香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 30 客場對找咭數, 3/8號 11.00PM [打印本頁]

作者: evertonian95    時間: 2019-3-8 18:06
標題: EPL 30 客場對找咭數, 3/8號 11.00PM
食著個勢, 我估0:1 WIN

作者: nsno    時間: 2019-3-8 22:20
應該係3月9日11點
作者: leonkit    時間: 2019-3-9 09:27
肥賓有D計
希望小勝+CS
作者: laukarwing    時間: 2019-3-9 17:48
希望贏波啦!
作者: wahton    時間: 2019-3-9 22:14
Jordan Pickford
Michael Keane
Kurt Zouma
Lucas Digne
Seamus Coleman
André Gomes
Gylfi Sigurdsson
Idrissa Gueye
Bernard
Richarlison
Dominic Calvert-Lewin

Substitutes

Maarten Stekelenburg
Yerry Mina
Jonjoe Kenny
Morgan Schneiderlin
Theo Walcott
Cenk Tosun
Ademola Lookman

作者: niclas    時間: 2019-3-9 22:45
Newcastle United 0:1 Everton   

作者: niclas    時間: 2019-3-9 22:46
Newcastle United 0:1 Everton   

作者: Fuko~    時間: 2019-3-9 23:20
唔通鴨鴨真係成材!?
賓納特D俾波真係好好J!!!!!!!!!!!!!!
作者: evertonfan1986    時間: 2019-3-9 23:22
Digne + bernard 組合令我想起 派拿配拜恩斯
作者: witzz    時間: 2019-3-9 23:29
Pickford cls
作者: aeroplane602    時間: 2019-3-9 23:29
Dllm 又奶野 今季第幾次
作者: Fuko~    時間: 2019-3-9 23:32
自我製造表演機會...派完膠再到自己救番...呢條友今季做咩野?
作者: Jassoo    時間: 2019-3-9 23:33
0:2
作者: barker    時間: 2019-3-9 23:36
Richarlison score
作者: nsno    時間: 2019-3-9 23:51
Fuko~ 發表於 2019-3-9 23:20
唔通鴨鴨真係成材!?
賓納特D俾波真係好好J!!!!!!!!!!!!!!

鴨鴨呢三場啲二傳同埋門都勁咗好多⋯⋯
作者: laukarwing    時間: 2019-3-9 23:52
evertonfan1986 發表於 2019-3-9 23:22
Digne + bernard 組合令我想起 派拿配拜恩斯

同意。
作者: Fuko~    時間: 2019-3-9 23:55
PICKFORD條友真係呢...我地禁難得打番起,你又派膠...想點先家下?
好彩球證唔俾紅牌你咋...雖則家下唔興俾全餐,但俾紅你其實都冇咩好嘈,仲要連黃都唔駛俾。
再一次俾佢打沉的話,我會開始怪PICKFORD多過施華LO。
作者: reedlo16    時間: 2019-3-9 23:57

碧福特個球連黃牌都無張真係佢執到。佢個腦筋真係致命缺點....

卡法啲頭上功夫真係唔錯,其實只要斬個位置正確的波比佢,佢總會做到威脅。

班納特過埋呢場,應能站穩正選了。佢俾波可算是球隊中最毒及最靈活
作者: barker    時間: 2019-3-10 00:35
1-2 now
作者: barker    時間: 2019-3-10 00:39
2-2 now

作者: aeroplane602    時間: 2019-3-10 00:40
條友食能左屎
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 00:40
禁樣俾人追平,PICKFORD呢條友真係不得了。兩次係球隊狀態好個陣打沉隊波。
作者: barker    時間: 2019-3-10 00:42
3-2 now

作者: witzz    時間: 2019-3-10 00:43
呢隊波on lun 9
作者: reedlo16    時間: 2019-3-10 00:47
輸得ON 9, 第三球....
作者: 24cheung    時間: 2019-3-10 00:47
班纳特一早冇氣最後才換,出3後衛即輸,炒领隊啦
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 00:51
24cheung 發表於 2019-3-10 00:47
班纳特一早冇氣最後才換,出3後衛即輸,炒领隊啦

