香港愛華頓迷討論區

標題: 主場拆車 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2020-12-12 12:44
標題: 主場拆車
James 呢場出唔到
作者: Mathew    時間: 2020-12-12 13:41
無得打
作者: ginger    時間: 2020-12-12 14:16
輸少當嬴,希望用返4後唔好亂排陣
作者: laukarwing    時間: 2020-12-12 16:25
希望左閘及右閘都可以出新人。
作者: Everton2018    時間: 2020-12-12 17:04
直至目前為止,聯賽積分榜排在我們前面的有8隊,利熱車雙曼傳統big6之外,還有李斯特城、韋斯咸和修咸頓!季尾埋單入不入到歐洲賽!
作者: Everton2018    時間: 2020-12-12 20:05
李輸十城鎚仔幫和聖人三隊雖然同我哋距離最少都差三分,得失球差亦好過我哋,但一兩場波就追回來,況且羅渣士同老莫之流都見哂底,根本不成氣候,戰術同執教功力同安察洛堤無得比,虚火黎遮!
作者: reedlo16    時間: 2020-12-12 22:33
未睇排陣…但都係抱著輸少當贏的心態…
作者: reedlo16    時間: 2020-12-13 03:25

四中堅齊出…可能賀基治打右閘,葛非打左閘都唔定…  出施格臣…究竟係打451, 列查李臣打左、伊禾比打右,中間三個施格臣、阿倫、杜古希,定打433...我希望係前者…
另外,哥頓今場終於有後備… 但左閘新仔仍然後備都沒有。

作者: barker    時間: 2020-12-13 04:25
1-0 施古臣
作者: reedlo16    時間: 2020-12-13 05:57
對強隊,專注防守搵突擊反而踢得有文有路。

臨完場換壯祖堅尼出來頂李察列臣,都唔叫佢打返佢原本右閘個位,照用戴維斯打右閘……我諗莊祖堅尼係呢隊波都應無乜前途了…
作者: 彈地    時間: 2020-12-13 06:08
唔到你唔信對, 對住強隊不失球並贏出,吹漲
作者: evertonian95    時間: 2020-12-13 06:59
有d運, 車仔兩球中柱
冇咗左右閘反而守得幾好
鵝比繼續對板
李7真係要收下啲火, 幾驚你又兩黃一紅
作者: barker    時間: 2020-12-13 12:04
愛隊的 annual report 公布左, 年度蝕 1.4 億英磅, 但 moshri 決定再注資 2.5 億英磅去球隊度, 令 moshri 的持股量由 77.2 % 增加到93.3 % 係咪即係安察洛堤下月冬季窗有錢買人
作者: aeroplane602    時間: 2020-12-13 14:55
對强隊守勢波冇占士可能好事,琴日伊禾比對住捷維爾都做到野,係出波柒d
作者: evertonlife    時間: 2020-12-13 15:21
又一次證明,而家球隊人腳上如果唔係full team,其實只要用對陣式,對強隊絕對有力一戰。 有時唔需要好強求去證明自己隊波好強,強行去打進攻足球,一步一步去打出成績先。
作者: ngkk821    時間: 2020-12-13 15:30
每次無期望時就會有驚喜
作者: evertonlife    時間: 2020-12-13 17:15
點評球員:DCL - 當打回451,佢嘅影響力同入球機會就會減低,彷彿舊年嘅戰力;施格臣 - 佢同James真係兩個只能活一個,但施格臣打451的進攻中場明顯好適應,也在反攻中帶來組織與威脅力;葛飛 -比想像中打左閘更穩陣,無出錯,絕對是可造之材;Pickford - 有點神經刀感覺,有時唔應出嚟16碼打手搥又走出嚟,唔太成熟
作者: reedlo16    時間: 2020-12-13 19:00
葛飛噚日客串左閘,防守上做到十足。但你要佢做左閘參與進攻係無乜可能。所以噚晚李察列臣打得咁辛苦,愈打愈燥,因無人配合佢,拉開對方守衛注意,讓出空間。搞到佢下下要一個對兩個甚至三個…唔燥就假。

作者: evertonlife    時間: 2020-12-13 20:41
其實好難要求葛飛做咁多嘢(指進攻),一來佢用右腳打左路,二來本身都唔係攻擊型防守球員,安76亦正常唔會要求佢做進攻,面對車仔更加唔應該突顯佢弱點
作者: 愛華戰士    時間: 2020-12-13 21:21
先唔講今場勝仗,宜家睇緊修咸頓,禾確特狀態明顯好過呢幾年喺愛華頓。我痈理由相信愛華頓喺球員體能操練上係有啲流流地!
作者: 愛華戰士    時間: 2020-12-13 21:22
積基卡今屆第一次落場(錫菲聯)
作者: 愛華戰士    時間: 2020-12-13 21:29
禾確特我地幫人出緊一半人工!
作者: laukarwing    時間: 2020-12-14 10:20
Well done, 2nd clean sheet.
作者: ginger    時間: 2020-12-14 11:12
今場打返4後,撞正車冇翼所以我地唔係正宗兩閘嘅問題隱藏左。不過老實講冰島今場都算近年佳作,計傳波key pass唔會差過james
作者: reedlo16    時間: 2020-12-14 19:01
愛華戰士 發表於 2020-12-13 21:21
先唔講今場勝仗,宜家睇緊修咸頓,禾確特狀態明顯好過呢幾年喺愛華頓。我痈理由相信愛華頓喺球員體能操練上 ...

我外行人,唔敢多講,但呢幾年真係值得令人懷疑,究竟球會對球員的體能訓練,係咪大有改進空間。

第一,有如你指出,有啲二線球員,無得落場係差啲但都唔致於個個上場都無貨交…狀態完全唔得。心態?平常訓練問題?

第二,我們有好多球員,都係係訓練期間整傷,仲唔係小傷,係大傷。最近有甸尼,再前啲有甘賓尼(第二次再傷個次)。  軍醫、體能教練個邊係咪出了問題呀…?

我懷疑啫,無專業知識、亦無資訊去判斷。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-14 19:04
evertonlife 發表於 2020-12-13 20:41
其實好難要求葛飛做咁多嘢(指進攻),一來佢用右腳打左路,二來本身都唔係攻擊型防守球員,安76亦正常唔會要 ...

係架,真係唔會咁貪心,要求佢進攻都做到七八成。五成都叫人驚喜了,所以左閘,右閘又好,真係要諗諗計,尤其右閘,睇個款KENNY都唔係76計劃內…而高文呢一兩年,有眼睇無可能再叫佢快上快落。
作者: wahton    時間: 2020-12-15 16:28
對般尼, 西布朗之流都要失波, 對熱刺, 車仔反而保到CLEAN SHEET,

真係吹脹
作者: wahton    時間: 2020-12-15 16:30
reedlo16 發表於 2020-12-14 19:01
我外行人,唔敢多講,但呢幾年真係值得令人懷疑,究竟球會對球員的體能訓練,係咪大有改進空間。

第一, ...

請問係邊個甘賓尼.......曼城那位高柏尼??
作者: evertonlife    時間: 2020-12-15 19:20
wahton 發表於 2020-12-15 16:30
請問係邊個甘賓尼.......曼城那位高柏尼??

我諗佢意思係指 Gbamin

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2