香港愛華頓迷討論區

標題: 2018/2019 #7 英超主場對 Fulham 29/9/2018 22:00 [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2018-9-26 14:34
標題: 2018/2019 #7 英超主場對 Fulham 29/9/2018 22:00

希望重開勝利之門; 否則就準備疊埋心水護級了。

Sorry for my typing mistake. 係主場才對。

作者: James_Beatkit    時間: 2018-9-26 16:28
應該穩陣既
3-0冇問題
作者: evertonarteta10    時間: 2018-9-26 17:39
求變陣.....
作者: barker    時間: 2018-9-27 00:39
Breaking :  Jordan Pickford sign new 6 years deal
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2018-9-27 07:59
預感 Mitrovic 會入波
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2018-9-27 07:59
1:1 吧
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-27 08:10
除非變陣,對MS無乜信心,估計係和
作者: wahton    時間: 2018-9-27 11:15
barker 發表於 2018-9-27 00:39
Breaking :  Jordan Pickford sign new 6 years deal

great great news!!!
作者: James_Beatkit    時間: 2018-9-27 12:07
Forever_Fan 發表於 2018-9-27 08:10
除非變陣,對MS無乜信心,估計係和

即係3中堅?
作者: 24cheung    時間: 2018-9-27 13:11
James_Beatkit 發表於 2018-9-27 12:07
即係3中堅?

如高美斯出到,相信对中場層次提升
作者: James_Beatkit    時間: 2018-9-27 15:12
24cheung 發表於 2018-9-27 13:11
如高美斯出到,相信对中場層次提升

我都等緊
起碼中間串連比依家任何一個都要好
作者: evertonarteta10    時間: 2018-9-27 17:12
同埋等基爺專心防守, 另外真係唔想MS防守打442, 可唔可以轉番防守451
作者: ngkk821    時間: 2018-9-27 23:33
我想睇richarlison,walcott,bernard同niasse一齊出,極速制勝
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-28 01:43
James_Beatkit 發表於 2018-9-27 12:07
即係3中堅?

試變陣打4-4-1-1或4-5-2,我傾向打4-4-1-1,出 baines 專注返防守打左閘,中堅傾向堅尼加Zouma,右閘高文,中間由左至右,Richarlison,高美斯(如果出得) / Bernard,古耶,Walcott,攻中放 dowell,前鋒放 Niasse / Tosun,先打好防守,唔好次次俾人如入無人之境,兩閘收返落少少,做返好防守先,儘量兩閘推前到半場前少少就交比前邊的球員處理。兩翼放最有威脅的 richarlison 和 walcott,中間放較有創造力的 gomes 或 bernard,另外古耶專心中場掃盪。前邊攻中放能傳能射的 dowell,前鋒放 niasse,副選係近排腳風一般的 tosun,我覺得一定要變,silva 近幾場的排陣和臨場調動都唔好,臨場換人更係乏善可陳,越換人越打得差咁。
作者: barker    時間: 2018-9-28 11:28
Forever_Fan 發表於 2018-9-28 01:43
試變陣打4-4-1-1或4-5-2,我傾向打4-4-1-1,出 baines 專注返防守打左閘,中堅傾向堅尼加Zouma,右閘高文 ...

耶利文拿在球隊操練再次受傷
作者: Fuko~    時間: 2018-9-29 15:34
冇理由再贏唔到波,主場出擊戰意比對方高又牌面靚d, 3:1!
作者: wahton    時間: 2018-9-29 17:01
希望: 力爭本季首場clean sheet,唔好再出隻鴨,尼亞斯有得上陣+入波
作者: nowhere    時間: 2018-9-29 17:18
今晚都係輸 我估輸 2:1 或 1:1 和
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:04
又出DCL ,馬高斯華係咪on 9 架
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:10
同上埸陣容一樣,無眼睇
作者: 24cheung    時間: 2018-9-29 21:11
愛華寶寶 發表於 2018-9-29 21:10
同上埸陣容一樣,無眼睇

吊,高美斯又未得,送返去啦
作者: witzz    時間: 2018-9-29 21:11
Diu on9 又係鴨仔,無表現都繼續有得打
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:13
witzz 發表於 2018-9-29 21:11
Diu on9 又係鴨仔,無表現都繼續有得打

