香港愛華頓迷討論區

標題: 聯賽盃第四圈 vs 韋斯咸 ( 主場 ) 02:45 [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-30 14:38
標題: 聯賽盃第四圈 vs 韋斯咸 ( 主場 ) 02:45
呢個盃係我今年唯一目標
唔洗大炒但求晉級

作者: barker    時間: 2020-9-30 15:18
FA Cup is other target for this season
作者: Mathew    時間: 2020-9-30 15:33
會用一隊嗎?
作者: Fuko~    時間: 2020-9-30 15:46
冇記錯呢屆好似冠軍冇歐洲賽打?
作者: killersmiling    時間: 2020-9-30 16:32
Fuko~ 發表於 2020-9-30 15:46

yes
作者: 24cheung    時間: 2020-9-30 17:33
killersmiling 發表於 2020-9-30 16:32
yes

咁出副選啦
作者: jacks66    時間: 2020-9-30 21:15
Fuko~ 發表於 2020-9-30 15:46

why, cut quota?
作者: ngkk821    時間: 2020-10-1 01:03
jacks66 發表於 2020-9-30 21:15
why, cut quota?

歐洲足協(UEFA)公布,由2021/22賽季開始,重新設立第3項歐洲球會球賽事,名為UEFA Europa Conference League(暫譯為「歐霸協」或「歐霸聯」),是僅次歐聯和歐霸盃的第3級別歐洲賽事,旨在給更多國家的球會更多參與歐戰賽事的機會。
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 02:12
哥頓連後備都沒有…

KENNY、堅尼、甸尼、Nkounkou 後場.

德夫、艾倫、施格臣中場…

占士、卡雲、李察列臣前線

都基本是強陣出擊…
作者: barker    時間: 2020-10-1 02:19
kean 會走, gordon 外借出去 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 02:28
reedlo16 發表於 2020-10-1 02:12
哥頓連後備都沒有…

KENNY、堅尼、甸尼、Nkounkou 後場.

我懷疑球員頂唔頂得順,輪換太少,始終聯賽才是主戰場,杯賽實在應該輪換再大膽一些。
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 02:35
輪啲又唔輪啲咁,

還要甸尼客串中堅…驚米拿傷埋?
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 02:38
哥頓原來病了…出唔到。
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 02:45
reedlo16 發表於 2020-10-1 02:35
輪啲又唔輪啲咁,

還要甸尼客串中堅…驚米拿傷埋?

球隊今場只比上一場輪換了4個位置,太少了,而左右閘輪換已經占2個,反而中前場體力消耗大的位置太少輪換
作者: barker    時間: 2020-10-1 02:52
對手係同级的韋斯咸呀各位
作者: barker    時間: 2020-10-1 02:58
DCL 又入波
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 02:58
1:0,又係我隊的神射手
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 03:27
KENNY傷出…高文入替。
又傷多個後衛
作者: Everton_    時間: 2020-10-1 04:35
鴨仔又戴帽 ON FIRE真係唔惹小!
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2020-10-1 04:45
屌一場傷3件,仲要傷李7同Allan!
作者: barker    時間: 2020-10-1 06:25
安察洛堤賽後話三位傷勢只係不嚴重
作者: barker    時間: 2020-10-1 06:41
週末主場對白禮頓如果 Allan 缺陣可用住 Delph 先, kenny 個位高文復任正選, richarlison 週末應該出得, 幸好踢埋呢週可以休息因為係國際賽期
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 07:51
barker 發表於 2020-10-1 06:41
週末主場對白禮頓如果 Allan 缺陣可用住 Delph 先, kenny 個位高文復任正選, richarlison 週末應該出得, 幸 ...

國際期我地部份主力可能都係國家隊球員,無得休息
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 07:52
Everton_ 發表於 2020-10-1 04:35
鴨仔又戴帽 ON FIRE真係唔惹小!

