香港愛華頓迷討論區

標題: 主場食熱狗 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2018-12-18 03:25
標題: 主場食熱狗
i am think everton win 2:0

作者: fishmoson    時間: 2018-12-18 07:11
和都叻la
作者: ginger    時間: 2018-12-21 10:16
今場把握力好關鍵,應該機會唔會多,同埋一落後就好難搞
作者: barker    時間: 2018-12-21 12:16
i'm hope EVERTON win 2-1
作者: niclas    時間: 2018-12-22 14:56
做好防守,應該有得打。
Everton 1:0
作者: laukarwing    時間: 2018-12-22 18:01
Everton誓要贏得勝利。希望在對Big 6取得第一勝。
作者: laukarwing    時間: 2018-12-22 18:11
希望Richarlison能夠連中三元。
作者: evertonian95    時間: 2018-12-22 23:19
實際d, 1:1
作者: nowhere    時間: 2018-12-23 21:15
熱刺好難WIN WO...
現實少少就0:0/1:1都收貨
作者: 24cheung    時間: 2018-12-24 00:32
吊,個碧福特又發神經,入埋都唔夠佢輸啦
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-24 00:42
輸第一球輸哂個勢
作者: reedlo16    時間: 2018-12-24 00:45
呢次真係忍唔住熄機唔再睇!癡X線,第一球超級低能,第二第三球, 喂, 人地個個執雞執得咁易??!你班防守球員企係度睇波架!
作者: 24cheung    時間: 2018-12-24 00:45
冇左基爺,後防差好遠。最衰碧福特就累全家
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2018-12-24 00:55
吊佢佬未!後防都唔知做咩!輸完打比個場隊波都未打過好波PICKFORD同蘇馬要咩撚呀!一係一個大腳清左個波佢啦!又唔撚食住老孫身位走去避波!吊!
作者: Jassoo    時間: 2018-12-24 01:01

後面真係好差,個個都遊緊魂咁,反而鴨鴨呢幾場真係見到進步左
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-24 01:21
把L咩 換中場又塞唔住 換箭頭攻
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-24 01:35
第五球明顯offside,球證害我地

pickford對佢忍無可忍

成日話要用波做波,防守柔弱,制空欠奉,大sam年代點會咁?

暫時落後2-6,大敗一場定局,marco silva個套仲有老細buy?
作者: Jassoo    時間: 2018-12-24 01:37
睇到火滾,早D訓,聽日早D起身返工好過
作者: witzz    時間: 2018-12-24 01:40
垃圾
作者: Everton_    時間: 2018-12-24 01:57
睇到火都黎 碧福特雪下佢啦 唔係等佢以為鑊鑊派膠都仲有正選打
作者: 彈地    時間: 2018-12-24 02:02
防線漏洞多到慘不忍賭⋯執鷄多到暈,我想今埸無咗防中故大敗或許是領隊看不清形勢, 比人中後埸一比就穿、下半場卡法路雲及利察遜觸球率少之又少為何唔換⋯簡單來說這場大敗領隊負全責多些
作者: 彈地    時間: 2018-12-24 02:03
年年都大敗一場你估算不到......莫言
作者: jacks66    時間: 2018-12-24 06:11
唉。。。。希望快d重新振作
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-24 09:24
希望古耶真係傷 傳緊巴黎想簽
作者: ginger    時間: 2018-12-24 09:25
今場完全睇到基耶好重要性,冇左佢冇人填位後面放題咁款。老老實實見到個出場陣容都心知不秒,前面出鴨仔踢法唔係一般target man根本hold唔到波打法唔正路,中場出captain tom根本衰過打少個,填位又唔得又會甩波,李察時翼時鋒踢到佢都迷失埋。禾仔除左入波果球基本上隱型。後面無論出咩中堅都唔夠穩,堅尼就飄忽,美拿同蘇馬一個高章一個輪盡,碧福特就頻頻派膠輸壞第一球,基本上入果兩球都係靠冰島神靈光一閃。

希望基耶快D復出啦
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-24 09:47
我冇睇, 不過基爺冇出都預左擘大對腳.  前線係差個正前同右翼架喇, 要解決只能等買人.

