香港愛華頓迷討論區

標題: 主場對諾定咸森林 [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2022-8-20 14:05
標題: 主場對諾定咸森林
一定要贏得這場勝利!

作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-20 22:27
打完今場相信車仔唔會再想出價買Gordon ! 無錯係射左一兩腳似樣,但慣性上腳,應比唔比!不討好
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-20 22:37
進攻上算係有啲改善,前面有個朗當點都叫有個目標。咁哥頓同格雷自由發揮
作者: barker    時間: 2022-8-21 00:38
FT 1-1
作者: aeroplane602    時間: 2022-8-21 08:59
一換走朗當就失勢,比人入波
作者: reedlo16    時間: 2022-8-21 10:59
幾點:
朗當有佢作用,佢至少有兩三球係前場HOLD到波並直接俾機會其他球員埋門,格雷及哥頓有佢係度進攻都較順暢,不用兼顧太多。
伊和比打中中防守搶截護球做到十足,但要埋佢派牌便死得,前場進攻傳球十居其九俾失或俾唔到位。
陣式要求翼衛要全場快上快落,體能要求相當高,左面米高倫高還算可以,但右面柏特臣下半場尾段已開始疲態,跟唔上。始終上季傷了大半季,要時間。
奧拿拿真係好似當年初來報導的費蘭尼,不適應英超,但又手長腳長,動作稍大便很容易犯規,看來仍需時間掌握比賽節奏。
後防達哥夫斯基上半場慌失失,被人逼搶時多犯錯。但下半場似見改善。
哥頓經常死去,最後一腳成日好似賭大細咁,一係可以幸運起到腳(但射術又…唔算好),一係俾人快速搶返個波,護球能力同把握能力和列查理臣差好遠,若列查理臣賣到6000萬鎊,哥頓都可以值5000萬鎊,嘩,仲使諗?

最後,唔該快啲買兩個射手,另外,也欠一兩個中場有派牌能力的球員。
作者: evertonlife    時間: 2022-8-21 11:56
轉會市場入多一個進攻中場加正前鋒便可以了。攻中主要是取代阿里,而正前則希望可以在陣式轉換成兩位前鋒時派上用場,所以也不用是路雲或朗當式的中鋒類,可以是射術類多一點,令進攻選擇較多
作者: evertonlife    時間: 2022-8-21 11:59
照繼續三後衛的戰術,那343有時可轉作352,特別是對強隊時是需要中場中更多人手,而如果派Gray或Gordon做352中最前的其中一個,在體型上會比較輸蝕。
作者: ginger    時間: 2022-8-22 09:18

今場嬴唔到都唔知幾時開到齋,希望快啲入到前鋒,今年暫時睇隊隊英超都幾對辦,特別中遊強左好多,我地點睇都應該係護級,暫時感覺係最差果兩三隊之一,希望快啲入到啱用前鋒可以有改善啦。哥頓真係價啱就放啦....佢係推得生個波,不過其他真係好一般,完全唔係做重心的料子,格雷整體一定好過佢。依個價錢搏下其他好過。
作者: Fuko~    時間: 2022-8-22 17:05
reedlo16 發表於 2022-8-21 10:59
幾點:
朗當有佢作用,佢至少有兩三球係前場HOLD到波並直接俾機會其他球員埋門,格雷及哥頓有佢係度進攻都 ...

我覺得我地兩閘助攻太少都係其中一個輸蝕位。有朗當係度,係一對閘斬入去俾朗當,其實佢做到二傳。
跟著俾gray同gordon執第二點。今場波其實就係反映左前場班人唔夠入球能力。
仲有我地d斬角球能力真係好差...成日都俾軒達臣拎晒。
慶幸我地都叫入返一球追平冇禁傷。當然,呢場應該係must win ge比賽。
下場繼續打擅長ge防守足球,守得到其實係會有驚喜。大家唔使太絕望。
作者: barker    時間: 2022-8-23 16:42
車路士出到 60M
作者: witzz    時間: 2022-8-23 16:46
快賣
作者: 24cheung    時間: 2022-8-23 18:31
witzz 發表於 2022-8-23 16:46
快賣

如賣左買Sarr仲好
作者: barker    時間: 2022-8-23 19:52
24cheung 發表於 2022-8-23 18:31
如賣左買Sarr仲好

傳同紐卡素爭同隊嘅 joao perdo
作者: ginger    時間: 2022-8-24 09:07

60M都reject bid, 有時都唔知球會諗咩,又遲遲未入到前鋒,得返一星期,其實問題係冇錢,睇唔啱定係點呢,講真買完仲要唔一定啱用。如果係冇錢就要快啲賣左gordon用黎買人啦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-24 10:01
講真,人望高處,我唔會話哥頓反骨什麼,佢想踢歐聯個心態好正常。球員有離心,其實強留真係無意思。60M 已是合理水平,當然球會心態一定唔係諗哥頓什麼未來主力,非賣品之類。肯定係見人地車仔前邊欠人,連李城果個都叫到70M, 認為哥頓要再高價啲所以唔肯放。真心講得返幾日時間轉會窗又關,下下都要最後一刻至買人真係唔知想點
作者: ginger    時間: 2022-8-24 10:47
愛華戰士 發表於 2022-8-24 10:01
講真,人望高處,我唔會話哥頓反骨什麼,佢想踢歐聯個心態好正常。球員有離心,其實強留真係無意思。60M 已 ...

