香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Everton: Stekelenburg, Kenny, Williams, Keane, Baines, McCarthy, Barry, Davies, Mirallas, Lookman, Calvert-Lewin

Subs: Joel, Schneiderlin, Jagielka, Rooney, Lennon, Martina, Gueye, Klaassen, Besic, Dowell, Connolly

仲諗著呢場已經可以睇ramirez...冇佢份又唔想捱夜睇lu。話哂下星期就打外圍賽...希望下場會有個似樣少少的正選陣啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-20 01:30
Ross Barkley has undergone an operation on his groin problem.

The Everton midfielder is expected to ...

對我地黎講其實係好事,我諗熱刺都唔會簽佢多...要開刀,好難講會對球員有咩影響,更開會壓番佢價。
不如就睇定D先...而巴克利我估佢都有機會會肯續約。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-20 10:00
如果Zaha 和 Mahrez 二揀一,我一定揀 Zaha,因為佢曼聯青訓出身,屬於本土球員,又打慣英超,唔使習慣。 ...

其實,我地都冇傳呢兩個球員好耐...FF下好啦。反而之前傳個位李城年輕翼峰更符合現實多D。
我估球隊冇咩人走的話,應該好大機會唔會再有大筆交易。我地而家有幾個長傷的球員,球會都考慮下買定借先係最適合。
隨著MORI都要傷半年以上,我覺得都可以諗定買多個中堅。本來就諗著積基卡走之後先買,家下呢個環境可以提早定先。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-20 11:09
睇完琴日場熱身賽我地班年青球員的表現,我會諗下browning,holgate 和galloway下季有無機會上位,Callum ...

你用番前幾年個水平去諗,呢班後生仔當然有能力打一隊。但今時唔同往日,我地講緊係要拉近吊前列球隊的距離。
除非個牛奶仔係突出到可以同一隊現有球員比,否則我地應該係以成績做目標去選擇出場的球員。
而且培訓牛幼仔係重要,但我地中前場的平均年齡已經拉番低,你再拉落去就變相太年輕。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-20 15:26
Pennington 最後一年約都外借埋,變相的免費轉會,不過 pennington 的實力又未至於好突出,反而我覺得梅 ...

只能講當年我地中堅正選實力真係太強...積基卡、尼史葛、希汀加同埋迪斯甸...
又真係穩陣到你好難俾機會,加埋佢地又相對少傷。當然,老莫個陣都唔鍾意派後生打中堅都有一定關係。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

off topic講下韋斯咸用13M簽小豆、32M簽KEITA同埋24M簽阿拿杜域,中游之中佢都算最積極...仲要冇話放左個主力出去。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

考慮到巴克利的情況,其他球隊又走哂出去熱身,我估要等到開季前先會再有進一步消息lu。
其實,我地家下都只係差一兩個人,雖然我仲想有一個big man,但都係睇埋開季表現先決定買唔買再算。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-21 18:25
Swans boss Paul Clement urges Toffees to get a move on as he looks shift wantaway star as quickly as ...

一早都話佢地要筆錢搞轉會...見佢地轉會搞得禁慢就估到啦。
吊高黎賣都有個譜先得ga,又唔係英人又唔係前峰,你估人地一定同你買咩...
佢地唔貪心,應該accept左李城個bid先係。家下死都要50M,到最後KEEP原班人馬的話,成績分分鐘仲衰過上年。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-21 18:40
Everton are yet to receive any offer for midfielder Ross Barkley, according to transfer guru Jim Whi ...

Source at @Everton on prospect of Ross Barkley leaving - "No approach, no talk or dialogue."(@JimWhite)

家下傷埋,乖乖地續約吧啦。最多俾夠120K你,續5年約。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

BREAKING: Virgil van Dijk has been ordered to train alone after telling Southampton he wants to leave this summer
橫掂MORI都長休,就當提早一年買都好啊。呢件40-50M就應該有交易...!話就話大傷完,佢同KEANE一齊組隊的話,加埋復出的高文,條防線應該可以比美前四...
回復 支持 反對