
Fuko~ 發表於 2016-12-5 00:45
結果輸左係堡堡身上

無期望就無失望,唉
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 00:49
Forever_Fan 發表於 2016-12-5 00:47
無期望就無失望,唉

呢球輸得堅傻...出迎位置已經差...仲要連時機都錯...
作者: Everton_    時間: 2016-12-5 00:50
呢球做乜Q 堡完全唔到又要輕出
明明仲有2,3個後衛跟緊 又唔係危險地帶 係到派膠
作者: reedlo16    時間: 2016-12-5 00:52
真係整定?對上幾場波,班波熄晒火,無晒拼勁,係堡堡係後面交到功課。
今場波,班友醒返,雖然求其攻,但至少係防守上每人都肯走肯搏,但又遍遍到堡堡派膠…
作者: nsno    時間: 2016-12-5 00:55
進攻鳩傳,中場連唔到前面
堡堡派膠
Mori又唔全力追

作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:10
fuckin' de gea
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:33
gana long shot saved
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:34
holgate header saved
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 01:36
傷出左COLMAN同埋保拿斯,感覺一下子番到季初個陣...
而事實冇左保拿斯同埋巴克利,班人踢得整體番...
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:39
valencia header saved
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:45
12碼!!!!
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:46
baines1-1
作者: 旦奴    時間: 2016-12-5 01:46
多謝你呀~爆炸頭
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 01:47
究竟保拿斯係剋星定係HOLGATE係福星呢~
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:52
holgate包波掃蕩力不俗
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:53
ft 1-1
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 01:53
運氣再次回歸!
作者: aeroplane602    時間: 2016-12-5 01:54
執番分
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-5 01:55
對面個波咪我地送~~
作者: Everton_    時間: 2016-12-5 01:57
今場1:1都收貨 堡堡如果唔係派膠 早就3分已袋
再一次睇到HOLGATE真係有潛力 而家COLEMAN傷左 係時候表現下自己
作者: reedlo16    時間: 2016-12-5 01:58
今場波要讚M11,去到波,俾到波,過到人,又勤力好多。

另外,華倫西亞今場後備出場都交到功課。頂個球頂歪尐已入左。

今場波,班波打返出士氣出來。唯一要彈的,除了派膠的堡堡,富利斯都唔係穩陣…
作者: tezsonee    時間: 2016-12-5 01:58
Fuko~ 發表於 2016-12-5 01:36
而事實冇左保拿斯同埋巴克利,班人踢得整體番... ...

無左佢地成隊波順好多,上半場係咁贏左

MORI D防守,同WILLIAN拍埋高下立見
作者: nsno    時間: 2016-12-5 01:58
Holgate真係醒目仔嚟,可造之材
Valencia其實唔錯,啲判斷好過Bolasie
作者: nsno    時間: 2016-12-5 02:00
Fuko~ 發表於 2016-12-5 01:36
而事實冇左保拿斯同埋巴克利,班人踢得整體番... ...

然後下場又係鐵膽Bolasie正選
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 02:02
tezsonee 發表於 2016-12-5 01:58
無左佢地成隊波順好多,上半場係咁贏左

MORI D防守,同WILLIAN拍埋高下立見

所以我都好奇怪點解唔係HOLGATE拍WILLIAN...
雖然長遠黎講,HOLGATE同埋MORI先係我地正選中堅。
HOLGATE除左身型差D,作為一個正選後衛已經合格有餘...至少唔應該坐冷板坐足禁耐。
家下隊波最缺就係活力,有活力大家都勤力左!
作者: reedlo16    時間: 2016-12-5 02:02
咁講,HOLGATE係好,但若果話傷了COLEMAN作為代價,我肯定希望COLEMAN唔傷囉。

HOLEGATE可以打右中堅位,有如季初的5311咁。
作者: Fuko~    時間: 2016-12-5 02:02
nsno 發表於 2016-12-5 02:00
然後下場又係鐵膽Bolasie正選

佢同高文個款都似傷番兩三星期...
作者: nsno    時間: 2016-12-5 02:15
Fuko~ 發表於 2016-12-5 02:02
佢同高文個款都似傷番兩三星期...

