香港愛華頓迷討論區

標題: 2015-2016 EPL 20 spurs ( home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2016-1-1 17:44
標題: 2015-2016 EPL 20 spurs ( home )
i'm thnk 2-2 draw

作者: laukarwing    時間: 2016-1-1 22:10
1. 希望馬天尼斯的愛華頓能在熱刺身上打開勝利之門。
2. 希望盧卡古能在熱刺身上取得入球。
作者: Forever_Fan    時間: 2016-1-2 00:19
今季只有一個目標,護級成功,然後有餘力就力爭杯賽冠軍
作者: evanng    時間: 2016-1-2 01:15

上場咁樣被反勝,心有不服 5:2win!!!!
作者: wahton    時間: 2016-1-2 02:41
[妄想中]給我們一場CLEAN SHEET可以嗎?
作者: 彈地    時間: 2016-1-2 12:53

4-1.........
作者: niclas    時間: 2016-1-2 15:59
Martinez今輪布陣要針對後防!上場輸4波就體現曬出來啦!
Everton 2:1 Tottenham Hotspur
作者: niclas    時間: 2016-1-2 15:59
Martinez今輪布陣要針對後防!上場輸4波就體現曬出來啦!
Everton 2:1 Tottenham Hotspur
作者: leonkit    時間: 2016-1-2 19:05
4:4
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-2 19:30
MCCATHY 要傷出5個星期, 冇佢真係好難唔失波, 如果人地一下比穿, KANE 單對單我地中堅, 真係自求多福
作者: laukarwing    時間: 2016-1-2 20:28
Forever_Fan 發表於 2016-1-2 00:19
今季只有一個目標,護級成功,然後有餘力就力爭杯賽冠軍

Yes, I agree with you.
作者: laukarwing    時間: 2016-1-2 20:29
wahton 發表於 2016-1-2 02:41
[妄想中]給我們一場CLEAN SHEET可以嗎?

祗要有夢想,凡事可成真。
作者: laukarwing    時間: 2016-1-2 20:31
evertonfan1986 發表於 2016-1-2 19:30
MCCATHY 要傷出5個星期, 冇佢真係好難唔失波, 如果人地一下比穿, KANE 單對單我地中堅, 真係自求多福 ...

沒有麥卡菲,成隊波就不設防。恐佈!
作者: laukarwing    時間: 2016-1-2 20:39
希望馬天尼斯能執好 4-2-3-1 的 2 。2 陣式可用Besic串聯中後場及可用Gibson放直線給攻擊球員攻門。
作者: tezsonee    時間: 2016-1-3 11:23
要求低D,唔該唔好用人為親,KONE好應該收起,
畀BESIC多D出場機會,成日唔出浪費曬,冇機會吸收機驗
作者: Fuko~    時間: 2016-1-3 23:06

出lennon,我冇咩意見...
但既然有besic同osman的話,應該唔好出kone,推聰明仔上去先岩...
Everton: Howard, Baines, Stones, Kone, Lukaku, Lennon, Cleverley, Barry (c), Barkley, Coleman, Funes Mori.
Subs: Joel, Jagielka, Mirallas, Besic, Deulofeu, Osman, Galloway.

其實我想講好耐...基本上唔會有球隊係後備冇一個打到正前峰的後備...
後備個4個中場,落場踢可能效果仲好過正選lo...

作者: leonkit    時間: 2016-1-3 23:29
隊長有番後備 多個人用 唯一一個好消息
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-3 23:45
今晚 Lenon 首次對番熱刺, 唔知可唔可以爭番啖氣
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:13
中柱唔輸好彩
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:17
barry中波俾人吹,屌你老母
作者: Forever_Fan    時間: 2016-1-4 00:19
laukarwing 發表於 2016-1-2 20:39
希望馬天尼斯能執好 4-2-3-1 的 2 。2 陣式可用Besic串聯中後場及可用Gibson放直線給攻擊球員攻門。 ...

