香港愛華頓迷討論區

標題: 週日晚夜場 vs arsenal ( away ) 連續四埸難打的第一關 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-2-21 12:25
標題: 週日晚夜場 vs arsenal ( away ) 連續四埸難打的第一關
只求不輸全身而退離開酋長球場我已收貨

作者: 24cheung    時間: 2020-2-21 19:15
人地剛剛歐戰作客險勝,用左好多體力,我哋唔係冇機會win架
作者: Everton_    時間: 2020-2-21 21:18
一定要拎分霸到歐戰席位
作者: ngkk821    時間: 2020-2-22 00:00
我只想愛隊唔好再輸低能波,集中精神打場好波比我睇,越比人睇死越要爭氣。
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-22 22:05
我個人係睇好,今季的阿仙奴並非不可戰勝
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-22 22:08
Everton_ 發表於 2020-2-21 21:18
一定要拎分霸到歐戰席位

無錯,今季只剩下聯賽,搏一個歐霸席位對下季轉會的牙力也很重要
作者: Fuko~    時間: 2020-2-23 01:02
我地有高美斯復出又比阿記有更多的時間休息,除左今次係作客之外,理應我地有更大優勢。
而又其實你真係想踢歐洲賽,呢D波你唔嬴都要和。
作者: reedlo16    時間: 2020-2-23 10:35
睇排名,呢場波贏波好重要,一輸基本上要爭歐洲賽大打折扣…
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-23 11:06
今季的阿仙奴都唔係無機會贏,贏唔到基本好難爭歐洲賽,現時係一分也不能少
作者: Fuko~    時間: 2020-2-23 15:15
Forever_Fan 發表於 2020-2-23 11:06
今季的阿仙奴都唔係無機會贏,贏唔到基本好難爭歐洲賽,現時係一分也不能少 ...

嬴到呢場,下場我都好有信心對著曼聯都會嬴...
作者: witzz    時間: 2020-2-23 16:46
通常大家有信心既時候,對波就會唔爭氣
作者: barker    時間: 2020-2-23 23:49
EVERTON line up : Pickford , Sidibe , holgate , mina , baines , 中場 : Delph , 舒拉 , 施古臣 , 伊禾比 , 前鋒 : Richarlison , DCL  排呢個陣容輸硬
作者: ngkk821    時間: 2020-2-24 00:02
通常比人睇死就有驚喜,我信安76,努力。
作者: barker    時間: 2020-2-24 00:32
0-1 DCL
作者: Mathew    時間: 2020-2-24 00:33
好耐未試過咁快入波!
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 00:34
會唔會快左D,我都未坐正睇場波
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 00:36
鴨仔真係唔怪得個個領隊都用你
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 00:45
痴線,頭先個下爆過梅斯達菲,如果佢再多少少腦個下冇俾對方包番就完美。
作者: barker    時間: 2020-2-24 00:57
1-1 now
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 00:59
始終俾阿仙奴壓住打多,久守必失
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:01
第二球輸右路防守…被人過左越衛位都唔跟返落去,被人一俾便鬆容出波…

作者: barker    時間: 2020-2-24 01:03
輸埋 2-1
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:03
又係輸右路…
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:05
baines 唔掂
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:05
barker 發表於 2020-2-24 01:05
baines 唔掂

下?佢打左喎。
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:05
sidibe 有問題
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:07
呢場一輸對之後三場曼車利狗的士氣好大影响
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:09
兵敗如山倒
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:20
2-2
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:21
下半場來過,希望半場安帥幫到手
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:21
與其說幸運,米拿頂得好,俾機會列7撞入才真。
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:22
richarlison 2-2 ?
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 01:22
reedlo16 發表於 2020-2-24 01:21

幸運左撻Q都中米拿,但米拿個下頂後真係有CAST
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 01:23
似曾相識的追和,下半場執執右路啦...其實係兩次我地包越位先輸。
同要好留心對面轉向斬波。
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:27
barker 發表於 2020-2-24 01:05
sidibe 有問題

佢跟人跟得唔夠貼,轉身的速度又慢
作者: ngkk821    時間: 2020-2-24 01:29
對方左路速度快,Iwobi防守唔叻,C9速度慢更已黃牌,真係要諗下計
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:29
reedlo16 發表於 2020-2-24 01:21

呢球有d負碌的,但起碼半場打和對球員信心好大幫助,當然半場俾人入2球亦看出我地防守一般,防守真係要執執佢
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:30
右路伊禾比史迪比可能少夾…防守上兩個完全無默契…第一球伊禾比唔跟後跟實沙加,史迪比又唔即補位。第二球,史迪比責無旁貸了。
作者: nsno    時間: 2020-2-24 01:31
ngkk821 發表於 2020-2-24 01:29
對方左路速度快,Iwobi防守唔叻,C9速度慢更已黃牌,真係要諗下計

可能換Coleman入嚟推Sidibe上一格
整體嚟講防線太上,遇著阿記呢三隻快馬好蝕底
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:32
reedlo16 發表於 2020-2-24 01:30
右路伊禾比史迪比可能少夾…防守上兩個完全無默契…第一球伊禾比唔跟後跟實沙加,史迪比又唔即補位。第二球 ...

