香港愛華頓迷討論區

標題: 應唔應該炒馬天尼斯 [打印本頁]

作者: nowhere    時間: 2016-2-14 22:36
標題: 應唔應該炒馬天尼斯
馬天尼斯點打大家有眼見點排陣 點買人, 大家點睇?

作者: Fuko~    時間: 2016-2-14 22:43
老老柒柒,炒左換邊個先?既然我地一開始話俾五年人地,就俾足五年佢啦。
再講若果今年換新老細,再換埋領隊,實地震都似...你睇隔離街就知,到今日打唔番上去就知。
作者: nowhere    時間: 2016-2-14 23:13
Fuko~ 發表於 2016-2-14 22:43
老老柒柒,炒左換邊個先?既然我地一開始話俾五年人地,就俾足五年佢啦。
再講若果今年換新老細,再換埋領隊 ...

換邊個我真係答唔出
你話比番莫耶斯我都係50:50

作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-14 23:39
暫時未係時候, 相信教到季尾都很安全
今年夏季係大換血時期, 最重要係安全渡過, 如果到時換埋班主, 更加以穩定為主
當然若果冇左 BILL 叔照住, 下季馬仔有咩出事, 到時炒佢機會大很多
作者: James_Beatkit    時間: 2016-2-15 10:03
其實講到會少可能性就係降班/連輸10場8場
但我呢刻完全睇唔到球隊會有呢個可能
加上馬仔確實係搵到班有質素既人腳番黎
比多1-2年佢地累積經驗同成長,
講真真係唔會太差
但前題係改善後防意識
雖然話呢幾場對手唔算太強
但都算睇得出改善左
所以冇可能會少馬仔,亦冇支持炒馬仔原因
作者: wahton    時間: 2016-2-15 17:12
我真係50/50, 唔識揀, 所以冇投

老馬個問題係, o係佢麾下我見唔到隊波有再進一步既空間
臨場調配, 戰術死板姑且不談
但隊波冇左紀律同o個種熱血先大鑊
然而睇唔出佢有決心改善呢d問題

但而家炒佢係咪時候? 我真係唔知
或者睇埋下季吧?
作者: niclas    時間: 2016-2-15 23:49
換邊個都差唔多,依家成績都系不過不失。如果要有大變化,就要睇下收購球會D老板啦!
作者: Graveson    時間: 2016-2-16 18:22
各位師兄大家好,我係新加入討論區嘅,希望大家多多包涵。

捧咗球隊30幾年,除咗當年80年代稱霸時期,呢隊算最強陣容,眼見馬天尼斯教到一塌糊塗,真係好燥!

去邊度可以搵個領隊,唔識排陣,唔識調動,球隊打法完全唔適合英超踢法,冇防守意識,買人番嚟亦唔符合自己打法理念,仲要滿咀689式語言偽術,將喺莫耶斯年代每年前七,備受尊重嘅球隊,淪為韋根之流嘅笑柄。需知英超而家商業味濃,排名直接影晌球會收入,貧富懸殊,您隊波排晌前列,您永遠會得到前列嘅收入,相反一旦淪為下半版球隊,您嘅收入就只能支撐您護級。我地由以前同熱刺利狗爭逐,由上季開始到而家就變咗同西布朗、新特蘭、紐卡素之流打中遊以至護級,家陣連韋斯咸、史篤城、修咸頓都大幅拋離我地,全部都係馬天尼斯一手做成!

作者: wahton    時間: 2016-2-16 22:17
Graveson 發表於 2016-2-16 18:22
各位師兄大家好,我係新加入討論區嘅,希望大家多多包涵。

捧咗球隊30幾年,除咗當年80年代稱霸時期,呢隊 ...

師兄你好, 我覺得而家隊波正正係缺乏好似加維臣呢種熱血精神
作者: laukarwing    時間: 2016-2-19 16:32
Fuko~ 發表於 2016-2-14 22:43
再講若果今年換新老細,再換埋領隊 ...

就算高普帶領的利物浦都打唔番上去。
作者: laukarwing    時間: 2016-2-19 16:33
nowhere 發表於 2016-2-14 23:13
換邊個我真係答唔出
你話比番莫耶斯我都係50:50

唔好要莫耶斯啦!
作者: B-Lai    時間: 2016-2-25 09:29
想俾馬天尼斯帶埋下年黎個TARASHAJ睇下點先
好似幾好
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2016-2-25 12:49
其實講真我地呢隊波,陣容上係可以爭前四或前六,馬天尼斯最主要問題係,排陣,換人等問題。