係喎唔記得佢傷咗
淨係記得高文好大件事,希望佢冇事啦
作者: nsno    時間: 2016-12-5 02:16
Fuko~ 發表於 2016-12-5 02:02
所以我都好奇怪點解唔係HOLGATE拍WILLIAN...
雖然長遠黎講,HOLGATE同埋MORI先係我地正選中堅。
HOLGATE ...

打中堅身型唔係幾夠
我反而諗佢可唔可以打中場
同Gueye拍住上
作者: laukarwing    時間: 2016-12-5 10:31
不用連敗了。
作者: laukarwing    時間: 2016-12-5 10:32
盧卡古仍未能從曼聯身上取得入球。失望。
作者: witzz    時間: 2016-12-5 11:03
用米拉打巴克利個位,成隊波流暢好多,行軍速度快左
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-5 12:19
witzz 發表於 2016-12-5 11:03

但下場可能又會用番巴克利
米拉又打番保拿斯個位
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-5 12:26
成班波叫做有改善
起碼真係見到團火出番少少黎
反而我地係最後20分鐘傷兩年先開始做到攻勢
都唔知係保拿斯問題定係收起左聰明仔定咩
反而華西出黎仲做到野多過打足成場既盧卡古
唔理華西定NIASSE定邊個
根本就要比壓力盧卡古
MORI算OK啦
上半場閘盲眼位球直線算靚
當然輸個球佢唔應該窒步唔係佢應該趕得切
HOLGATE有D係整定比佢上位感覺
位置感好又唔怯場
係時候去證明自己
佢打中堅會輸蝕尋既爭頂都見唔到上風暫時右閘最啱佢
作者: evertonfan1986    時間: 2016-12-5 12:37
都唔一定, 仲有翼可用
不過聰明仔攻守都唔得, 可以放棄
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-5 12:56
witzz 發表於 2016-12-5 11:03

從來唔覺巴克利係攻中料,攻中呢個位好講天份
作者: niclas    時間: 2016-12-5 13:57
冬季要買人啦!
作者: barker    時間: 2016-12-5 16:49
niclas 發表於 2016-12-5 13:57
冬季要買人啦!

agree
作者: coyb    時間: 2016-12-5 19:25
中場出 Cleverly 係咩玩法..
Bolasie 近N場有什麼貢獻?
35歲的Barry... 你想佢點?

根本Bolasie要雪下啦. 佢同班波夾唔到。
Stekelenburg , 我真係無眼睇... 我對佢已無晒信心。 如果下場佢又係正選, 咁隊長真係好唔抵.

隊波依家踢成咁, 認真係時候高領隊諗諗, 係唔係領隊同用人同戰術問題。
作者: barker    時間: 2016-12-5 19:31
coyb 發表於 2016-12-5 19:25
中場出 Cleverly 係咩玩法..
Bolasie 近N場有什麼貢獻?
35歲的Barry... 你想佢點?

傳一月半隊換血 , Lennon , Deulofeu , McGeady , Niasse , McCarthy leave
作者: coyb    時間: 2016-12-5 19:37
barker 發表於 2016-12-5 19:31
傳一月半隊換血 , Lennon , Deulofeu , McGeady , Niasse , McCarthy leave

昨天迪老虎出黎OKAY, 起碼好過保拿斯。 作為巴克利FANS, 我覺得佢可以打巴利個位..

不過 都係FF下好了....
作者: barker    時間: 2016-12-5 19:40
coyb 發表於 2016-12-5 19:37
昨天迪老虎出黎OKAY, 起碼好過保拿斯。 作為巴克利FANS, 我覺得佢可以打巴利個位..

不過 都係FF下好了.. ...

個右翼傳已斟介燕豪芬右翼 Luciano Narsingh , 前鋒繼續追 Napoli 加比亞甸尼
作者: coyb    時間: 2016-12-5 20:49
黎到12月 聯賽打左三分一,基本上各隊波都應該進入狀態,但睇番我地愛華頓,我真係有點担心。
作者: coyb    時間: 2016-12-5 20:52
基本上完全無隊型,戰術不明。以前老莫我知佢要隊波打咩,老馬我也知佢想隊波點打。但老高呢? 我睇唔透。
作者: nsno    時間: 2016-12-5 23:12
coyb 發表於 2016-12-5 20:52
基本上完全無隊型,戰術不明。以前老莫我知佢要隊波打咩,老馬我也知佢想隊波點打。但老高呢? 我睇唔透。 ...

