香港愛華頓迷討論區

標題: 19/20 EPL 07 Manchester City ( Home ) Sunday [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2019-9-27 09:20
標題: 19/20 EPL 07 Manchester City ( Home ) Sunday
29/9 星期日 00:30 開波。

一定要贏波。

作者: 24cheung    時間: 2019-9-27 09:52
死左條心,和到都當驘啦
作者: niclas    時間: 2019-9-27 10:50
和都难吧! 睇到都无晒信心啦!
马高施华点算呢?

作者: laukarwing    時間: 2019-9-27 13:19
至少不能讓曼城雙殺愛華頓。
作者: Fuko~    時間: 2019-9-27 14:05
今場打番主守,相信隊波會俾番啲驚喜俾球迷。
作者: laukarwing    時間: 2019-9-27 15:55
Fuko~ 發表於 2019-9-27 14:05
今場打番主守,相信隊波會俾番啲驚喜俾球迷。

承你貴言!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-27 22:48
以今季表現,和都當贏,但和的機會都不大,輸3球以內我都收貨
作者: evertonian95    時間: 2019-9-28 08:09
Forever_Fan 發表於 2019-9-27 22:48
以今季表現,和都當贏,但和的機會都不大,輸3球以內我都收貨

對, 要實際d, 輸少當贏
作者: witzz    時間: 2019-9-28 23:51
死攬冰島臣同鴨仔,希望大炒一場送施華一程
作者: Everton_    時間: 2019-9-29 00:56
又係輸高空傳中球
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-29 00:56
俾人輕鬆頂入,呢場我睇到眼訓,一直防守,打901咁,往往解圍一腳踢前就算,都無心贏
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-29 00:57
Everton_ 發表於 2019-9-29 00:56
又係輸高空傳中球

完全走漏哂對方球員,頂得超輕鬆
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-29 01:04
高文
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-29 01:05
似傳又似射,入左佢都好似有些許驚訝
作者: Everton_    時間: 2019-9-29 01:06
Forever_Fan 發表於 2019-9-29 01:05

因為鴨仔加一頭 好似爭D越位
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 01:08
Forever_Fan 發表於 2019-9-29 00:57
完全走漏哂對方球員,頂得超輕鬆

呢球傳得禁靚禁急,攝位又準時都好鬼勁
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 01:25

人地入波之後,因為佢地個打法俾左好多空間我地打進攻。好彩,真係好彩,我地之後狂攻冇失多一粒。
再加埋我地誤打誤撞入番球。
我係哥帥下半場就打番慢d,慢慢打深d...施華下半場應該隨時會用埋holgate打多個後衛...
另外施古臣真係冇態得好過份...個球有心的話應該tick高過埋龍門...點會控番落黎?

作者: wahton    時間: 2019-9-29 01:31
班友對住強隊又醒神返。。。下半場keep住!
作者: wahton    時間: 2019-9-29 01:33
Forever_Fan 發表於 2019-9-29 01:05

肯定係有心笠射,佢似嬲卡維利雲搶左個入波多啲
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 01:35
wahton 發表於 2019-9-29 01:33
肯定係有心笠射,佢似嬲卡維利雲搶左個入波多啲

禁俾隻鴨刷數據...唉
作者: barker    時間: 2019-9-29 02:20
marco silva 可以 bye bye 喇
作者: 拖肥糖    時間: 2019-9-29 02:28
對面個龍破壞左和波希望
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 02:28
拖肥糖 發表於 2019-9-29 02:28
對面個龍破壞左和波希望

都要隻鴨兩三下黃金機會都把握唔到先得ge...
作者: 拖肥1878    時間: 2019-9-29 02:32
輸比曼城都預咗,但以開季嘅對手,7場波得7分,双位數都無,完全唔收貨啦~屌!
作者: 彈地    時間: 2019-9-29 02:33
我決定如果再比卡法路雲正選就唔九睇,都戇撚鳩, 聯賽杯入兩球你就俾佢做正選!佢何德何能啊!黃金機會追平二比二嗰球有乜可能入吧
作者: witzz    時間: 2019-9-29 02:33
最重要係隊波踢落毫無風格,攻又唔得,守又唔得
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 02:33
其實大家互有攻守...至少係一場盡左力的比賽,後尾kean同跑足成場的高文同李察利臣證明到...
耐何隊波的弱點守死球同埋龍門偶爾發神經...
作者: Everton_    時間: 2019-9-29 02:38
彈地 發表於 2019-9-29 02:33
我決定如果再比卡法路雲正選就唔九睇,都戇撚鳩, 聯賽杯入兩球你就俾佢做正選!佢何德何能啊!黃金機會追平二 ...

