香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

James McCarthy has been included in a provisional 39-man Republic of Ireland squad for next month’s World Cup qualifying matches with Georgia and Serbia.
次次一好返,你就俾國家隊call去,跟著又傷過...家下愛爾蘭又唔係話情況好差,唔好踢啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-15 10:59
以今季的球員身價,20m根本買唔返有麥卡菲咁的能力的球員,佢係馬仔時代就跟現時gana一樣打得咁好,不過R ...

其實,麥卡菲同巴克利一直都冇傳佢地同RK有咩不和...前者仲要唔只講過一次話係佢計劃內,只係傷患問題先影響對佢的評價。
而且佢都解釋過呢排麥卡菲冇得出場唔係未夠FIT就係仲有少少傷。家下球會要確保佢完全好返先敢用佢...
所以,奧尼爾又話召佢入隊,即係玩9我地。我地已經因為國家隊冇左高文,岩岩好返些少的麥卡菲,你又話用佢??
賣多次人情黎,唔好玩我地啦。
麥卡菲話走都傳左一年啦...我又唔信找卡數會肯用20M博一個傷得禁密的球員....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-15 12:10
RK上季黎已經試過好多次用佢, 但係效果一般, M16勤力同掃蕩能力足夠, 但係始終用唔到波.  M16係有能力打 ...

你禁講又唔岩啦...我地打中場中/防中,走左BARRY後得番
舒拉/GUEYE/BESIC/DAVIES/麥卡菲
唔好講話麥卡菲係呢5個入面排第幾...常規黎講,你係要有4個呢D球員,更何況RK有時會打3防中。
BESIC同麥卡菲成日傷,至少今季都只可以兩個當做一個打。
打強隊佢地未必係最佳選擇,但對弱隊你需要的又未必係防守最佳個一對。
至於國家隊個度,今個夏天,球會已經幫佢唔駛打國家隊...就好似DAVIES都係唔駛打一樣。
同埋有時國家隊都唔係你話唔踢就唔踢。你係領隊到世界杯都未必揀你啦...
不過,呢次個情況唔踢先係對球會同國家最好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-15 14:19
我指既用波唔係指腳法.  我認為作為現今既防守中場, 有冇能力將個波運上去比攻擊球員, 而唔需要攻擊球員 ...

GUEYE唔算運波上去強啦...佢算TACKLE周圍走個D自由人。舒拉同佢都唔鍾意帶波上去俾人...
結果就好似上場禁,要靠中堅帶波LO...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-15 12:35
其實有幾多隊真係弱得咁緊要?  史篤城 WESTHAM 西布朗 般茅 修咸頓 屈福特 水晶宮 李城 般尼 找卡數?  而 ...

就係因為兩個都未斷尾,兩個都最好留係度觀察下先...始終你點都要4個中場中同防中。
而且佢地都知自己事,唔會嘈話要坐後備。唔好講出年,如果呢半年都打唔到幾多場波,佢地兩個一齊走都冇問題。
問題係我地都要考慮下後備深度問題。呢刻你話找卡數會買麥卡菲,我個人真係唔多信。
萬一佢真係走左,我地點都要入一個,借最好,再觀察besic好返未。講真,佢唔同另外3個,腳法同埋鬥志最好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-16 08:57
呢幾個走好正常,易傷,實力比上不足,比下有餘,有球會要咪畀佢地走,好過留低要佢地做後備輪換,要清前朝舊臣 ...

我諗左除左BAINES同COLEMAN,其他前朝球員都基本上唔係RK計劃入面...
點解其他前朝仲有得留低,一黎佢係隊中入面有威望,本人又唔係話特別想走又冇靚報價先走唔到。
積基卡就係其中一個...唔好忘記點解馬仔走個陣,班球員點HEA法?
同埋RK的打法傾向老莫個陣多D,自然老莫買落的人會岩駛D好正常。三個領隊打法各有不同,本來有錢的球隊都清大部分。
禁岩我地呢一兩年賣的球員都好好價...禁RK咪可以BUILD到隊DREAM TEAM LO。
我想講萬一RK走,下一任領隊一定冇禁多資源重新黎過。

