香港愛華頓迷討論區

標題: 星期日夜場 Merseyside derby 作客利狗 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2018-11-26 21:03
標題: 星期日夜場 Merseyside derby 作客利狗
我都係個句最低限度拿一分離開晏菲路

作者: James_Beatkit    時間: 2018-11-28 10:46
我都係個句最低限度造低對面幾件離開晏菲路
作者: James_Beatkit    時間: 2018-11-28 10:52
Lookman值得打正選
同埋等左接近20年
希望真係可以作客再贏到猁狗
作者: ginger    時間: 2018-11-28 12:05
今場都算近年嬴猁的黃金機會,我地士氣好對面狀態普通兼要歐聯作客搏完一場,希望最少和到同入到波
作者: laukarwing    時間: 2018-11-28 12:48
我都係個句最低限度打破對手的不敗之身。
作者: nsno    時間: 2018-11-28 17:20
Front 3: Lookman, Richarlison, Walcott 啦
Tosun唔適合反擊
作者: leonkit    時間: 2018-11-29 10:59
作客好似成20年無羸過波
係時候啦
作者: evertonian95    時間: 2018-11-30 10:31
可能有红牌阿姑出現
作者: niclas    時間: 2018-11-30 14:33
打和吧!利記雖然系勁,但都要爲歐冠傷神,所以拖肥要把握機會!
1:1
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2018-12-1 18:49
真的希望見到愛隊可以打破20年不勝的紀錄!
作者: Fuko~    時間: 2018-12-2 23:26
感覺施華真係有D太執著呢正選十一人,唔計MINA的話,呢個陣式人選都已經不變左好多場。
如果呢份堅持係為左穩定隊波,訓練密契都唔係唔理解。之但係,有幾個球員真係踢得唔好,仲要好幾場。
加埋後備又係個幾個...
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:14
準備開波
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:17
開波
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:19
文拿頭鎚僅僅柱邊出界
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:27
對面4個過半場迫我地
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:28
salah大撻
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:32
李察利臣
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:36
死猁狗護空門
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:45
李察利臣又失機
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:47
沙基利yellow card
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 00:50
pickford good save

中場再堅持用波控球死硬 咪能玩波啦唔該

walcott空門失機
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 01:02
ht 0--0

愛隊門前把握好d贏半場先啦
作者: Everton_    時間: 2018-12-3 01:04
禾仔真係坐下後備先啦 比LOOKMAN上位啦

作者: Fuko~    時間: 2018-12-3 01:04
開賽初階,大家有d太緊張,慢慢企番穩都同對家有攻有守。大家快上快落,同樣都有把握唔到的黃金機會,關鍵可能只係一個犯錯或者一個靚波。
作者: ngkk821    時間: 2018-12-3 01:04
打得好,作客預左難打,反擊真係有睇頭,但真係要換boots
作者: wahton    時間: 2018-12-3 01:05
上半場頂得住唔失算係咁, 但我地亦爭取到有威脅既埋門, 抵讚!!

BTW,高美斯真係好X勁...
作者: wahton    時間: 2018-12-3 01:07
拖肥糖 發表於 2018-12-3 00:50
pickford good save

中場再堅持用波控球死硬 咪能玩波啦唔該

你預左對家迫搶勁, 好心咪再係堅持後場傳啦....

俾人迫住簡單D大腳掘上去, 用杜辛爭頂咪仲好...
作者: Fuko~    時間: 2018-12-3 01:09
wahton 發表於 2018-12-3 01:05
上半場頂得住唔失算係咁, 但我地亦爭取到有威脅既埋門, 抵讚!!

BTW,高美斯真係好X勁... ...

越打越有,打到成個全能中場禁...守又有,護波轉邊又高質...今日仲差d入埋波。
係唔知射術去到邊個層次。
作者: Fuko~    時間: 2018-12-3 01:10
wahton 發表於 2018-12-3 01:07

俾人迫住簡單D大腳掘上去, 用杜辛爭頂咪仲好... ...

一開始可能大家太緊張,心太雄,後尾見pickford都斬番上去算。
作者: 24cheung    時間: 2018-12-3 01:12
wahton 發表於 2018-12-3 01:07

俾人迫住簡單D大腳掘上去, 用杜辛爭頂咪仲好... ...

