香港愛華頓迷討論區

標題: 週中 vs 列斯聯 ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-2-2 20:05
標題: 週中 vs 列斯聯 ( 作客 )
安察洛堤剛開完 press -conference 傷兵方面新增 pickford ( rib injury ) 明晚由奧臣把關,  Allan 同 JPG 仍然out, Delph 會復出 , 今場波我只希望以一分為 target 先, 因為上場對 newcastle 球隊表現實在太差
作者: barker    時間: 2021-2-4 03:42
0-1 施古臣入波
作者: barker    時間: 2021-2-4 04:14
0-2  卡特利雲入波
作者: reedlo16    時間: 2021-2-4 04:16
可能上場安帥破口大罵,鬧醒班球員。今場波走動勤力好多。

當然,冰島臣同占士無同時落場又已經提升了中場行軍速度亦是原因之一。
作者: aeroplane602    時間: 2021-2-4 04:24
奥臣好穩陣。 米拿拍葛菲好以定左,可能知道要爭正選位
作者: reedlo16    時間: 2021-2-4 04:40
輸球白痴波…
作者: 彈地    時間: 2021-2-4 05:34
自從這球低能波之後, 就比人壓住壓着20分鐘攻就滯, 另外賀基治就踢得慌失失
作者: 拖肥1878    時間: 2021-2-4 05:40
總算贏波
作者: 拖肥1878    時間: 2021-2-4 05:42
輸波就輸on9, 贏波又贏得險………呢班波唔識評!
作者: barker    時間: 2021-2-4 05:50
拖肥1878 發表於 2021-2-4 05:40
總算贏波

嚟緊週末夜作客曼聯只會打得更保守以一分為目標
作者: barker    時間: 2021-2-4 05:56
Josh king 打左最後八分鐘 ( 計埋補時 ) 初步評價死搶爛 , 狀態不足
作者: 愛華戰士    時間: 2021-2-4 08:35
列斯踢法有前無後,正中我地下懷。奧臣幾下靚救,令我地明和變贏,相反碧福特就可以令我地明贏變輸。賀基治解圍果下唔湯唔水,今屆傷好出返黎水準唔穩定。
作者: barker    時間: 2021-2-4 10:55
愛華戰士 發表於 2021-2-4 08:35
列斯踢法有前無後,正中我地下懷。奧臣幾下靚救,令我地明和變贏,相反碧福特就可以令我地明贏變輸。賀基治 ...

josh king 初步又點評 ?
作者: ngkk821    時間: 2021-2-4 12:54
Tosun加強版,樣樣都好少少,但應該狀態未操起,始終今年出場少,感覺對前面幾位起到競爭作用。
作者: 24cheung    時間: 2021-2-4 13:10
ngkk821 發表於 2021-2-4 12:54
Tosun加強版,樣樣都好少少,但應該狀態未操起,始終今年出場少,感覺對前面幾位起到競爭作用。 ...

點解出得少?
作者: ngkk821    時間: 2021-2-4 13:21
其實場波咬得好緊,King對戰術唔熟,我感覺比King落場,一來睇佢咩料,二來係比前面球員知道要努力才可保持正選
作者: barker    時間: 2021-2-4 13:41
ngkk821 發表於 2021-2-4 13:21
其實場波咬得好緊,King對戰術唔熟,我感覺比King落場,一來睇佢咩料,二來係比前面球員知道要努力才可保持 ...

你睇左八分鐘 Josh King 係乜料 ?
作者: Fuko~    時間: 2021-2-4 13:43
愛華戰士 發表於 2021-2-4 08:35
列斯踢法有前無後,正中我地下懷。奧臣幾下靚救,令我地明和變贏,相反碧福特就可以令我地明贏變輸。賀基治 ...

贏變輸,有分變無分,啲回憶出晒嚟
作者: ngkk821    時間: 2021-2-4 16:35
barker 發表於 2021-2-4 13:41
你睇左八分鐘 Josh King 係乜料 ?

八分鐘睇唔到D乜,但以前幾年睇KING在英超的比賽,他多數安排出任左邊切入的翼鋒,對愛華頓都曾經入波,有身形及速度,打法喜歡與隊友做配合切入中路,亦可自行扭波,雖不算好強,但肯定比TOSUN好,另他也可以打前,不過印象唔深刻。
作者: barker    時間: 2021-2-4 18:29
ngkk821 發表於 2021-2-4 16:35
八分鐘睇唔到D乜,但以前幾年睇KING在英超的比賽,他多數安排出任左邊切入的翼鋒,對愛華頓都曾經入波, ...

Allan 有機在後晚球隊作客曼聯時在後備席, 而家球隊隊可算係傷疲盡起, 連基巴明下星期可重返大隊操練
作者: ginger    時間: 2021-2-5 08:57
今場嬴到已經算好好,冰島推返前一格啱打好多,真係唔好要佢墮後踢中場中了,情願同占士輪流踢。另外都要讚今場高美斯係幾OK
作者: barker    時間: 2021-2-5 13:02
ginger 發表於 2021-2-5 08:57
今場嬴到已經算好好,冰島推返前一格啱打好多,真係唔好要佢墮後踢中場中了,情願同占士輪流踢。另外都要讚 ...

josh king 打左八分鐘初步點評價 ?
作者: ngkk821    時間: 2021-2-5 19:01
題外話,睇完兩場對leeds,如果有機會,我想愛華頓可以考慮一下leeds嘅拉芬拿raphinha,有速度,扭得,射得,肯防守,已適應英超,雖然第一季在英國踢波,但16場已入4球助攻4球,巴西人,24歲有進步空間,主要打右翼鋒位置,如果安帥睇上佢就好。
作者: barker    時間: 2021-2-5 19:52
ngkk821 發表於 2021-2-5 19:01
題外話,睇完兩場對leeds,如果有機會,我想愛華頓可以考慮一下leeds嘅拉芬拿raphinha,有速度,扭得,射得 ...

夏季斟介左 isco 先喇
作者: ngkk821    時間: 2021-2-5 20:56
其實愛華頓已經有J洛,施古臣,再加一個Isco會唔會太多同類型嘅球員?我只睇Isco球王片,見佢速度唔算快,防守亦唔算好。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2