香港愛華頓迷討論區

標題: 2016 -17 EPL (Week 9) vs Burnley (away) [打印本頁]

作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2016-10-21 20:14
標題: 2016 -17 EPL (Week 9) vs Burnley (away)
希望贏返場,
小勝1:0
作者: evanng    時間: 2016-10-21 21:45
win 2:0

作者: 彈地    時間: 2016-10-22 10:20

0-4 Everton win.....
作者: wahton    時間: 2016-10-22 11:27
3:0  win
作者: laukarwing    時間: 2016-10-22 14:46
0:1 WIN
作者: Fuko~    時間: 2016-10-22 22:40
後防接連出錯,結果先失一球。隊波都係組織唔到咩有效攻勢,希望佢地打得再進取d。
作者: reedlo16    時間: 2016-10-22 22:42
不是一隊波在踢,是11個人在踢…
作者: evertonarteta10    時間: 2016-10-22 22:51
換走保拿斯唔該....
作者: Fuko~    時間: 2016-10-22 23:16
盧卡古唔獨食...結果保拿斯搶左黎射...actually,條友今日真係超獨。
作者: reedlo16    時間: 2016-10-22 23:18
保拿斯真係無理由咁搶走盧卡古個波, 走開拉鬆後防線個個應係佢,不過好彩射入…
作者: Forever_Fan    時間: 2016-10-22 23:48
輸埋,成績每況愈下
作者: reedlo16    時間: 2016-10-22 23:49
打回原形
作者: laukarwing    時間: 2016-10-22 23:53
So sad
作者: Fuko~    時間: 2016-10-22 23:58
之前靠運嬴,而家冇運輸返出去,好合理。
高文真係要變一變啦,成個十月都未嬴過。連續4場聯賽嬴唔到。
作者: evertonarteta10    時間: 2016-10-23 00:18
Fuko~ 發表於 2016-10-22 23:58
之前靠運嬴,而家冇運輸返出去,好合理。
高文真係要變一變啦,成個十月都未嬴過。連續4場聯賽嬴唔到。 ...

自從BOLASIE打右米拉打左..未贏過.....
作者: evertonfan1986    時間: 2016-10-24 15:30
evertonarteta10 發表於 2016-10-23 00:18
自從BOLASIE打右米拉打左..未贏過.....

應該係冇左 baines 開始, 就未嬴過
佢可以HOLD 住個波, 交比中前場, 又可以出波, 平衡2邊攻勢
相反, 高文D出波真係冇咩威脅, 最多走上走落, 如果右翼都唔出波, 前鋒供應會少好多
現在BOLASIE打右米拉打左, 得BOLASIE 出波, 米拉打左唔出波, 又冇 baines, 即係死左一邊

作者: wahton    時間: 2016-10-25 00:15
無可否認今季唔少入波, 保拿斯都有參與

但佢踢法太個人化, 太多硬推 , 好少同隊友配合

個人黎講唔太欣賞
作者: Fuko~    時間: 2016-10-25 02:06
wahton 發表於 2016-10-25 00:15
無可否認今季唔少入波, 保拿斯都有參與

但佢踢法太個人化, 太多硬推 , 好少同隊友配合

係唔知咩事佢今場特別過火...
其實,我地前場既然冇強攻中,一定係要靠前面個三個人配合先得。
打到好似巴塞或者皇馬個d msn同bbc的前者。
作者: evertonfan1986    時間: 2016-10-25 13:18
M11  都係推入中路浪射, 巴克利都係一樣浪射, 邊有1個係配合
如果成隊都係甘, 係米領隊落ORDER ?
今季D入波好靠個人質素, 但如果平時大部份時間用去汁反好防守, 我都會等下同觀望下, 之前高文話球員未理解佢要求打法, 所以尼段時間球員打得SIMPLE D, 我都暫時可以理解, 起碼我地暫時失球最少第二
保拿斯都有同隊友配合, 只係唔多, 有球 ONE TWO 比高文, 再帶入禁區傳比LUKAKU, 唔係對面叉到已經入波, 暫時成隊佢同DEL BOY 肯出波, 當然希望高文可以TURN 到佢多D同隊友配合, 但搵巴克利又真係曬氣
下半場尾段, 雖失波, 但換入DEL BOY, 成場攻勢最好係尼段時間, 2邊都有球員出到波
可能要等BAINES 出反才會嬴波

作者: Fuko~    時間: 2016-10-25 19:31
evertonfan1986 發表於 2016-10-25 13:18
M11  都係推入中路浪射, 巴克利都係一樣浪射, 邊有1個係配合
如果成隊都係甘, 係米領隊落ORDER ?
今季D入波 ...

唯一解釋係三條友都唔係好識傳波,剩係識過人硬爆...坦白講真係有d哂左迪路菲奧...除左第一季...基本上都係得閒就出下...
雖然就黎過左個條回購條款都係好事...係擔心佢禁樣冇咩進步...

作者: barker    時間: 2016-10-25 23:11
Fuko~ 發表於 2016-10-25 19:31
唯一解釋係三條友都唔係好識傳波,剩係識過人硬爆...坦白講真係有d哂左迪路菲奧...除左第一季...基本上都 ...

yarmolenko
作者: Forever_Fan    時間: 2016-10-27 15:59
Fuko~ 發表於 2016-10-25 19:31
唯一解釋係三條友都唔係好識傳波,剩係識過人硬爆...坦白講真係有d哂左迪路菲奧...除左第一季...基本上都 ...

其實賽季開始前我已經話今季最最重要的係買攻中,巴克利唔係攻中的料,佢一直較獨食,傳球視野又差,喜歡浪射,去做前鋒好過,但koeman最後都係買唔到攻中,呢個反倒係最應該首先 ko 的位置
作者: Forever_Fan    時間: 2016-10-27 16:01
barker 發表於 2016-10-25 23:11
yarmolenko

耶莫蘭高唔係攻中,其實佢一直係打翼鋒或前鋒,我想要的係一個善於創造機會的攻中
作者: barker    時間: 2016-10-27 19:42
Forever_Fan 發表於 2016-10-27 16:01
耶莫蘭高唔係攻中,其實佢一直係打翼鋒或前鋒,我想要的係一個善於創造機會的攻中 ...

今日傳 EVERTON 一月再出手斟介里昂翼鋒 Ghezzal

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2