大腳掘上只會係中下版球隊,要有競爭力一定要做用波球隊
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 01:14
walcott算啦,垃圾表演
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 01:34
walcott out
lookman in

作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 01:48
法賓奴yellow
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 01:59
好彩中楣

安達高美斯yellow
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 02:00
賓拿特out
卡維利雲in
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 02:03
施格臣yellow out
蘇馬 in
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 02:08
pickford,你係咪痴線㗎
作者: barker    時間: 2018-12-3 02:08
liverpool 1-0 Shit
作者: Fuko~    時間: 2018-12-3 02:09
辛苦左成場,臨尾龍門派膠
作者: witzz    時間: 2018-12-3 02:10
痴撚線
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 02:10
一個累全家
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-3 02:10
個仆街今日嘻皮笑面咁,輸柒波
作者: Everton_    時間: 2018-12-3 02:10
屌 咩野事 個波托左上網頂 唔係應該出左界咩
PICKFORD無啦啦派膠 屌你老母
作者: barker    時間: 2018-12-3 02:12
以為拿一分走 , 馬高施華賽後肯定省 pickford
作者: wahton    時間: 2018-12-3 02:13
仆街......成場踢得咁好, 輸球超級鳩波
作者: Everton_    時間: 2018-12-3 02:13
aeroplane602 發表於 2018-12-3 02:10
個仆街今日嘻皮笑面咁,輸柒波

佢老味佢今日已經有幾下派膠
跟住仲笑笑口飄飄然咁
NOW班旁述都話佢係到以笑遮醜
作者: reedlo16    時間: 2018-12-3 02:14
癡X線!呢啲波唔係托出後面搞咩???守門員基本功!!碧福特傻X左??
作者: barker    時間: 2018-12-3 02:14
快 D 將他下季 70M 賣俾曼聯
作者: nsno    時間: 2018-12-3 02:15
唉,好沮喪⋯⋯
作者: Fuko~    時間: 2018-12-3 02:16
wahton 發表於 2018-12-3 02:13
仆街......成場踢得咁好, 輸球超級鳩波

呢球波真係俾人笑成世...呢d位你彈後去角球都冇人怪你...禁樣彈下彈下彈番前真係冇眼睇。
作者: wahton    時間: 2018-12-3 02:17
Fuko~ 發表於 2018-12-3 02:16
呢球波真係俾人笑成世...呢d位你彈後去角球都冇人怪你...禁樣彈下彈下彈番前真係冇眼睇。 ...

呢球同當年連拿托返個波俾AJ頂入有得揮

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4TMBeax7Wt8[/youtube]

作者: pacopoon24    時間: 2018-12-3 02:18
輸d咁既波...
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 02:25
wahton 發表於 2018-12-3 02:17

作者: Everton_    時間: 2018-12-3 02:27
原先佢唔托個波會西出界
佢多手托一野撞落門柱個角
作者: wahton    時間: 2018-12-3 02:29
真係好痴線, 原本對面大撻以為已經夠肉酸

點知自己仲ON鳩100倍....
作者: 24cheung    時間: 2018-12-3 02:54
呢啲就係頂級球隊同一級球隊既分别!只能講繼續努力,加油
作者: ngkk821    時間: 2018-12-3 07:11
如果呢球或者呢一分的損失可以令大家更團結,碧福特更穩陣,可能都係好事,季尾先失呢d波,可能影響更大,我當呢場波打和,各位都打得好,愛華頓加油。
作者: aeroplane602    時間: 2018-12-3 07:37
要雪三兩場 否則對後備唔公平
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 09:29
唔好鬧pickford, 細心睇重播係:

1) pickford根本冇掂到個波
2) vvd個大撻先中楣頂後面, 點知個波西返出黎冇出界, 再撞番楣彈番出黎比隻狗撞入

pickford已經封左楣頂位, 做左佢應該做既野

你地全部都怪錯左佢
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CTxtWkQOnBk[/youtube]

