香港愛華頓迷討論區

標題: 星期一主場老“屈” [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2018-12-7 02:24
標題: 星期一主場老“屈”
不容有失
作者: barker    時間: 2018-12-7 11:55
EVERTON win 2-1
作者: laukarwing    時間: 2018-12-9 22:15
誓要重響勝鼓。
作者: niclas    時間: 2018-12-10 14:00
馬高施華 李察列臣 遇舊主!
2:0 贏! 
作者: Forever_Fan    時間: 2018-12-11 00:03
直至對上一場,愛隊都係無乜霸氣,很多時候贏輸都係兩睇兼睇運氣,無乜令人信服並主宰全場的能力,換左咁多個領隊兼花左天文數字的轉會費,暫時我還是對愛隊表現比較失望的,雖然現時排名也不算很低。
作者: him0014028    時間: 2018-12-11 04:16
起得切身睇波~~~~
作者: barker    時間: 2018-12-11 04:39
1-0 richarlison
作者: Everton_    時間: 2018-12-11 04:52
676個入球有少少越位之嫌 好彩旁證走漏眼
作者: him0014028    時間: 2018-12-11 04:55
點解我地都好似控唔定個波咁 唔係球冤枉真係打到入去既機會真係少之有少
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2018-12-11 05:03
AG個腳波擺明想自己去,禾仔個粉腸走去點個波,好彩旁証無效舉旗!
作者: barker    時間: 2018-12-11 05:55
FT : 2-2
作者: him0014028    時間: 2018-12-11 06:00
咁樣LAST追和 成個人彈起左贏唔到係可惜D 不過咁樣追番一分希望對之後士氣有D幫助

但係整體黎講個問題幾年都無解決過 領先落後都好 成球波都好似食左豬油糕咁好慢 落後左之後更加想做D攻勢都欠奉 唔知係默契定係點 個個都踢自己波 真係要諗下計點搞 呢D唔係補強可以解決到既問題

今場最佳我反而覺得耶利美拿好正 勁有鬥心走上走落
作者: Everton_    時間: 2018-12-11 06:05
本身贏緊一球都唔識擴大優勢 去到下半場人地加強攻勢壓住黎打
屈仔下半場可以話控制住成個節奏 佢地呢場真係值得拎3分走
好好彩DIGNE臨尾救世 執返1分
不過主場都打到咁 認真要考慮一下有咩改善方法
作者: barker    時間: 2018-12-11 06:11
一月點都要買前鋒射手 , 一名右翼
作者: Everton_    時間: 2018-12-11 06:20
barker 發表於 2018-12-11 06:11
一月點都要買前鋒射手 , 一名右翼

買右閘好過啦
有HOLGATE,KENNY唔用
作者: barker    時間: 2018-12-11 06:21
holgate 一月將會被外借
作者: barker    時間: 2018-12-11 06:24
你地話嚟緊週末早場作客曼城真係唔知點算呀 , 好担心
作者: reedlo16    時間: 2018-12-11 06:25
執返1份…好好彩。

老實講,列察利臣打中鋒,沒有二傳,頂住人停波被後上隊友意識和技巧,佢做中鋒位唯一的工作只餘LAST FINISH,即人地俾個靚波佢,佢靠自己個人能力取得射門、入球機會。進攻自然較缺乏立體。
其次…右面的老禾,永遠只想自已死去,佢過第一關通常OK,但過了第二個仲想死去,往往失埋波被人攻返轉頭打反擊…。右面呢個位, 老禾同洛文打正選都無乜表現,真頭癢…

另外,睇埋呢場,我都幾覺得,似乎蘇馬表現穩定過美拿…唔知大家同唔同意。

作者: barker    時間: 2018-12-11 06:31
zouma 始終係借將
作者: barker    時間: 2018-12-11 06:32
盡快買斷 Andres Gomes
作者: 拖肥1878    時間: 2018-12-11 07:10
我淨係知3場波無咗7分,仲要2場主場。
作者: 24cheung    時間: 2018-12-11 07:10
之前連勝反施華班人收晒聲,最近失分就出番嚟抽水,呢啲都唔知係咪真粉絲。陰謀論,今場唔敢贏屈仔。
作者: ngkk821    時間: 2018-12-11 07:11
睇左下半場,其實對方更主動積極,我覺得一月買多一個前鋒就可以,前面一升level,後面壓力自然少;Gomes要買就快,比多少少都值得。
作者: barker    時間: 2018-12-11 07:14
ngkk821 發表於 2018-12-11 07:11
睇左下半場,其實對方更主動積極,我覺得一月買多一個前鋒就可以,前面一升level,後面壓力自然少;Gomes要 ...

右翼唔使買 ?

