香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

We understand Everton have landed Sandro Ramirez on a five-year deal for £5.25m and will give him the No 9 shirt.

Ramirez was just 19 years old when he made his Barcelona debut against Villarreal in August 2014 - and scored just 12 minutes after coming on.

He left the Nou Camp on a free transfer a year ago but scored 14 La Liga goals in an impressive season for Malaga - and notably helped them beat his old club 2-0 back in April. He was also part of the Spain side that reached the U21 Euros final.

好彩佢著9號,可唔可以搵人封印左件7號...真係邪到冇得再邪。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-3 23:18
Mori都叫唔洗愁?

我覺得可以俾多一兩年時間佢ge...其實佢制空能力係幾唔錯,又可以同時兼任左閘。
如果佢d甩流少番d,keane又補到位的話,會幾有睇頭。
就好似以前積基卡+尼史葛,都係要兩個一齊先發揮到最大作用。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

So far,朗奴高文幾乎重新買過哂隊波。仲只係用左一年時間,我真係睇唔到佢有咩理由出年仲交唔到貨出黎...至少都打入盃賽決賽啦下話...

------------------------------Pickford(30M)------------------------------------

高文(三朝元老)----堅尼(30M)----威廉斯(12M)----BAINES(三朝元老)

-----------GUEYE(7M)-----卡拉臣(27M)-----舒拉達連(22M)-------------

BARKLEY(三朝元老)-----RAMIREZ(6M)--------保拿斯(25M)-----------

都仲未計LOOKMAN(10M)同埋onyekuru(6.8M).....用2億換過哂成隊波....禁樣換人法,都唔知係咪玩緊WINNING。
馬仔個陣個BUDGET可能係佢一半,老莫更加可能係四分一....
ANYWAY,照上面禁睇,後防可能仲要買一個左閘或者右閘,中堅可能有岩先買。
中場應該冇人走就冇需要,可能會係牛奶仔度升多一個中場上黎都唔奇。畢竟BESIC同埋麥卡菲都易傷,但又冇理由買個返黎打後備。
前峰線9成都會入多一件...BERADI其實幾好...丹比利都唔錯,快手搞掂埋佢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-7-4 08:34
有蒲頭唔代表 d 乜,
上季 Stones 就係最佳例子

米拉同麥卡菲返左黎啦~佢之前冇踢國家隊啊~
尋日睇到D相,D長傷人士,除左BESIC好似變大隻左,其他都KEEP得幾好,至少冇變肥佬先。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-5 14:05
佢重跑得郁咩?叫佢打正前,佢依家咁的體能,跑狗實唔掂啦,打輔鋒,其實我地有正攻中,輔鋒都係靠翼去做 ...

講到底,真係黎GE話,希望佢自己念在世界杯份上,真係操番起自己。
佢問題係休養生息太耐,搞到身形差哂...又踢唔多波,連球感埋門都冇埋。
後者好明顯可以操得到,係要搞佢BODY難搞D。
點解伊巴到36歲都仲禁勁,就係人地操得到...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton have made a bid for Benfica forward Raul Jimenez, believed to be around €45million (£39.6million), but the Portuguese club will only accept a fee of €50million (£44million), according to reports in Portugal.

The Mexican has spoken openly about his desire to play in the Premier League.

唔係掛...呢個唔值呢個價掛???
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

13場波入得7球...唔講入球多少,剩係佢出得13場都已經係問題。
你話50M買BAS DOST就話JE。呢個完全理解唔到點會係呢個價錢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-6 12:58
希望新球場名/波衫唔會有陣大陸味

Everton FC has signed a landmark finance deal with a Chinese bank that could bring in tens of millions of pounds over the next three years.

And the club says the £60m deal could open up new opportunities in the massive Chinese market.

Industrial and Commercial Bank of China – the world’s biggest bank – has agreed to give the club a £60m three-year credit facility.

* What’s the money for – is it for the stadium?
It’s not for the Bramley Moore Dock stadium plan– £60m wouldn’t be anywhere near enough for that project.

Instead this money will be used for the club’s day-to-day spending, whether on transfers or other activities.

波衫出左,至少今年冇ICBC做心口先。球場都唔關佢事。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-6 17:59
有Sandro,又有朗肥,我地有2個前鋒都唔夠? 重未計牛奶仔喎,不過我覺得會再買一個主打翼的前鋒,朗肥咁 ...

我覺得高文都係會放佢係打後一格或者打邊。正前,我估都係ramirez同另一個輪流打...
頂多當佢第三前峰。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-6 17:51
另外清人的進度太慢啦,麥基迪,巴克里和Niasse全部都未做野,另外重有2個馬仔買落名不見經傳的前鋒,都係 ...

清人一定冇得快...好似新特蘭呢d,降左班又冇錢,咪好爽手禁搵你要左3個。
你都唔好當班下游球隊傻,借你d人幫你練兵又或者低價買你d連後備都唔知有冇的球員...
回復 支持 反對