香港愛華頓迷討論區

標題: 聯賽盃第三圈 vs 費列活特 ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-9-21 22:46
標題: 聯賽盃第三圈 vs 費列活特 ( 作客 )
i'm hope everton win 0-2, 1-2

作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-23 11:22
係咪今晚?
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-23 11:23
大勝應該未必
2-0/3-1
作者: barker    時間: 2020-9-24 03:40
HT 0-2
作者: barker    時間: 2020-9-24 03:50
1-3 now
作者: barker    時間: 2020-9-24 05:22
FT : 2-5
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-24 08:18
睇完精華,入波中睇到組織性大幅改善,iwobi 一傳一射也見功架,但對住低組別球隊也失2球,可見防守上還是不太穩定
作者: 24cheung    時間: 2020-9-24 08:56
Forever_Fan 發表於 2020-9-24 08:18
睇完精華,入波中睇到組織性大幅改善,iwobi 一傳一射也見功架,但對住低組別球隊也失2球,可見防守上還是 ...

碧福特又犯低级錯誤
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-24 09:12
24cheung 發表於 2020-9-24 08:56
碧福特又犯低级錯誤

同意,第一球完全係佢的責任,第二球完全係佢的觸手範圍內,反應快些的話應該擋到,但責任相對小一些,防守球員責任大些。其實呢d杯仔唔明點解唔試2號龍門,另外哥頓打得唔錯,Tom仔好價可以賣,差一班波。
作者: witzz    時間: 2020-9-24 09:23
睇左兩場杯仔比賽,肥安好似有心安排班納特打中間,班納特呢兩場又打得唔錯
作者: Fuko~    時間: 2020-9-24 09:32
24cheung 發表於 2020-9-24 08:56
碧福特又犯低级錯誤

第一球都幾肉酸下...第二球雖則防守球員都有責任,但頂到咁都撲唔番出嚟又係肉酸。
作者: leonkit    時間: 2020-9-24 09:52
左閘nkounkou真係好正D傳中
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-24 10:03
睇左精華
失果兩球真係差.....其實呢2場聯賽我每次見後防回返波比碧福特時....佢D 處理都好多時都比唔到信心人。佢肯大大腳都好D ....好多時一比短就好鬼危險。今鋪又出事,失左波剩係識攤大雙手賴隊友.....事實上我覺得堅尼回比佢呢下佢有足夠時間大腳踢....聯賽佢可能會咁處理....今鋪見人地低組別就想上腳玩人,結果又出醜。
失第二球.....根本上係佢自己打個波入網.....明明個波射落佢隻手.....當然甸尼包中堅位唔夠頂係一個問題....但佢由對方斬果個入黎到擋波呢下O既判斷都係錯O既。咁O既表現真係換左佢好過。

精華只係睇到D 入波....所以只能讚下幾個入波球員.....李察利臣終於等到入球....應得O既....伊禾比比球迷讚打得好....都係果句....上屆好多進攻球員要狂協防....自然影響左進攻表現.....今屆如果可以專心返去進攻.....賓納特同伊禾比....仲有施格臣禾確特同KEAN 理應可以打返好D .......至於係咪就係合乎我地球迷期望....就真係要穩定咁打多十場八場波至知。始終38場聯賽....輪換係有必要O既....

作者: barker    時間: 2020-9-24 11:47
後晚作客對住有 zaha 押陣的水晶宮, 我好担心愛隊的防線
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-24 11:59
肯買龍門未
唔想再睇個腳同個腦唔協調既打正選
作者: witzz    時間: 2020-9-24 12:51
如果清到人,龍門 中堅 右閘都要買人
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-24 13:03
witzz 發表於 2020-9-24 12:51
如果清到人,龍門 中堅 右閘都要買人

前題係清到人,但如果清到應該不至於等到依家都無聲氣,我覺得龍門可以嘗試2號龍姐,買個丹麥龍返來齋坐係乜嘢玩法呢?對住低組別球隊都唔敢試,咁不如唔好買.....
作者: 24cheung    時間: 2020-9-24 13:30
Forever_Fan 發表於 2020-9-24 13:03
前題係清到人,但如果清到應該不至於等到依家都無聲氣,我覺得龍門可以嘗試2號龍姐,買個丹麥龍返來齋坐 ...

呢個丹麥龍又係藥煲,最近又傷左喇
作者: 24cheung    時間: 2020-9-24 13:33
24cheung 發表於 2020-9-24 13:30
呢個丹麥龍又係藥煲,最近又傷左喇

更正,佢剛剛先傷好,今埸做後備,但如果佢真係好安察唔會唔比佢出
作者: barker    時間: 2020-9-24 13:48
Forever_Fan 發表於 2020-9-24 13:03
前題係清到人,但如果清到應該不至於等到依家都無聲氣,我覺得龍門可以嘗試2號龍姐,買個丹麥龍返來齋坐 ...

而家愛隊後備門將係剛續約四年的维珍尼亞
作者: reedlo16    時間: 2020-9-24 15:52
睇返精華,覺得伊禾比、班納特打中間真係生好多。當然佢後面要有人專責防守。德夫中規中柜,視為後備替補方案未賞不可。故剩下來的,禾確特、施格臣,戴維斯…杜辛,保拿斯,比錫,真係睇下搵唔搵到人接貨了…
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-24 19:04
24cheung 發表於 2020-9-24 13:33
更正,佢剛剛先傷好,今埸做後備,但如果佢真係好安察唔會唔比佢出

2號龍又好,3號龍都可以,對住低組別的球會都唔敢出,咁買來做乜? 愛隊就應該有咁的氣魄,如果對住低組別都畏首畏尾說不過去,真正的對戰才能真正試陣,出副龍又如何,球員只要有信心前面可以入多過後面失的,又怕乜去試? 才第三圈,風險其實唔係咁大
作者: barker    時間: 2020-9-24 22:40
Forever_Fan 發表於 2020-9-24 19:04
2號龍又好,3號龍都可以,對住低組別的球會都唔敢出,咁買來做乜? 愛隊就應該有咁的氣魄,如果對住低組別 ...

下一圈愛隊返主場對韋斯咸
作者: ginger    時間: 2020-9-25 09:22
膠碧又派膠,其實盃賽真係應該試下其他龍啦

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2