其實換之前都捱緊打,本身入多個人黎守我覺得好正常。
個問題我唔覺得真係係領隊到...更何況失的第二球係遠射拍番出黎?
你頂多話點解唔係換KENNY走...
作者: witzz    時間: 2019-3-10 00:51
今場賓尼迪斯同馬高施華調動高下立見
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 00:56
下場可唔可以雪下PICKFORD...
作者: aeroplane602    時間: 2019-3-10 00:56
成日話守 守條毛咩 個龍好似打假波咁款
作者: 24cheung    時間: 2019-3-10 00:58
Fuko~ 發表於 2019-3-10 00:51
個問題我唔覺得真係係領隊到...更何況失的第二球係 ...

輸第1球係班纳特中場失,之後有球解维唔夠力差啲輸,之後換李察走都唔換佢,打埋3後連果小小攻勢都冇埋,结果比人壓住打

作者: nsno    時間: 2019-3-10 00:59
Fuko~ 發表於 2019-3-10 00:51
個問題我唔覺得真係係領隊到...更何況失的第二球係 ...

我覺得Kenny真係幾多失誤,唔應該轉三中堅,而係應該一早換走Kenny
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 01:03
24cheung 發表於 2019-3-10 00:58
輸第1球係班纳特中場失,之後有球解维唔夠力差啲輸,之後換李察走都唔換佢,打埋3後連果小小攻勢都冇埋, ...

輸第1球個陣已經開始俾D高波拉散D防線,加埋KENNY仔本身臨危受命,水準以下。
所以我頭先都話,施華錯的只係換錯左球員,應該係換KENNY或者施古臣,轉唔轉三後衛唔係呢場敗仗主因。
主因係PICKFORD多D...個球拍番出黎,追平先導致第三球大家連少少氣勢都冇埋。
作者: 彈地    時間: 2019-3-10 01:03
三中堅根本隊波仲係唔慣更何況比人追成1-2 對方氣勢上緊呢⋯⋯2-2 那球人地追前執雞三個中堅就睇波,這就是意識問題、因此三人唔知點做
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 01:05
彈地 發表於 2019-3-10 01:03
三中堅根本隊波仲係唔慣更何況比人追成1-2 對方氣勢上緊呢⋯⋯2-2 那球人地追前執雞三個中堅就睇波,這就是 ...

其實講入球意識同起動,我覺得三中堅會輸俾人地攻擊球員唔太出奇。我關心的係點解PICKFORD可以拍個波去到禁遠。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-3-10 01:09
witzz 發表於 2019-3-10 00:51
今場賓尼迪斯同馬高施華調動高下立見

呢場波碧褔特有責任,施華都一樣,係隊波逆境下的調動完敗,季尾賓尼廸斯完約,過來愛華頓啦,佢戰術大師的稱號並非浪得虛名。
作者: wahton    時間: 2019-3-10 01:12
好撚嬲, 次次踢親三中堅都冇好結果, 點解仲要用??

輸第二球碧福特固然派膠, 但耶利文拿唔封人遠射係咁退後做乜春???踢緊三中堅隔離仲有自己友, 俾人推過仲有第二個包返啦, 驚乜JE? 佢落到場完全唔知做乜春野

作者: Forever_Fan    時間: 2019-3-10 01:14
彈地 發表於 2019-3-10 01:03
三中堅根本隊波仲係唔慣更何況比人追成1-2 對方氣勢上緊呢⋯⋯2-2 那球人地追前執雞三個中堅就睇波,這就是 ...

呢點我同意,可以講由老莫年代起,隊波根本無乜點打3中堅,近幾季打3中堅的機會也不多,就算平時練波有打過,但臨場所面對的壓力係唔同的,打3中堅後其實走甩對方球員係多左,走位亦亂左。
作者: barker    時間: 2019-3-10 01:15
而家只領先排 18 的卡廸夫城九分
作者: Forever_Fan    時間: 2019-3-10 01:20
barker 發表於 2019-3-10 01:15
而家只領先排 18 的卡廸夫城九分

其實今季已經完左,37分基本唔可能降班,近幾季有呢個分已經可以講護級成功,球會係時間唸下下季搵邊個教頭了,MS無可能帶領愛華頓成功。
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 01:21
wahton 發表於 2019-3-10 01:12
好撚嬲, 次次踢親三中堅都冇好結果, 點解仲要用??