可能晚晚陪领隊, 又擔又抬所以有正選
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-29 21:14
馬高施華都係唔肯變,祝佢好運......
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:15
Davies 都做到隊長,見到火都泥呀,隊波係咪真係無人到咁呀
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:17
Forever_Fan 發表於 2018-9-29 21:14

個人認為衰過大Sam
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:19
Forever_Fan 發表於 2018-9-29 21:14

估計今埸中埸又比人強姦中路大開
作者: witzz    時間: 2018-9-29 21:19
真係好on9, 冰島臣場場差唔多隱形,又唔試下出dowell或者benard
作者: Fuko~    時間: 2018-9-29 21:22
點會用隻廢鴨?叫佢做鴨真係冇講錯
作者: Fuko~    時間: 2018-9-29 21:23
上場其他人整體表現好唔改我可以算,隻鴨呢個入波能力,落英冠啦好嗎?
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-29 21:27
愛華寶寶 發表於 2018-9-29 21:19
估計今埸中埸又比人強姦中路大開

佢個陣中場防守力不足,也不是第一天的事,如果今場再失,佢的壓力會變得好大,朗奴高文起碼打左一季好波,如果馬高施華連一季好波都無,下季好大可能都係換帥,希望今場打返一場好波。否則還是嗰句,希望老莫回歸撥亂反正。
作者: witzz    時間: 2018-9-29 21:29
韋斯咸都開始磨合到,連贏兩場,我地仲係on居居咁
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:35
B20又唔比正選佢,對富咸都驚輸?浪費哂B20
作者: witzz    時間: 2018-9-29 21:36
TD做隊長又係on9
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 21:39
witzz 發表於 2018-9-29 21:36
TD做隊長又係on9

認同,牛奶仔做隊長係乜玩法?不如下次升 U21 U 19 長來做隊長啦,刺激下年青球員
作者: nowhere    時間: 2018-9-29 21:45
又DCL名施格臣....尼亞斯後備都冇
冇眼睇
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-29 22:07
愛華寶寶 發表於 2018-9-29 21:39
認同,牛奶仔做隊長係乜玩法?不如下次升 U21 U 19 長來做隊長啦,刺激下年青球員 ...

我唸咁多隊英超球會都無乜呢d玩法,搵個20歲的牛奶仔做隊長,既無顯著的功績,又無服衆的能力和領導力,難道開賽前佢夠膽當住衆多前輩發表偉論? 難聽d講佢算老幾丫
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-9-29 22:13
馬高斯華真係好 九唔搭八
作者: Fuko~    時間: 2018-9-29 22:52
踢得麻麻地,鴨鴨搵次埋門都冇,除左跑下迫搶近乎零作用...垃圾。
作者: Fuko~    時間: 2018-9-29 22:53
一個識入波肯埋門的前鋒比起一個無限體力的迫搶前鋒更具威脅lo
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-29 22:54
人地的攻勢仲入肉
作者: 彈地    時間: 2018-9-29 22:58
Forever_Fan 發表於 2018-9-29 22:07
我唸咁多隊英超球會都無乜呢d玩法,搵個20歲的牛奶仔做隊長,既無顯著的功績,又無服衆的能力和領導力, ...

領隊咁做直情同當面搧年長隊友塊面又什麼分別,除非條友仔TD 天才橫溢但又唔覺得, 結果反而他做了隊長仲踢得慌失失
作者: nsno    時間: 2018-9-29 23:03
彈地 發表於 2018-9-29 22:58
領隊咁做直情同當面搧年長隊友塊面又什麼分別,除非條友仔TD 天才橫溢但又唔覺得, 結果反而他做了隊長仲 ...