有球根本單刀 剔起個波入鳩緊
如果唔係都2-1反超 之後好多野就唔同哂
不過無計 唔應該對隻鴨有期望 英冠料
作者: 拖肥1878    時間: 2019-9-29 02:38
以往我哋蔗渣價錢,燒鵝味道。依家燒鵝價錢,無嚟味道。同隔離街越黎越遠喇.....護級啦~!
作者: wahton    時間: 2019-9-29 02:46
又唔洗咁灰,呢場對手主攻,我地多啲空間反擊反而踢得唔錯。起碼成場都叫互有攻守,有決心去爭取3分先
作者: wahton    時間: 2019-9-29 02:50
卡維利雲把握力不嬲都唔係賣點。。但呢場岩佢踢佢亦都算踢得唔差。佢強項係快,體能好,對強隊出佢9跑博下混亂頂下頭槌,其實算係咁

作者: 彈地    時間: 2019-9-29 02:55
又咁講除左那個九號球衣外, 整體成班球員都博命, 包括師奶! 如果保持住咁嘅狀態, 我覺得係上板積分又唔太困難
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-29 09:55
輸少當贏,今場我收貨架。不過單係今場收貨都無用,今季我並不睇好,難聽d講原本今季未唸過有可能要護級,依家我真係覺得有呢個可能了,所謂一鼓作氣,再而衰,三而竭,再咁輸落去,球員信心係一個好大的打擊
作者: Everton2018    時間: 2019-9-29 10:17
首循環大家都要有心理準備我們在積分榜一定排在榜尾五(最尾五末球隊)原因好簡單,首循環我地餘下十二場的對手分別是利曼熱車阿記最強五隊,大家唔好忘記今季成績好好狀態大勇的李斯達城和韋斯咸還未與我們交手,如果以我地開季的表現呢7場波一場都赢唔倒一d都唔出奇,難聽d講句我們只可以在其他五場對較弱的球隊搶分要攞哂15分我們首循環先至可以拿到22分,如果唔係真是死撚梗,好大機會跌落降班漩渦!
作者: Everton2018    時間: 2019-9-29 10:29
施華仲衰過李斯達城的"那些年曾經被英超球迷公認廢柴"的羅渣士,人地李城已經與強隊對疊可以分數高過我們,施華條死打靶仔駛咗咁多錢買人,對住弱過我們咁多的升班馬錫菲聯維拉居然間可以輸Q埋俾人,而家俾人通街笑到面黃,條撚樣如果掉轉唔係伊朗佬係第二個老细,老早炒咗啦!
作者: Everton2018    時間: 2019-9-29 10:46
我真是想知施華今季未開咧時的季前準備究竟出咗咩嘢問題, 好多球員都"無態", 你點教波嫁? 季初大把時間俾你準備, 可以俾你條廢柴教練玩到反轉, 你唔見鎚仔幫工程師出閘脱腳,連般尼茅夫都輸咩野資格講前六,好多英超球迷預言今季果開季賽程已經造就愛華頓輕易位居前列,頭六場全部對手都不是強隊,點知俾你條廢柴教練玩到我哋得7分!
作者: witzz    時間: 2019-9-29 13:10
係炒就趁早,等下任領隊多啲時間
作者: wahton    時間: 2019-9-29 14:06
對強隊心理包袱較細,反而唔太擔心,況且上季中後段證明左我地有力同任何強隊抗衡。反而進攻力不足,對主守既中下游球隊老鼠拉龜呢個問題仲大
作者: Fuko~    時間: 2019-9-29 15:34
wahton 發表於 2019-9-29 14:06
對強隊心理包袱較細,反而唔太擔心,況且上季中後段證明左我地有力同任何強隊抗衡。反而進攻力不足,對主守 ...

