香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 26 星期三晚對 man city ( home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-2-4 12:06
標題: EPL 26 星期三晚對 man city ( home )
送馬高施華一程 , 輸 1-3

作者: ginger    時間: 2019-2-4 12:32
應該被大炒
作者: gomez    時間: 2019-2-5 00:40
輸少當贏
作者: barker    時間: 2019-2-5 04:53
英國外圍 moyes 接手由20/1 急跌到 6/1
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-5 12:43
打和當贏
作者: barker    時間: 2019-2-5 13:08
Forever_Fan 發表於 2019-2-5 12:43
打和當贏

moyes 接任 odds 急跌, why ?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-5 13:51
barker 發表於 2019-2-5 13:08
moyes 接任 odds 急跌, why ?

其實每換一次領隊,老莫係英國球迷的支持度都有上升,因為每次換領隊球隊都係打得差,最糟糕係打得差唔緊要,但出人和戰術都有垢病的地方,失的波都係好愚蠢和不必要,比賽毫無熱血和鬥心,成績比老莫時代差就唔使講,起碼老莫隔三叉五都打入歐霸,成績穩定,球員有熱情熱血,買人又好聰明,平靚正,球迷有眼睇,有錢佬入主後駛左億億聲,但球員無表現,高買低沽,球迷見到點會收貨,懷念老莫執教時候都係人之常情。
作者: witzz    時間: 2019-2-5 16:30
我都唔贊成老莫番黎,現今球壇好過老莫既大有人在。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-5 17:58
witzz 發表於 2019-2-5 16:30
我都唔贊成老莫番黎,現今球壇好過老莫既大有人在。

咁我暫時首選係賓尼廸斯的,橫掂佢都教得唔開心,次選才是老莫的。
作者: barker    時間: 2019-2-6 14:22
Forever_Fan 發表於 2019-2-5 17:58
咁我暫時首選係賓尼廸斯的,橫掂佢都教得唔開心,次選才是老莫的。

Moshiri 已出左聲
作者: ngkk821    時間: 2019-2-6 19:44
今季真係失望,諗住穩坐第七,及追近與前六的距離,上季預左無希望,但今季真係唔收貨,如果真係方辛加,佢現在肯黎,如果我係董事局會即炒,但如果佢話季尾先決定果d無堎兩可嘅答案,我會比多半季silva,以及物色定第二第三人選。
作者: 拖肥糖    時間: 2019-2-6 21:37
呢場輸波,對手開心,我地阻止RS封王,開心輸算數
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-6 21:52
拖肥糖 發表於 2019-2-6 21:37
呢場輸波,對手開心,我地阻止RS封王,開心輸算數

連續6場硬杖,最後唔知可以羅左幾分
作者: witzz    時間: 2019-2-6 22:10
呢場撐曼城
作者: Fuko~    時間: 2019-2-6 22:12
希望對面留下力炒少幾球,輸個1:2算啦
作者: laukarwing    時間: 2019-2-6 22:49
不能讓曼城雙殺愛華頓。
作者: barker    時間: 2019-2-6 23:08
Fuko~ 發表於 2019-2-6 22:12
希望對面留下力炒少幾球,輸個1:2算啦

曼城大炒送馬高施華一程呀
作者: witzz    時間: 2019-2-6 23:36
laukarwing 發表於 2019-2-6 22:49
不能讓曼城雙殺愛華頓。

我唔想猁champ多啲
作者: reedlo16    時間: 2019-2-7 00:05
真係唔係好想晨早起身,睇住愛隊被人凌虐…
作者: wahton    時間: 2019-2-7 01:35
捱到眼訓既話今晚會睇

老實說, 睇得愛隊比賽點都唔想輸

希望積極D踢場好波
作者: wahton    時間: 2019-2-7 03:31
Jordan Pickford

Jonjoe Kenny

Kurt Zouma

Michael Keane

Lucas Digne

Idrissa Gueye

Theo Walcott

Tom Davies

Andre Gomes

Bernard

Dominic Calvert-Lewin
作者: reedlo16    時間: 2019-2-7 04:01
終於肯拎走缺態的施格臣,睇下呢場中場組合表現如何。
作者: reedlo16    時間: 2019-2-7 04:03
話口未完,又差啲輸角球…空晒,好彩對方自己頂唔入。一如我上次講今屆我們應付死球的唯一秘方:對方自己把握唔到…
作者: reedlo16    時間: 2019-2-7 04:32
都係守唔到上半場,再輸死球…
作者: Everton_    時間: 2019-2-7 04:34
reedlo16 發表於 2019-2-7 04:32
都係守唔到上半場,再輸死球…

AGAIN AND AGAIN
而家見親自己隊吹死球都會怕
因為對面一定可以化為入球
作者: wahton    時間: 2019-2-7 04:34
小喇媽, 又輸死球...
作者: Everton_    時間: 2019-2-7 04:37
公平講 上半場整體打得算幾好
有一兩下反擊都湊效 所以施華咁排陣唔意外 利用批快馬去打反擊 呢個戰術OK
最窒住道氣 上半場補1分鐘 都46分 輸個死球 繼續無人MARK 無人頂波 無人比壓逼對面 任人升起頂入
作者: wahton    時間: 2019-2-7 04:43
Everton_ 發表於 2019-2-7 04:37
公平講 上半場整體打得算幾好
有一兩下反擊都湊效 所以施華咁排陣唔意外 利用批快馬去打反擊 呢個戰術OK
最 ...

