香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Unai Emery has announced he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season.

Despite leading the club to its fifth league title in six years, Emery will step down from his role as head coach after the decision was made not to renew the two-year deal he signed when he arrived from Sevilla in 2016.

A statement from Emery read: "I have communicated to the players that I am leaving.

"I thank president Nasser Al Khelaifi, the director of sport Antero Henrique, the supporters and all the players for these two seasons."

其實,不妨考慮埋佢,連續3次帶西維爾拎歐霸。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-4-30 11:05
當你花左2億英鎊.....但結果是比往年仲跌一級.......連般尼都排第7拎歐霸席位....我地只捱個第8 返黎仲要係 ...

講明先,我都好憎大SAM,唔想佢留低,事關我覺得打進攻足球會好過你打901。
之但係你真係唔可以忽略大SAM真係教到成績就算場上表現未符合大家理想。
要記著大SAM只係教左2/3季,佢至少執屎同護級已經交出功課。
當大家係1/3季個陣驚緊降班個陣,你又會唔會要求佢打強隊要嬴哂先?唔俾人炒咪偷笑LO。
所以我先一直話大SAM教到成績出黎先係最令人擔心的事。如果唔係隊波唔生性輸俾屈福特同埋般尼,我地出年好大機會一樣有歐洲賽打。
一個帶到成績出黎的領隊要炒唔係容易...好話唔好聽,炒完又係RK個水平,係咪又叫番大SAM黎?
如果我地夾硬同一個救我地出低谷的領隊解約,你又會唔會覺得我地不近人情。
EVEN大家都覺得佢未夠班都好...我希望至少可以和平地分手...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2018-4-30 12:43
但當時簽大SAM回來本來就只是用來救火, 一張只得18個月合約便知道,
大SAM自己都心知肚明, 除非打出來成績令 ...

唔好忘記我地同佢傾真係得半年約,所以傾唔成。
我地要出到年半先簽,人地真係打算教多季黎證明自己的能力。
你夾硬解約話佢唔夠班,但又其實2/3季將隊波由谷底拉上番中游,你可以話佢冇成績?
如果你講野心,我地班球迷同球員根本唔係好接受攻強於守。你只可以搵番相類似風格的領隊...
一係你就搵個名帥有戰績好似雲加同emery...
如果唔係,你轉領隊又要冒一次唔細的風險...

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-4-30 14:25
師兄,唔好誤會。我對於大SAM 今季幫我地從谷底帶返上中游呢個成績係肯定O既。朗奴高文將我地帶左入接近 ...

我都係個句我都好讚成大SAM走。但如果下任都唔係咩好穩陣的人選,又同大SAM和平分唔到手,冇謂夾硬黎。
大SAM帶隊最大優點係穩陣,雖然對著強隊都9成輸,但起碼好過RK先...捱埋出年個季咪自動同佢分手。
大SAM走只係WHEN同HOW的問題...我就唔介意留佢多一季...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-4-30 17:34
所以當初點解我會傾向FDB多過RK
轉左馬仔打地面幾年突然轉返攻守平衡再到依家又打防守放棄進攻
其實真係 ...

最令人失望的係班球員到頭黎都係老莫班底條防線係最穩陣...
唔好講密契問題,佢地份鬥心同積極性,新個班球員真係差D。
威廉斯大跌WATT到連大SAM都唔俾佢落後備...堅尼家下拍著隊長先叫有番DD表現,但都唔係好...
但積基卡根本就到左要打後備個年齡...
同埋我想講話呢今季另一個神奇位係鴨鴨同馬天拿呢D唔夠班的球員長期有位踢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

順帶一提,大SAM賴死唔走可能係佢想係自己退休之前領番隻杯先退...原來佢都未試過拎杯...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-5-1 21:32
阿仙奴大把有名氣的領隊俾佢選,保羅方辛加未免大高看自己了

所以我有時又唔明呢d稍有成績的領隊點諗...阿記要請有杜曹、安帥、賓賓呢d...
車仔又唔會睇得起你。你一係就係薩克達留多季。
講真領隊家下都唔係望長做...要人工我地一定俾到你,轉會費都唔會話太少。
如果你係驚有咩事畫花左份resume...禁我都唔想你黎,你對自己禁冇自信。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

要換領隊的話:
理想: 雲加, 安察洛提, 施蒙尼
現實: 雲里亞里, 馬高施華

方辛加都未玩過英超,我個人黎講會揀馬高施華多少少。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-5-1 22:34
雲加我估佢會退休或未必再留係英超,另兩個真係好理想,而現實又真係好骨感。馬高施華完全睇唔到佢同朗奴 ...

馬高施華我會評佢同大sam差唔多...但就好過RK。
施華教過個兩隊雖然唔係長時間,冇證明到D咩,但都叫做將隊波提升左一個檔次。
RK呢D垃圾就真係唔好再提...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Wayne Rooney looks set to play his last game in the Premier League this Sunday – with a £12m move to MLS side DC United agreed in principle.
好失望...仲諗著佢番黎真係可以踢到老...幫球會拎隻杯,靚靚仔仔退休...點知遇著球會撞到衰領隊...三個領隊都發揮唔到佢。
但至少佢係今季拎著球隊神射手...希望佢去到美職有好的發展,掘多D金。
回復 支持 反對