易傷有人要咪走,坐後備都坐唔到幾多場。反而個D比上不足,比下有餘先要留低。
我地又唔係有錢到好似曼聯曼城個D禁,坐後備就梗係呢班人GA LA。你要一個新仔坐定一個有經驗的去坐的分別?
NIASSE我覺得係對佢唔公平JE...LOCKER都唔俾,連叫佢試打後備的機會都冇。
LENNON至少要留半季,等保拿斯好返先走...靠LOOKMAN同米拉都唔係唔得,但係得LENNON比較有速度同擅於落底。
麥卡菲同埋BESIC,你要諗的係究竟搵咩去代替? 而個個人又肯黎到坐後備又有接近一隊的能力?走其中一個都幾乎要諗買一個。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-16 09:23
壯態好,都要睇能力,出舒拉就要佢同Gueye係後面掃蕩,巴利已經36歲,速度好多時都跟唔到,上季已經係咁 ...

BARRY呢單真係入唔到RK數...講真BARRY而家頂多打第三個防中/中場中,我甚至會覺得第四同第五。
家下有隊西布朗埋黎同BARRY講可以俾一隊正選佢踢,佢又好想繼續踢多D。大家自然一拍即合。
球隊冇可能應承佢俾番同樣的出場機會...呢單係BARRY本人意願多過球隊唔想佢留低多D。唔好忘記我地之前都有傳俾多年約佢?
本來我都想佢完埋份約都唔續,家下有人肯要佢又俾多兩年約,我覺得鄧佢高興至真。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

又可以再排新常規18人! 今鋪真係R爆頭,有D位都唔知出咩人好...

------------------PICKFORD-----------------

COLEMAN---積基卡---KEANE---BAINES

-------------GUEYE-----舒拉達連---------

BARKLEY--------RONNEY---------施古臣

-----------------S. RAMIREZ---------------

Subs: 洛賓斯, HOLGATE, BESIC, T DAVIES, KALASSEN, MIRALLAS, 保拿斯
唔入選又有後備能力: STK, MORI, WILLIAMS, 馬天拿, 麥卡菲, LENNON, LOOKMAN, DCL, NIASSE
外借左出去又有多少底子: GALLOWAY, BROWNING, DOWELL

唔講球員想唔想走,而家禁樣先係我地最佳陣容。其實,想試下RONNEY再打後一格,俾佢拍GUEYE,但條友俾佢後一格又唔知會唔會又好鍾意走上去攻。
卡拉臣都係做番一段時間後備,慢慢幫佢提升...洛賓斯同STK,兩個都差唔多,但洛賓斯後生D,就寧願揀佢啦。
萬一BARKLEY冬天走同都係唔續約,又買唔岩同類型打番個個打法,我會寧願直接升DOWELL上去。
我自己揀後備都多數係揀一係可以改變成個戰術又或者一雞兩味,可以打多幾個位置...而且揀完我更加唔覺得TARGET MAN係必需品。
始終RK個戰術根本唔係打呢樣野,你用幾十M買一個後備番黎,打唔到幾多場好定係諗下用現有人腳打其他戰術會好D呢?
仲有我覺得差唔多已經用哂轉會BUDGET...除非有人走又收番幾十M...而家淨支出係38M。
就當麥卡菲、洛賓斯、LENNON同埋NIASSE收番35M。你要買一個中場中同埋前峰,龍門計落下季甚至下下季,個質素可以去到邊呢? 頂多又係買幻齒番黎J...
根本呢個市場你可以買到勁的TARGET MAN又唔肯常規11人就好難...特別係你連20M都買唔到基奧特個陣就更加係。你係要買TARGET MAN,應該俾多1XM轟落去買埋洛蘭迪,等人地史雲斯可以買番BONY。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-16 11:31
韋碧克都係其中一個前鋒人選

你自己睇完都發覺冇佢位踢啦...唔好發夢啦...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-16 21:42
夾都未夾過就上陣? 而且佢季前連熱身賽無乜上過陣,咁快就出? 操一個多星期,到打車仔先上陣都未遲吧 ...

可能佢話放落後備掛? 不過,如果SANDRO有機出唔到,可能都要放佢出黎打。
回復 支持 反對