就係踢得唔差都輸緊o個下唔抵

馬高施華仲要交多幾多學費先改改過防守死球戰術
作者: Everton_    時間: 2019-2-7 04:45
wahton 發表於 2019-2-7 04:43
就係踢得唔差都輸緊o個下唔抵

馬高施華仲要交多幾多學費先改改過防守死球戰術  ...

呢下真係最傷
捱埋頂住個半場入去 戰術調配都唔同哂
作者: him0014028    時間: 2019-2-7 05:42
臨尾都要衰多球 吹漲 想谷都谷唔起 補時比人馬嬲搶球咁款
作者: 24cheung    時間: 2019-2-7 10:42
今場個陣有小小留力,下場輸埋比屈仔,施華應該拜拜!個罰球又你蘇馬失位,唔好再出佢啦
作者: barker    時間: 2019-2-7 12:34
24cheung 發表於 2019-2-7 10:42
今場個陣有小小留力,下場輸埋比屈仔,施華應該拜拜!個罰球又你蘇馬失位,唔好再出佢啦 ...

Marco Silva 仲未炒 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-7 19:35

見到張相,感觸良多
作者: laukarwing    時間: 2019-2-7 21:45
witzz 發表於 2019-2-6 23:36
我唔想猁champ多啲

雖然我都不想利物浦奪標,但是我更不想見到愛華頓被雙殺。
作者: laukarwing    時間: 2019-2-7 21:52
被曼城雙殺了。激氣!
作者: witzz    時間: 2019-2-7 22:06
Marco Silva其實無得救,全世界都見到愛記守死球差,佢仍然堅持要用zonal marking.由 一個咁固執,咁故步自封既領隣去帶領球隊,我見到有咩希望。
作者: witzz    時間: 2019-2-7 22:08
Marco Silva其實無得救,全世界都見到愛記守死球差,佢仍然堅持要用zonal marking.由 一個咁固執,咁故步自封既領隊去帶領球隊,我見唔到有咩希望。
作者: Fuko~    時間: 2019-2-7 23:48
witzz 發表於 2019-2-7 22:08
Marco Silva其實無得救,全世界都見到愛記守死球差,佢仍然堅持要用zonal marking.由 一個咁固執,咁故步自 ...

作為球迷,只要佢呢季打利記個場可以嬴到就足以俾多半季佢玩。
呢場打比嬴到分分鐘可以粉粹佢地奪英超的夢。
至於守死球,真心佢應該炒左負責呢環個教練...輸死球輸到英超出哂名仲要由屈仔個陣開始輸。
根本係戰術大過球員問題本身
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-8 08:58
Fuko~ 發表於 2019-2-7 23:48
作為球迷,只要佢呢季打利記個場可以嬴到就足以俾多半季佢玩。
呢場打比嬴到分分鐘可以粉粹佢地奪英超的 ...

愛隊近年的教練都係唔夠班,佢地無能力因應唔同球員班底發揮佢地的能力,有頂級球員就識贏波,揸住牌面一般的球員就無辦法打好波,簡單d講就係1+1最多等於2,甚至低過2,唔得夠利用戰術和鼓勵球員鬥心達到1+1=3的表現,二線教練即係二線教練。
作者: 愛華戰士    時間: 2019-2-8 10:17
講到口都臭已經,呢個馬高施華我由第一日接手到今天,都睇唔到佢帶隊波有咩過人之處。
戰術模糊
防守鬆散
中場組織力弱
反擊欠銳
前線用人舉棋不定
加上訓練上我睇唔到班球員O係爭搶、體能上有咩提升,真心講.....一無是處。一個咁平凡的領隊.....大家仲要支持佢?

作者: Fuko~    時間: 2019-2-8 10:37
愛華戰士 發表於 2019-2-8 10:17
講到口都臭已經,呢個馬高施華我由第一日接手到今天,都睇唔到佢帶隊波有咩過人之處。
戰術模糊
防守鬆 ...

