香港愛華頓迷討論區

標題: 25th round EPL vs Wolverhampton Wanderers ( Home ) [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2019-1-31 09:34
標題: 25th round EPL vs Wolverhampton Wanderers ( Home )
2/2/2019 23:00開波。

希望愛華頓贏波。

順祝大家身體健康。

作者: wahton    時間: 2019-2-1 17:35
預祝各位新年進步,隊波生生性性
作者: barker    時間: 2019-2-1 23:13
wahton 發表於 2019-2-1 17:35
預祝各位新年進步,隊波生生性性

injury update for Marco Silva press-conference : 積隊長 , 耶利文拿缺陣 , Gueye , Baines , late fitness test , Digne 停賽 , U23 captain Morgan Feeney 會列入後備名單
作者: barker    時間: 2019-2-2 22:46
EVERTON line up : pickford , coleman , zouma , keane , baines , Gomes , Davies , 施古臣 , Richarlison , 禾仔 , Tosun
作者: wahton    時間: 2019-2-2 23:06
杜辛正選,good
作者: 24cheung    時間: 2019-2-2 23:08
輸了
作者: reedlo16    時間: 2019-2-2 23:08
坐都未坐定,輸緊0-1.
作者: Fuko~    時間: 2019-2-2 23:28
高美斯呢球勁到!!!!!!!!!!
作者: aeroplane602    時間: 2019-2-2 23:28
勁射 正
作者: Fuko~    時間: 2019-2-2 23:29
幾耐冇見過呢D遠射得手,好波!
作者: reedlo16    時間: 2019-2-2 23:29
高美斯開齋。1-1
作者: Fuko~    時間: 2019-2-2 23:46
堅尼呢下犯規多餘之餘,仲簡接失呢球...不過又係失死球
作者: reedlo16    時間: 2019-2-2 23:50
宜家我地應付死球的唯一板斧,好似係:對方自已斬得差,把握唔到,便可以唔使失波,一旦對方正正常常, 要入我地死球好輕鬆。
作者: Fuko~    時間: 2019-2-2 23:52
幾難得見到禁多個球員都發哂火,勁想嬴...
呢場就算嬴唔到,大家KEEP到個士氣,黎緊應該會重新上番力。
作者: Everton_    時間: 2019-2-2 23:52
講到口臭 又係輸死球 佢唔悶我都悶
甩哂位之餘好似仲要比人好輕鬆咁頂 少少壓逼都無
作者: 彈地    時間: 2019-2-2 23:53
堅尼無九為犯規但又一次死球任人頂完全無阻位1
作者: 24cheung    時間: 2019-2-3 00:25
又輸一球...
作者: barker    時間: 2019-2-3 00:25
1-3 now
作者: 彈地    時間: 2019-2-3 00:26
唔看了高文上下半場巳交失三球這些無壓力既波⋯⋯只是這次要付出
作者: 拖肥1878    時間: 2019-2-3 00:34
輸到呢.....工作人員連隻貓都無心執
作者: witzz    時間: 2019-2-3 00:35
垃圾
作者: Fuko~    時間: 2019-2-3 01:00

輸到第三球,大家都放棄左...
都見到上半場初段,DAVIES打自由人一腳波係真係幾有威脅。可惜輸完個12碼之後又打到亂哂龍...下場波真係唔輸太多都算啦

作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-3 01:06
MS 真係未夠班,季尾換嗰個教頭啦,今季當夾下隊波,清下瘀血,精簡球員
作者: barker    時間: 2019-2-3 01:09
下埸係下星期三晚主場對曼城呀
作者: witzz    時間: 2019-2-3 01:29
真係炒得,唔該今次踏實啲搵個名帥教
作者: barker    時間: 2019-2-3 01:32
在主場好多愛迷在賽後唔該快D 炒馬高施華
作者: barker    時間: 2019-2-3 01:35
EVERTON next manager odds : 前哈仔領隊華拿暫時大熱 7/2 , 阿廸達 9/2 , Eddie Howe 5/1 , paulo fonseca 11/2 , 羅渣士 6/1
作者: Everton_    時間: 2019-2-3 01:52
barker 發表於 2019-2-3 01:35
EVERTON next manager odds : 前哈仔領隊華拿暫時大熱 7/2 , 阿廸達 9/2 , Eddie Howe 5/1 , paulo fonseca ...

支持EDDIE  HOWE
作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-3 23:37
Everton_ 發表於 2019-2-3 01:52
支持EDDIE  HOWE

唔好再試呢d二線教頭啦,我都試到驚,我要名帥兼有一定年紀,有豐富執教經驗先好請。賓尼廸斯又好,雲里亞里又好,老莫回歸都好,就係唔好揀少帥。
作者: barker    時間: 2019-2-4 00:11
Forever_Fan 發表於 2019-2-3 23:37
唔好再試呢d二線教頭啦,我都試到驚,我要名帥兼有一定年紀,有豐富執教經驗先好請。賓尼廸斯又好,雲里 ...

