香港愛華頓迷討論區

標題: 週末黄昏場 ( UK time ) vs 阿仙奴 ( home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-12-18 09:08
標題: 週末黄昏場 ( UK time ) vs 阿仙奴 ( home )
似乎安察洛堤暫時找到最佳十一人, 阿倫傷左暫時由Gomes 頂住先, 對面今場無左表現最好中堅 gabriel 停賽 , DCL 又可能揾到着數未定, 希望球隊全力取三分
作者: ginger    時間: 2020-12-18 11:44
希望拎三分襯對面未炒達哥
作者: Jassoo    時間: 2020-12-18 12:58
唔好抱期望,反而可能有驚喜
作者: Forever_Fan    時間: 2020-12-18 14:16
近排球隊表現有些神經刀
作者: barker    時間: 2020-12-18 22:31
press-conference 確定 Allan, 占士洛廸古斯, delph 對阿仙奴缺陣, 占士有機下星期三聯賽盃八強對曼聯復出, 隊長高文明晚復出
作者: Forever_Fan    時間: 2020-12-18 23:41
barker 發表於 2020-12-18 22:31
press-conference 確定 Allan, 占士洛廸古斯, delph 對阿仙奴缺陣, 占士有機下星期三聯賽盃八強對曼聯復出, ...

高文出得起碼攻防都心安一些
作者: 24cheung    時間: 2020-12-19 13:10
Forever_Fan 發表於 2020-12-18 23:41
高文出得起碼攻防都心安一些

唔好咁大期望, 佢次次傷完復出頭嗰一兩場都踢得唔好
作者: reedlo16    時間: 2020-12-19 15:00
近年我隊有個特色,就係經常幫人反底,希望唔好開口中。高文復出,試唔試下推賀基治上前一格?HA
作者: witzz    時間: 2020-12-19 15:43
支持推holgate高一格,對冰島臣同高美斯呢個中場組合無信心
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 01:21
結果係高美斯都傷埋,要出戴維斯頂阿倫。高文先後備,後防四人不變。

今場九個後備,兩個係門將。可想而知隊波傷兵真係…
作者: Mathew    時間: 2020-12-20 02:18
今場又打得幾好
作者: ngkk821    時間: 2020-12-20 02:23
頭15分鐘快到似打winning eleven,出TD預左交學費,而這4人防線我覺得越來越穩,有少少似以前阿仙奴阿當斯年代果條防線。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 02:35
ngkk821 發表於 2020-12-20 02:23
頭15分鐘快到似打winning eleven,出TD預左交學費,而這4人防線我覺得越來越穩,有少少似以前阿仙奴阿當斯 ...

唯一缺口都係米拿個到…佢啲解圍波如果可以清脆啲就好,輸個球其實都係佢解圍交俾人再射…
作者: ngkk821    時間: 2020-12-20 02:43
用頭解圍果球真係。。。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 03:26
ngkk821 發表於 2020-12-20 02:43
用頭解圍果球真係。。。

佢唔用虎尾腳已有進步架啦…HAHA
作者: ngkk821    時間: 2020-12-20 03:27
三連勝
作者: 彈地    時間: 2020-12-20 03:34
真係估唔到對住啲傳統強隊可以三連勝
作者: barker    時間: 2020-12-20 03:35
尾段補時總算有驚險鏡頭 , 最後總算全取三分, 暫時升上聯賽榜第二位
作者: ngkk821    時間: 2020-12-20 04:08
彈地 發表於 2020-12-20 03:34