咁其實邊個有資格做?根本冇人踢得特別好,又冇人特別有領導才能
作者: nsno    時間: 2018-9-29 23:04
Bernard踢得咁好,到底仲要做啲咩先可以有正選
作者: wahton    時間: 2018-9-29 23:04
希望下半場杜辛快啲入黎換隻鴨出去
作者: barker    時間: 2018-9-29 23:20
施古臣 1-0
作者: barker    時間: 2018-9-29 23:28
Tosun 2-0
作者: witzz    時間: 2018-9-29 23:28
賭神開齋,踢番鴨仔落後備
作者: wahton    時間: 2018-9-29 23:30
杜辛終於開齋,踢起個信心打返正選!!
作者: Forever_Fan    時間: 2018-9-29 23:32
今場如果贏到都叫止下血
作者: witzz    時間: 2018-9-29 23:33
Kenny仔越踢越好,又搏盡,表現好過TD同鴨仔多多聲,佢做隊長有說服力好多。
作者: barker    時間: 2018-9-29 23:51
3-0 施古臣
作者: reedlo16    時間: 2018-9-29 23:56
賓拿特較李察利臣無咁獨食,第三球便顯示出兩人的分嘢,若仍是李察列臣,佢應會選擇繼續爆入去自己射…
不過有不同類型球員是好事。
作者: Fuko~    時間: 2018-9-30 00:09
嬴番場正路的波冇咩好講。
唯一補充就係呢季都唔想再見到隻鴨踢正選係禁多。
作者: ngkk821    時間: 2018-9-30 00:15
其實唔係對方把握得唔好,我唔覺得會贏得輕鬆。另外,中場中好容易比人打入黎,這點需要改善。
作者: wahton    時間: 2018-9-30 00:15
其實後備都唔想見
作者: witzz    時間: 2018-9-30 00:18
TD其實都係麻麻地,好多時都cool唔實個波,好牙煙,俾左好多機會人地打反擊
作者: Fuko~    時間: 2018-9-30 00:22
ngkk821 發表於 2018-9-30 00:15
其實唔係對方把握得唔好,我唔覺得會贏得輕鬆。另外,中場中好容易比人打入黎,這點需要改善。 ...

中場問題唯有等GOMES同埋麥卡菲,我放棄GA LA。
只係前鋒線就算入球荒都唔鬼想再見到個無料的鴨鴨出現,個種廢係陳七都打得好個佢。
用一個唔識唔肯攻門的前鋒都唔知為乜,迫搶叻有鬼用。
當年尼史密夫都唔係剩係得勤力,禁區個種把握力更加係大賣點,唔係點迫到盧卡古打邊。
隻鴨呢? 垃圾英人...係禁多。
作者: nsno    時間: 2018-9-30 00:47
witzz 發表於 2018-9-29 23:33
Kenny仔越踢越好,又搏盡,表現好過TD同鴨仔多多聲,佢做隊長有說服力好多。 ...

佢的確愈踢愈好,但係仲係多甩漏⋯⋯
作者: 24cheung    時間: 2018-9-30 11:34
今場係第一次冇失波,希望係好開始啦!之后最希望高美斯快啲出到
作者: leonkit    時間: 2018-10-1 13:23

話說想講下米高堅 之前覺得佢都係麻麻地 但呢幾場撞到頭之後 唔知係咪開左竅 好似正常番

作者: Arteta    時間: 2018-10-1 13:57
現在只需三個位增強一下便可以,1. 防中,要找一個比Davies / m9 更強的,如果遲d高美斯出得或許不用買住,2. 組織中場,暫時仍沒有人能踢這位置,像以前阿迪達的,3. 一個世界級前鋒,像lukaku 的,我們現在3個前鋒仍欠缺入球的保證
作者: barker    時間: 2018-10-1 16:02
Arteta 發表於 2018-10-1 13:57
現在只需三個位增強一下便可以,1. 防中,要找一個比Davies / m9 更強的,如果遲d高美斯出得或許不用買住, ...

