香港愛華頓迷討論區

標題: 主場扑錘 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2019-10-17 09:50
標題: 主場扑錘
可否反底?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-10-17 11:31
掙扎係反底定係球員送Silva一程的兩難之中,如果俾董事會照完肺都係出鳩陣的話,都係不如送佢一程算鬼數罷啦
作者: witzz    時間: 2019-10-17 21:42
撐鎚仔,長痛不如短痛
作者: ginger    時間: 2019-10-18 10:33
講真情願輸埋送施華一程,專心聯賽杯好過
作者: laukarwing    時間: 2019-10-18 11:30
一定要贏呀!全力避開五連敗呀!
作者: evertonian95    時間: 2019-10-18 14:43
近五場4負1勝, 如果今次輸咗就5連敗....可以即炒, 又唔係多傷兵
作者: 24cheung    時間: 2019-10-19 13:29
evertonian95 發表於 2019-10-18 14:43
近五場4負1勝, 如果今次輸咗就5連敗....可以即炒, 又唔係多傷兵

時辰到
作者: barker    時間: 2019-10-19 14:30
24cheung 發表於 2019-10-19 13:29
時辰到

今天 daily star , daily express 傳前祖記主帥 Allegri
作者: witzz    時間: 2019-10-19 15:46
佢應該去獌喎
作者: barker    時間: 2019-10-19 15:52
witzz 發表於 2019-10-19 15:46
佢應該去獌喎

另外一位係慕信嘉伯主帥 Marco Rose
作者: witzz    時間: 2019-10-19 18:53
終於用燒鵝脾代替冰島臣打攻中
作者: witzz    時間: 2019-10-19 18:54
又用李察利臣打前,買個前鋒番黎做乜鬼
作者: barker    時間: 2019-10-19 19:48
Bernard score 1-0
作者: Fuko~    時間: 2019-10-19 19:49
會唔會太勁?bernard個人表演
作者: Forever_Fan    時間: 2019-10-19 19:51
Bernard 為自己救Silva,佢本身 tackle 並不出色,甚至係差,換領隊對佢未必係好事,當然要為自己而戰
作者: witzz    時間: 2019-10-19 19:54
用燒鵝脾打攻中,湯戴維斯打中場中,成隊波生晒
作者: Fuko~    時間: 2019-10-19 20:25
Forever_Fan 發表於 2019-10-19 19:51
Bernard 為自己救Silva,佢本身 tackle 並不出色,甚至係差,換領隊對佢未必係好事,當然要為自己而戰 ...

你禁講其實幾唔正確...為唔為自己而戰都好,自己隊波有球員入波點都係好事。
你幾想炒個領隊都好,隊波係嬴波,球迷應該開心先係。領唔領隊都係個BOARD決定。
我唔認為季中炒領隊有咩好...要換一定係季尾換最好,你咪由施華帶到尾,我又唔信差成績會唔換領隊。
更何況BERNARD同DIGNE根本係以前的派拿同拜恩斯組合黎,一個人唔夠勁,兩個夾埋打哂成條左邊。
佢入左球好波,大家開心先係...講到為自己禁利己..就算係現實,你禁樣睇場波有咩癮?
作者: Fuko~    時間: 2019-10-19 20:26
witzz 發表於 2019-10-19 19:54

打法唔同左先係最大原因...中間冇幾乎冇控過場就狂攻。
禁GE攻勢下半場再唔入多球,一有傳球犯錯好易出事。
作者: evertonian95    時間: 2019-10-19 20:27
Forever_Fan 發表於 2019-10-19 19:51
Bernard 為自己救Silva,佢本身 tackle 並不出色,甚至係差,換領隊對佢未必係好事,當然要為自己而戰 ...

咁陰謀?
作者: evertonian95    時間: 2019-10-19 20:29
witzz 發表於 2019-10-19 19:54

davis此終都係茅一d, 成日領牌
禾仔反而幾好, 希望下半場有得入波
作者: Forever_Fan    時間: 2019-10-19 20:33
evertonian95 發表於 2019-10-19 20:27
咁陰謀?

之前外國傳媒有講呢樣野,都係話新領隊一定會加強防守,而Bernard係防守方面好差,如果新領隊重視防守的話,佢未必會係當然正選
作者: Fuko~    時間: 2019-10-19 21:22
送到埋門口個D全部唔入,反而入D難波...呢隊波真係有病。
作者: aeroplane602    時間: 2019-10-19 21:26
今場有高美斯中場醒神晒 連帶禾仔都食左春藥咁款
作者: laukarwing    時間: 2019-10-19 21:27
第三場clean sheet了。 Well done.
作者: Everton_    時間: 2019-10-19 21:31
一轉陣即刻打返個FORM出黎 無左鴨仔 冰島 C9正選
MS想保住個飯碗就識做啦
作者: evertonian95    時間: 2019-10-19 21:33
aeroplane602 發表於 2019-10-19 21:26
今場有高美斯中場醒神晒 連帶禾仔都食左春藥咁款

禾仔又中柱又中尾...
反觀李察係咪都訓落地, 又冇乜射門, 表現差勁
作者: Fuko~    時間: 2019-10-19 21:35
Everton_ 發表於 2019-10-19 21:31
一轉陣即刻打返個FORM出黎 無左鴨仔 冰島 C9正選
MS想保住個飯碗就識做啦

關鍵始終係高美斯...停波控場俾前...完全控制中場同節奏。
當然隔離要擺番拍到佢的DELPH或者TOM仔...
作者: evertonian95    時間: 2019-10-19 21:35
今場如果好運, 起碼可以入多三四球
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-10-19 21:59
到底Mina入個球吹咩?角球開出底線?
作者: aeroplane602    時間: 2019-10-20 06:54
evertonian95 發表於 2019-10-19 21:33
禾仔又中柱又中尾...
反觀李察係咪都訓落地, 又冇乜射門, 表現差勁