作者: toffeeweb    時間: 2018-12-3 09:45
似彈落網頂再彈番出楣頂
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 10:19
toffeeweb 發表於 2018-12-3 09:45
似彈落網頂再彈番出楣頂

只可以話pickford做左基本野, 冇估到個波可以咁出返黎, 只可以講pickford係可以處理得更好直接拍走佢而唔係只做最簡單既封楣頂位就算(我相信佢唔想輸角球)

用3分教佢做龍門要再果斷D, OK啊.......何況隊波係係RIGHT DIRECTION行緊, 下半季對BIG 6都返哂主場(除左熱刺), 咪再黎過囉

上半季全客場BIG 6, 表現收貨有餘!! (EXCEPT曼城未打)
作者: wahton    時間: 2018-12-3 10:20
無論佢有冇掂到個波,呢球某程度係衰佢冇托個波出底線。
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 10:23
wahton 發表於 2018-12-3 10:20
無論佢有冇掂到個波,呢球某程度係衰佢冇托個波出底線。

冇謂太HARSH喇, 的確係做得未夠完美......比D耐心後生仔, 如果PICKFORD 30歲仲輸呢D波就先抵吊既
de gea, buffon, neuer都犯過錯, 佢地係唔係世界級, 大家心中有數....

作者: laukarwing    時間: 2018-12-3 10:29

Thanks for sharing.
作者: laukarwing    時間: 2018-12-3 10:43
evertonarteta10 發表於 2018-12-3 09:29
唔好鬧pickford, 細心睇重播係:

1) pickford根本冇掂到個波

Thanks for sharing.
作者: barker    時間: 2018-12-3 11:15
次循環 ( 出年三月二日 ) 返回 goodison 向利狗討回呢個賬, 我地唔會被利狗一場就打沉 , 馬高施華賽後都無怪責全隊球員
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 11:43
barker 發表於 2018-12-3 11:15
次循環 ( 出年三月二日 ) 返回 goodison 向利狗討回呢個賬, 我地唔會被利狗一場就打沉  , 馬高施華賽後 ...

其實客場打防反係奏效既, 埋門一下質素唔夠, 上半場未能領先好可惜(其實2邊都係想博上半場領先), 反而上半場我地機會仲大過班狗.

作者: ginger    時間: 2018-12-3 11:49
表現收貨,結果失望。MS唔該借勢放返李察落邊,同埋放禾仔落後備唔該
作者: barker    時間: 2018-12-3 12:00
evertonarteta10 發表於 2018-12-3 11:43
其實客場打防反係奏效既, 埋門一下質素唔夠, 上半場未能領先好可惜(其實2邊都係想博上半場領先), 反而上 ...

所以一月盡可能希望借到國米巴西射手巴保沙返來
作者: witzz    時間: 2018-12-3 12:47
Richarlison打番左係好啲。開季頭幾場用賭神打前,前面三個既配合走位仲好。
作者: nsno    時間: 2018-12-3 15:23
evertonarteta10 發表於 2018-12-3 10:19
只可以話pickford做左基本野, 冇估到個波可以咁出返黎, 只可以講pickford係可以處理得更好直接拍走佢而唔 ...

其實佢係托返個波去楣頂,再彈返去脷狗隻腳道⋯⋯點計都係佢mistake

https://www.facebook.com/cassyfootball/videos/377803799628936/
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 15:38
nsno 發表於 2018-12-3 15:23
其實佢係托返個波去楣頂,再彈返去脷狗隻腳道⋯⋯點計都係佢mistake

https://www.facebook.com/cassyfoo ...

算啦, 到底掂到唔掂到, 中楣先定手先, 都過左......分唔失都失左, 只要係隊波行緊岩既方向, 越黎越進步就可以

失誤邊個都有, 唔通DISTIN唔係大家心中既好球員咩?
作者: wahton    時間: 2018-12-3 17:01
evertonarteta10 發表於 2018-12-3 10:23
冇謂太HARSH喇, 的確係做得未夠完美......比D耐心後生仔, 如果PICKFORD 30歲仲輸呢D波就先抵吊既
de gea,  ...

