香港愛華頓迷討論區

標題: 開鑼戰主場鬥車仔 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2022-8-1 19:52
標題: 開鑼戰主場鬥車仔
高文傷緊,應該有得繼續睇下柏達臣

作者: barker    時間: 2022-8-1 20:00
Gueye 趕唔得切註册 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-4 13:40
車路士個士氣好似麻麻地.....新球員未太融入......我地主場照計都應該有得砌.....

暫時睇個轉會進度......加入麥尼爾.....達哥夫斯基.....同個出擊左閘 ....基耶應該會呢兩日加入....但未必會咁快比佢正選。

卡法路雲傷左.....有好有唔好.....季前熱身賽有佢唔覺得隊波進攻會特別好......宜家傷左.....一係用朗當.....一係放阿里做中鋒...
林伯應該會用5221 踢法........都係果句.....要兩隻閘喪上落....咁至可以發揮到個戰術.....不過中間4 人始終缺乏一個HOLD 波派波型球員.....個比賽節奏會好難掌握...

阿里
                 哥頓            格雷
米哥倫哥    杜古希     湯戴     柏達臣
              葛菲     堅尼     達哥
                       碧福特
後備︰麥尼爾, 伊禾比, 米拿, 新左閘, 朗當, 基耶, 阿倫, 賀基治
作者: reedlo16    時間: 2022-8-4 14:04
朗當頭場好似停賽唔出得。
作者: barker    時間: 2022-8-4 15:49
為何仲要米高堅尼打正選 ?
作者: laukarwing    時間: 2022-8-5 13:47
和波都收貨了。
作者: ginger    時間: 2022-8-5 14:14
講真有一分都開心了,今季擺明一開季就要護級
作者: barker    時間: 2022-8-5 17:18
最新消息安拿拿到左 Merseyside 準備體測 可能趕得刧註册明晚上陣
作者: 24cheung    時間: 2022-8-5 19:04
barker 發表於 2022-8-5 17:18
最新消息安拿拿到左 Merseyside 準備體測 可能趕得刧註册明晚上陣

基爺反而冇消息?
作者: barker    時間: 2022-8-5 19:13
24cheung 發表於 2022-8-5 19:04
基爺反而冇消息?

基耶亦 deal done
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-5 23:16
中場中有安拿拿同基耶,好似話要埋狼隊個中堅高迪,照睇真係中路個防守力至少係英超上半版水平。開季頭2場人腳應該未齊,望埋借用車仔個中場同Borja 開季。
作者: 24cheung    時間: 2022-8-6 23:37
亞里都冇正選,完全冇前鋒,又怪陣
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-7 00:38
睇黎係打算用3個踢法飄忽嘅速度型球員去蝦車仔3個年紀偏大嘅中堅。阿里唔擅長跑動,個諗法都唔係完全無譜嘅
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-7 00:42
葛菲又玩完!
作者: reedlo16    時間: 2022-8-7 00:45
葛菲似乎又要長抖了…
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-7 01:19
上半場暫時睇,碧福特幾下擋波都係唔係好清翠,差啲比史端寧食個詐糊。防守上當然咁早無左葛菲一定唔係好兆頭,暫時睇中場杜古希同伊禾比算係中場遮位做得算唔錯。進攻上麥尼爾頗靜。格雷同哥頓算幾生猛。兩邊閘暫時都算對辦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-7 01:24
禁區咁拉人都想唔罰十二碼?唉
作者: reedlo16    時間: 2022-8-7 01:26
哥頓後半段已無氣....
作者: ngkk821    時間: 2022-8-7 01:34
點解愛華頓呢幾年咁多球員受重傷,唔通連個天都唔鍾意我地,唉。。。
作者: barker    時間: 2022-8-7 03:56
FT 0-1
作者: aeroplane602    時間: 2022-8-7 08:59
三個新兵都對辦
作者: evertonlife    時間: 2022-8-7 10:38
昨日隊型其實幾唔錯,如果要比起上季贏車仔嗰場,仲算係有啲辨斧同見到隊波想做咩。只係人腳明顯前場人手唔夠,攻擊型球員又唔夠,落後下就無力再反彈。
作者: evertonlife    時間: 2022-8-7 10:40
Iwobi打中場中值得一讚,明顯林伯對佢嘅改造係成功嘅。如果簽入比利時中場做中中的話,或者在中堅缺人下可打回451,而Iwobi可打攻擊中場,咁樣應該會更平衡
作者: barker    時間: 2022-8-7 12:07
evertonlife 發表於 2022-8-7 10:40
Iwobi打中場中值得一讚,明顯林伯對佢嘅改造係成功嘅。如果簽入比利時中場做中中的話,或者在中堅缺人下可 ...

中堅好可能買入狼隊高迪
作者: evertonlife    時間: 2022-8-7 12:31
barker 發表於 2022-8-7 12:07
中堅好可能買入狼隊高迪

唔係唔想買中堅,但前線需要新球員多於中堅,雖然第一場就傷兩件
作者: barker    時間: 2022-8-7 13:22
evertonlife 發表於 2022-8-7 12:31
唔係唔想買中堅,但前線需要新球員多於中堅,雖然第一場就傷兩件

今日傳 broja , 雷恩前鋒 Guirassy , 史特加嘅  Sasa
作者: ginger    時間: 2022-8-8 09:53
場波其實話差又唔係真係好差,但好明顯睇到真係冇能力入到波,入唔到波點護級。簽人方面其實而家最需要真係前鋒,反而攻中再借返黎都未必有位出。基爺、高迪同娜娜搞咁耐都仲未正式官宣.....希望下場可以落到場啦。講真場波其實車唔係踢得好,只不過我地更差,暫時睇左一round英超我地真係其中一隊降膽。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-8-8 11:09

同意一點係車仔其實今場踢得唔好,甚至講踢落其實我地喺某啲猜傳同用波上甚至好過車仔,只不過喺啲細節埋門,球員選擇傳定帶嘅決定上呢班正選做得唔夠好。而一開季傷兩個中堅主力一定唔係理想開局。不過咁快諗降班又太快。好似杜古希兩個禁區頂撞射嘅處理,哥頓幾下推到走個波但最後保護唔晒個波而被迫甩(突顯佢技術弱點),格雷幾下明明早啲比好過推,但結果變左被焗死,佢選擇比哥頓而被施華截到果下單刀波比嘅時機又係可以好啲。碧福特情緒係然係唔冷靜,如果處理好啲,唔使令葛菲受傷(出左底線仲踢入黎危險區做乜?),又出黎解圍但猶豫令賀基治食黃牌,多次大腳斬前但令隊波失左控球權,其實可以多啲試下比後衛猜上去。咁再加上阿里個單刀唔射,呢啲波如果每個人都處理好啲,或者換左基耶,安拿拿呢啲能力相對較好O既球員會有更好效果。

作者: wahton    時間: 2022-8-8 20:48
由踢3中堅到近期簽既都係防守球員

林伯明顯先要想改善上季既爛到爆既防守

但都要搵多個前鋒頂住先

冇入球能力, 場場0分,1分都冇用

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2