下半場搵高文出來好過啦
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 01:32
ngkk821 發表於 2020-2-24 01:29

C9個球有D唔抵...大家互拉都要俾黃
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:34
nsno 發表於 2020-2-24 01:31
可能換Coleman入嚟推Sidibe上一格
整體嚟講防線太上,遇著阿記呢三隻快馬好蝕底 ...

啱丫,Sidibe轉身慢,速度又慢,真係人地帶波都唔慢得過佢,高文速度起碼快些
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-24 01:37
又輸一球
作者: barker    時間: 2020-2-24 01:37
3-2
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 01:39
話咁快又輸…唔係嘛…又關你事?史迪比。
作者: 拖肥糖    時間: 2020-2-24 01:44
Forever_Fan 發表於 2020-2-24 01:34
啱丫,Sidibe轉身慢,速度又慢,真係人地帶波都唔慢得過佢,高文速度起碼快些 ...

上前回唔切後,防守能力低,用番coleman先係王道
作者: witzz    時間: 2020-2-24 02:11
鴨仔勁啲咩呀?浪費左幾多次機會!
作者: 拖肥糖    時間: 2020-2-24 02:16
a gomes狀態明顯唔夠
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 02:22
拖肥糖 發表於 2020-2-24 02:16
a gomes狀態明顯唔夠

但已經好唔錯...幾耐冇見過D長傳真係到空位仲有人接得到...
作者: 拖肥糖    時間: 2020-2-24 02:23
calvert lewin頭鎚只差一點點
作者: ngkk821    時間: 2020-2-24 02:27
DCL真係下下差兩吋,頂。。。
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 02:29
有些少輸自己...不過,今日隊波個個都博到盡,欣喜見到高美斯有落場。
作者: 彈地    時間: 2020-2-24 02:30
今場鴨鴨浪費了幾多次機會?差不多打爆電視
作者: reedlo16    時間: 2020-2-24 02:31

阿仙奴前面奧巴美揚個把握力,後場守門員的封殺準繩,一前一後足以致我們於死地。

下半場唔係踢得差,踢得簡簡單單仲順,係差在臨門一腳。鴨仔啲腐碌運突然無晒。

高美斯的長傳分波真係得佢一個;記得有球施格臣想俾右路底,佢踢左比看台球迷,一比便知好壞。
防中位置真係我們死穴……呢個要等下屆了。

作者: barker    時間: 2020-2-24 02:31
下星期日一定要返主場打低曼狗反底
作者: wahton    時間: 2020-2-24 02:50
witzz 發表於 2020-2-24 02:11
鴨仔勁啲咩呀?浪費左幾多次機會!

入波又唔提,唔洗下下focus佢啲衰野個度下話。。

Ps.  認同下半場佢幾球失機難睇左啲
作者: wahton    時間: 2020-2-24 02:53
好高興見到高美斯復出,出到黎未夠狀態都交到幾球key pass,高質就係高質
作者: barker    時間: 2020-2-24 02:56
Gomes 下星期日可同般奴費南廸斯同場較量
作者: 拖肥糖    時間: 2020-2-24 03:07
sidibe真心棄啦,右閘放題,輸波罪人
作者: evertonian95    時間: 2020-2-24 07:52
拖肥糖 發表於 2020-2-24 03:07
sidibe真心棄啦,右閘放題,輸波罪人

見到好多c兄插sidibe, 我又想講返句公道說話, 佢d攔截球球到位, 有一球鏟完後攞返個波潻!
作者: evertonian95    時間: 2020-2-24 07:56
Fuko~ 發表於 2020-2-24 02:22
但已經好唔錯...幾耐冇見過D長傳真係到空位仲有人接得到...