又咁講, 你買deeney比ms用, 又或者打到ms想要既野
作者: Forever_Fan    時間: 2018-12-24 12:39
一句總結整場波,"對方如入無人之境",老實講我唔認為呢~領隊適合我地,近幾個領隊都係防守教得差,攻不強,守又弱,球會追求少帥,我還是嗰句,季季搏少帥風險好大,我希望係有一定經驗的老資格領軍
作者: ngkk821    時間: 2018-12-24 12:48
唔明MS諗乜,你都唔會再用舒拉,不如出麥卡非或新仔好過,出佢都無用,都係橫傳或後傳多,根本幫唔到球隊。
作者: laukarwing    時間: 2018-12-24 13:22
我看過精華片段,都覺得愛隊防守得好差。恐佈得連港超聯球員防守能力都不如。
作者: toffeeweb    時間: 2018-12-24 14:07
不得不讚熱刺 但佢地個班底都好穩定咁維持左幾季 當然都有D收購好成功
俾D時間施華啦 始終得半季
好多易需要摸索同處理gei
只要方向啱就OK
作者: nsno    時間: 2018-12-24 15:19
ngkk821 發表於 2018-12-24 12:48
唔明MS諗乜,你都唔會再用舒拉,不如出麥卡非或新仔好過,出佢都無用,都係橫傳或後傳多,根本幫唔到球隊。 ...

咪就係囉,冇咗Gana點解唔用McCarthy,佢都係掃蕩力強可以頂住Gana個位先,師奶就算吧啦
作者: 24cheung    時間: 2018-12-24 15:58
nsno 發表於 2018-12-24 15:19
咪就係囉,冇咗Gana點解唔用McCarthy,佢都係掃蕩力強可以頂住Gana個位先,師奶就算吧啦 ...

麥卡菲呢幾年成日受傷都做左肥卡菲啦,仲要斷埋腳,算吧啦。我返而想佢試下Ben仔好過TD啦,起碼佢係正宗防中
作者: barker    時間: 2018-12-24 16:28
一月冬窗一定要買人
作者: laukarwing    時間: 2018-12-24 17:56
barker 發表於 2018-12-24 16:28
一月冬窗一定要買人

過埋今季才買人吧!
作者: Forever_Fan    時間: 2018-12-24 17:59
laukarwing 發表於 2018-12-24 17:56
過埋今季才買人吧!

同意,冬季永遠又少選擇,個價又貴
作者: Forever_Fan    時間: 2018-12-24 18:46
toffeeweb 發表於 2018-12-24 14:07
不得不讚熱刺 但佢地個班底都好穩定咁維持左幾季 當然都有D收購好成功
俾D時間施華啦 始終得半季
好多易需 ...

施華由始至終我都唔覺係愛隊需要的領隊,而且買賣球員由領隊放權去DoF之後,買賣球員的質素更差更唔適用,還不如老莫馬仔無DoF的年代。加上新班主要求只是薄有名氣的少帥,點知高薪上任後往往貨不對辦,最後賠錢了事,再請也是差不多,連老莫馬仔也不如。班主反而對一些老帥不屑一顧,殊不知一些年輕的少帥很多時候無法針對球隊弱點改善球隊表現,再這樣下去,我這些有一定年紀的老愛迷也不知甚麼時候才能見到球會挑戰冠軍。
作者: 24cheung    時間: 2018-12-24 19:15
Forever_Fan 發表於 2018-12-24 18:46
施華由始至終我都唔覺係愛隊需要的領隊,而且買賣球員由領隊放權去DoF之後,買賣球員的質素更差更唔適用 ...