真係神射手,成日戴帽,之前幾位領隊一直都用佢原來係有眼光的
作者: 24cheung    時間: 2020-10-1 09:14
第1球係堅尼喺後埸靚扭交個長波比鴨仔,鴨仔控射都好正,今季佢兩個好大進步
作者: witzz    時間: 2020-10-1 09:44
賓納特呢場都無得踢,安帥睇嚟唔係好鍾意用佢
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 10:54
24cheung 發表於 2020-10-1 09:14
第1球係堅尼喺後埸靚扭交個長波比鴨仔,鴨仔控射都好正,今季佢兩個好大進步 ...

個下覺得佢唔似英格蘭的前鋒,處理好細膩,佢好多入波追求角度多於硬射靠力度
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 10:56
witzz 發表於 2020-10-1 09:44
賓納特呢場都無得踢,安帥睇嚟唔係好鍾意用佢

唔係傳要賣佢咩? 轉會窗就來關啦,但清人一個都清唔到,真係搞緊乜? 一隊有32人係乜嘢玩法?
作者: Fuko~    時間: 2020-10-1 11:12
Forever_Fan 發表於 2020-10-1 07:52
真係神射手,成日戴帽,之前幾位領隊一直都用佢原來係有眼光的

百屌成才GE例子...交左禁多年學費終於進入收成期
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 12:21
鴨仔以往成日走邊或要係中場搶埋波,上季中段終可以專心係禁區附近等候機會。打返一個中鋒應做的工作。

今場波,佢以往的最大缺點;埋門一腳把握力都見大幅改善,第一球直頭有球星風範,佢真係成才了。
作者: nsno    時間: 2020-10-1 13:04
reedlo16 發表於 2020-10-1 12:21
鴨仔以往成日走邊或要係中場搶埋波,上季中段終可以專心係禁區附近等候機會。打返一個中鋒應做的工作。

今 ...

我覺得值得開個post討論下鴨鴨點解會咁勁
完全覺得莫名其妙
作者: ngkk821    時間: 2020-10-1 13:32
今季中場防守好左,各人可以發揮自己的能力,而J洛可以控制節奏,令球隊的控球權無咁易失,各人也更敢上前,睇咁多年愛華頓真係好耐未睇得咁過癮。
作者: witzz    時間: 2020-10-1 14:08
入埋英軍嘅話,鴨仔叫價一億磅起
作者: Fuko~    時間: 2020-10-1 14:21
nsno 發表於 2020-10-1 13:04
我覺得值得開個post討論下鴨鴨點解會咁勁
完全覺得莫名其妙

我覺得本身波追人特質上季開始黎料加埋身體質素開始屈到好多英超後衛仲有練左幾年的射術似番樣LO。
其實一句到尾就係我地幫佢交學費交左幾年終於有回報。
作者: Fuko~    時間: 2020-10-1 14:26
ngkk821 發表於 2020-10-1 13:32
今季中場防守好左,各人可以發揮自己的能力,而J洛可以控制節奏,令球隊的控球權無咁易失,各人也更敢上前 ...

所以真係好多謝安76肯過黎,班主又敢重金禮聘仲肯疫症期間兌現轉會承諾。
當然背後大家都擔心財政GE問題...我覺得真係有歐冠打加埋黎緊約滿班人走,拉上補下,應該都仲頂到。
可能有D不智,但難得呢季個頭開得好,真係再科水補埋中堅同翼位,我諗前四真係唔係夢。
作者: barker    時間: 2020-10-1 15:17
Fuko~ 發表於 2020-10-1 14:26
所以真係好多謝安76肯過黎,班主又敢重金禮聘仲肯疫症期間兌現轉會承諾。
當然背後大家都擔心財政GE問題. ...