問題係車仔都搞笑,真心唔覺得美國隊長、奧度爾、施爺治會差過gordon,講真gordon去到應該都係坐多過踢,暫時缺憾太明顯,車都要即食唔會慢慢比時間佢成長
作者: aeroplane602    時間: 2022-8-24 12:36
去車仔有辦你睇,下一個barkley
作者: ngkk821    時間: 2022-8-24 12:37
ginger 發表於 2022-8-24 10:47
問題係車仔都搞笑,真心唔覺得美國隊長、奧度爾、施爺治會差過gordon,講真gordon去到應該都係坐多過踢, ...

另一個巴克利
作者: Fuko~    時間: 2022-8-24 12:45
愛華戰士 發表於 2022-8-24 10:01
講真,人望高處,我唔會話哥頓反骨什麼,佢想踢歐聯個心態好正常。球員有離心,其實強留真係無意思。60M 已 ...

下?乜你禁樣睇你愛隊GA???我覺得價錢已經MATCH到我地要求。純粹只係呢個價錢太遲到,我地未搵到人先REJECT。'
球員當然係冇非賣品,只有價錢呢個問題。問題係而家呢個價錢,我地賣走完,買唔返代替品。
禁樣賣走左,可能有60M,但就有更大風險降班。計落唔岩咪唔賣。

出年會唔會仲值60M,多數都唔值。因為哥頓份約都好快完,佢本人唔肯簽新約,你強留到時仲更蝕。
我自己都同意GE係,一係哥頓呢一兩日內簽新約一係就賣。冇謂再更PANIC BUY。
作者: ginger    時間: 2022-8-24 17:42
Fuko~ 發表於 2022-8-24 12:45
下?乜你禁樣睇你愛隊GA???我覺得價錢已經MATCH到我地要求。純粹只係呢個價錢太遲到,我地未搵到人先REJECT ...

其實賣唔賣gordon點都要入前鋒,以而家人腳好難唔降,真係唔信DCL可以打返起
作者: barker    時間: 2022-8-24 18:43
ginger 發表於 2022-8-24 17:42
其實賣唔賣gordon點都要入前鋒,以而家人腳好難唔降,真係唔信DCL可以打返起 ...

twiiter 消息傾緊曼聯占士嘉拿 , 另外 talk onging Gueye , kudus
作者: witzz    時間: 2022-8-24 21:18
barker 發表於 2022-8-24 18:43
twiiter 消息傾緊曼聯占士嘉拿 , 另外 talk onging Gueye , kudus

全中場,咩玩法
作者: 彈地    時間: 2022-8-24 21:28
剩返一年合約但又唔肯簽新約,出到60 M都唔買走除非那位球員是必不可以缺少,或者是唯一可以扭轉比賽的人!見他
對森林最後一分鐘的挑射⋯⋯嗱嗱臨餿收轉會費好過啦
否則的話都下半季15M你都要焗住買走
作者: barker    時間: 2022-8-24 22:46
witzz 發表於 2022-8-24 21:18
全中場,咩玩法

前鋒傾緊布力般首席射手 Diaz
作者: Jassoo    時間: 2022-8-24 23:14
好似唔係唔賣,但要用Broja做交換條件
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-25 00:54
Borja 我唔知有無理解錯,踢法似係要人餵波果類型黎。照睇好似布力般個Diaz 好似銳啲較啱用。特別係如果Borja 要嗌到30M 。車仔開季三場我都有睇,杜曹寧願用哈佛斯都唔用Borja, 我睇Borja 呢個中鋒可能水平真係麻麻地。而加拉卡上場第一次正選,佢啲波踢落又係一般而已。呢兩個車仔兵傳左成個轉會窗,其實未必真係傳聞中咁好。
作者: ginger    時間: 2022-8-25 10:59
Jassoo 發表於 2022-8-24 23:14
好似唔係唔賣,但要用Broja做交換條件

一來要等車買到前鋒先有機會放broja, 二來大把隊想要未必到我地,轉會窗得返幾日而家真係搞唔掂
作者: barker    時間: 2022-8-25 20:22
愛隊最新消前鋒射手人選似乎鎖定布力般的 Diaz

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2