無期望有驚喜
作者: georgenapoleon    時間: 2020-12-20 10:20
十月十一月安帥話隊波好散唔夠compact...連勝呢三場成隊波就係贏compact
作者: Mathew    時間: 2020-12-20 11:30
今晚後防打得好,但門將不夠信心給我
作者: ginger    時間: 2020-12-20 13:35
穩打穩紮都唔錯,冰島踢返正前後面個位其實真係唔錯。今場睇到TD真係好一般,球十二碼點會咁輸.....膠碧又係好唔穩陣。
作者: witzz    時間: 2020-12-20 14:00
唔計球十二碼,我又覺得TD打得幾好喎
作者: witzz    時間: 2020-12-20 14:01
有olsen係陣中,仲要忍pigford幾耐
作者: aeroplane602    時間: 2020-12-20 14:26
葛飛真係好q快
作者: ginger    時間: 2020-12-20 14:35
witzz 發表於 2020-12-20 14:00
唔計球十二碼,我又覺得TD打得幾好喎

打進攻冇key pass,打防守冇位置感
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 14:37
ginger 發表於 2020-12-20 13:35
穩打穩紮都唔錯,冰島踢返正前後面個位其實真係唔錯。今場睇到TD真係好一般,球十二碼點會咁輸.....膠碧又 ...

佢都係俾米拿靠害啫,個解圍波直情係SET比人中間大位任射,戴維斯只係慢了一步封位…都無乜計。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 14:41
都講了好多次冰島臣打541, 4411, 個個後上進攻中場位係佢最省家,呢兩場波真係打返佢家波。

葛飛真係跑到飛咁款!其實同一般人諗法好唔同,其實好多中堅都跑得好快。唔好忘記佢地腳長…一步等於你一步半。對面街利記隊員都話隊中其實雲廸克係全隊入面跑得最快個個。
葛飛噚晚有腳快速落底,私家腳左腳出波幾鬼靚,佢應該有苦練自己隻私家腳!態度一流,可造之材。
作者: barker    時間: 2020-12-20 14:53
叫 ben godfrey 叫埋前隊友 Max Aarron 一月過埋嚟
作者: aeroplane602    時間: 2020-12-20 15:19
TD個定位都係萬能插,佢肯坐後備一季出十埸都ok
作者: ngkk821    時間: 2020-12-20 16:10
現在死球嘅威脅好大,Mina,李察,DCL,堅尼,只要有個斬得嘅人,對手都唔知mark邊個。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-20 20:43
ngkk821 發表於 2020-12-20 16:10
現在死球嘅威脅好大,Mina,李察,DCL,堅尼,只要有個斬得嘅人,對手都唔知mark邊個。 ...

仲要一般兩閘平時死球時會留係後場守住。 宜家我地連兩閘都係中堅身材,四個中堅加埋DCL、李察係禁區,留返戴維斯施格臣係後面…我係對面都唔知點頂…HAH
作者: Forever_Fan    時間: 2020-12-20 21:00
彈地 發表於 2020-12-20 03:34

今季阿仙奴就算啦,一d強隊的感覺都無,睇排名都可以知道
作者: Fuko~    時間: 2020-12-20 22:29
reedlo16 發表於 2020-12-20 20:43
仲要一般兩閘平時死球時會留係後場守住。 宜家我地連兩閘都係中堅身材,四個中堅加埋DCL、李察係禁區,留 ...

意外地賀基治同埋高飛都係速度不錯的中堅,令到呢個4中堅陣完整到。
又好彩,我地個巴夫韋特又好返。係甸尼唔知幾時返黎之前,呢個組合都叫幾穩定。
但就苦左李察利臣繼續係左邊打死佢一個。
作者: barker    時間: 2020-12-21 02:07
曼狗暫時 6-1 列斯 , 星期三聯賽盃八強又在主場一定要報返在聯賽輸 1-3 之辱
作者: 24cheung    時間: 2020-12-21 10:38
barker 發表於 2020-12-21 02:07
曼狗暫時 6-1 列斯 , 星期三聯賽盃八強又在主場一定要報返在聯賽輸 1-3 之辱

昨日曼狗前場走位好生動好立體, 搞到列斯後防一棟都冇。真係要專注防守先,才有偷雞機會

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2