新中堅人選安察洛堤已鎖定諾域治中堅 Ben Godfrey 20M +6M add on
作者: 24cheung    時間: 2020-10-1 15:33
barker 發表於 2020-10-1 15:17
新中堅人選安察洛堤已鎖定諾域治中堅 Ben Godfrey 20M +6M add on

上季冇留呢件得唔得?
作者: reedlo16    時間: 2020-10-1 17:05

新買入三名球員完全將成隊波UPDGRADE。

現在反而要想想,萬一這三人是旦有人傷了,有否替代方案。

個人認為占士、Doucoure這二人幾難有人可取替,一個令進攻層面立體得多,KEY PASS超高水準,一個BOX TO BOX,費蘭尼之後愛隊都少有這類型工兵。艾倫個位置則勉強有當FIT的德夫頂住,但佢FIT的時間又有多少,這是另一問題。

所以今季最大的風險,可能便是傷兵問題。
作者: witzz    時間: 2020-10-1 17:10
李察利臣個作用暫時隊中都無人代替到
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 17:30
witzz 發表於 2020-10-1 17:10
李察利臣個作用暫時隊中都無人代替到

根本每場佢的作用係無可取替
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-1 17:41
24cheung 發表於 2020-10-1 15:33
上季冇留呢件得唔得?

以22歲仔來講,佢對賽經驗非常豐富,英甲英冠英超都打過,仲要唔係只係打左幾場正選,而且各級聯賽都打左幾十場,可以講係一個經驗豐富的球員了。咁年輕,而且係各級聯賽都企得住的球員,俾安帥調教2年肯定前途無可限量,至少如果26m,我唔覺得將來會蝕錢。
作者: barker    時間: 2020-10-1 18:47
Forever_Fan 發表於 2020-10-1 17:41
以22歲仔來講,佢對賽經驗非常豐富,英甲英冠英超都打過,仲要唔係只係打左幾場正選,而且各級聯賽都打左 ...

twitter update news : 傳 Moise Kean 同意返祖記 25M Euro , 但要我地找到 replacement 先放
作者: witzz    時間: 2020-10-1 18:50
我估係簽Milik
作者: ngkk821    時間: 2020-10-1 19:47
witzz 發表於 2020-10-1 18:50
我估係簽Milik

好似曼城想買。
作者: 24cheung    時間: 2020-10-1 20:04
witzz 發表於 2020-10-1 18:50
我估係簽Milik

咁貴買來做後備好唔化算
作者: barker    時間: 2020-10-1 22:19
Forever_Fan 發表於 2020-10-1 17:41
以22歲仔來講,佢對賽經驗非常豐富,英甲英冠英超都打過,仲要唔係只係打左幾場正選,而且各級聯賽都打左 ...

sky sports news update : norwich reject EVERTON 26M bid Ben Godfrey , norwich want 30M to sell
作者: witzz    時間: 2020-10-1 22:20
鴨仔入選英格蘭國家隊
作者: 24cheung    時間: 2020-10-1 22:53
barker 發表於 2020-10-1 22:19
sky sports news update : norwich reject EVERTON 26M bid Ben Godfrey , norwich want 30M to sell

咁咪算啦!等佢多一年,又升唔到班到時平幾球
作者: barker    時間: 2020-10-2 02:32
twitter update from paul joyce : 愛華頓今晚( UK time ) 會再同 norwich 商討 Ben Godfrey 轉會细節
作者: barker    時間: 2020-10-2 03:09
breaking news from everton twitter : norwich accept  everton 25M +add on for Ben Godfrey, he will undergo medical to Finch Farm next 24 hours
作者: witzz    時間: 2020-10-2 03:18
Ben Godfrey應該搞掂,25m + 浮動條款
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-2 09:25
witzz 發表於 2020-10-1 22:20
鴨仔入選英格蘭國家隊

完全係佢應得的
作者: Forever_Fan    時間: 2020-10-2 09:29

8強聯賽杯對賽抽中下籤對曼聯
阿仙奴vs曼城
愛華頓vs曼聯
賓福特vs紐卡素
史篤城vs熱刺

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2