講真,我唔係想保佢。不過,就唔係太想轉領隊。
但求呢位領隊不過不失,等班球員球會定番落黎,點轉都好。
家下個陣容又肥又重,就算你請到干地摩佬,老細想注資再買人都唔係易。冇保證買人,top領隊更加唔會黎。
所以我都係但求而家呢位唔好太差,俾多個轉會窗佢算。
下位領隊識得搵番打技術流就唔怕要買太多人
作者: 24cheung    時間: 2019-2-8 11:40
Forever_Fan 發表於 2019-2-8 08:58
愛隊近年的教練都係唔夠班,佢地無能力因應唔同球員班底發揮佢地的能力,有頂級球員就識贏波,揸住牌面一 ...

之前我都咁諗,但走左既馬仔同膠文而家帶國家隊有聲有色,由其是膠文,開始懷疑我地班波換咩领隊都解決唔到問題
作者: barker    時間: 2019-2-8 12:21
24cheung 發表於 2019-2-8 11:40
之前我都咁諗,但走左既馬仔同膠文而家帶國家隊有聲有色,由其是膠文,開始懷疑我地班波換咩领隊都解決唔 ...

球員玩野
作者: toffeeweb    時間: 2019-2-8 12:54
有時都同球員心態有關
第1, 球隊有冇一個好突出的領袖? 暫時睇係冇 高文有拼勁年資最耐 但係咪領袖? 未必係 冇領袖 就好考領隊功力
第2, 摩佬有冇料 我諗點都有 但佢係曼魚成手靚牌 咁又點?
第3, 蘇斯克查係咪好有料?  又唔係好覺 佢帶molde 帶得好 但帶卡迪夫都係降班收場

問我係咪好支持MS, 又唔係 但佢黎左半季 點都要俾時間佢 始終隊波尼幾年人腳變動都大 佢入主雖然係有資金 但其實係有D爛攤子的感覺
最少睇埋下一個球季的上半季 如果都仲係咁冇起色 就真係要byebye
作者: barker    時間: 2019-2-8 13:21
toffeeweb 發表於 2019-2-8 12:54
有時都同球員心態有關
第1, 球隊有冇一個好突出的領袖? 暫時睇係冇 高文有拼勁年資最耐 但係咪領袖? 未必係 ...

paulo Fonseca 不嬲係我首選
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-8 16:50
toffeeweb 發表於 2019-2-8 12:54
有時都同球員心態有關
第1, 球隊有冇一個好突出的領袖? 暫時睇係冇 高文有拼勁年資最耐 但係咪領袖? 未必係 ...

我還是覺得MS無能力因應球隊球員去設計戰術,無能力因應手揸的牌面去用人,球隊球員多係現實問題,但每個球員係咪真係咁差? 係咪領隊未發揮佢地的能力? 我希望下個領隊經驗豐富的原因就係希望佢能因應不同球員的能力去排陣和排戰術,限米煮限飯都係一門藝術,唔係個個領隊做到架。
作者: wahton    時間: 2019-2-8 17:15
24cheung 發表於 2019-2-7 10:42
今場個陣有小小留力,下場輸埋比屈仔,施華應該拜拜!個罰球又你蘇馬失位,唔好再出佢啦 ...

綜合成場黎睇,蘇馬守得幾好,截左好多波
又輸死球似係成隊戰術問題多過個人問題

我反而覺得幾個中堅蘇馬算係穩o個個
高大強壯,又夠快,比耶利文拿守得更好
希望可以買斷佢啦
作者: Fuko~    時間: 2019-2-8 17:21
Forever_Fan 發表於 2019-2-8 16:50
我還是覺得MS無能力因應球隊球員去設計戰術,無能力因應手揸的牌面去用人,球隊球員多係現實問題,但每個 ...

雖然我地唔係有錢到好似鏝城個d, 但今時今日我地唔應該仲叫限米限飯。
其實唔係RK搞到隊波禁,呢手領隊真係可以任砌一套唔差的陣容。甚至唔需要用青訓都夠後備深度。
作為球迷會想見到個領隊係用80M砌套得第七八名,定還是160M挑戰到前6先?
長遠黎睇我地收入追得上,點會唔係越高名次越好。
施華冇料的話,唔駛好耐,你係老細都會炒。投資禁多,連標準都達唔到,你都忍唔得耐。
但而家呢一刻,換領隊仲未係最優先...除非連輸到要驚降班。但我睇我地班球員都仲好有火為呢個領隊賣命,睇多排先再作打算啦大家。
作者: ginger    時間: 2019-2-9 14:13
留力又好咩都好,今場鏝鋮完全係睇住黎食,根本連一半力都未出到。我地亦睇唔到任何機會入到波,依個都係大問題,點解今屆鏝輸過幾場比中下遊,就係人地總會有殺著入波跟住死守。但我地踢左半季有多跟本連入波的form或者殺著都冇。嬴波對中下遊都往往係靠李察利臣或者冰島神的質素去嬴,講真換領隊係必須,只不過季中難換,真係要等季尾。明顯轉會窗行錯左步棋,我地係應該趁仲有價賣gueye重建,MS要脅quit job就由佢quit連炒佢筆錢都慳返。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2