香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

1萬

拖肥球星

GOOD BYE

Everton winger Nikola Vlasic will join CSKA Moscow for a fee of around £14m.

The Croatian has been on loan at the Russian League club and is expected to complete the formalities of the five-year deal later today.   

冇質疑佢能力,可惜佢態度麻麻地...希望呢個價錢可以有BUY BACK CLAUSE
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Sky Sports News understands that Everton have agreed a fee of around £22m with Barcelona for Andre Gomes.

The player is expected to complete the formalities of a permanent move in the next 24 hours following his successful loan spell at Goodison last season

WELCOME BACK!!! 希望轉長約之後,可以踢得更加放。上季,我覺得佢仲保留緊實力,今季轉長約可以放心去盡!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-6-21 11:47
同意太多冗員,清咁一些球員先買會好d,寧願平少少轉會費,起碼慳返薪金,好過最後free走 ...

我覺得有buy back clause的話,11-12M賣都得。
講真,我唔信冰島神可以top fit多兩三季...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-6-21 16:04
由一開始我就唔太喜歡冰島神,有價唔介意賣走,也支持威廉斯和積隊長約滿離隊,他們已經跟唔到英超的節奏 ...

Galloway同Garbutt, 冇得留低ga lah。
後備有Baines, 未來股似乎有Robinson同Connolly, 呢兩個冇ga lah
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

人地50M買雲巴沙加,U21就用番我地個KENNY仔
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-6-27 18:33
睇落佢想喺車仔多的

應該相反...問題係車仔肯唔肯放人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-6-28 08:30
之前話鐘意在愛華顿生活,但係佢唔會主重要求轉會。咁即係等林伯決定,如果林伯話今季有佢份佢一定留低 ...

至少佢係車仔係打第三中堅...佢因爲呢季係我地度打得好先入到國家隊,佢想黎其實好正常。
至於價錢,預左車仔會起價,我覺得40M內都ok...
畢竟你唔係易搵到個好用又夾隊波的中堅...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-7-1 11:41
成隊1隊有三十四五人,瘀血賣又賣唔走,今季估計都係借走哂佢地,下季free走,要知道下季有9個1隊球員到期 ...

照計就應該唔會GE,點都賣到兩三個...俾D耐性啦。
始終今個轉會窗都唔算熱鬧
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-7-1 20:15
我唔期待有幾多新人來,反希望俾多d機會年輕球員上位,Dowell, Lookman, Besic都可以多些機會,只需係個 ...

BESIC應該唔會啦...聞說米堡度都打得唔差...佢同麥卡菲應該有班落先係。
DOWELL下半季借出去都打得唔好...LOOKMAN就價岩應該會走...家下球隊買個D,無論係NERES定MALCOM都係巴西人...想整條巴西或者南美鋒線機會好大。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-7-1 21:24
我一直唔欣賞南美球員,有腳法但功底太粗疏,團體意識太差,阿根廷有辦你睇,粒粒星但打起上來一點說服力 ...

防守球員就話JE...進攻球員其實唔一定,你睇李察利臣勁到守同攻都好OK。
至於青訓,你又唔可以話施華俾得少機會...LOOKMAN、DCL同埋DAVIES都表現一般。
回復 支持 反對