個中鋒位係難打 全場比對家中堅釘實 又冇乜傳中供應
作者: ginger    時間: 2019-10-20 09:38
今場關鍵係gomes,一有佢代C9成條中場定返好多,不過今場係改左戰術打亂章波,其實係西咸太差我地先嬴,始終冰島臣臨尾果腳已經show到質素係其他球員冇,不過要識用佢。今場嬴唔知好定唔好,施華起碼可以玩到聖誕。
作者: wahton    時間: 2019-10-20 09:59
evertonian95 發表於 2019-10-19 20:29
davis此終都係茅一d, 成日領牌
禾仔反而幾好, 希望下半場有得入波

我就係鐘意tom仔夠辣,隊波而家太欠缺呢種style既球員
作者: wahton    時間: 2019-10-20 10:04

我真心唔覺班納特防守差,以翼黎講甚至可以稱為好。佢係身形細粒,但勝在夠速度+夠勤力lur甩人地啲波
作者: evertonian95    時間: 2019-10-20 10:05
wahton 發表於 2019-10-20 09:59
我就係鐘意tom仔夠辣,隊波而家太欠缺呢種style既球員

希望佢有㴬老四style
作者: witzz    時間: 2019-10-20 10:24
Davis個位,我想睇b仔多啲
作者: Forever_Fan    時間: 2019-10-20 19:14
ginger 發表於 2019-10-20 09:38
今場關鍵係gomes,一有佢代C9成條中場定返好多,不過今場係改左戰術打亂章波,其實係西咸太差我地先嬴,始 ...

今場贏我都唔知好唔好......
作者: evertonfan1986    時間: 2019-10-20 21:02
點都好, 嬴波, 肯轉人都係好事
今場我睇右閘踢得幾好, 出波好過高文
冇左冰島臣, 前場爽左同快左
作者: Forever_Fan    時間: 2019-10-21 07:23
evertonfan1986 發表於 2019-10-20 21:02
點都好, 嬴波, 肯轉人都係好事
今場我睇右閘踢得幾好, 出波好過高文
冇左冰島臣, 前場爽左同快左 ...

根本呢度的師兄都講過好多次,冰島臣,舒拉加鴨仔,呢3條煙一齊出,嗰場就唔使睇啦....呢場無佢地爽好多
作者: leonkit    時間: 2019-10-21 09:38
開心既係tom仔今場踢得好好
d波運到上去
同c9差好遠
作者: 愛華戰士    時間: 2019-10-21 10:21
唔係馬後炮,我上一場賽後報告已經作出過以下評論︰

如果真係決心打兩邊傳中,我真心會覺得左邊出賓納特,右邊中場用禾確持.....攻中可以用李察利臣.....前邊以身體平衡考慮我會用KEAN.....。反正施格臣本來就唔參與中場組織.....如果以純殺入禁區攻門呢一點.....佢本屆己浪費左好多呢D 餐士,我認為李察利臣會更勝任。
                  KEAN
                  李察利臣
賓納特      湯戴維斯 德夫   禾確特
甸尼          XXX     XXX         高文

你咁踢.....進攻上我覺得會較立體,組織力無錯係欠奉,但至少止得下咳。攻守平衡上都會較合理。可惜係呢個領隊完全唔會考慮。

呢條垃圾施華,一早肯變陣隊波唔使沉得咁緊要!
佢無跟足我個建議,因我當時考慮時係高美斯仲傷緊,出得高美斯當然用高美斯更合理。
仲有係再將李察利臣推前,搵伊禾比做攻中,呢一層我覺得只可以算係一時之計,李察利臣始終唔係踢前鋒最前果一腳波.....往往姴退返D 落黎攞波....今場蝦到韋斯咸我只能夠認為係四個主要進攻球員賓納特, 禾確特, 伊禾比願意不斷前前後後咁變位.....至變相可以拉到空位比李察利臣走來走去....

薜迪比絕對踢得SHARP 醒過高文!不論在攻守意識同位置感上都好過高文。
中場有高美斯踢落完全係兩隊波.....其實咁真係唔係一個好現象.....整隊波變相圍住一個人黎踢.....高美斯再有傷....就又跛晒
賓納特絕對係有質素.....雖然佢入果球我會認為玩大左.....同埋佢其實真係勤力...又上又落....之但係佢體能一定要提升.....佢下半場早段已睇到轉數下跌得好快....
禾確特今場真係爭氣波,你唔可以話佢好好技術....但佢只要有發揮場合,佢係可以打到D 威脅出黎。
施格臣.....無得講....佢根本最殺食就係呢一招.....(但問題係整體做中場連系佢真係唔太合適,考慮宜家隊波需要先打返隊型出黎的情況下,我覺得暫時擺佢後備出黎踢15-20分鐘.....會較適合。
##### 愛華頓最需要2個球員︰
1 ) 一個可以控制比賽節奏的防中或MC -----> 高美斯暫時最合適。
2) 一個肯走上走落現身攞波的輔鋒 (企位係中線前....又O係中鋒位置後邊做支援的) ----> 我會認為李察利臣較好....副選可用伊禾比

作者: toffeeweb    時間: 2019-10-21 10:32
愛華戰士 發表於 2019-10-21 10:21
唔係馬後炮,我上一場賽後報告已經作出過以下評論︰

如果真係決心打兩邊傳中,我真心會覺得左邊出賓納特, ...

基本上同意

唯一係李察打攻中 欠缺的就是有時比較獨
作者: barker    時間: 2019-10-21 11:33
傳愛隊一月會爭買里昂射手丹比利

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2