你成日要老莫把鬼咩, 而家老莫個朵臭曬啦。如果係好,佢今季就唔使冇班落啦。
作者: wahton    時間: 2018-12-24 23:23
我又覺得唔洗每輸一場就重複同一個觀點既。今季半季都未夠,俾多啲時間領隊執隊波吧
作者: Fuko~    時間: 2018-12-24 23:50
wahton 發表於 2018-12-24 23:23
我又覺得唔洗每輸一場就重複同一個觀點既。今季半季都未夠,俾多啲時間領隊執隊波吧 ...

O岩啊。每隊波都有低潮期,只要呢段時間夠短又唔失太多分就得。
同埋尋日人地嬴我地其實真係人地格食格加埋部署好,幾次俾長波就穿過我地區域聯防。
呢個都係好機會去修正我地防守的弱點。
希望隊波下場反省完,嬴番場好波出黎。
作者: wahton    時間: 2018-12-25 00:03
Fuko~ 發表於 2018-12-24 23:50
O岩啊。每隊波都有低潮期,只要呢段時間夠短又唔失太多分就得。
同埋尋日人地嬴我地其實真係人地格食格加 ...

同意。大敗一場其實冇咩大不了。輸一球係失三分,輸十球又係失三分啫,最緊要隊波汲取到教訓,可以修正返表現

作者: reedlo16    時間: 2018-12-25 12:12
同意。不能以這一場完全否定施華對球隊的正面貢獻。今屈組軍上,購入借入的人選都是合用的,只是前朝冗員太多,要執行先放人後買人的原則下,個別位置仍有待更換罷。

單計這場波,在缺乏防中下,施華部署有不足,熱刺前線反擊速度配合之厲害無理由唔知,中場的人選便已是一大問題了。兩閘也應減少上上落落,控球逼搶戰術不成,改打穩守長傳突擊也是一選項,一套戰術不能用足全季。

希望施華及球員大敗一場後,汲取教訓,醒醒目目打返起來吧。
作者: evertonfan1986    時間: 2018-12-25 12:14
公平D講, 隊波今季似番D樣, 球員肯博下, 唔好1,2場波來定
防中不嬲都要買,
買人都係交比DOF, 起碼今季買人唔錯, 比多D信心, 換血都要慢慢來
球隊建立要時間, 我仍有信心可以慢慢變強
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-28 11:00
呢場輸兩個人冇得賴
第一個MS
有咩可能Gana傷左你唔搵返個正宗防中打同一個位
如果你話C9同麥卡菲都傷既冇野講
好返你都唔用反而用仲未完全定到位既Tom仔打正選對熱刺呢場硬仗
其實係害左隊波同害左佢
你唔信C9同麥卡菲唔緊要
咁你咪後防塞夠人打5個後囉
第一步排錯陣注定失敗
第二步冇即時修正就更加注定大敗

第二個係Pickford
佢一路比我感覺係佢唔高比較打反應既龍門
其實呢D龍門比唔到人一種好有信心感覺
只有比佢累積經驗去企位封位
不過呢場佢D判斷仲好差
第一球唔洗講一定輸佢
佢一直都比我係幾有自信個隻
其實真係唔怕雪佢一兩場佢只會更加強
好過依家好似失失慌咁

主場輸2-6簡直係恥辱
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-28 11:02
Forever_Fan 發表於 2018-12-24 12:39
一句總結整場波,"對方如入無人之境",老實講我唔認為呢~領隊適合我地,近幾個領隊都係防守教得差,攻不強 ...

你要長遠一定係咁搏
一接手隊波比時間好正常
柏歷堅尼咪一樣要RUN十場八場先有少少野睇
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-28 11:06
24cheung 發表於 2018-12-24 15:58
麥卡菲呢幾年成日受傷都做左肥卡菲啦,仲要斷埋腳,算吧啦。我返而想佢試下Ben仔好過TD啦,起碼佢係正宗 ...

Tom仔成場有冇試過一次攔截?
我睇足90分鐘
係, 一! 次! 都! 冇!
佢要側邊有個純防中係度先得佢自己明顯唔係防中料
上季起碼仲見落下腳呢場真係隱哂珍企位又錯哂
比預期中冇進步個下先慘

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2