香港愛華頓迷討論區

標題: 主場擋車 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2022-5-1 11:37
標題: 主場擋車
般尼又贏,我地再無退路,請班友做好自己,乘主場球迷支持打出士氣
作者: barker    時間: 2022-5-1 11:42
我預計愛隊最後六場戰績係一勝四和一負得七分, 到時有 36 分希望可壓過列斯聯護级成功 ( 我唔信列斯跟住兩場可在阿仙奴 車路士手上搶分 )
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-1 14:08
師兄好樂觀喎,36分都護到級;36分英冠見啦
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-1 14:12
知否般尼同列斯已經有34分?!
作者: laukarwing    時間: 2022-5-1 14:58
拖肥1878 發表於 2022-5-1 14:12
知否般尼同列斯已經有34分?!

般尼同列斯已經有34分!
作者: laukarwing    時間: 2022-5-1 15:01
barker 發表於 2022-5-1 11:42
我預計愛隊最後六場戰績係一勝四和一負得七分, 到時有 36 分希望可壓過列斯聯護级成功 ( 我唔信列斯跟住兩 ...

承你貴言!
作者: laukarwing    時間: 2022-5-1 15:06
拖肥1878 發表於 2022-5-1 14:08

我都有同感。
作者: barker    時間: 2022-5-1 15:45
拖肥1878 發表於 2022-5-1 14:08

你認為列斯嚟緊兩場可以在阿仙奴 車路士搶到分咩 ?
作者: barker    時間: 2022-5-1 15:46
laukarwing 發表於 2022-5-1 14:58
般尼同列斯已經有34分!

我地打少兩場架
作者: Everton2018    時間: 2022-5-1 15:49
般尼個U23臨时拉伕領隊咁鬼勁、帶4場未輸過,最奇怪是令到般尼果幾個罕见開上前場射門的守將都殺入禁區取得入球✅,般尼管理層當機立斷炒咗戴冶✅,兵行險著大膽起用一個從未有英超執教經驗的新仔打護级,俾佢地今鋪搏到。
作者: barker    時間: 2022-5-1 18:09
Everton2018 發表於 2022-5-1 15:49
般尼個U23臨时拉伕領隊咁鬼勁、帶4場未輸過,最奇怪是令到般尼果幾個罕见開上前場射門的守將都殺入禁區取得 ...

我地嘅對手唔係般尼係列斯聯
作者: killersmiling    時間: 2022-5-1 18:11
我預計愛隊最後六場戰績係一勝四和一負得七分, 到時有 36 分希望可壓過列斯聯護级成功 ( 我唔信列斯跟住兩 ...

你睇下列斯賽程先啦佢呢兩場攞唔到分又点?最後兩場佢對白禮頓和賓福特!咁呢兩埸又攞唔攞到分呢?首先好彩就愛華頓呢兩場波一勝—和4分,或就少要贏—場攞三分,先沒爭咁遠!跟住屈福特,賓福特和水晶宫最好赢唒,或最少二勝—和,咁先有奇蹟可留班!!兄弟!兵兇戰危呀!多得賓尼迪斯唔少!踢走法國後衛和洛迪古斯
作者: killersmiling    時間: 2022-5-1 18:20
barker 發表於 2022-5-1 15:45
你認為列斯嚟緊兩場可以在阿仙奴 車路士搶到分咩 ?

我地愛隊呢兩場都未必攞到分架!望車仔比面林伯出多D幅選好過
作者: barker    時間: 2022-5-1 20:14
陣容出左 : pickford , coleman , holgate , mina , 米高蘭高, 中場: 杜哥利,  Delph , Gray , iwobi , Gordon  , Richarlison
作者: reedlo16    時間: 2022-5-1 21:30
前面幾個一拎到波就自己死去,衝埋人堆當人哋係雪糕筒,然後話咁又失返個控球權。。。。
作者: laukarwing    時間: 2022-5-1 22:01
barker 發表於 2022-5-1 15:46
我地打少兩場架

拖肥1878袛係問般尼和列斯聯現時有幾多分。
作者: barker    時間: 2022-5-1 22:19
1-0
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-1 22:58
Yes!!!!!!!!! 1-0 !
作者: reedlo16    時間: 2022-5-1 23:00
碧福特救全隊
作者: laukarwing    時間: 2022-5-1 23:02

7th game of clean sheet. Well done.
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-1 23:03
碧福特2次神救。加上左右門柱頂住!天都幫埋。球員要爭氣
作者: killersmiling    時間: 2022-5-1 23:13
希望下場贏埋李斯特城!咁就有机護级,三隊活兩隊!
作者: barker    時間: 2022-5-2 00:09
大家要聽下秋官的一首勵志舊歌( 從不放棄 ) 替全上下愛隊球員加油
作者: wahton    時間: 2022-5-2 00:25
將士用命下贏返場救命波

pickford同球迷都係MOM!!!!
作者: evertonian95    時間: 2022-5-2 06:46

傳統係41分護級
作者: evertonian95    時間: 2022-5-2 06:51
愛華戰士 發表於 2022-5-1 23:03
碧福特2次神救。加上左右門柱頂住!天都幫埋。球員要爭氣

食咗嗰波餅, 良仔絕招顏面截球
不過, 碧福特好似當咗自已係替英格蘭國家隊打依場波, 砌勁十足
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-2 09:55
其實成場波睇返,我地整體水平唔係打得特別好。純拼勁同走多步。入果球本來唔係咩機會黎,另外米高倫哥個小禁區射同格雷禁區頂燙射,今場可入波嘅就係呢三下攻門。以主場必拼嘅情況下,只制造到三下餐士波我覺得都係少。成場控球2x %。車仔一來鬥志唔太高,二來都有啲心態上知我地搏命,所以其實都收收地,我地個防其實都真係走甩幾次。若非碧福特同幾下球員包到,今場輸真係唔出奇。始終啲波好容易就比對手造到入禁區。希望鬥志繼續燒落去頂住
作者: Fuko~    時間: 2022-5-2 16:03
愛華戰士 發表於 2022-5-2 09:55
其實成場波睇返,我地整體水平唔係打得特別好。純拼勁同走多步。入果球本來唔係咩機會黎,另外米高倫哥個小 ...

做唔到攻勢係真。但對強隊用波強,我唔覺得啲埋門次數同控球好重要。始終球隊加下分數大過天,你想佢哋打返正常波鬥用鬥攻,我諗呢季都唔好諗。冇攻中造波冇正中鋒開路set波入波,呢個打法博至少1分,已經係最正確做法。
米拿真係又愛又恨,成條防線即刻有個人帶住守,賀雞治都正常返。我個人係想佢留返低。
作者: ginger    時間: 2022-5-3 10:02
明顯我地而家進攻係直接搏亂章波架啦,不過護級就係咁,要踢士氣同鬥志,唔係要踢漂亮足球,邊個落場唔肯跑就唔該去後備啦。希望黎緊對李城可以偷到三分,對家作客完羅馬應該體力會有影響,我地真係要搏盡,始終作客太差,如果黎緊依兩場作客拎到四分,再返主場嬴多兩場我地就應該夠護級了。如果要鬥到最後一場我地要作客阿記就好危了。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2