我覺得唔係harsh唔harsh既問題。。。事實呢球係低級錯誤,作為球迷指出錯誤亦係無可厚非,希望佢能夠汲取教訓,避免日後再犯,我地都支持佢繼續進步
作者: evertonarteta10    時間: 2018-12-3 17:11
wahton 發表於 2018-12-3 17:01
我覺得唔係harsh唔harsh既問題。。。事實呢球係低級錯誤,作為球迷指出錯誤亦係無可厚非,希望佢能夠汲取 ...

咁得啦......
作者: evertonian95    時間: 2018-12-3 17:23
開場冇幾耐pickford就回波撻q落底線....
果然有先兆.....
作者: evertonian95    時間: 2018-12-3 17:24

真懷念三個光頭佬的時代!
作者: wahton    時間: 2018-12-3 18:00
evertonian95 發表於 2018-12-3 17:24
真懷念三個光頭佬的時代!

邊三個?

作者: ngkk821    時間: 2018-12-3 20:13
加維臣,卡斯利,AJ。令人懷念。
作者: 拖肥糖    時間: 2018-12-3 23:46
打比戰犯錯,唔只你一個人事,係全世界同你一齊醜,俾人笑,幾多年後都俾對面講
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-4 11:16
開頭我都覺得唔關Pickford事係一球負碌西波
但睇完超慢鏡的確係佢想接但跳唔夠高接唔實先出現呢個負碌
其他時間咁輸冇問題當經驗
但對猁狗,仲要成場打得咁好咁比人絕殺就點都要DLM一下半下
雖然話佢上半場救到沙基猁個半單刀
但呢球真係好肉酸
因戚呢球成晚訓唔著
唔計球西波
成場表現係值得一讚
睇左廿幾年終於覺得打吡唔係得個捱打
當然可以講係我地依家人腳係咁多年最平均(比起馬仔時期前中後都係)
Gomez既作用就係同當年阿迪達一樣
控制到個中場呢個位對我地好重要
所以點貴都要買佢
唔該做定兩手準備
如果巴塞唔放就轉目標去藍斯
同埋真係想講借走DCL啦
場場得個少少上陣時間
你係想放長線更加要比機會佢踢
唔好下下哂左個位我寧願比Niasse入黎衝下好過

作者: 愛華戰士    時間: 2018-12-4 11:57
只能講....今場其實作客打落唔太輸蝕,上半場我地有幾下反擊如果把握好D 其實可以領先。( 高美斯近門頭搥;李察利臣半單刀機會如果選擇唔扣而直接射門)
當然上半場對面都有一兩下其實我地唔輸都係好彩
係初段我地無左節奏,之後打落係OK O既
之但係領隊如何配置李察利臣係本季我地行到幾遠O既一大X 因素。.....如果放左邊.....佢可以多上腳....但近幾場其實李察利臣上腳未必對進攻帶到好大幫助....如果比佢做單箭頭.....感覺上除左梅開二度果場佢勝任之外,之後的發揮又唔見特別好....

碧福特其實今屆有唔少比賽已經係咁樣.....佢係有團火....但好多時見佢係唔太集中
輸呢球....我地唔可以話怪佢太多....因為中間運氣成份都幾大......個波高位跌落....中外楣( 唔彈出界已係一個運氣).....仲要彈多一下楣.....之後彈返入場內.....比人執雞....呢幾下真係仲難過細哨射門楣.......。但大家鬧碧福特亦無錯....你一位20歲年青門將.....呢場打比戰其實都清楚絕不能給對手那怕係一個機會.....我地知道佢其實想接個波唔輸角球.......但佢對自已信心太高....認為可以接到個波.( 而事實佢跳起時間係唔正確----- 即判斷錯誤)...所以佢成個判斷係無打算單手打個波出底線......

不敗走勢告終.....唯有希望下場班波可以更集中精神去爭勝
作者: wahton    時間: 2018-12-4 17:15
ngkk821 發表於 2018-12-3 20:13
加維臣,卡斯利,AJ。令人懷念。

我唔知個位師兄既意思係咪講緊三個同場,因為加維臣離隊後aj先加盟,應該冇可能三人同時踢愛隊喇,anyway呢三個光頭佬我都好鐘意 :)

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2