輸第二球碧福特固然派膠, 但耶利文拿唔封人遠射係咁退後 ...

三中堅其實都係照書教調動...正常俾人壓著打要保優勢,都係換多個後衛或者防中。
施華個習慣,你睇佢呢季都係打多個中堅多D。
雖然我係佢我會想換走KENNY多D,ZOUMA打右閘...但佢可能考慮到的係,ZOUMA同KEANE呢對中堅唔想拆散。
至於標唔標遠射...其實佢走前去BLOCK又會失位,要上前通常都係中場封左先...
我地D後衛其實都係多數縮後收窄距離,等其他人標波...

BTW,去除主觀因素,呢場找卡數半場番黎之後唔放棄的精神都幾值得欣賞。人地個份意志,輕輕鬆鬆就打散我地隊波。球證亦都係一個有趣地方,成場波D犯規都勁鬆手。
值得一提失的第一球,點解賓納特要帶到禁遠,其中一個意外係甸尼岩岩傷完入返黎。
作者: wahton    時間: 2019-3-10 01:24
nsno 發表於 2019-3-10 00:59
我覺得Kenny真係幾多失誤,唔應該轉三中堅,而係應該一早換走Kenny

高文後備都冇, 除非耶利文拿入黎, 蘇馬踢右閘啦

作者: wahton    時間: 2019-3-10 01:37
Fuko~ 發表於 2019-3-10 01:21
三中堅其實都係照書教調動...正常俾人壓著打要保優勢,都係換多個後衛或者防中。
施華個習慣,你睇佢呢季 ...

次次踢三中堅都出事, 班人都踢唔慣呢個陣, 企位混亂, 好難令人覺得唔關事LO

你要守就換出高美斯/施古臣, 換TOM仔入黎周圍撲啦

第二球文拿同遠射條友距離最近, 我地D中場都唔係附近, 唔係佢標邊個標?
作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 01:39
wahton 發表於 2019-3-10 01:37
次次踢三中堅都出事, 班人都踢唔慣呢個陣, 企位混亂, 好難令人覺得唔關事LO

你要守就換出高美斯/施古臣,  ...

https://highlightsfootball.com/v ... erton-highlights-2/
等我一陣,你睇住精華先。
第一球失波係因為禁:

幅圖可能細左D,但第一球其實輸就輸KENNY仔經驗淺同人地配合真係好。

其實呢一球真係射得好鬼冇角度...根本正常黎講,就算接唔實都唔會諗著向前拍落黎。

作者: Fuko~    時間: 2019-3-10 02:22
wahton 發表於 2019-3-10 01:37

你要守就換出高美斯/施古臣,  ...

但客觀黎講,最重要失的第二球根本唔關三中堅事...人地都係浪射,點估到PICKFORD拍番出黎先?
作者: evertonian95    時間: 2019-3-10 09:27
絕對同意

第二球碧福有權可以接實!  
輸12碼又排膠...
要雪一雪佢了

btw, 佢左肩是否有傷?
作者: ginger    時間: 2019-3-10 13:39
今場真係其中一場今季最失望,明明上半場都好地地,鴨仔又成材,點知pickford上下半場分別派膠,上半場好彩唔輸下半場都要輸。其實又係差不多的故事,跟本下半場一出黎就唔對路,但遲遲唔轉戰術或者加強中場欄截,講真應該要早少少收起冰島神/李察換C9入黎幫手掃波。比人追返一球後已經成隊信心盡失。
作者: aeroplane602    時間: 2019-3-10 14:04
依兩場打起左c9 又唔換出黎 換個坐板坐到硬哂既 配合埋pickford我真係以為打假波
作者: witzz    時間: 2019-3-10 16:56
Pickford真係on9,有球朗當謹謹射斜,見住佢笑笑口咁去執波。
作者: laukarwing    時間: 2019-3-10 17:28
希望鴨鴨能做到哈利卡尼的接班人。
作者: leonkit    時間: 2019-3-10 20:00
唔講d失波...
第一球入波 真係算好有組織 同埋可以j下 dcl
作者: 愛華戰士    時間: 2019-3-11 09:52
最近真係連插隊波都廢事,膠到無論。
你話巴黎聖日門....首回合作客贏2-0,一星期後主場倒輸1-3....已經係好X ON 9 的表現 (或者講係好難令人相信)。因為一隊訓練有素的球隊,唔應該咁短時間內出現咁大的表現落差。(除非出現好嚴重傷停問題,你估真係洛奇打拳,絕地大反擊咩)
所以O係同一場波領先2球反勝為敗的,往往真係災難黎。