我覺得我地主攻個陣,太缺創造力同埋施古臣又長期冇態先禁。
前者,等番高美斯出番黎就得,有佢同冇佢真係差好遠。後者,冇態到季中,之前傳買個位巴西妖人真係買到又會另一番景象。
作者: barker    時間: 2019-9-30 02:40
錫菲聯領隊 Chris Wilder 突然在英國各大搏彩公司狂落飛成為接手愛華頓新帥的大熱 7/2
作者: leonkit    時間: 2019-9-30 09:40
呢場真係踢得唔錯wo,
係siggy真係需要雪下
個人認為開季踢得最好既一場波
作者: ginger    時間: 2019-9-30 13:28
今場表現計其實收貨,第一球堅尼雖然係發夢不過迪布尼真係太高質,第二球係輸龍門唔係真係咁難救,但起碼輸1:2前其實我地係有機會嬴,可惜把握唔到。
作者: James_Beatkit    時間: 2019-9-30 16:30
呢場波可以見到係開季以黎其中打得最好一場
起碼有少少鬥心知道自己應該點踢
降班個D就唔講都係個句咁既人腳都降得既就抵死
另外呢場要講既
又係開隻鴨事
冇錯以佢英冠質素料黎講算係咁
但真係DKLM(唔講得既我收返但真係要講粗口)
咁樣偷左高文個入波黎刷自己數據
你企個位置冇可能睇唔到個波個方向同力度係入梗都要屎忽鬼加一頭
呢D人既心態根本唔值得留佢係度
留名睇你成季偷得幾多球又有幾多球係靠自己入(今場比你半單刀你都一樣射埋個龍度啦)

每季對曼城呢6分波真係寧願半賣半送
但起碼要好似呢場咁踢到咁先叫像樣
下場再黎過COYB
作者: 愛華戰士    時間: 2019-10-2 17:24
的確今場踢落似係打緊一場比賽......但呢一點我認為絕對唔值得高興。
班球員係了解到對方係英超咁多隊中創造入球能力最強O既隊伍黎....你老尾.....正選係迪布尼+馬列斯....( 後備係大衛施華+ 賓納度施華)....個個都可以O係英超BIG 6 入邊踢正選攻中....我地隊波無一個中場有佢地4 人的質素。

所以成隊波由開波果刻就打防守,趁機反攻....呢個根本係無辦法中的唯一踢法。
但如果係換左其他中游對手.....成隊波根本踢唔出隊型.....要攻無攻要守無守,所以踢出來更肉酸。
球迷請不要再被馬高施華所誤....;呢條友有幾多料....已睇透晒

黎緊對幾隊應屬前列強隊...我地係咪仲要連輸幾場之後仲要自己安慰自己.....對手強...輸少已經當贏左啦!
真心講....唔少對手D 波好容易就打到入黎我地禁區......最大鑊係一入禁區我地就有好強烈會失波的感覺....因為講到尾就係防守唔穩陣。

當務之急....我地一定要改善係中場中路控球果個點。-----> 就算真係無乜邊個合適人選....但點都要放一個人落去踢呢個位。( 一定唔可以係舒拉達連)
我忽發奇想....其實我地可以試下用拜恩斯打呢個墜後中場位置!
拜恩斯有長傳....有遠射....亦有推波能力.....至少可以為隊友制造空位。
## 退而求其次只有湯戴維斯或者賓納特可以試打呢個位....

作者: wahton    時間: 2019-10-3 15:18
愛華戰士 發表於 2019-10-2 17:24
的確今場踢落似係打緊一場比賽......但呢一點我認為絕對唔值得高興。
班球員係了解到對方係英超咁多隊中創 ...

改善係中場中路控球果個點---->正正係安祖高美斯既作用

所以冇佢隊波進攻都差一截
作者: wahton    時間: 2019-10-3 15:22
Fuko~ 發表於 2019-9-29 15:34
我覺得我地主攻個陣,太缺創造力同埋施古臣又長期冇態先禁。
前者,等番高美斯出番黎就得,有佢同冇佢真 ...

應該唔會等好耐, 佢可能月中出得返

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2