世界級射手我地買唔到 , 組織中場傳我地睇緊意甲卡利亞里中場 Barella
作者: evertonfan1986    時間: 2018-10-1 19:21
Benard 可以試下打攻中
防中真係要買番個, TD 冇咩進步
作者: ngkk821    時間: 2018-10-1 21:16
防中用基爺ok,反而組織型中場係必需,前鋒都唔係易買,好既唔會賣,有都唔一定選你。
作者: ginger    時間: 2018-10-2 10:50
其實冰島神係OK,兩翼都叫OK,堅尼撞完頭的醒返,只要等mina同gomes復出,改善後防同中場串聯,應該可以撥亂返正都叫樂觀
作者: evertonarteta10    時間: 2018-10-2 11:41
重金買BROZOVIC
作者: James_Beatkit    時間: 2018-10-2 11:53
幾樣野想講
屌DCL唔係亂屌的
呢個垃圾一被換出就知入球機會來了
MS唔該早D訓醒下場用返賭神正選擺返Niasse做後備
DCL呢個7頭落返23跟Rhino算

見唔少師兄都鬧點解比tom仔做隊長
但唔難發現正選11個又真係好似冇咩邊個有領袖既感覺
長遠我會覺得Pickford同Kenny係隊長人選
但既然上場比得tom仔又中規中矩
加上佢由U隊都係做開
我又覺得暫時比佢做住先都唔係太大影響
而且佢個負擔好似冇高文咁大

呢場其實可以同上場我地對阿仙奴個場一樣
又係對面仲快入局過我地
但中楣同輸緊1球之下單刀失機注定今場失波
加埋呢場個把握力明顯比上場好左就變左拎3分
踢波就係咁一來一回

Bernard個球助攻其實見到佢好冷靜
希望快d見到佢打正選
作者: toffeeweb    時間: 2018-10-2 12:24
James_Beatkit 發表於 2018-10-2 11:53
幾樣野想講
屌DCL唔係亂屌的
呢個垃圾一被換出就知入球機會來了

施格臣12碼唔入 但高難度的佢就入到 希望尼2球可以加強佢信心 做番個後上殺手
左路李察加迪尼 有好旺盛的攻擊意識 好容易造成左路空群而出
右路反而平衡一D 堅尼俾禾仔個傳送真係好靚
中路基耶專心做防務 表現好好
TD 未係時間可以做隊長 尼2場好進退失據
Bernard係好波的 但應該仲要D時間先可以打足90分鐘 放佢落黎打反擊一流
作者: James_Beatkit    時間: 2018-10-2 13:42
evertonarteta10 發表於 2018-10-2 11:41
重金買BROZOVIC

Ramsey可能會實際少少
作者: James_Beatkit    時間: 2018-10-2 13:46
toffeeweb 發表於 2018-10-2 12:24
施格臣12碼唔入 但高難度的佢就入到 希望尼2球可以加強佢信心 做番個後上殺手
左路李察加迪尼 有好旺盛的 ...

我驚佢射12碼信心愈黎愈細
世界盃到依家已經唔入兩球
tom仔進退失據個問題係上季開始
反而覺得係個定位問題大過因為做左隊長
左路下年開始應該個進攻火力仲大過當年冰史+派拿
但防守仲需要時間去加強返位置感
作者: James_Beatkit    時間: 2018-10-2 14:11
leonkit 發表於 2018-10-1 13:23
話說想講下米高堅 之前覺得佢都係麻麻地 但呢幾場撞到頭之後 唔知係咪開左竅 好似正常番
...

呢個真係奇怪
作者: Fuko~    時間: 2018-10-2 14:12
toffeeweb 發表於 2018-10-2 12:24
左路李察加迪尼 有好旺盛的 ...

Bernard應該俾左路正選佢...而家李察利臣要打國家隊正選得番中鋒同到法明奴爭。
人地邊線有尼馬韋利安...訓練佢打中鋒仲好啦。
作者: 愛華戰士    時間: 2018-10-2 14:29
以事論事,我地上半場係踢得一無是處。
若非舒爾仙尼個禁區頂撞射射得咁差,上半場落後O既好大機會係我地。

我無意去用杜辛個人表現去同DCL 比較,但整體效果同結果明顯係下半場杜辛入場後幾個進攻端我地都被激活左。
(李察里遜今場好希望表現佢O既過人技巧....呢個絕非好事-----> 事實上近幾個月連尼馬持堅呢種踢法都踢到一PAT 屎咁.....我希望李察里遜唔好走火入魔。)
綜合而言,我地季初進攻端上最具威脅O既球員我會認為係禾確特.....佢係我地一個X FACTOR  ......

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2