我地都好耐未試過咁樣輸波....可能因為我地都好耐無試過領先過對手兩球黎踢。
碧福特如果再唔比佢知道自己的問題,隊波多多都唔夠佢輸。十二碼佢已經好肉酸,自已救到唔代表佢無問題。(其實嚴D 果下應該要輸埋紅牌),佢出迎草率,上三路接球又經常判斷錯誤,宜家迎面擋波又唔湯唔水。

你作客領先到2-0.....主守係合理,問題好明顯係隊波守唔住,可以話輸D 波都好似古古怪怪。但究竟係4 人防線定3中堅,其實領隊應該心裡有數究竟,講真踢踢下突然轉陣型好好視乎球員本身對個戰術訓練熟唔熟。三番四次都講三人中堅我地發揮得唔好.....可能你出三個中堅....但只係擺多個中堅球員負責執漏......其實更適合應該係中場加多個屏障會較理想。
英國果邊好多言論已經話希望盡快捱完個球季,已經唔想再睇到隊波踢D 咁既波出黎。

我呢幾日搵愛隊新聞,只係奇怪果解仲未見話有消息炒呢條垃圾領隊!!!

作者: Fuko~    時間: 2019-3-11 11:04
愛華戰士 發表於 2019-3-11 09:52
最近真係連插隊波都廢事,膠到無論。
你話巴黎聖日門....首回合作客贏2-0,一星期後主場倒輸1-3....已經係 ...

唔係好明大家點解將場輸波賴落轉三後衛的施華。
根本輸波主因就係PICKFORD派膠。
第一球都仲打緊4後衛,第二球pickford派膠,第三球仲要越位入波。
你可以話轉打3後衛俾人禁黎打...連攻勢都冇埋呢個決定錯。
但其實人地入完第一球個勢已經好強,主守守多15分鐘,絕對可以理解。然後兩個意外令場波反勝為敗...
禁我地都大力插施華會唔會太過份?
作者: James_Beatkit    時間: 2019-3-11 16:18
Fuko~ 發表於 2019-3-10 00:56
下場可唔可以雪下PICKFORD...

輸完比猁狗我已經講話要
比佢有返個鬥心
依家三幾場就黎一場發波瘟真係開始少少頂佢唔順
二場波冇壓力下一定要大大腳清出界
希望下屆U23維珍比到D壓力佢
作者: James_Beatkit    時間: 2019-3-11 16:41
唔明個個插MS個三中堅
對面炸高波換個頂高大既入黎我唔覺有錯
反而MS應該早少少收李柒同AG
換禾佬/Lookman同埋Tom仔加返D活力係中場
人地主場好鬥志要讚
我地2-2時都有一個好既機會打沉返對面但李柒自己半單刀控甩腳仲抵鬧
Pickford本身係個D手法唔係好正宗純打反應既龍
點都要雪返幾場先得
今季點都唔會降班但又係咪完全冇機會上第七唔敢講
唔好下下幻想洗幾千萬就一定排前列
隊中既人認真講點都同前6個堆有距離
第一季埋班排中游加埋兩場對猁狗唔係輸球ON9波都叫保持不敗我個人收貨
下下第一季就叫炒領隊不切實際
我點都比多半季MS睇下
作者: toffeeweb    時間: 2019-3-11 16:51
James_Beatkit 發表於 2019-3-11 16:41
唔明個個插MS個三中堅

其實大家都係愛之深 恨之切姐 明gei
今年作客我覺得表現反而比主場好  主場成績我反而真係唔收貨
作者: James_Beatkit    時間: 2019-3-11 17:10
toffeeweb 發表於 2019-3-11 16:51
其實大家都係愛之深 恨之切姐 明gei
今年作客我覺得表現反而比主場好  主場成績我反而真係唔收貨 ...