其實我想打4-3-1-2多d
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:21
lennon1-0
作者: Fuko~    時間: 2016-1-4 00:23
lukaku同lennon好波!
作者: 旦奴    時間: 2016-1-4 00:23
連農~~~1-0
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:27
lamella從後中clevery腳無牌?!
作者: Fuko~    時間: 2016-1-4 00:30
條柱又救我地
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:30
ben davies 遠射中楣
作者: tezsonee    時間: 2016-1-4 00:32
咩野死角球防守,完全冇人守禁區頂,任人射
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:35
coleman yellow
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:42
tezsonee 發表於 2016-1-4 00:32

當對手kane呢d上三路能手真係較難抽出人手守住大禁區邊
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:45
1-1alli
作者: Fuko~    時間: 2016-1-4 00:46
tezsonee 發表於 2016-1-4 00:32

呢d有得必有失,你搵人出禁區守,禁區裡面到時又唔夠人同人爭頂。
真正問題反而成個防守都冇紀律同陣式...

作者: Fuko~    時間: 2016-1-4 00:47
一對中堅做緊咩...
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 00:47
要coleman老遠包入中間,stones同mori去晒邊?同一個問題,兩個同類中堅一齊出場無人包、掃…
作者: unite    時間: 2016-1-4 00:52
一個字....條防線好亂
你下下要由後場地波組織上去
一俾人逼幾下就失 點進攻
干尼成日回失嗰波, 巴克利成日俾高章波
進攻零版斧
唔該馬天尼斯諗諗. 唔好到落後先做野
作者: tezsonee    時間: 2016-1-4 00:53
Fuko~ 發表於 2016-1-4 00:46
呢d有得必有失,你搵人出禁區守,禁區裡面到時又唔夠人同人爭頂。
真正問題反而成個防守都冇紀律同陣式.. ...

正常都有個係禁區頂企,個個入曬禁區守
防守一定多個進攻,點會唔夠人頂
作者: tezsonee    時間: 2016-1-4 00:59
拖肥糖 發表於 2016-1-4 00:47
要coleman老遠包入中間,stones同mori去晒邊?同一個問題,兩個同類中堅一齊出場無人包、掃… ...

人地左翼位跑入去,應該高文睇,但MARK唔住,本身高文防守就弱,依家就更弱
作者: 彈地    時間: 2016-1-4 01:01
這對中堅場場有失波,須則首季合作但很多時都是低級錯誤,叫人怎順氣⋯⋯Kone 可否快換波到佢手一定立油,十腳有八腳不交失就扭失!
作者: wahton    時間: 2016-1-4 01:04
我唔知係戰術安排定球員自己鐘意點就點

干尼成Q日走入中間, 左路攻守都得拜恩斯一個人, 搞X錯想踢死佢咩

熱刺頭兩個攻勢---右路傳中高文趕得切解圍、卡尼遠射中柱

干尼去左邊? 企O係前場睇波

痴線架咩
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:05
tezsonee 發表於 2016-1-4 00:59
人地左翼位跑入去,應該高文睇,但MARK唔住,本身高文防守就弱,依家就更弱

事發中路,你同我講中堅無責任?

作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:11
stones包kane呢腳讚
作者: Forever_Fan    時間: 2016-1-4 01:17
前面入幾多,後面同樣失咁多,愛隊防守問題由季初到依家,馬仔你究竟做過乜野?我唔贊成季中炒教頭,但季尾請你離去吧!
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:24
lukaku
作者: Fuko~    時間: 2016-1-4 01:30
besic係咪太耐冇上場踢波...有時d俾波同走位真係生硬到離哂譜...
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:32
barkley爆速度好快,狀態體能好,但分波轉向仲要浸
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:37
besic拉死角對面靚救
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:50
lukaku
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-4 01:51
ft 1-1
作者: Forever_Fan    時間: 2016-1-4 01:53
都係個句,目標護級,已對聯賽無期望
作者: unite    時間: 2016-1-4 01:56
下半場熱刺體力下降 有機會贏的
盧卡古今日腳風麻麻
另外都係傳球唔到位. 成日斷
mori下半場定返少少. 不過都同隊友有誤會差d錯