佢應該係想高壓逼搶、高效反擊嘅
但係班友hea踢,而且陣容老化好難keep住90分鐘逼搶
同埋長傳唔準,而且中前場斷開哂,所以其實根本打唔到高文嗰套

一係等隊波夾下,一係出後生仔,如果兩樣都唔得就唯有換哂成隊嘅八九成人先打到佢想要嘅波
作者: nsno    時間: 2016-12-6 05:57
Bolasie提早收咧⋯⋯
作者: reedlo16    時間: 2016-12-6 10:51
真係估唔到咁嚴重……一月又要再諗多個人,最要命係明年初基爾去打非洲盃,無左佢諗起都得人驚
作者: coyb    時間: 2016-12-6 11:22
nsno 發表於 2016-12-6 05:57
Bolasie提早收咧⋯⋯

唉.... 黑仔.
作者: barker    時間: 2016-12-6 11:38
coyb 發表於 2016-12-6 11:22
唉.... 黑仔.

可以肯定一月必入翼鋒 , Depay , yarmolenko , Narsingh 其中一個 ?
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-6 11:46
coyb 發表於 2016-12-5 19:37

不過 都係FF下好了.. ...

AGREE
8號位會好過呢個10號位
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-6 11:47
coyb 發表於 2016-12-5 20:52
基本上完全無隊型,戰術不明。以前老莫我知佢要隊波打咩,老馬我也知佢想隊波點打。但老高呢? 我睇唔透。 ...

淨係知防守上好似好左
但老化問題有排搞
除非買到個新龍,比HOLGATE上位
作者: barker    時間: 2016-12-6 11:50
James_Beatkit 發表於 2016-12-6 11:47
淨係知防守上好似好左
但老化問題有排搞
除非買到個新龍,比HOLGATE上位

新龍人選有兩位
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-6 11:58
barker 發表於 2016-12-6 11:50
新龍人選有兩位

真係DUM多D錢買個有級數架啦
一個好龍好緊要而且有排打
作者: barker    時間: 2016-12-6 12:06
James_Beatkit 發表於 2016-12-6 11:58
真係DUM多D錢買個有級數架啦
一個好龍好緊要而且有排打

傳朗奴高文首選仲係費沙科士打
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-6 15:39
reedlo16 發表於 2016-12-6 10:51
真係估唔到咁嚴重……一月又要再諗多個人,最要命係明年初基爾去打非洲盃,無左佢諗起都得人驚 ...

恩歷克波拿斯右膝韌帶嚴重斷裂,預料要休養至少半年或以上。 波拿斯加盟後獲領隊朗奴高文重用,本季未有缺席任何一場聯賽,14場錄1入球5助攻。該名27歲快翼受傷後,隊友迪路菲奧於twitter發文︰「祝波拿斯早日康復!我知你回來後會變得更強,希望你康復過程一切順利,要保持笑容。」

一月真係有d難搞,巴利年紀真係唔可以場場正選,入技術型中場中算一個,攻中我真係唔欣賞巴克利,調佢踢前鋒好過啦,入攻中又算一個,左翼奧維度呢幾場連後備都無,受傷了嗎?波拿斯提早收工,下季先見,入個左翼再算一個

冬季入到3個嗎?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-6 16:13
nsno 發表於 2016-12-5 23:12
佢應該係想高壓逼搶、高效反擊嘅
但係班友hea踢,而且陣容老化好難keep住90分鐘逼搶
同埋長傳唔準,而且 ...

緊迫盯人係荷蘭教練普遍喜歡的打法,但要求球員極好的體能,荷蘭本土球隊重青訓球員,平均年齡好低, 跑動當然無問題,但去到愛華頓,人腳有限,平均年齡係個別位置都唔低,試問跑得幾多場?

其實一個合格的領隊,唔應該打死一套戰術,好似馬仔咁就弊啦,唔識變,朗奴高文善打緊迫,但亦要考慮球隊人腳,年紀,技術去改變打法,一招打到老係唔work的,愛隊防守好左係因為高文要求全部球員都要跑動,緊迫,連前鋒都要求方守,但其實呢種做法對體力要求太高,愛隊輪換又少......
作者: evertonfan1986    時間: 2016-12-6 16:43
Forever_Fan 發表於 2016-12-6 16:13
緊迫盯人係荷蘭教練普遍喜歡的打法,但要求球員極好的體能,荷蘭本土球隊重青訓球員,平均年齡好低, 跑動 ...