李察接到但龍門重快出禁區攔截
作者: evertonian95    時間: 2020-2-24 08:04
大衛雷斯有一球比李察輕陘碰到一下, 誇張地跌倒, 十成想博李察兩黃一紅, 幾賤
作者: toffeeweb    時間: 2020-2-24 09:25
球迷一定想贏 冇分落袋當然可惜 但睇到隊波的確係向好O個方面前進緊 尼樣先係最重要
打唔打歐洲賽 以而家陣容黎睇 就算下屆有得打都要睇而家隊波消唔消化到 又或者陣容上要大執
球員打到應有的態度 我收貨

利申: 冇睇尋晚場波
作者: leonkit    時間: 2020-2-24 11:01
高美斯真係好癲
第一場落黎 幾分鐘已經睇到同其他中場有咩分別
下場好有信心!
作者: barker    時間: 2020-2-24 11:28
下場返主場對曼狗 , 高美斯 vs 般奴費南廸斯 leonkit
作者: aeroplane602    時間: 2020-2-24 12:28
Sidibe都係攻強守弱 我傾向下年用堅尼仔搭高文 慳番12M
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 13:05
aeroplane602 發表於 2020-2-24 12:28
Sidibe都係攻強守弱 我傾向下年用堅尼仔搭高文 慳番12M

如果真係要慳錢,將舊錢放番落中場同右中場,其實12M都DEAL得過。
高文可以留黎當右中堅右閘後備...薜迪比就右閘同右中場後備。

聞說KENNY仔係德國表現幾好,但係番到黎英超又得唔得又另一件事LU
作者: ginger    時間: 2020-2-24 14:44
今場其實踢得唔錯,係輸前面把握力,始終鴨仔同美羊級數有距離,希望依幾場打完仍然保持在射程範圍仲有得搏下第七啦
作者: 24cheung    時間: 2020-2-24 15:28
Fuko~ 發表於 2020-2-24 13:05
如果真係要慳錢,將舊錢放番落中場同右中場,其實12M都DEAL得過。
高文可以留黎當右中堅右閘後備...薜迪 ...

下季睇嚟應該夠級數正選,而家要搵左後衛後備
作者: Fuko~    時間: 2020-2-24 15:53
24cheung 發表於 2020-2-24 15:28
下季睇嚟應該夠級數正選,而家要搵左後衛後備

慳錢咪繼續BAINES...又或者DELPH打LO。
跟手借D青訓出去睇下又有冇人跑出。
作者: nsno    時間: 2020-2-24 16:07
輸一場又跌返落11
如果贏咗都只係第9
今季中上游真係大亂鬥
作者: witzz    時間: 2020-2-24 20:07
wahton 發表於 2020-2-24 02:50
入波又唔提,唔洗下下focus佢啲衰野個度下話。。

Ps.  認同下半場佢幾球失機難睇左啲 ...

鴨仔今季有進步我基本上係認同,但係佢既把握力我真係不敢苟同。今季賽事我基本上每一場都有睇,佢入既波大部份都係要餵到嘴邊。但係另一方面,佢每場都會浪費左好多黃金機會,就以今場為例,如果佢把握好啲,愛記起碼可以坐和望贏。

長遠黎講,我唔應為佢係我地前面既領軍入面,如果想衝擊歐洲賽既話。若果要拉近同前面既距離,一定要搵到個把握力高既前鋒,要知道一場波唔會有太多黃金機會,尤其係對強隊。
作者: barker    時間: 2020-2-24 20:19
witzz 發表於 2020-2-24 20:07
鴨仔今季有進步我基本上係認同,但係佢既把握力我真係不敢苟同。今季賽事我基本上每一場都有睇,佢入既波 ...

傳今日愛隊派球探睇些路迪射手
作者: ngkk821    時間: 2020-2-24 20:19
鴨仔今季有進步我基本上係認同,但係佢既把握力我真係不敢苟同。今季賽事我基本上每一場都有睇,佢入既波 ...

現實d講,愛隊要以發掘有潛力新人嘅方向發展,一來財力,二來吸引力,現在前線組合基本成形,現在合共入22球,真的算不錯了。我反而希望可以引入多一個人分擔入球責任,這樣反而可以令對手更難防守,二來將來其中一人轉會的話,對愛隊的影響會較少。
作者: Fuko~    時間: 2020-2-25 12:21
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B_Ib-E-Umzo[/youtube]
有興趣可以聽下人地點睇安76個戰術,同時大家都可以預期佢黎緊會點改造。

我自己就禁睇,如果高美斯係442體系必然佔一席位的話,佢另一個拍擋反而又真係要好似古爾個種體力同速度較強的中場去COVER番高美斯個缺點。
高美斯係防守方面其實係較慢...但好彩米拿同賀基治一D都唔慢...而又再睇深一D,若果左右閘都要有好強進攻力同傳球能力...
究竟KENNY仔又得唔得呢?

作者: barker    時間: 2020-2-25 13:28
Fuko~ 發表於 2020-2-25 12:21
有興趣可以聽下人地點睇安76個戰術,同時大家都可以預期佢黎緊會點改造。

我自己就禁睇,如果高美斯係442 ...

法甲圖盧兹中場 Sangare 同里爾巴西中堅 Gabriel 都係安察洛堤夏天重建防守的 target
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-27 10:04

但鴨仔真係好年輕,俾多年時間佢,進步空間好大,就算當年高文巴克利也需要兩三年時間才成熟

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2