我地輸唔係輸起,但輸得唔抵,如果英超19隊隊隊都可以技術性擊倒我地,咁無言以對。但馬仔本身係有問題不能再突破。

1, 戰術無PLAN B,我地有一個問題係,主場拎唔到分,作客表好,個病係,對手屯重人嚮後防,我地就無符,一場半場都算,二季都係咁,真係無辦法,如果好似摩連奴要抵人巴士塞龍門,唔現實。
2, 臨場變化唔夠,近呢二三場有進步,換人進取左,但還有進一步的空間,佢無一種變化係可以扭轉局勢的經驗。
3, 教練團問題,防守及龍門更甚,其實我們一直引以為榮的防守,都無晒。係唔係換教練仲好少少。

我就唔投,因為投要有一個換人目標,否則先俾馬仔帶多一季,到下一季再留意,但留嚮英超係最基本的。
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-25 16:23
Neville Southall insists Everton should bring in a defensive coach
連名宿都睇唔過眼
本身陣容可以有變化, 唔一定打死4231, 人地落後都可以改打442, 點解我地唔得
BALL 都係知句, 我地太易被預測到踢法, 造成客易防守
尼D問題都係上季開始講到現在, 現在只是挑戰緊球迷耐性底線, 雖然今季很大機會唔會炒, 下季季初成績唔好, 很大機會爆發期
作者: barker    時間: 2016-2-25 17:52
evertonfan1986 發表於 2016-2-25 16:23
Neville Southall insists Everton should bring in a defensive coach
連名宿都睇唔過眼
本身陣容可以有變 ...

John Jay Moore 和 charles Neil 上場做主席話事人就唔同講法喇
作者: evertonarteta10    時間: 2016-2-25 18:20
我只有一個睇法: 呢3季每季3-4000萬咁投資換黎mid table或者下半板...咁要上前4我地咪要每季成億?

如果馬仔講明每季3-4000萬只係爭歐霸杯席位..ok我仲接受到而家個排名(我相信唔會有教頭會咁講).  but...話明爭前4同silverware, 再外加歷史最高投注額反而打到最低11-12位, 教頭負最大責任.

我既底線一直都係第7名以上完成聯賽, 如果埋單係徘徊5-7, 我仍然對馬仔投信任票.  第8名打後我係要換教頭....

作者: barker    時間: 2016-2-25 19:00
evertonarteta10 發表於 2016-2-25 18:20
我只有一個睇法: 呢3季每季3-4000萬咁投資換黎mid table或者下半板...咁要上前4我地咪要每季成億?

如果馬 ...

agree
作者: Fuko~    時間: 2016-2-25 22:39
其實,柏歷連尼、雲高爾、賓尼迪斯呢D領隊唔係就炒就冇野做,又諗唔諗過先?
不過,講真真係好睇未來美國老細點諗。
作者: barker    時間: 2016-2-25 22:55
Fuko~ 發表於 2016-2-25 22:39
其實,柏歷連尼、雲高爾、賓尼迪斯呢D領隊唔係就炒就冇野做,又諗唔諗過先?
不過,講真真係好睇未來美國老 ...

everton takeover news very quiet this week ?
作者: tezsonee    時間: 2016-2-27 16:34
季尾如果排名重低過利車,唔洗諗即炒,等到下季開季先炒,邊有時間同機會物色人選,接手個個點買人
不過大前提要真係要轉左手,唔係我諗佢就算跌到護級都可以安心教到第5季
作者: Forever_Fan    時間: 2016-3-2 08:33
laukarwing 發表於 2016-2-19 16:33
唔好要莫耶斯啦!

下季如果有成億鎊,講買人我又對莫耶斯有信心好多喎,但佢返來就要搵一個專精戰術的助教,現時馬仔我見唔到有進步的空間,唔係單單引入防守教頭就可以解決的問題,馬仔係排陣和戰術上都有問題,楂住幾條"煙"都唔識用的問題,咁的情況我諗唔到季尾點解要留佢~
作者: B-Lai    時間: 2016-3-2 09:47
Forever_Fan 發表於 2016-3-2 08:33
下季如果有成億鎊,講買人我又對莫耶斯有信心好多喎,但佢返來就要搵一個專精戰術的助教,現時馬仔我見唔 ...

買人要個勁嘅球探都得啦......
另外, 咁馬天尼斯買貴野通常都無買錯嘅又
(Lukaku, McCarthy, Funes Mori都算成功)

始終今年最大問題係Howard, 退化得勁,
而家出返Joel Robles又正常好多

不過主力都係22,23歲就叫煙又未勉吹大左
作者: wahton    時間: 2016-4-5 17:21
最後結果:

1.  炒       
41.67% (10)

2.  唔炒       
58.33% (14)

如果完左球季再搞一次投票, 唔知結果又有冇變?
作者: niclas    時間: 2016-4-6 10:09
要睇新老細點睇啦!

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2