根本現時都係走向壓迫打法, 如果想變為強隊, 就要走尼條路, 當然有足夠人數倣BACK UP
球員倣唔到, 只好慢慢清走曬
英超對體能越來越高, 以前30歲中場老將仲有發揮空間, 現在覺得佢地己經好慢, 對住後生己經唔夠搶
般尼矛夫對住強隊一樣鬥搶, 仲嬴埋利記, 冇理由愛記唔得
作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-6 18:30
evertonfan1986 發表於 2016-12-6 16:43
根本現時都係走向壓迫打法, 如果想變為強隊, 就要走尼條路, 當然有足夠人數倣BACK UP
球員倣唔到, 只好慢 ...

壓迫唔係唔得,但都要睇餸食飯,一口食唔成大胖子的,人腳就係咁多,要求場場跑死狗,無可能,領隊要識變架,用殘晒班球員咪又係死,咁不如針對某些隊用緊迫,某d打大巴陣,某d就打區域聯防,咁先係一個合格的領隊。
作者: nsno    時間: 2016-12-7 00:58
Forever_Fan 發表於 2016-12-6 18:30
壓迫唔係唔得,但都要睇餸食飯,一口食唔成大胖子的,人腳就係咁多,要求場場跑死狗,無可能,領隊要識變 ...

其實無論用咩戰術都好,宜家愛隊嘅人(尤其中後場)普遍都係太慢喇
作者: barker    時間: 2016-12-7 01:06
nsno 發表於 2016-12-7 00:58
其實無論用咩戰術都好,宜家愛隊嘅人(尤其中後場)普遍都係太慢喇

剛傳朗奴高文一月賣走湯卡華利 , 占士麥卡菲 , 艾朗連儂 , Deulofeu , Niasse , kone
作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-7 10:26
barker 發表於 2016-12-7 01:06
剛傳朗奴高文一月賣走湯卡華利 , 占士麥卡菲 , 艾朗連儂 , Deulofeu , Niasse , kone  ...

1月冇咩可能啦
首先除非你買到幾個
第二就算比你買到都要時間夾啦

慢慢已經比前邊幾隊拉開
後邊又追到上黎
冇歐洲賽踢基本上好難買到好球員過黎
唔好ff太多
針對性買到個別位置已經好好

作者: James_Beatkit    時間: 2016-12-7 10:29
Forever_Fan 發表於 2016-12-6 18:30
壓迫唔係唔得,但都要睇餸食飯,一口食唔成大胖子的,人腳就係咁多,要求場場跑死狗,無可能,領隊要識變 ...

同意

作者: Forever_Fan    時間: 2016-12-7 14:10
barker 發表於 2016-12-7 01:06
剛傳朗奴高文一月賣走湯卡華利 , 占士麥卡菲 , 艾朗連儂 , Deulofeu , Niasse , kone  ...

其實我唔欣賞一個教練來到就換哂全部球員,咁唔係一個頂級教練應該做的事
作者: barker    時間: 2016-12-7 14:58
Forever_Fan 發表於 2016-12-7 14:10
其實我唔欣賞一個教練來到就換哂全部球員,咁唔係一個頂級教練應該做的事 ...

愛華頓同曼聯上週日在 goodison park boardroom 討論一月借用舒拉達連 , 迪比
作者: barker    時間: 2016-12-7 23:24
Forever_Fan 發表於 2016-12-7 14:10
其實我唔欣賞一個教練來到就換哂全部球員,咁唔係一個頂級教練應該做的事 ...

攻中最新人選 : 迪沙哥夫
作者: 拖肥糖    時間: 2016-12-8 02:43

絕對贊同。球隊最大問題係教練。一早講過RK當年係valencia災難,要全世界就佢個套打法,唔係剪裁一套合識球員戰術。結果?當年valencia唔降執到。希望我地唔降把啦
作者: Fuko~    時間: 2016-12-8 14:24
拖肥糖 發表於 2016-12-8 02:43
絕對贊同。球隊最大問題係教練。一早講過RK當年係valencia災難,要全世界就佢個套打法,唔係剪裁一套合識 ...

始終佢今季太遲黎,我地即管俾多季佢睇下搞成點。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2