比爾沙
作者: 拖肥糖    時間: 2019-2-4 01:31
barker 發表於 2019-2-4 00:11
比爾沙

呢個垃圾到極,帶隊隊第一年也文也武,第二年同全世界炒大鑊,馬賽、畢爾包前車可鑑
作者: barker    時間: 2019-2-4 02:14
他今季執教列斯聯唔錯
作者: ginger    時間: 2019-2-4 08:58
主場咁輸法都幾失望,唔計輸十二碼果球,其實baines在陣幾做到串聯的效果,可惜太快傷出然後全隊就唔知踢咩了。入果球幾反映到tosun的作用,依D先係target man前鋒要做到的野。後防都係老掉牙的問題,兩大失波模式,1.死球zonal mark冇跟人比人輕鬆頂入。 2. 中場自己面對面傳失跟住比人快攻中路搞掂。踢左半季都成日失依D波其實我地都睇到點解施華會睇唔到,還是真係有心冇力。captain tom今場幾有活力不過真係太易甩波唔係好知自己想點,李察利臣真係好難夾,禾仔再次證明佢都係做返後備算啦
作者: 24cheung    時間: 2019-2-4 11:09
施華好快拜拜,但而家勁领隊都唔會嚟教,呢個才係問題。老莫唔好啦,都話佢個朵臭左,英超冇人要冇理由要返佢教
作者: toffeeweb    時間: 2019-2-4 11:31
後防4人用波真係可以用差去形容 但都無辨法 2個堅尼 高文 蘇馬 其實簡單直接先係最適合佢地的打法
而家佢地一攞波 就好似拎住個炸彈咁 騰晒雞 只求護住個波 一係好易俾人迫到要好求其咁一腳送上去 前面未現好位置就急急腳傳上去 一係橫傳唔啱力水俾人截到
諗番當年 我地D後衛 個個粗枝大葉 有波邊使諗咁多 下下9斬 一係屌入禁區 一係斬去對方後場邊線 等人地係後場開界外球就係前場去湧佢地

而家球隊戰績同表現 我諗冇人收貨 MS係領隊 佢有責任要解決問題 不過我就覺得佢gei理念其實係符合現代足球 只係手上副牌真係未必可以一下子就可以變到心目中咁咁湊效
真心講句 就算而家揾到哥帥黎 我覺得效果都唔會差太遠 曼城用咁多錢買中後場球員 唔係只貪佢地有名氣gei  

作者: ginger    時間: 2019-2-4 12:05
toffeeweb 發表於 2019-2-4 11:31
後防4人用波真係可以用差去形容 但都無辨法 2個堅尼 高文 蘇馬 其實簡單直接先係最適合佢地的打法
而家佢地 ...

最慘MS套理念到而家我都唔係好睇得透,如果你話係要由後防開始打傳控,更加冇理由之前唔出mina,明顯佢同digne,baines係我地後面最踢到傳控的。
作者: toffeeweb    時間: 2019-2-4 12:29
ginger 發表於 2019-2-4 12:05
最慘MS套理念到而家我都唔係好睇得透,如果你話係要由後防開始打傳控,更加冇理由之前唔出mina,明顯佢同 ...

左路問題不大 digne打左半季己經叫適應左 已經係唔錯的收獲
baines 真係年紀大 俾人反擊同大轉向一對一真係食硬咁
mina 應該係有D質素 但要佢同zouma都係新黎 好難一下子代替到堅尼去統領後防

師兄所言絕對理解 但我相信而家仲係過渡期 球隊仲有好多地方要執 而家係有D係樽頸位 唔上唔落 搞到攻不銳守不穩
我地打番大sam O個套 留級一定冇問題
(近幾場落後之後 放手一搏踢番簡單直接 無可否認攻勢係仲入肉)
但有僭力有料的好球員一定留唔得耐 例如lookman

作者: Forever_Fan    時間: 2019-2-5 12:42
24cheung 發表於 2019-2-4 11:09
施華好快拜拜,但而家勁领隊都唔會嚟教,呢個才係問題。老莫唔好啦,都話佢個朵臭左,英超冇人要冇理由要返 ...

我首選係賓尼廸斯,佢有經驗有往積,戰術大師真係唔係講笑的,我絕對唔介意佢教過利記,只要能為愛隊帶來勝利。

老莫對上教韋斯咸,我一直有留意佢地的比賽,隊波的表現真係唔失禮,戰術上有紋有路,數據上也唔差,老莫揸住咁的牌面,由最後一名返翻上去13名埋單,能夠有咁的成積,我又唔覺得係差。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2