我明白既
只係想大家都明白前3隊係明顯好平均又有質素(雙曼同猁)
基本上唔洗諗一季6場波執5-6分算好
我地要做既係收窄同熱/車/阿個距離
我諗呢樣搵邊個教都唔係即刻可以做到既事
所以下季頭10-15場就知MS值唔值得繼續留低

作者: leonkit    時間: 2019-3-12 09:33
James_Beatkit 發表於 2019-3-11 16:41
唔明個個插MS個三中堅

因為3中堅衰左太多次
同埋佢地企位真係唔知點咁 人多手腳亂
收多個中前場 前邊亦都hold唔到波 後邊又守唔好
GG
作者: James_Beatkit    時間: 2019-3-12 10:46
leonkit 發表於 2019-3-12 09:33
因為3中堅衰左太多次
收多個中前場 前邊亦都hold唔到波 後邊又守 ...

企位仲有得教既
同埋前邊一定要換個快既隨時打反擊
同中場換個有活力既去搶波
後防5個唔好縮太後
作者: Forever_Fan    時間: 2019-3-12 17:54
leonkit 發表於 2019-3-12 09:33
因為3中堅衰左太多次
收多個中前場 前邊亦都hold唔到波 後邊又守 ...

同意,唔係我地想插3中堅,而係每次一變陣用3中堅,個個企位走位都亂哂,明明3中堅係想加強防守,反而空位更多,未練好3中堅點打就唔好夾硬用,反而降低左球隊的防守能力
作者: Fuko~    時間: 2019-3-14 21:30
Pickford was perhaps fortunate not to be sent off when he dragged Salomon Rondon to the ground in the first half after fumbling a cross from Matt Ritchie. He made amends by saving Ritchie's penalty, but later in the game spilled Miguel Almiron's shot into the path of Ayoze Perez who equalised.

That was Pickford's fourth error leading to a goal this season, more than any other player in the Premier League. Indeed Pickford has made seven errors leading to shots, including goals, which is two more than anyone else in the division this season.

究竟PICKFORD點解會話應該要雪一雪,你睇呢樣就明...一個人犯錯累我地失4球...呢場點計都應該剷呢條友上天花板先...你跟手再插施華下半場唔早D調動同換岩人都未遲
作者: Everton2018    時間: 2019-3-14 23:21
如果我做伊朗佬晨早吊柒施華你作為領隊点樣睇住班細嫁,連班馬仔都管唔掂,可以俾碧福特呢幾個月不斷玩野派膠在關鍵赛事關鍵時刻輸蝦祿波引致球隊失分輸波,你施華居然可以若無其事視若無睹唔當係咩嘢一回事,又唔雪藏佢又唔懲罰佢,繼續俾佢當正選令球隊在未來的賽事又有機會因為碧褔特''玩嘢''而輸波,人哋Joe Hart以前夠係國家隊門將連續兩場派膠即刻俾人家球隊领隊雪藏天皇老無面俾,点會學你施華咁仁慈無能繼續擺個"計時詐彈''在球隊裡面可以隨時引致球隊輸波打擊士氣,除非你默許碧福特咁做,可能你哋兩個一齊收咗外圍假波集團利益打假波,所以咪一路唔雪藏佢囉,如果唔係你施華作為领隊眼見門將呢幾個月經常'輸埋d on9波,任由佢喺度玩嘢你仍然束手無策,我覺得施華在這件事上面好無能,唔適合做愛華頓领隊。如果我做伊朗佬我晨早捉咗施華和Pickford入房照肺,向施華表示既然你作為领隊咁堅持唔雪藏碧褔特場場俾佢打正選,警告Pickford如果佢在未來的赛事再玩嘢,每玩一波扣一次薪金,用扣薪作懲罰起碼起阻嚇作用唔駛等佢咁放肆,肆無忌憚。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2