作者: ngkk821    時間: 2018-12-11 07:24
比機會Lookman好過
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-11 07:40
收番華鍚仲實際,下年又有Henry 回歸
作者: witzz    時間: 2018-12-11 08:27
Gomes有傳利都想買
作者: evertonian95    時間: 2018-12-11 13:02
昨晚場波真係一下天堂一下地獄。。。禾你衰多腳助攻変越位以為有運行, 下半場比人兩分鐘內入兩粒,輸第二粒高文要負責比人跳頂。 佢是否真的要抖吓呢? 跟著十二码冰島臣又射得太正比龍門腳尾救到。。。 最後好在有個绝殺靚死球!   
作者: 愛華戰士    時間: 2018-12-11 14:55
無睇直播只睇精華。
暫時睇防線.....MIRA 個人有身型優勢....但感覺上講穩陣....蘇馬搭堅尼好似無出MIRA 咁多甩漏.....希望MIRA 同堅尼可以提升默契( 未來一兩年希望呢三個中堅可以互補)
失第二球高文明顯係輕敵.....我早兩屆已多次指出高文無錯係一個助攻力頗強O既右閘.....( 當然佢缺點係COOL 死左個波...往往靠一下變速推走去幫助攻擊............一比對方截到就好易輸反擊...而佢本身傳中能力唔高;防守上高文的缺點相對上會更大.....補位同攔截能力弱........呢球之失就係無為意對手企位。
始終年紀大.....30 歲仲要曾經斷過腳.....要佢再上上落落真係無乜可能.....之後只能寄望佢先做好防守.....(正如早幾年的拜恩斯) ....否則繼續又上又落會影響球隊攻守平衡

屈福特係踢簡單直接足球....我地中場控球好多時都係時間過長.....其實好多時控少D .....直接彈D 波會更能夠制造到空位....

唔係想個別去批評射失十二碼O既球員.....但印象中施格臣今屆已第二度宴客十二碼 ( 之前佢代表國家隊又係咁).....感覺上佢射十二碼有D 草率.....我地以往拜恩斯做劊子手相對上無咁多失手....希望領隊諗諗計....一係換人射....一係加強處理技巧

作者: barker    時間: 2018-12-11 17:01
愛華戰士 發表於 2018-12-11 14:55
無睇直播只睇精華。
暫時睇防線.....MIRA 個人有身型優勢....但感覺上講穩陣....蘇馬搭堅尼好似無出MIRA 咁 ...

由 Digne 處理十二碼
作者: Fuko~    時間: 2018-12-11 21:05

睇完HIGHLLIGHT,因為我係高文FANS,所以我唔想點責怪佢。
第一球失波,唔好彩彈番俾自己,我諗大家都會認同。
第二球我諗只可以怪佢輕敵,人地老遠禁快跑到入黎衝頂...你只可以話佢誤判人地衝頂的時間同冇望下周圍有冇人。
當然係呢D緊張關頭,最佳都係有理冇理清左個波出界先,而唔係睇著個波慢慢再諗清定控。
不過禁講高文個高度同埋企位加埋佢本身都唔叻頭鎚,本身呢D單對單就好輸蝕加埋仲要背對人地。
如果個下佢有為意,面對面都仲可以迫到人地但你又要望個球係左邊飛埋黎...同埋呢球如果唔係俾對面拉左D人去左邊就唔駛俾高文禁同人爭頂。
最後或者結論就係質素問題...

作者: Fuko~    時間: 2018-12-11 21:21
其實,SO FAR隊波RUN得正正常常,係要D時間執埋進攻套系統。
俾多年時間睇下施華搞唔搞到,搞唔到都要諗下轉唔轉...反而而家買人禁高質,真係歸功係MARCEL BRAND
係唔知施華TUNE唔TUNE得掂呢班人...
作者: wahton    時間: 2018-12-12 02:05
Fuko~ 發表於 2018-12-11 21:21
其實,SO FAR隊波RUN得正正常常,係要D時間執埋進攻套系統。
俾多年時間睇下施華搞唔搞到,搞唔到都要諗下 ...

同意, 今季買左咁多人, 磨合都要時間
作者: ginger    時間: 2018-12-12 10:22
今場睇到施華應變能力真係比較低,基本上由領先1:0後特別下半場頭十五分鐘已經睇到個勢係會失波都完全冇動作去阻止。另外進攻上始終各自為戰冇默契係得冰島神比到靚直線。同埋李察有技巧有把握力但真係好唔適合背門hold波,佢一係打返左面一係要搵個target man搭佢會好啲,今場都睇到右面禾仔真係唔多得,不如認真試下有lookman好過
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-12 14:20
真係好奇怪
係咁兩邊斬都繼續用李柒打正前
到輸先至肯變
但要強調DCL出黎依然係隱形
哂哂個後備位
唔好再比冰島神射12碼
隊入面又唔係冇人射得
呢場我會講係今季其中一場最差主場比賽
好失望

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2