香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-6 17:43
同感,曼聯只係75m,重少左個大包袱朗肥,呢單deal 唔算太理想

75M其實差唔多,你咪當少左個幾M係朗尼份人工或者轉會費。
至於朗尼打唔打得番起,我諗好多人都有疑問...
如果打得番起,成單DEAL就會好超值...打唔番,你就迫著養佢兩三年...係一個沉重的包袱。
我就揀信佢會出盡力打好一季,出年踢最後一次WC...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-6 18:04
Brendan Galloway has joined Sunderland on a season-long loan deal.
開頭唔係話Browning都去埋,依家得 ...

佢同PENNINGTHON,我寧願要BROWNING LA...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

------------------------------Pickford/洛賓斯/STK------------------------------------

高文*/HOLGATE/KENNY----堅尼/積基卡----威廉斯/MORI----BAINES/GARBUTT

-------------------GUEYE/DAVIES----------舒拉達連/麥卡菲/BARRY*----------------

BARKLEY/LENNON*/BESIC*------卡拉臣/RONNEY(?)-------保拿斯*/MIRALLAS/LOOKMAN

-------------------------------RAMIREZ/親生仔----------------------------------------

*如果麥卡菲健健康康,BARRY應該連後備都冇,保拿斯、BESIC、LENNON同埋高文,最好唔當做戰力好D。
以上季高文最常用的陣式4-2-3-1去思考,而家左右兩邊的都有後備同正選能力唔夠的問題...
左邊又未至於去到話一定要買,可以睇埋熱身賽甚至開季表現再打算。右邊我好建議快手D入多個...靠HOLGATE一定俾班前列打爆。
你多一個右中場去照顧佢會好D,麥卡菲雖然可以幫到呢個位,但始終個態同埋傷病問題,而且我傾向佢打中間多D。
防中問題,可以睇下20M以下買唔買到BOZOVIC,太貴就SCOUT多陣先。
正前峰毫無疑問,一定仲要入多一個。
照計,仲有岩價錢岩人選,就仲有兩三單收購會出現。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-6 21:28
同意咁多位師兄,朗尼根本唔知簽返嚟做乜
前場Sandro, Barkley, Klaasen點都勁過佢,仲未計Mirallas, Lookm ...

傳聞75M,有ADDS ON加到去90M。
至於朗尼,一定有位佢踢,佢俾廢蛇改造到中前場都打得。
我估佢一定唔會係打正前,頂多係第三前鋒,因為高文打開4-2-3-1,佢9成會係其中一個3。
KOEMAN、BILL叔同埋WALSH都支持佢返黎,我地只有相信佢地。
而且由到頭尾,朗尼個問題只有操唔操得起呢個問題...希望佢自己本人真係爭氣...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

aeroplane602 發表於 2017-7-6 21:39
另外Niasse 真係咁一文不值,做後備都冇資格...

當你望到球隊呢幾個轉會窗D買人質素...你會明佢真係打唔到我地1隊...
你諗下基奧特黎到,頂多係輪流同RAMIREZ踢正前,你就知佢根本唔會入流。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-6 23:16
唔覺得佢夠班打正選
首先高文甚少用4-2-3-1正選陣容,多數都係下半場久攻不下先轉呢個陣
你睇Barkley多數 ...

你睇暫時高文暫時買人都唔傾向買翼...RAMIREZ、DCL同埋LOOKMAN都唔係打翼出生...
我地隊波走埋迪路之後,真正打開翼得番米拉、LENNON同埋保拿斯。
就算係打4-3-3,朗尼都可能係前面3個其中一個,交叉換位。
至於你話佢有冇料...都係個句,操唔操得番個態同佢本人決心先係關鍵...
操得起,以佢往績黎講真係幫到隊波...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 07:51
Sandro我一直覺得RK買使回來主要係打翼,佢助攻能力高,另外係馬拉加好多時都係打翼,尤其係左翼,所以我 ...

一直都好奇怪你點解覺得RAMIREZ係打翼...
我走去搵番好多場比賽的LIVE,除左馬拉加有時會打雙箭頭,可能會走兩邊之外,佢根本係打單箭頭BO...
你話睇片的話,可能就見佢係邊位發難多D...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 10:59
Mirallas – 新前鋒/朗尼 – Bolasie/Lookman/拉美利斯
Davies/卡拉臣 – Gueye/McCarthy/Besics
Schneid ...

所以我先話好奇怪你會禁樣安排拉美利斯走去打翼...你都識講朗尼會打後一格...
正前係佢,攻中係朗尼就得啦...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

洛賓斯要走我唔反對,事關你簽左5年pickford,注定佢起碼有一季以上冇首選龍門做。
反而球隊想留佢的話,其實我地d盃賽俾佢踢正選都唔錯啊。前列d球隊好似阿仙奴同埋車路士都係用呢種方法留低二號龍門。同埋唔好忘記,PICKFORD上年係踢唔足全季...龍門黎講好少話有傷踢唔足,保險D有個勁少少後備都好。
講真堡堡實力同洛賓斯咪差唔多...同埋唔好理對手強弱,事實洛賓斯把關係拎得較多的CS...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

http://www.manutd.com/en/News-An ... -Romelu-Lukaku.aspx
Manchester United is delighted to announce that it has agreed a fee with Everton for the transfer of Romelu Lukaku. The transfer is subject to a medical and personal terms.
88,你個1億會令我地會變得比以前更強
回復 支持 反對