請老馬唔會死出干尼吧
作者: wahton    時間: 2016-1-4 01:58
只失一球, 比預期中好 有進步!!
作者: 彈地    時間: 2016-1-4 02:03
Besic 中路阻斷很多波、上半場中場死曬,中場是要D活力、熱利不是下半場跌watt 而是愛記迫得緊而已⋯⋯一換二件形勢完全逆轉
作者: tezsonee    時間: 2016-1-4 02:05
好左今場60分鐘識換人,換走KONE之後,壓番住黎打

睇清楚重係唔係要場場都出KONE打正選,besic,米拉呢D就坐多過踢

作者: wahton    時間: 2016-1-4 02:09
tezsonee 發表於 2016-1-4 02:05
好左今場60分鐘識換人,換走KONE之後,壓番住黎打

睇清楚重係唔係要場場都出KONE打正選,besic,米拉呢D就坐多 ...

唔係要針對干尼

但佢打邊路真係唔適合

一係就打雙箭頭拍住盧卡古

作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-4 02:09
besic 出來做左很多掃盪, 一早要出佢來, 唔駛後防成日受壓, 我願願聰明仔打左
今場熱刺大部份正選都係上場有踢, 明顯下半場唔夠體力, 比我地反壓, 可惜把握唔到入球
STONES 有時太上腳, 自已禁區甘玩, 隨時搞到失波, 作為領隊, 馬仔應該要指示防守上應該快D大腳上前
都唔知要忍 KONE 幾耐先唔會見佢打正選, 場場冇腳好波, 1月買個左翼換走佢啦
作者: leonkit    時間: 2016-1-4 02:10
kone 今季有機會上陣既原因只係因為佢亂9咁走 幫盧卡古拉位/佢兩個合作搵食
由於之前個個係加路維>> 基本其餘十位球員進攻時傳個波比加路維都極不願意 佢本人亦都唔會太上
而家轉左拜恩斯 個波多左去左路 但係高尼仍然依照早排個踢法 又唔夠氣跑落去幫守walker
總結: 高尼都係要抖下 落後出佢我唔mind~ (( 卡華利d長傳真係好準!!!!!!! ))
作者: leonkit    時間: 2016-1-4 02:12
另外比番多小credit 馬天尼斯
今日佢係換人羸哂對面領隊既,對面換son,,chadli 出黎無作用可言
(可能mirallas會好唔同意我講既野)

作者: wahton    時間: 2016-1-4 02:14
leonkit 發表於 2016-1-4 02:10
kone 今季有機會上陣既原因只係因為佢亂9咁走 幫盧卡古拉位/佢兩個合作搵食
由於之前個個係加路維>> 基本其 ...

如果佢係打雙箭頭其中一個前鋒, 我唔會介意佢9走

但而家打左路又成日塞入中間, 搞到左邊防守空哂我就好難忍
作者: 彈地    時間: 2016-1-4 02:17
其實Barry 場場正選,馬仔你當佢25 歲咩....看一月賽事表原來三鬥孟城
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-4 02:50
今季聰明仔好似越打越好, D長傳好靚, 上年佢係AV 好少見到
今場都係冇出 NAISMITH, 唔知係米差唔多要賣
作者: barker    時間: 2016-1-4 07:57
evertonfan1986 發表於 2016-1-4 02:09
besic 出來做左很多掃盪, 一早要出佢來, 唔駛後防成日受壓, 我願願聰明仔打左
今場熱刺大部份正選都係上場 ...

yarmolenko replace kone
作者: laukarwing    時間: 2016-1-4 13:48
Forever_Fan 發表於 2016-1-4 00:19
其實我想打4-3-1-2多d

OK! It's fine.
作者: tezsonee    時間: 2016-1-4 20:13
彈地 發表於 2016-1-4 02:17
其實Barry 場場正選,馬仔你當佢25 歲咩....看一月賽事表原來三鬥孟城

佢就好應該同BESIC或者GIBSON輪換,一黎佢都唔細,重場場打足,2黎都要新舊交替

後備咁多人坐多過踢,正選個陣成績又唔係好,都唔變下

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2