香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-16 22:11
最貴的巴克里和麥卡菲傷左應該打打亂RK的步署,唸住可以賣走佢地提供更多資金比佢做轉會,但如果賣唔出, ...

其實,兩個都係輕傷。蝕少少都應該放得出,問題係個D球會博唔博JE。
好似巴卡約高都係傷緊個陣轉去車仔。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-17 09:02
Joel走都要買, 正常係3個龍係Squad入面

正常係3個龍,但大部分球會第3號門將都係牛奶仔黎。除左一D特別情況之外...
二號龍門一季都未必打到10場,3號更加唔知兩季有冇得打...所以你話買龍門,至少今季都冇呢個需要。
洛賓斯走左,STK都仲有兩季打。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-17 10:29
JOEL賣, 堡堡完約, 閃.....或者今季尾比佢極低價走, ROOM坐NUMBER 2
一D老將坐NUMBER 3都唔出奇.  始終愛 ...

就當洛賓斯走,STK仲有成2年約下,除非佢都叫走,如果唔係,ROOM至少坐一年第三龍門。
係豪門又係坐,係我地度又係坐,點解要揀我地先? 所以呢單野先9成流。
根本你留洛賓斯先最正路...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-17 11:00
但係亦不能忽視肥仔既把握力同一絕既跑位, 成隊波有邊個把握力會好過死肥仔.  呢一刻出DCL打正前我真係冇 ...

都係個句,死肥仔你叫佢打正前專心走位係冇用。因為條友一定係唔等得,死都返後造波。
加埋佢要繼續打多幾年就唔係打正前係打AMF同CM,史高斯班前輩都係禁樣叫佢轉型。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

PSG's coach Unai Emery has already informed Julian Draxler that there is no place for him in the squad.

半年前去之麻...只係多左尼馬或者麥巴比就已經冇位踢...半年前我地都有追...
可惜,我地已經冇位,如果你早半年黎,我地或者就唔買卡拉臣...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

PSG are willing to sell Julian Draxler for £32 million only seven months after the Germany player joined the club, according to @TimesSport
痴線,抵到爆,係份週薪難MEET到...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arsenal have rejected a loan approach from Inter Milan for Shkodran Mustafi. They want at least £35m for the defender.
回家啦,好冇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-19 23:42
上場對住隊歐霸外的弱隊RK都唔比班主力休息下,對住曼城真係唔睇好,講真朗尼上場已經得返半場氣咁,下半 ...

又唔可以話佢冇輪換GE...威廉斯再上場都係出半場,米拉同LOOKMAN再上場更加一個後備上場同埋冇出。
馬天拿亦都係出左半場。你話舒拉同肥仔唔輪休,似係想佢地以戰養態多D。
唯一係GUEYE呢D體力型球員,你連續3場都出到盡會令人擔憂多D LO。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-20 00:34
我真係期望上場除出 lookman 和 william 頂隊長,還會出連儂打邊,niasse 頂朗尼,davies 頂舒拉,besic  ...

其實,米拉再上場都係踩下草JE講真...舒拉同朗尼都係個句,前者明顯狀態唔夠,你家下唔操下佢都幾難搞。
朗尼除左操態,亦都顯示RK對於DCL都唔係好信得過...因為佢都想呢個回合分勝負。本身就想入夠3球就算,點知攻足全場都唔得,咪要連佢都踢足全場。
係唔知點解唔收起GUEYE JE講真。下場對曼城靠哂佢掃條中場...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-21 10:08
都話3後衛係英超真係唔多掂,阿仙奴和熱刺一用3後衛就輸波,我諗佢地之後都唔敢用住,熱刺其實同我地好似, ...

你禁講又唔係幾岩啦...阿記對史篤城,史又係打三後衛。車就更加係三後衛...你又唔話史打三後衛嬴波?
阿同熱都係輸反擊,加成場都攻唔入就真。
我有睇車個場,佢地係前面打兩個,加上死守先頂得著熱刺D快攻加猛攻。
熱兩翼衛打得唔好係一件事,更重要的係落後個陣,後備班人唔夠實力,同埋都唔似有PLAN B。
回復 支持 反對